Legjobb WordPress-bővítmények, amelyek javítják a blogoldalakat

Legjobb WordPress-bővítmények, amelyek javítják a blogoldalakat

Számos módon javíthatja a blogoldalait. Érdekes tartalom, a szemet ragadó címsorok és a lenyűgöző képek kiváló kiindulópontot jelentenek. De ha valóban javítani akarja a blogját, érdemes fontolóra vennie néhány releváns WordPress plugin telepítését.


Ebben a cikkben megbeszéljük a rendelkezésre álló különféle bővítményeket, amelyek segítik a blogoldalad és a hozzászólások javítását. Előfordulhat, hogy javítja a blog kialakítását, ösztönzi a látogatók elkötelezettségét, vagy megoszthatja tartalmát a közösségi médiában. Vagy talán azt akarja, hogy blogja több e-mailt gyűjtsön, nagyobb forgalmat vezessen, vagy növelje bevételét.

Ha ez te vagy, egy gyönyörű WordPress-bővítmény gyűjteményünk van, amely kattintással a következő szintre hozza webhelyét.

Felvázoljuk kedvenc eszközeinket mindenféle terület fejlesztésére, beleértve a SEO, az e-kereskedelem, az oldalsebesség, a biztonság és így tovább. Az üzlet édesítésére néhány alternatívát is hozzáadtunk mindegyikhez. Ez azt jelenti, hogy nem csupán 10 WordPress-bővítménye van, hogy javítsa a WordPress-webhelyet!

Nem hangzik elképesztőnek? Természetesen igen. Mindent megtettünk azért, hogy elsősorban ingyenes WordPress bővítményeket fedjünk le a blogod fejlesztése érdekében. Noha említünk néhány prémium lehetőséget, tudod, arra az esetre, ha több energiára és prémium támogatásra van szüksége. További beavatkozás nélkül kezdjük el a legjobb bővítményekkel, amelyek segítenek javítani a blogod.

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

1. Élesztő SEO

Yoast SEO plugin

A keresőmotor optimalizálása (SEO) sok kezdő számára kihívást jelenthet. Mit kell tenni? Hol kezdjem??

Számos figyelembe veendő rangsorolási tényezővel a SEO szinte bárkit elboríthat, beleértve a tapasztalt WordPress-felhasználókat is. De ez csak akkor igaz, ha még soha nem hallottál a Yoast SEO WordPress bővítményről.

Mióta néhány évvel ezelőtt felpattantam a WordPress szalagkocsira, a Yoast SEO volt a legmegfelelőbb megoldás a keresőmotor optimalizálására..

A beépülő modul segítséget nyújt SEO készen álló tartalom létrehozásában közvetlenül a postaszerkesztőben, azaz gyorsan felveheti a keresési rangsorokat. A Yoast SEO az Ön összes SEO tűzerőjét kínálja, amelyen kedvező versenyben kell lennie a változó keresési algoritmusok, a rövid figyelmeztetési pontok és a közösségi média világában..

Ezt a szörnyet olyan SEO szolgáltatások széles listájával látja el, amelyek segítenek arra törekedni, hogy a megkísérelhetetlen első számú helyet megtalálják a keresési eredmények között. Olyan dolgokról beszélek, mint például a fejlett XML webhelytérképek, webhelyinformatika, kanonikus URL-ek, kulcsszó-optimalizálás, metacímkék, olvashatósági pontszámok, társadalmi integráció, és folytatni tudom.

Ó, igen, ne felejtsük el, a Yoast SEO prémium verziója még több funkcióval és fantasztikus támogatással rendelkezik.

SEO alternatívák

És miközben nagyon szerelmes vagyok a Yoast SEO-ba, a többi WordPress-felhasználó esküszik:

2. WooCommerce

WooCommerce e-kereskedelem beépülő modul

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

Nem tudok rólad, de a legtöbb WordPress-felhasználó számára az e-kereskedelem a webhely felállításának átfogó célja. Jobb? Vagy nem akar keresni Mulla a WordPress webhelyén?

A legtöbb ember egy egyszerű bloggal kezdődik, majd továbblép az online áruház felállításához. Mások egy online áruházban kezdődnek, a szó felől.

Bármi legyen is a helyzet, a WooCommerce az egyik legjobb WordPress e-kereskedelem bővítmény a bolygón. Én magam használom, és 5 és több millióan is. A-N-n-n-d, ez nagyszerű mi amigos.

Srácok, a méh térde a WordPress e-kereskedelme felé. Ez a plugin a vadállat segít percek alatt létrehozni egy online áruházat, nem pedig olyan hónapokban, mint a napok. Kattintással eladhat digitális és fizikai termékeket, mint profi!

A WooCommerce fantasztikus funkciókkal rendelkezik, mint például előre elkészített kosár, üzlet, számlám és pénztár oldalak, több fizetési átjáró támogatása, beleértve a PayPal és a Stripe szoftvert, rugalmas szállítási lehetőségek, moduláris blokkok, automatizált adószámológépek és egy édes, központosított műszerfal, amelyek közül néhányat említhetnénk..

A WooCommerce prémium verzióval rendelkezik?? Dehogy, de több száz WooCommerce bővítmény és kiegészítő van, amelyek megkönnyítik az online áruház testreszabását.

e-kereskedelem alternatívái

De ha a WooCommerce nem az Ön csésze teája, íme néhány további népszerű választás:

3. Social Snap

Social Snap Social Share gombok és eszközkészlet WordPress plugin

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

A közösségi média marketing manapság a legfontosabb esemény. A különféle közösségi hálózatok – például a Facebook, az Instagram és a Twitter – belépésével és növekedésével megértheti, hogy a közösségi média miért nagyszerű marketing eszköz.

Ezekben a közösségi hálózatokban havonta több millió (ha nem milliárd) felhasználó van, és az összes szükséges eszközt felkínálják webhelyének forgalmához. De hiábavaló, ha nem tudja, vagy hiányzik a plugin, amellyel kihasználhatja a közösségi média platformjainak hatalmas forgalmi potenciálját.

Belép a Social Snap WordPress beépülő modulba, és ezzel megtakaríthatja a napot.

 • Létrehozott olyan tartalmat, amely vírusos lehet?
 • Több emberre van szüksége, hogy megtalálja tartalmát a közösségi média hálózatain?
 • Szeretné megjeleníteni a társadalmi számot a WordPress webhelyén, hogy rábírja a látogatókat a cselekvésre?

Ha válaszoltál Igen A fenti kérdések bármelyikére a Social Snap WordPress plugin rendelkezik. A Social Snap LLC tehetséges csapata által kézzel készített plugin hozzásegíti a közösségi megosztás és a nyomógombok hozzáadását az Ön webhelyéhez, mint profi.

A plugin számos népszerű közösségi hálózatot támogat, és olyan vektoros ikonokkal érkezik, amelyek rendkívül gyorsan betöltődnek. Ráadásul a Social Snap teljes mértékben reagál és retina készen áll, vagyis a közösségi megosztás és a nyomógombok gyönyörűen néznek ki több eszközön.

Ezen túlmenően a plugin nagymértékben testreszabható, lehetővé téve a társadalmi megosztás integrálását a webhelyére, izzadás nélkül. És azt hiszem, hogy a plugin ingyenes. Nos, van egy profi verzió, amely teljes mértékben ki van ebből a világból.

Közösségi megosztási alternatívák

A Social Snap nagyon kedves, és ennyi, de itt van még néhány lehetőség, ha kissé összehasonlítania kell a vásárlást, és ellenőrizze a WordPress 30 legjobb közösségi média pluginjának listáját (haha, alternatívákról beszélgetés; ezt a listát nem meríti ki) ).

4. MailChimp a WordPress számára

MailChimp a WordPress számára

Azt mondják, hogy a WordPress blogjába érkező emberek 70% -a soha nem tér vissza. Milyen szomorú statisztika, különösen akkor, ha mindent megtesz a legjobb tartalom és termékek kínálata érdekében.

A jó hír az, hogy hasznosítani tudja az e-mail marketingt, és 70% -ot kap egy hatalmas darabot, hogy visszatérjen.

Hogyan? Az e-mail marketing hatékony eszköz a visszatérő forgalom növelésére. Célzott üzeneteket küldhet azoknak az embereknek, akik feliratkoztak az e-mail hírlevelekre, lehetővé téve ezzel az egyébként elveszített vállalkozásának rögzítését.

Hogyan? Kérdezi újra. A MailChimp for WordPress bővítmény minden eszközt kínál Önnek, amelyek szükségesek a WordPress webhely és a népszerű MailChimp e-mail marketing platform integrálásához..

Ezután gyorsan kibővítheti a MailChimp listákat. Ezen felül gyönyörű regisztrációs űrlapokat hozhat létre a WordPress admin irányítópultján.

Ha ez nem elég, a bővítmény lehetővé teszi a MailChimp integrálását a webhely meglévő űrlapjaiba. Mint ilyen, feliratkozási lehetőségeket (általában egy jelölőnégyzetet) adhat hozzá a pénztárhoz, megjegyzéshez és kapcsolattartási űrlapokhoz, mint főnök.

A teszteléstől kezdve a MailChimp for WordPress meglehetősen egyszerűen használható; hamarosan fel kell állnia és futnia kell. Készíthet egyedi stílusokat, vagy egyetlen kattintással adaptálhatja a regisztrációs űrlapokat a témastílusokhoz.

A MailChimp prémium kiegészítőkkel szállít, amelyek több funkciót kínálnak, mint amennyire valaha is szüksége van az e-mail marketing automatizálására a WordPress webhelyén.

MailChimp alternatívák

Ha más hírlevél szolgáltatást szeretne használni, vegye figyelembe, hogy a WordPress bővítménypiac további lehetőségeket kínál, például:

 • Aweber
 • SendinBlue
 • MailOptin

Vagy ha inkább saját hírleveleit kezeli és elküldi a szerverekkel, akkor ezek a WordPress e-mailekhez és hírlevelekhez tartozó legjobb plug-inek. Csak telepítse, és képes lesz e-maileket létrehozni, előfizetőit kezelheti, és mindezt az irányítópulton keresztül veheti figyelembe (vegye figyelembe – ennek működéséhez egy jó hostolási tervre lesz szüksége).

5. WPvivid biztonsági mentési plugin

WPvivid

A WordPress webhely futtatása során nem vitathatja a jó biztonsági mentési stratégia helyét és értékét. A webhelyet bármikor elveszítheti a hackerek számára, különösen a növekedés miatt kiberbiztonsági fenyegetések.

A hackerek félre tudják tönkretenni a webhelyet emberi hibák és így tovább. A lényeg az, hogy nem engedheti meg magának, hogy webhelyet működtessen jó biztonsági mentési stratégia nélkül.

A helyben lévő biztonsági mentéssel gyorsan visszaállíthatja webhelyét, megmentve ezzel a bevételkiesést, a megsemmisített márkanevet és az indokolatlan stresszt..

A WPvivid biztonsági mentési plugin az egyik legjobb WordPress biztonsági mentési plugin. Nagyon jó, hogy egy teljes WPvivid áttekintést írtunk, hogy rávilágítsunk azokra a szolgáltatásokra, amelyek a plugint kiváló biztonsági mentési eszközzé teszik.

Néhány másodperc alatt áttelepíthet, létrehozhat helyszíni biztonsági mentéseket és klónozhatja webhelyét anélkül, hogy fejlesztőre lenne szüksége..

Ezenkívül ütemezheti az automatikus biztonsági mentéseket, és feltölthet biztonsági mentéseket felhőalapú tárolási szolgáltatásokba, például a Dropbox, a Google Drive és az Amazon S3, többek között.

A WPvivid telepítése, konfigurálása és használata egyszerű; nem számítunk arra, hogy problémákba ütközne.

Biztonsági mentés-bővítmény alternatívái

Míg a WordPress-t manuálisan vagy a következő pluginek egyikével is készítheti:

6. W3 teljes gyorsítótár

W3 teljes gyorsítótár-bővítmény

Az oldalsebesség a Google egyik legfontosabb rangsorolási tényezője. Optimalizálnia kell a WordPress webhelyét a sebesség érdekében, különben a Google bünteti Önt. Többféle módon felgyorsíthatja a WordPress-t a jobb oldalbetöltési idő érdekében, így nincs mentség. Az oldalsebesség javításának egyik megbízható módja a gyorsítótárazás.

És az egyik ragyogó WordPress gyorsítótárazási bővítmény a W3 teljes gyorsítótár, amelyet Frederick Townes fejlesztett, WordPress fejlesztő.

De Townes életrajza nem az oka annak, hogy itt vagyunk; itt vagyunk a W3 Total Cache miatt. Dióhéjban, a plugin segít abban, hogy azonnal növelje a WordPress oldal betöltési sebességét.

Hogyan érheti el a plugin ezt a látszólag lehetetlen feat-t? Itt van az üzlet: A W3 Total Cache javítja a weboldal teljesítményét olyan funkciók révén, mint például a tartalomszolgáltató hálózat (CDN) integrációja, a gyorsított mobil oldalak (AMP), a tömörítés, a böngésző gyorsítótárazása, a tömörítés és így tovább.

WordPress gyorsítótárazási alternatívák

A W3 Total Cache nem az egyetlen WordPress gyorsítótárazási plugin. Egyéb lehetőségek között szerepel ezek a fantasztikus (és véleményünk szerint) a legjobb WordPress gyorsítótárazási pluginok (a # 6 az én személyes kedvencem!).

És ha érdekel egy kicsit többet megtanulni, akkor erről olvashat bővebben a WordPress gyorsítótárazásáról és miért olyan fontos?.

7. Kapcsolatfelvételi űrlap 7

Vegye fel a kapcsolatot a 7. űrlap beépülő moduljával

Nem hazudok neked, de azóta, hogy elkezdtem dolgozni a WordPress-rel, soha nem használtam semmilyen más kapcsolatfelvételi űrlap-bővítményt. A korai napok óta a 7. kapcsolatfelvételi űrlap felbecsülhetetlen része az összes webhelyemnek, amelyet készítettem. Nem hamarosan helyettesítem más kapcsolatfelvételi űrlap-bővítménnyel.

Kedves társa volt, így hihetetlenül egyszerűen készítette el a kapcsolattartási űrlapokat. Mielőtt befejezném ezt a bekezdést, fel tudom tölteni a kapcsolattartó űrlapot. Aztán testreszabom az űrlapjaimat, amíg egy kicsit egyszerű jelöléssel nem veszek részt. Az AJAX beküldésének köszönhetően az űrlap benyújtása után még a látogatókat nem kell más oldalra irányítanom.

Ez egy egyszerű, de hatékony kapcsolatfelvételi űrlap-bővítmény a WordPress számára. Fogadhatom az összes pénzem, hogy nem lesz szüksége új WordPress kapcsolattartó űrlap-bővítményre, miután kipróbálta a 7. kapcsolattartási űrlapot.

Kapcsolattartási űrlap alternatívái

De ez csak én; Lehet, hogy az Ön igényei eltérnek, és talán megoldást talál a következő pluginek egyikében:

 • WPForms (prémium)
 • Ninja Forms
 • Gravitációs formák (prémium)

8. Google Analytics Irányítópult

MonsterInsights Analytics a WordPresshez

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

Ha még nem követi a forgalmat, akkor elmulasztja egy arany lehetőséget, hogy jobban megértse közönségét. A közönség és az általuk kedvelt dolgok egyértelmű képe nélkül hogyan számíthat releváns tartalomra és ajánlatokra??

A közönség megértése az első (és legfontosabb) lépés abban, hogy a látogatóknak pontosan azt kínáljuk, amire szükségük van, ami jobb konverziót eredményez (pénzolvasás). A Google Analytics az egyik legjobb eszköz a hirdetési ROI (befektetés megtérülése) mérésére és a webhelyek forgalmának nyomon követésére.

A MonsterInsights által készített Google Analytics Dashboard beépülő modul hihetetlen eszköz a webhelyadatok nyomon követéséhez közvetlenül a WordPress rendszergazda irányítópultján. A beépülő modul lehetővé teszi a Google Analytics nyomkövető funkcióinak néhány kattintással történő engedélyezését, lehetővé téve a közönség tetején maradását, mint például a profi marketingszakemberek.

Most valós idejű statisztikákat szerezhet közönségével kapcsolatban anélkül, hogy elhagyná a WordPress rendszergazda irányítópultját. De kedves? A plugin könnyen beállítható, így nem kell fejlesztőt bérelnie vagy kódolni. 10 percen belül készen állsz és futni fogsz.

alternatívák

És mivel rendkívül fontos a forgalom nyomon követése, itt van még néhány elemzési plugin az Ön örömére:

9. SupportCandy

SupportCandy bővítmény

Amikor terméket vagy szolgáltatást kínál, a kiváló ügyfélszolgálat az üzleti életévé válhat. Mint ilyen, nem engedheti meg magának, hogy összezavarja a támogatási rendszert. Szüksége van egy robusztus platformon a go szóból, ezért valószínűleg a legtöbb vállalkozó olyan hostolt megoldásokkal jár, mint például a Ticksy és a Zoho Desk, többek között.

Ezek a jegykiadó szolgáltatások havi díjakat számítanak fel, amelyek gyorsan felhalmozódhatnak, különösen akkor, ha vállalkozása a földön van. Mit kell tennie egy vállalkozónak??

Mint általában, a WordPress bővítménypiac nem okoz csalódást, és számos ingyenes és prémium WordPress támogatási bővítményt kínál..

Az egyik legismertebb ingyenes WordPress támogatási plugin a SupportCandy. A kutatások alapján egyértelműen jelezhető, hogy a SupportCandy a WP Support Plus Responsive Ticket System továbbfejlesztett villája..

És ezek a fejlesztések az új funkciók ragyogó listájával jöttek, mint például a korlátlan jegyek és ügynökök, az e-mail csövek, az AJAX funkcionalitás, a fantasztikus felhasználói felületek, a GDPR kompatibilitás, a vendég jegyek, a fájl mellékletei, a privát jegyzetek, az e-mail értesítések, és a lista folytatódik.

Telepítse a beépülő modult a WordPress webhelyére, és kezdje el támogatni a felhasználókat anélkül, hogy soha nem fizetett volna fillért a harmadik felek jegyvásárlási szolgáltatásaival.

Ügyfélszolgálat alternatívái

Egyéb WordPress támogatási bővítmények:

10. iThemes biztonság

iThemes Biztonság a BuddyPress Freemium WordPress bővítményhez

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

A webhely biztonságának az egyik legfontosabb prioritásának kell lennie, különösen, ha a webhelye a megélhetése. Az utolsó dolog, amit szeretne, az elveszíti webhelyét a hackerek és az internet többi hulladéka számára.

Ha nem erősíti meg a WordPress biztonságát, akkor kockáztathatja a bevétel vagy akár a webhely teljes elvesztését. Ha érzékeny információkat tárol webhelyén, csúnya perekhez és rossz márkaképhez vezethet, ha az adatok rossz kezekbe kerülnek..

Az iThemes Security egy kötelező WordPress plugin a professzionális eszközkészlethez. Annyira szeretem, hogy minden beépített WordPress webhelyre telepítem a beépülő modult.

Meg tudja tippelni miért? Igazad van; ez a piacon az egyik legjobb WordPress biztonsági bővítmény. A plugin több mint 30 módon nyújt védelmet a WordPress webhelyének, ami hihetetlen.

Jobban fogsz aludni éjszaka, tudva, hogy az iThemes Security túlórázik, hogy a rossz fiúk távol maradjanak az Ön részvétele nélkül.

A figyelemre méltó funkciók között szerepel a brutális erővédelem, a 404-es védelem, a távoli mód, a továbbfejlesztett felhasználói tilalom, a fájlváltozás észlelése, az adatbázis biztonsági mentése és még sok minden más..

Biztonsági bővítmény alternatívái

Alternatív megoldást keres a WordPress-webhely biztonságához? Íme néhány más legfontosabb lehetőség:

11. Végső tag

Végső tag - felhasználói profil és tagsági bővítmény

És végül, van Ultimate Member, egy fantasztikus plugin, amely tökéletes a tagsági webhelyek létrehozásához. Ideális közösségekhez, közösségi hálózatokhoz és bármely tagsági alapú webhelyhez.

A plugin lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feliratkozzanak és tagjai legyenek az Ön webhelyének. Könnyen beállíthat speciális felhasználói profilokat, tagkönyvtárakat, korlátozhatja a tartalmat a tagsági szint alapján, és még sokkal többet tehet az egyéni mezők és a felhasználói szerepköröknek köszönhetően.

Egyéb szolgáltatások közé tartozik a drag-and-drop formaépítő, a feltételes navigációs menük, a felhasználói e-mailek, az űrlapmezők feltételes logikája és a rengeteg fizetett kiterjesztés, hogy a tagsági webhelyet a következő szintre vigyék.

Tagsági alternatívák

A tagsági webhelyek nagyszerű üzleti modell, tehát itt van még több lehetőség az Ön számára:

12. WPBakery Page Builder (prémium)

Vizuális zeneszerző oldalkészítő

Információ és letöltésView a Demo

Ha attól tart, hogy blogod nem vonzza a nézők figyelmét, vagy nem áll ki a tömegből, akkor érdemes megfontolnia a rajzolat megváltoztatását.

A WordPress oldalkészítő bővítmény használata nagyszerű módja annak, hogy hozzáadja ezt az extra wow tényezőt a blogjához. Az oldalkészítő lehetővé teszi egyéni elrendezések létrehozását a blogoldalaihoz. Készíthet olyan mintákat, amelyek megfelelnek a márkájának, és vonzóvá teszik a látogatókat, így nagy felhasználói élményt nyújtva számukra. Az egyéni elrendezések létrehozásakor nem sokkal jobb, mint a WPBakery Page Builder (amelyet korábban Visual Composernek neveztek – kicsit zavaró, tudjuk).

A WPBakery segítségével több mint 50 oldal elemet kap, amelyek segítségével rácsokat, feliratokat, gombokat, ikonokat, fejlécet, elválasztókat és még sok másat adhat az oldalaihoz. Étereket használhat a háttérrendszerrel (hagyományos WordPress szerkesztő) vagy az előlapon (élő vizuális szerkesztő) az oldalak létrehozásához. A WPBakery segítségével könnyű beilleszteni a modulokat, testreszabni azok beállításait, és a helyükre húzni. A hasznos reakcióképességi előnézetek és a visszavonás gomb megkönnyíti a formatervezés tesztelését és finomítását.

De még jobb – a WPBakery Page Builder már szerepel számos népszerű WordPress témában, például a saját Total témánkban. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön fizetnie a fantasztikus oldalépítésért!

És amikor prémium témát vásárol, amely magában foglalja a WPBakery készítőt, gyakran vannak egyedi modulok is. Például a Total téma több mint 30 egyéni modult kínál, beleértve a blog körhintát, az ikon dobozokat, a képek előtti és utáni képeket, listákat, postai típusok csúszkát, szakértői sávokat, alkalmazottak rácsát, közösségi média linkeket és még sok másat..

Oldalkészítő alternatívák

Számos könnyen használható WordPress oldal-készítő áll rendelkezésre, ezért nézzen körül, hogy mi felel meg legjobban az Ön igényeinek. De néhány kedvencünk:

Egyáltalán nem rajong az oldalépítők számára?

Az oldalkészítő másik egyszerű alternatívája, ha egyszerűen használja azt, ami már be van építve a WordPressbe – más néven Gutenberg. Néhány ember talán építőnek hívja a Gutenberg-t, de azt érvelnék, hogy ezt a legjobban a tartalom (például a blogbejegyzések) stílusának kialakítására használják, ahelyett, hogy teljesen testreszabott webhelyeket hoznának létre (ahogyan egy igazi oldalépítő képes). Vegyen fel oszlopokat, gombokat vagy egy egyszerű cselekvésre ösztönzést. Még az ilyen apró kiegészítők is javíthatják az oldalt, lenyűgözhetik a látogatókat, és közelebb hozhatják webhelyét a céljainak eléréséhez.


Ha javítja tartalmát ezekkel a bővítményekkel, akkor képesnek kell lennie egy rendkívül vonzó és felhasználóbarát blog létrehozására. Minden plugin különféle módon ad hozzáadott értéket, ezért gondosan mérlegelje blogja céljait és azt, hogy mi lenne a legjobban hasznos. Ezután hajtsa végre a megfelelő változtatásokat.

Reméljük, hogy ma talált pár drágakövet, amelyek segítenek a WordPress blog fejlesztésében. Melyek a kedvenc WordPress-bővítmények, amelyekkel javíthatod blogod? Kérjük, ossza meg velünk gondolatait a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map