Mobil érzékeny menübővítmények a WordPress webhely mobilbarátabbá tételéhez

Lehet, hogy Mobilegeddon eltűnt és eltűnt. Még akkor is, ha az Ön weboldala érintetlenül élte meg ezt a legújabb Google-frissítést, még mindig többet tehet hogy a mobil látogatók otthon érezzék magukat a webhelyén.


A reagáló, vagy akár a mobilról szóló első WordPress téma nagyszerű módja annak, hogy befogadjuk az egyre növekvő számú internetes felhasználót, akik okostelefonokon és táblagépeknél férnek hozzá az online tartalomhoz. Még akkor is, ha webhelye mobilbarát, mégis van néhány finomítás, amelyet elvégezhet, hogy még inkább elérje.

Az Ön webhelyének egy olyan területe, amely csalódást okozhat azon látogatók számára, akik egy kis képernyős eszközön férik hozzá navigációs menük. Ha valaha is megpróbálta elérni egy weboldal különböző oldalait okostelefonján, nehézkes legördülő menü vagy egy túlpopulált fejléc-navigációs rendszer segítségével, akkor képesnek kell lennie arra, hogy kapcsolatba lépjen ezzel a fájdalom ponttal..

Tehát annak biztosítása érdekében, hogy webhelye ne kövesse el ezt az alapvető hibát, és megakadályozva a látogatók arra irányuló kísérleteit, hogy elérjék webhelyének belső oldalait, néhány beépülő modult vizsgálunk meg, amelyek segítenek az egyedi menü létrehozásában a mobil felhasználók számára, amelyek szintén tökéletesen integrálódnak a webhely többi részéhez. Néhány tippet is megvizsgálunk, amelyek segítenek Önnek a biztosításában a menük a lehető legkönnyebben használhatók.

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

Tanácsok a weboldal menüinek mobilbaráttá tételéhez

Mielőtt eljutnánk a tényleges eszközökhöz, amelyek segítenek webhelyének menüinek hasznosabbá tételében a mobil látogatók számára, vessünk egy rövid áttekintést néhány, a mobil felhasználók számára történő jobb vendéglátáshoz használható használható tippekre:

 • Csökkentse a menüelemek számát: a kisképernyős eszközök jobb elhelyezéséhez próbálja meg eltávolítani a nem alapvető elemeket a csak mobiltelefonok menüiből.
 • Helyezze el a legkeresettebb linkeket elöl és középen: webhelyének céljától függően van jó esély a mobil felhasználók egy adott oldalt keresnek – ez lehet az Ön címe, nyitvatartási ideje vagy elérhetősége -, segítik őket, ha ezeket a linkeket jól látható helyre helyezik.
 • Minimalizálja a szükséges kattintások mennyiségét: a mobil látogatók többsége csak egy-két kattintással kíván hozzáférést a keresett információkhoz, ezért próbálja meg korlátozni a menük rétegeit.
 • A képernyőn lévő ingatlan maximalizálása: a beágyazott vagy kibővítő és a legördülő menük szerződése kiváló módszer annak elkerülésére, hogy a menük túl sok képernyőt foglaljanak el. Használja az univerzális három soros „nav burger” ikont a menü helyének jelzésére, vagy még jobb, ha használja a környezetérzékeny lapsor.

2012-ben a válaszadók 55% -a a Google felmérése kijelentette, hogy rossz webhely-élmény egy mobil eszközön sértené a márka megítélését; tehát ha nem mindent megtesz, tegye webhelyét úgy, hogy 2015-ben barátságos legyen a mobil felhasználók számára, aki tudja, milyen károkat okozhat ma..

A legjobb mobil érzékeny menü WordPress plugins

Remélhetőleg most már látja annak fontosságát, hogy webhelyének menüit mobilbarátabbá tegye. Néhány józan ész és a fenti tippek felhasználásával biztosíthatja, hogy nem halasztja el a mobil felhasználókat, hanem pozitív felhasználói élményt nyújt a látogatók számára.

Ezen ingyenes vagy prémium pluginek egyikének használatával felhasználóbarátabbá és könnyebben használhatóvá teheti webhelye navigációs rendszerét.

Responsive Menu Free WordPress bővítmény

Responsive menü

Ez az ingyenes bővítmény lehetővé teszi webhelyének mobil navigációs menüjének számos szempontjának megváltoztatását annak érdekében, hogy az okostelefonok és táblagépek számára jobban használhatóvá váljon. Az eredeti webhelymenü változatlan marad, és elérhető a nem mobil felhasználók számára.

A menü testreszabásának lehetőségei a következők: nagyon kiterjedt. Az engedélyezett bővítmény segítségével szerkesztheti a menü címeit, színeit, méretét, helyzetét, sorrendjét és sok más attribútumot, hogy ez mobilkészülékesebb legyen..

A Responsive Menu beépülő modul is megkönnyíti elrejteni a menüt amíg a felhasználó rákattint az ikonra, hogy felfedje azt. Használhatja a szokásos három sort, a nav burger menüt, vagy feltölthet egy választott ikont. Kiválaszthatja a menü kicsúszási irányát is, hogy jobban összeférhessen webhelye kialakításával. Ha rugalmas lehetőséget keres, ez a népszerű és jól megfontolt plugin jó választás.

WP Responsive Menu Free WordPress bővítmény

WP érzékeny menü

A WP Responsive menü egy másik ingyenes lehetőség a mobilbarát menük hozzáadására a WordPress webhelyére. Bár ez a bővítmény bármilyen témával vagy kerettel működik, közvetlenül a dobozból, testreszabhatja megjelenését, hogy jobban megfeleljen a webhely kialakításának..

A beállításokon keresztül logót is hozzáadhat a menübe, kiválaszthatja a csúszás irányát és elrejti a szükségtelen menüelemeket a mobil felhasználók számára. Lehetőség van arra is, hogy engedélyezze vagy letiltja a pinch-et a menük nagyításához, preferenciáitól függően. Ez a bővítmény egy prémium szintén elérhető, ha további szolgáltatásokhoz szeretne hozzáférni.

UberMenu prémium mobil menü WordPress bővítmény

UberMenu

A prémium Uber Menu plugin segítségével csodálatosan csinálhat csodálatos dolgok a WordPress webhelymenüivel. Még az asztali és a nem mobil látogatók is profitálhatnak a plugin szolgáltatásaiból.

A webhelyre telepített eszköz segítségével a menük különféle típusú tartalmakat tartalmazhatnak, beleértve képeket, űrlapokat, térképeket és ikonokat. A beépülő modul segítségével a menük minden aspektusát testreszabhatja, így az egyszerű navigációs rendszerekből a webhely személyre szabott kiterjesztésévé válhat..

A reagáló menükészítő beépülő modul különös vonása, hogy a menük minden testreszabása megtörténik a WordPress Customizer eszközön keresztül. Ez élőben áttekintheti munkáját, időt és energiát takarítva meg.

Noha az UberMenu menük alapértelmezés szerint érzékenyek és mobiltelefonra optimalizáltak, még sok további ellenőrzést kaphat az okostelefonok és táblagépek felhasználói számára, hogy megtapasztalják a navigációs rendszereket. Ez magában foglalja a konfigurálható töréspontokat, a továbbfejlesztett érintéstámogatást az Android, iOS és a Windows 8 felhasználók számára, valamint az elemeket a képernyő méretétől függően elrejtve..

Az UberMenu egy nagyszerű, prémium menükészítő plugin, amely segíthet a webhely navigációjának a következő szintre jutásában (plusz a dokumentáció, a támogatás és a rendszeres frissítések magas szintű szállítása, amelyet a fenti ingyenes opciók nem garantálnak).

Következtetés

Mint láthatja, a mobilra reagáló menü hozzáadása a WordPress webhelyhez, vagy a meglévő menü frissítése nagyon egyszerű. A fenti pluginek egyikével elvégezheti ezt a feladatot anélkül, hogy bármilyen kódot kellene szerkesztenie, módosítsa a WordPress témát, vagy közvetlenül módosítsa annak működését.

Noha nemcsak a menü optimalizálására van szükség, hanem a webhely mobilkészülévé tételére is, ez egy remek hely a kezdéshez. A webhely navigációs rendszere talán a legfontosabb jellemzője, ezért alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy az megfeleljen a növekvő számú mobilfelhasználónak.

Ha további tanácsokat szeretne weboldalának mobilbaráttá tétele, olvassa el ezt a cikket a WordPress mobil optimalizálási tippeiről vagy a mobil használatra kész WordPress témákról és beépülő modulokról szóló cikkről.

Mi a leginkább idegesítő, ha a webhelymenüket okostelefonján vagy táblagépén használja? Milyen funkciókat szeretne látni egy mobilra reagáló menübővítményben? Kérjük, ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map