Migrációs beépülő modulok – az Über a WordPress webhelyre

A legjobb WordPress migrációs beépülő modulok

Áthelyezi webhelyét egyik gazdagépről a másikra? Vagy készen áll arra, hogy élőben tartsa a localhost webhelyet? Nagy lépésnek tűnik. De valóban nem kellene felfelé haladó feladat, ha követhet néhány, jól dokumentált lépést. Ezt megteheti számos népszerű plugin, néhány ingyenes és prémium plugin segítségével, amelyek mindegyikének megköveteli, hogy egyszerűen csak kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, miközben minden művelet a színfalak mögött zajlik. Ha helyesen hajtják végre, akkor webhelyének az új szervertől kell működnie, és órákon keresztül észrevehető leállások nélkül kell a normál forgalmat elérnie..


Az áttelepítésre számos okból lehet szükség – a gazdagép áthelyezése, a webhely klónozása a helyi számítógépre tesztek vagy módosítások elvégzése céljából, vagy egy helyben kifejlesztett webhely áthelyezése élő szerverre..

Természetesen dönthet úgy, hogy átadja az áttelepítési folyamatot egy profinak, vagy az új tárhelyszolgáltatója átállást kínálhat kiegészítőként. Noha ezek a lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére, dönthet úgy is, hogy a feladatot saját maga végzi el olyan pluginek segítségével, amelyek megkönnyítik a munkát..

Alapvető migrációs lépések

Noha az alapváltás eljárása pluginról pluginra változhat, a legtöbb WordPress áttelepítés az itt ismertetett 8 lépést követi:

 1. Biztonsági másolatot készítsen a webhely fájljairól a legelején. Számos plugin is megteheti ezt. Készítsen másolatot a webhely könyvtárában található összes fájlról a helyi számítógépre.
 2. Exportálja az adatbázist a WordPress telepítését tartalmazó adatbázis elérésével a cPanel és a phpMyAdmin segítségével, majd kattintson az Exportálás elemre. Az adatbázist ezután másolja a helyi számítógépre.
 3. Hozza létre az adatbázist az új gazdaszerverén.
 4. A biztonsági mentés során az elején létrehozott fájlok között keresse meg a wp.config.php fájlt, nyissa meg, módosítsa az adatbázis nevét, az adatbázis felhasználónevét és az adatbázis jelszavát. Mentse és zárja be a fájlt.
 5. Importálja az adatbázisát az új szerverre úgy, hogy elérheti az új szerver adminisztrációs panelen, majd a phpMyAdmin alatt kattintson az Importálás elemre. Az importálás befejezésekor értesítést kapunk erről.
 6. Most az összes fájlt importálhatja az új adatbázisba.
 7. Változtassa meg a webhely URL-jét oly módon, hogy ne irányítson újra a régi webhelyre.
 8. Konfigurálja újra a domain DNS-beállításait, hogy az az új gazdaszerverre mutatjon.

Vessen egy pillantást néhány beépülő modulra, amely segít nekünk az új szerverekre való migrációban!

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

1. Másoló

Másoló 2 - Beállítások
Duplikátor egy ingyenes plugin, amely letölthető a WordPress plugin-lerakatból. A felhasználók, a fejlesztők és a webhely adminisztrátorainak körében a legjobbak közé tartozik. Ez a bővítmény elősegíti, hogy egy webhelyet lefelé húzzon a helyi számítógépre, tesztelje, módosítsa, majd ismét visszahúzza a kiszolgálóra. Áthelyezheti a webhelyet egy teljesen új helyre.

Ennek az az előnye, hogy webhelyét klónozza, valamint egyszerű biztonsági másolatként szolgál.

A telepítővarázsló segít az áttelepítési folyamatban. A zip archív fájl és a telepítő beállításra kerül, és a kiszolgálón ellenőrizhetők az esetleges inkompatibilitások. Ezután a plugin elkészíti a csomagot, amelynek során kizárhatja azokat a fájlokat, adatbázisokat és könyvtárakat, amelyeket már nem akar megőrizni.

Egy másik varázsló segít a webhely telepítésében azáltal, hogy kicsomagolja a csomagot. A beállításokat engedélyezheti és beépülő modulokat aktiválhat. A telepítés után jelentést készítünk.

Bár a plugin a WordPress.org-ban egy óriási 4,9 csillagot értékel, a szerzők elismerik, hogy bizonyos szintű technikai ismeretekre van szükség a felhasználó végén, ezért érdemes lehet, ha profi segítség van a kezedben..

A Duplicator Pro a prémium verzió. Ehhez olyan hozzáadott funkciók tartoznak, mint a biztonsági mentések ütemezése, e-mail figyelmeztetések, többhelyes funkcionalitás, felhőtárolás a Dropbox, a Google Drive és az Amazon S3 számára. A vételár 39 dollárnál kezdődik a Személyes csomag számára, amely 3 webhelyen használható, és 119 dollárra növekszik a korlátlan webhelyekhez tartozó üzleti csomagok esetében 119 dollárra..

2. Minden egyben WP áttelepítés

Minden az egyben-migráció -import
All-in-One WP Migration plugin egy ingyenes és magasra értékelt migrációs plugin. Önálló, független semmilyen kiterjesztéstől, ezért kompatibilis az összes PHP-tárhely-szolgáltatóval.

Ez a beépülő modul segít az adatbázis és a médiafájlok, a beépülő modulok és a témák átvitelében. Támogatja a MySQL illesztőprogramot, és új kiterjesztéseket vezettek be a népszerű felhőalapú szolgáltatásokba, például a Dropbox, a Google Drive és az Amazon S3 áttéréshez..

Az adatok exportálása tételekben történik a feltöltési méret korlátozásainak kiküszöbölése érdekében. Nagyobb feltöltési méretekig, akár 5 GB-ig, prémium bővítményeket kell hozzáadnia. A kétirányú adatátvitel 3 másodperces darabonként történik, hogy elkerüljük a plugin időtartamát.

Ez a beépülő modul javíthatja a sorosítási problémákat, és mobil eszközökre méretezhető. A prémium kiterjesztésekkel olyan funkciókat adhat hozzá, mint például a többoldalú lehetőségek, a kiegészítő tárolási lehetőségek és a biztonsági mentési ütemezés. Az összes bővítmény tetszőleges számú webhelyen használható, és élettartamú frissítésekkel is elérhető.

3. Backup Buddy

Biztonsági haver 1
A Backup Buddy egy prémium plugin, amelyet főként a biztonsági mentési és visszaállítási segédprogram céljából vásárolnak és telepítenek. De rendkívül praktikus a migráció szempontjából is. Az ImportBuddy parancsfájl elősegíti az URL-ek és a fájl elérési útjainak migrálását az összes üzenetben és a konfigurációs fájlban.

Ha létrehoz egy új adatbázist, és validálja azt az adatbázis hitelesítő adataival az importálási folyamat során, akkor a WordPress webhelyet közvetlenül az irányítópultról tudja áttelepíteni. A Backup Buddy a megosztott méretű / otthoni URL-eket is képes kezelni, és nagyon hatékony a sorosított adatok átvitelében. Nem támogatja a többhelyes beállításokat.

A tipikus bloggernek 2 webhelyen évente 80 dollárt kell felhalmoznia, egy szabadúszónak, akinek a felhasználása akár 10 webhelyet is elérhet, évente 100 dollárt kell visszafizetni, a fejlesztõcsomag korlátlan webhelyek esetén évente 150 dollárba kerül, és az Aranycsomag egyszerre fizet. 297 dollár korlátlan webhelyek esetén. A frissítések és támogatás csak az első évben ingyenes. A folyamatos frissítések és támogatás érdekében a tagsági előfizetést meg kell újítani.

4. WP Migration DB

WP Migrate DB 2 Migration
WP DB áttelepítése egy másik ingyenes és népszerű bővítmény, amely áttelepíti a WordPress webhelyet. Kicsit eltérően működik, mint a többi plugin, abban a tekintetben, hogy megtalálja és helyettesíti az URL-eket és a fájl elérési útjait az áttelepítés végrehajtásához. A beépülő modul futtat egy keresést és cserét a sorosított adatokban a karakterláncok megkereséséhez. Ezután sorba rendezi az adatokat, és visszahelyezi az adatbázisba. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a fejlesztők számára, akiknek gyakran kell adatokat áthelyezniük a helyi telepítő és az élő webhelyek között.

A sorosított adatokat hatékonyan kezeli, és SQL fájlként elmenti azokat a helyi számítógépre. Az SQL fájl létrehozása után a phpMyAdmin használatával kell importálnia a fájlt az adatbázisába a meglévő adatbázis helyett.

Az áttelepítési folyamat során elhagyhatja a felesleges fájlokat, és mentheti az áttelepítési beállításokat, hogy a jövőben a kattintást megismételhesse egyetlen kattintással..

Rendelkezésre áll egy profi verzió is, amely kiegészítő feladatokat is végezhet, például az push and pull adatbázist az e-mail támogatás mellett, a mentések verzióinak létrehozását, amelyekhez a jövőben visszatérhet, szüneteltetheti és folytathatja a folyamatban lévő migrációt, valamint néhány további funkciót. A csomagok 90-nél kezdődnek 12 telepítésnél (Személyes csomag) és korlátlan telepítéseknél (Ügynökség) 1000 dollárig. A magasabb prémium csomagok számos kiegészítővel rendelkeznek, amelyek képesek kezelni a médiafájlokat, valamint a többhely egy részét egy webhelyre telepítik.

5. Updraft Plus

Migrator UpdraftPlus
Updraft Plus egy ingyenes és teljes biztonsági mentési és visszaállítási plugin, míg a prémium kiegészítő klónozási és migrációs képességeket kínál. Ez egy magas rangú és sokat letöltött bővítmény.

Ez a plugin egész webhelyeket másolhat. A beépülő modul segítségével a kézi és az automatikus biztonsági mentés ütemezése megkönnyíti. A fájlok és az adatbázis biztonsági másolatainak más ütemezése különféle lehet.

A webhely menthető a Dropbox, a Google Drive, a Rackspace Cloud, a Google Cloud Storage, az FTP és az e-mail címre. Ha nem akarja áthelyezni az egész webhelyet, a nagy webhelyeket fel lehet osztani sok kisebb archívumra, és szelektíven biztonsági másolatot készíthet és visszaállíthat webhelyének bármely elemét, például fájlokat, adatbázisokat vagy témákat..

A prémium verzió lehetővé teszi a biztonsági mentést a Microsoft OneDrive, a Microsoft Azure, a Copy.com és még sok más helyre. Biztonsági másolatot migrálhat más pluginekről is, például a BackWPup. Biztonsági okokból az adatbázis biztonsági mentése titkosítva van. A megszakított migrációs folyamat automatikusan folytatódik.

A prémium verzió lehetővé teszi a webhelyek klónozását is, garantált támogatást, 1 GB tárhelyet az Updraft Plus Vaultban és a többoldalú kompatibilitást. Egy vagy két webhely használata esetén 70 dollárt, több webhelyért pedig 95 dollárt fizet, míg a fejlesztőnek korlátlan webhelyekért 145 dollárt kell fizetnie..

6. WP klón a WP Akadémián

WP Clone döntő
WP Clone kiváló plugin a webhely egy másik helyre történő áttelepítéséhez vagy a domain név megváltoztatásához. Hatékony a WordPress webhely biztonsági másolatának készítésére és másolására is. És ha másolatokat szeretne készíteni, és gyakran át szeretné helyezni a webhelyét a helyi számítógép és a host között (teszteléshez vagy a webhely fejlesztéséhez), akkor ez a választott plugin.

Előnye van más pluginekkel szemben, mivel nem használja az FTP-t az új vagy a régi helyekhez való hozzáféréshez. Egyszerűen telepítenie kell egy új WordPress-t az új helyre, feltölteni a WP Clone plugin-t arra a helyre és aktiválnia. Ezt követően csupán a képernyőn megjelenő utasításokat kell követnie.

Az áttelepítés során csak az adatbázis- és a tartalomfájlokat biztonsági másolat készíti, a WordPress rendszerfájlokat nem. Ez gyorsabb feltöltési időket és jobb biztonságot eredményez. Nemcsak hogy a webhelyről készít biztonsági másolatot a gazdagép közvetlen http kapcsolatával, és ez azt jelenti, hogy nem töltesz időt nagy fájlok internetes feltöltésére.

A szerzők azt javasolják, hogy minden biztonsági mentés létrehozása előtt töröljék az összes felesleges plugint és adatot a webhelyről. A beépülő modul ütközhet egy olyan otthoni rendszerrel is, amely a szabadalmaztatott operációs rendszerrel működik.

Ez egy ingyenes bővítmény, amelyet a szerzők nagyon alaposan átgondoltak. Minden erőfeszítést megtesznek a használhatóság javítása és a nagyobb webhelyek migrációjának kérdésével, különös tekintettel a biztonsági másolatból történő visszaállítás problémáira. 2015 decemberében frissítést hajtottak végre, amely a teljesítmény javítását ígéri. A plugin támogatását a WordPress felhasználói közösség biztosítja.

7. Cloner

wpmudev Cloner Migration WordPress bővítmény

A wpmudev által készített Cloner egy rést áttérő bővítmény, amely tökéletes a webhely replikálására vagy migrálására egy WordPress többoldalú hálózaton belül. Miért akarod ezt megtenni? A Multiste nagyszerű számos hasonló webhely (például egy nyitóoldal csoport vagy blogok hálózata) tárolására, valamint inspirációs célokra. És a klónozásnál egyszerű az, hogy szó szerint „klónozzon” valamelyik webhelyét.

A plugin megkönnyíti a WordPress webhelyek áttelepítését, tárolását és biztonsági másolatának készítését egy több telephelyen belüli telepítésen belül, és még egyszerű lehetőségeket is tartalmaz annak eldöntésére, hogy melyik tartalmat kívánja áthelyezni. Ha és mikor szeretné visszahozni a módosításokat az eredeti webhelyre, amelyet klónozott, akkor használja a webhely felülíró funkcióját, hogy egy kattintással telepítse a változtatásokat.

8. WPBackItUp

Wp Backitup műszerfal
Ahogy a neve is sugallja, WPBackItUp elsősorban biztonsági mentési plugin. Ahhoz, hogy a beépülő modul segítségével migrálhassa webhelyét, meg kell vásárolnia a professzionális verziót.

A plugin meglehetősen egyszerűen használható, és létrehoz egy ZIP-archívumot a teljes webhelyről, és letölthetővé teszi azt.

A … val prémium verzió, visszaállíthatja és áttelepítheti webhelyét egy új helyre. Ezt közvetlenül a WordPress irányítópultján, egyetlen kattintással meg lehet tenni. A prioritási támogatás a plugin fizetett változatával is elérhető. A prémium verzió 3 csomagban érkezik – ára 79, 99 és 199 dollár, 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

9. WordPress Move

WP A beállítások áthelyezése
WordPress Move egy ingyenes plugin, amely segít a webhely áthelyezésében egy másik szerverre. Biztonsági másolatként és visszaállítási pluginként párhuzamosan működik. A WordPress Move segítségével megváltoztathatja a domain nevet, fájl áthelyezése nélkül.

10. VaultPress

VaultPress
Szigorúan véve, ez inkább egy biztonsági mentési plugin, amely szorgalmasan biztonsági másolatot készít az összes webhelyről, és naprakész. De nagyon hatékony a webhelyek migrálásában is.

Ez a beépülő modul az Automattic-től származik, amelynek csapata nagymértékben felelős a WordPress CMS-platformként történő fejlesztéséért is. A bővítmény összekapcsolja a WordPress webhelyet a VaultPress szerverek és a WordPress horgok segítségével a webhelyet biztonsági problémákra keresi és automatikusan biztonsági másolatot készít. Amikor FTP vagy SSH információt szolgáltatnak, a webhely szintén automatikusan helyreáll.

Böngészhet a biztonsági mentési verziók között, és kiválaszthatja, melyiket kívánja visszaállítani vagy áttelepíteni. Ez egy fizetett előfizetési szolgáltatás, amelynek tervei havi 5 USD-tól indulnak az egyszerű biztonságért és biztonsági mentésért. De ezek az egyik legjobb lehetőség!

11. BlogVault

BlaogVault
A BlogVault egy fizetett plugin is, amelyet elsősorban a webhelyek biztonsági másolataira terveztek. A biztonsági mentést valós időben készítik el, és a WordPress webhely minden új tevékenysége kiváltja. A biztonsági mentés növekményes, ami csökkenti a szerver terheit.

A BlogVault migrációs funkcióval rendelkezik, amellyel néhány kattintással áthelyezheti webhelyét. Mivel a biztonsági mentéseket a BlogVault szerverek tárolják, az áttérés ezekről a szerverekről történik. Nagyon nagy helyeket kell áttelepíteni, mivel az adatok fel vannak csempészve az áttelepítési folyamat során. A beépülő modul több helyet is képes kezelni, ezáltal az osztály legfontosabb bővítményévé válva.

Ennek a pluginnek a valódi ütése abban rejlik, hogy biztonsági mentési funkciója van, és az ár valószínűleg meredek lehet a tiszta migrációs funkció számára.

12. DesktopServer

Miért érdemes használni a DesktopServer szolgáltatást?

Ha olyan bővítményt keres, amely megkönnyíti a helyi munkát, és még egyszerűbbé teszi a formatervezést az élő webhelyre, akkor a DesktopServer az Ön számára készült. Láthatjuk a Blogunkban található DesktopServer áttekintésünket, de csak összefoglalva a DesktopServer egy olyan alkalmazás, amely konfigurálja a helyi WordPress telepítést az Ön számára (így kihagyhatja a MAMP, XAMPP stb. Összes bonyolult lépését), és akár élő webhelyeket is klónozhat. aktívan használ.

De ennek az alkalmazásnak az egyik igazi gyöngyszeme a Közvetlen telepítés szolgáltatás (amely az alkalmazás prémium verziójához tartozik). Ezzel könnyen áttelepítheti a localhost webhelyet az élő URL-re. Bármelyikük is Assisted Deploy Live szolgáltatást kínál, tehát ha elakad, akkor a ServerPress félelmetes technikái segítséget nyújtanak.

13. WP GoLive áttelepítés

WP GoLive áttelepítés

A WP GoLive egy prémium WordPress plugin, amely megkönnyíti a demóhely áthelyezését a localhoston egy élő termelési helyre. Így tökéletesítheti webhelyét egy zárt tesztoldalon, majd csak egy kattintással élhet élőben, amikor készen áll.

Akár új témát készít a nulláról, egy témát testreszab egy ügyfél számára, vagy ha úgy döntött, hogy tartalmát helyileg adja hozzá egy vagy másik ok miatt, a GoLive segíthet webhelyének pillanatnyi átvitelében. A plugin segít az összes fájl áthelyezésében az élő webhelyre – annyit kell tennie, hogy beírja az FTP és az adatbázis részleteit, majd kattintson a Start gombra. Akkor csak leülhet és nézheti a folyamatjelző sávot, amikor az élő webhelyet importálja. Ez ennyire egyszerű.

A WP Go Live úgy működik, hogy exportálja a jelenlegi adatbázist, létrehoz egy új adatbázist az új kiszolgálón, majd importálja a fájlokat az Ön számára. A bővítmény az adatbázis összes URL-jét is frissíti, hogy megfeleljen az újodnak, és frissíti a wp-config fájlt is. A WP Go Live biztosan időt takarít meg Önnek, így felszabadít a további tervezési projektekhez!

14. MigrateGuru

A Guru WordPress webhely migrációs beépülő moduljának migrálása

A Guru áttelepítése egy speciális WordPress migrációs beépülő modulra, amely a legegyszerűbb (csak egy lépés), leggyorsabb és legmegbízhatóbb módja a WordPress webhelyek migrálására a gazdagépről a gazdagépre a világon.

Ez egy teljesen ingyenesen használható plugin (örökre ingyenes). Akár egy WordPress-webhelyet kíván áttelepíteni, akár a WordPress Multisite Network-t új szerverre szeretné helyezni, a Migration Guru a WordPress-áttelepítés legegyszerűbb és leggyorsabb módja.

A Migrate Guru 500 000+ sikeres migráció végrehajtása után jött létre. Ezt a BlogVault mögött meghúzódó technológia hajtja végre (a WordPress legnépszerűbb gazdagépeinek, például a WP Engine, a Flywheel és a Pantheon megbízható partnere, hogy csak néhányat említsünk). A Guru áttelepítése tiszta, egyszerű, gyors és megbízható módszer a WordPress webhely áthelyezésére.

A Migration Guru megoldja az esetleges WordPress migrációs lekérdezéseket vagy kérdéseket. Jól kezeli a nagy webhelyeket, és automatikusan újraírja az URL-eket (vagyis búcsút a WordPress mozgatásának és az adatbázis-linkek javításának megtanulásának!). Bajnok a sorosított adatok kezelésében. A multi-site hálózatokat pontosan áthelyezheti NEM kiegészítők, kiegészítő eszközök vagy vásárlások segítségével a WordPress webhely áthelyezéséhez.

Következtetni

Ezen a ponton valószínűleg valós képet kapsz arról, hogy mit jelent egy webhely áttelepítése, és hogy az áttelepítési pluginok milyen mértékben segíthetnek az áttelepítési folyamatban. A legtöbb plugin hozzávetőlegesen bejelöli az összes négyzetet. Végül azt kell megnéznie egy migrációs pluginben, hogy az áttérést jelentős leállás nélkül kell befejezni, az összes hivatkozásnak tökéletesen működnie kell, és egyetlen adat hiányzik. A választott plugin az Ön webhelyének méretétől, attól függően, hogy egy webhely vagy több webhely, az áttérés gyakoriságától és a felhasználó műszaki lehetőségeitől függően változhat.

Az aggódásmentes migráció teljes lebontása érdekében a BlogVault vagy a VaultPress prémium plugins jó választás. A WP BackItUp jó helyettesítő lehetőség lehet itt. Ha van bizonyos szintű műszaki ismerete, akkor kipróbálhatja a Másolót vagy akár a WP Clone-t. Ha csak az adatokat szeretné áthelyezni, akkor a WP Migrate DB jó választás lehet.

Olyan sok plugin mellett nincs ok arra, hogy időt és energiát töltsön a webhely kézi áttelepítésére. Örülnék, hogy az alábbi megjegyzésekben hallom a webhely-migrációval kapcsolatos tapasztalatait ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector