Népszerű WordPress-bővítmények kategóriák és címkék hozzáadására

Népszerű WordPress-bővítmények kategóriák és címkék hozzáadására

Sétáltál már valaha egy könyvtárba egy könyvet keresve? Hogyan találta meg könyvét az ott felhalmozott több ezer közül? Természetesen azért, mert a könyveket rendezett sorokba rakják, amelyeket felcímkéztek. A „Fikció” vagy a „Nem kitalálás” alatt kereste. Ha a fikció volt az, amit keresett, szűkítheti a keresést olyan műfajok közül, mint a „Fantasy”, „Rejtély”, „Thriller”, „Romantika”, „Komédia” és így tovább. Ha a „Vígjáték” lehetőséget választotta, akkor tovább vizsgálta a konkrét szerzőket, hogy megtalálja a kívánt könyvet.


Most, ahogyan a könyvtárban az indexelés segít megtalálni a keresett könyvet, a Kategóriák és a Címkék segítenek az olvasónak, aki az Ön weboldalán található, megtalálni a keresett pontos bejegyzést. A fenti példában összehasonlíthatja a „Fikció” címet és a műfajokat a Kategóriákkal, az adott szerzőt vagy a könyv címét a Címkékkel. A kategóriák és címkék segítenek a felhasználóknak és a keresőmotoroknak szűkíteni a keresést, hogy megtalálják a keresett pontos bejegyzést.

A kategóriák és a címkék különféle módon segítik a WordPress a tartalom megszervezésében, a könnyű kereshetőség érdekében. Ha műszaki kifejezést akar nekik – taxonómia.

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

Különbség a kategóriák és a címkék között

Most valószínűleg jól áttekintheti a kategóriák és a címkék közötti különbséget a fenti példában. De egyértelműbben fogalmazva,

 • A címkék meglehetősen specifikusan írják le a bejegyzést. A kategóriák hierarchikusak, egy általános fej, amely konkrétabb alfejezeteket tartalmaz.
 • A kategóriák olyan csoportokat tartalmaznak, amelyek ugyanahhoz a csoporthoz, fej vagy alfejezethez tartoznak, a címkéket olyan postákhoz használják, amelyeket valójában nem lehet felosztani egyetlen kategóriába sem.
 • A kategóriák URL-címei elérhetik a kívánt időtartamot – Könyvek / Szépirodalom / Komédia / Szerző. A címkék URL-je általában rövidebb – Szerző / Cím.
 • Az összes hozzászólást egy kategóriába kell sorolni. Alapértelmezés szerint a WordPress a „Nem kategorizált” -t fogja használni (a beállításokban megváltoztathatja). De az összes hozzászólást nem kell megcímkézni.
 • Ha nő az azonos címkével rendelkező hozzászólások száma, dönthet úgy, hogy megőrzi a címkét, vagy frissítheti egy alkategóriára.

A kategóriák és címkék megkönnyítik az olvasó böngészését az Ön webhelyén. A legjobb, ha hozzáadja őket a bejegyzés létrehozásakor. A kategóriák az Ön weboldalának keretévé válnak, ezért a kategóriák címeit körültekintően kell választania.

A blog természetesen az idő múlásával fejlődik, és lehet, hogy további kategóriákat kell felvennie. Későbbi megváltoztatása azt jelenti, hogy elveszíti az értékes linkeket, és elcsúszhat a SEO rangsorban, nem is beszélve a 404 hibáról, amelybe belecsúszhat. Tehát anélkül, hogy elején túl sok kategória lenne, próbálja meg megtalálni az optimális számot a blogjához, amely megkönnyíti a keresést.

Ez releváns-e SEO célokra ?

A kategóriák és címkék segítenek a keresőmotorokban, amikor megvizsgálják az Ön webhelyét a megfelelő kulcsszavak szempontjából. Bejegyzésed megjelenik a keresési eredmények között, amikor a kategória vagy a címke keresésre kerül. Egy bejegyzés több kategóriába sorolható, és sok címkével rendelkezik.

A keresőmotorok büntetik-e az ismétlődő tartalmat? A szakértők véleménye megoszlik, de az egyszerű szabály, amelyet be kell tartania, könnyebbé teszi-e az olvasót? Ha ez megkönnyíti, folytassa és add hozzá. A Yoast SEO plugin segítségével mindig kiválaszthatja a No Follow lehetőséget.

A kategóriákhoz és címkékhez általánosan használt leírások használata segíthet a keresőmotoroknak jobban megtalálni őket. A kategóriák és címkék hozzáadását azonban a keresőmotorok szem előtt tartásával nem szabad megtenni. A legfontosabb szempont az, hogy az olvasó könnyebben megtalálhasson téged a gyakran használt leírásokkal.

Számos beépülő modul segíthet kategóriák és címkék csatolásában a hozzászólásokhoz. Segítik a bejegyzések kezelésében, és átadják a kategóriák és címkék működésének ellenőrzését. Néhány népszerű és gyakran használt bővítmény itt kerül kiemelésre.

Automatikus utócímkéző

Ha unalmasnak találja az összes hozzászólás címkézését, keresse meg Automatikus utócímkéző. Az elkészített kulcsszólista alapján ez a bejegyzés automatikusan megcímkézi az összes hozzászólását, amikor elmenti őket, vagy közzéteszi.

Automatikus postai címkézés 1

Az elején egy kis munkára van szükség. Telepítse a plugint és aktiválja azt. Készítsen egy listát a címkékről és a kapcsolódó szavakról. Felveheti őket a beállítások oldalán vagy a bejegyzéséből. Ha már van címkelista, akkor CSV vagy JSON formátumban is importálható.

Automatikus postai címke 2

Miután ezt megtette, a bővítmény megkezdi a munkáját. Felismeri a címben és a tartalomban használt kulcsszavakat, és automatikusan hozzáad címkéket. Ha még nem címkézte meg korábbi hozzászólásait, ez a bővítmény ömlesztett formátumban adhat hozzá címkéket a régebbi bejegyzésekhez. Egy egyszerű plugin, amely nagyszerű munkát végez, és ingyenesen letölthető a WordPress plugin könyvtárból.

Bővített címkék widget

Ez az első a listámban szereplő két prémium plugin közül. A Bővített Címkék Widget egy fejlett bővítmény, amely teljes ellenőrzést biztosít a bejegyzésed címkézésében. Ez helyettesíti az alapértelmezett címkefelhő-widget a WordPress-ben.

Bővített címkék widget WordPress bővítmény

Ezzel a pluginnel címkéket adhat hozzá a több mint 20 címkestílusú hozzászólásokhoz. Összekapcsolhatja, szerkesztheti vagy megtekintheti a címkéket, és elrejtheti az üres címkéket ezzel a bővítménnyel. A címkéket bármilyen módon el lehet választani és elrendezheti. Megadhatja, hogy hány címkét kell megjeleníteni, valamint megadhatja vagy kizárhatja az egyes címkéket.

A beépülő modult a szerző támogatja, aki nyitott javaslatokkal is arról, hogy mely funkciók szerepeljenek a következő frissítésben. Megvásárolható a CodeCanyonon 6 dollárért.

Lista kategória hozzászólásai

Rövid kód használata, ez a plugin felsorolja a bejegyzés kategóriáit egy oldal vagy bejegyzés alapján. A rövid kódot be kell illeszteni egy oldal vagy hozzászólás írása vagy szerkesztése közben, és a bejegyzés ebben a kategóriában jelenik meg. Használhat egy olyan modult is, amelyet a plugin tartalmaz, de a maximális funkcionalitás érdekében válassza a rövid kódot.

Kategória kategóriájú hozzászólások listázása

A rövid kód segítségével adja meg a megjelenítendõ hozzászólások számát, a megjelenítés sorrendjét és a kategória nevét. A hozzászóló szerzője, a dátum és sok más elem megjeleníthető. Az összes elem testreszabható CSS ​​és HTML formátumban. Ha bármilyen hibát tapasztal, ellenőrizze a GYIK-ot, ahol számos rövidkód-megoldás található.

Legutóbbi hozzászólások Widget kibővített

A legutóbbi hozzászólások widgetben történő megjelenítéséhez próbálja meg Legutóbbi hozzászólások Widget kibővített. A hozzászólások elkészíthetők egy, több vagy meghatározott kategóriából, vagy akár meghatározott címkékből is.

a legutóbbi hozzászólások kibővített widget

A legutóbbi hozzászólások sok mindent megtesznek – miniatűrök, taxonómia és kivonatok hozzáadása a kijelzőhöz, a cím URL-jének beállítása, a legutóbbi hozzászólások megjegyzés hozzászólások száma vagy dátum szerinti megjelenítése, a módosítási dátum megjelenítése, valamint az olvasás további vagy a postai típusok megjelenítése. Tehát valóban nagymértékben ellenőrizheti, hogyan és mit jelenítsen meg a legutóbbi hozzászólások alatt.

Kategóriák a Címkék átalakítójához

Véletlenül hozzáadott egy kategóriát egy bejegyzéshez címke helyett? Vagy fordítva tettél: adj hozzá egy címkét egy bejegyzéshez kategória helyett ? Kategóriák a Címkék átalakítójához segít kiválasztani a tévesen kategorizált vagy megcímkézett postát, és kijavíthatja a hibát. Mindkét irányban megváltoztathatja, a Kategóriákról a címkékre és a címkékről a kategóriákra.

Kategóriák a Címkék átalakítójához

A plugin telepítése és aktiválása után az Eszközök menüből érheti el. Ez a bővítmény órákat takaríthat meg munkából, ha véletlenül összekeveri a bejegyzés kategóriáit és címkéit.

Címkék és kategóriák elhelyezése az oldalakon

Általában csak a bejegyzéseket kategorizálják és címkézik. De ha ugyanezt akarja tenni a WordPress oldalakkal is, akkor ehhez a pluginhoz kell fordulnia. Az aktív telepítések száma (30000+) azt jelzi, hogy sok felhasználó oldalakat is kategorizálni akar.

Címkék és kategóriák elhelyezése az oldalakon

Címkék és kategóriák elhelyezése az oldalakon ugyanazokat a kategóriákat és címkéket fogja hozzáadni az oldalaihoz, amelyeket a hozzászólásaidhoz használsz. Ez megkönnyíti az olvasók számára az oldalak közötti böngészést.

Webhelykategóriák

A webhelykategóriák a listánk második prémium bővítménye. Itt szerepel, mert különösen hasznos lehet a többoldalú hálózatok számára.

Webhelykategóriák

A teljes webhelyeket kategorizálhatja a Webhelykategóriák kategóriában. Rugalmasságot és ellenőrzést kínál a hálózati rendszergazdák számára, és elősegíti számukra a szükséges kategóriák megalkotását. A kapcsolódó kategóriák a regisztrációkor választhatók ki. A webhelyek leírása, az egyedi kategóriájú ikonok és avatárok kellemes keresési élményt nyújthatnak a hálózaton belül a felhasználók számára. Ideális bevásárlóközpontok, oktatási hálózat vagy blog közösség számára.

A plugin telepítése után sokféle módon megjelenítheti a kategórialistákat – beépített listák, legördülő lista, rács vagy harmonika stílus. A listák megrendelhetők vagy megrendelhetők. A kategóriás oldalak nagymértékben testreszabhatók.

Legnépszerűbb címkék

Legnépszerűbb címkék segít webhelye legnépszerűbb címkéinek és kategóriáinak kiemelésében egy oldalsávban vagy bármilyen widgetált területen.

Legnépszerűbb címkék

A megjelenítendő kategóriák és címkék számát, valamint mindegyikének méretét Ön határozhatja meg. Rövid kóddal beágyazhat címkefelhőt a bejegyzésébe és az oldalába.

Hűvös Címkefelhő

Hűvös Címkefelhő

Hűvös Címkefelhő  teszi a címkéket szépnek egy bejegyzésben. Hozzon létre egy felhőt a címkék körül, amely érzékeny és minden böngészőben helyesen jelenik meg. A címkék betűkészletének mérete 17 képpontra korlátozott.

Legutóbbi hozzászólások kategóriánként

Legutóbbi hozzászólások kategóriánként

Legutóbbi hozzászólások kategória szerint  az a választott plugin, ha egy adott kategóriából legutóbbi hozzászólásokat szeretne megjeleníteni. (Nem az összes legutóbbi hozzászólás, hanem csak az adott kategóriából származó üzenet). Kiválaszthatja a megjelenítendő kategóriát, a hozzászólások számát és a címeket.

Néhány praktikus bővítmény, amelyet kipróbálhat, ha kifejezetten használja őket:

 • Összeomló kategóriák  kibővíti a kategóriák és alkategóriák listáját. Elsősorban widgetként való felhasználásra tervezték, de a kód testreszabásához használhatja. A hozzászólások megjelenítéséhez is kibővíthető.
 • Kategória Sticky Post elviszi a zászlóshajó cikkét, és felteszi oda az adott kategória összes archív oldalának tetejére. Kiválaszthatja azt a kategóriát, amelyben a ragacsos üzenet szerepel, és mindegyik kategóriához csak egy hozzászólást ragaszthat. Amikor megjelenik az e kategóriába tartozó hozzászólások listája, a ragacsos üzenet jobb felső részén jelenik meg. A beépülő modul hozzátehet némi könnyű stílushatást a bejegyzés kiemeléséhez.
 • Amikor hozzáad egy kategóriát, a bejegyzés URL-je így jelenik meg – mydomain.com/category/my-category/. Ha nem szereti a „kategória” megjelenését az URL-ben, használhatja Távolítsa el a kategória URL-jét. Eltávolítja a „kategóriát” a WordPress összes állandó linkjéből. Az Ön URL-je most a következő lesz: mydomain.com/my-category/. Ez egy egyszerű plugin, amely nem igényel konfigurálást, csak feltölteni kell a plugins könyvtárba a tartalom mappában.
 • Végső kategória kizáró lehetővé teszi, hogy kizárja a kategóriákat a kezdőlapjáról, az archívumokból, a hírcsatornákból és a keresésekből. Ezt akkor használhatja, ha olyan tartalmat szeretne megtartani, amely nem mindenki számára érdekes, és nem akarja, hogy nagyon látható legyen.
 • Kategória Jellemzők Képek segít beállítani egy kiemelt képet az egyes kategóriákhoz. Tehát, ha elfelejtette hozzáadni egy kiemelt képet bármelyik bejegyzéshez, akkor ez a bővítmény meg fogja tenni az Ön számára, ha beállított egy alapértelmezett kategóriás képet.

Összefoglalva

A kategóriák és a címkék megkönnyítik a felhasználót a kezelőfelületről és az adminisztrátort a háttérrendszerből. Most, hogy valamivel többet tud a kategóriákról és a címkékről, mint az oldal elején, megpróbálhatja használni őket a WordPress-en. Ha egyéb hasznos lehetőségei vannak, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map