Legjobb beépülő modulok a WordPress mobil webhely-optimalizáláshoz

Legjobb beépülő modulok a WordPress mobil webhely-optimalizáláshoz

Tudta, hogy az Egyesült Államokban az internetes forgalom több mint fele mobiltelefonokból származik? E statisztika alapján az Ön blogját látogató emberek több mint fele az okostelefonjáról teszi ezt.


A blog promóciójának egyik elsődleges módja a közösségi média. Mikor utoljára nyitotta meg a Facebook-ot az asztaláról? Oké, talán ma megcsináltad ezt a munkát.

A lényeg az, hogy az olyan webhelyek, mint a Facebook és a Twitter elmozdultak – legalábbis olyan fogyasztók számára, mint mi. Valószínű, hogy ezt a blogbejegyzést a telefonjáról vagy táblagépéről olvasod. Nem is beszélve arról, hogy ezt a blogbejegyzést hírlevél, hírcsatorna vagy közösségi média útján kapta meg.

Blog tulajdonosaként valóban megengedheti magának, hogy figyelmen kívül hagyja a mobilolvasókat? Valószínű, hogy ők a leghűségesebb olvasói. Miért? Egyszerűen azért, mert úgy döntöttek, hogy olvasnak a ti tartalom a bolygó leg kaotikusabb eszközét használva.

Ha vállalkozását szeretné létrehozni és pénzt keresni a webhelyéről, akkor fel kell vennie a mobil lehetőségeit.

Oké, ez sajtosnak tűnt. Folytassuk. Tehát a WordPress-t választotta blogplatformjának. Nagy. Van egy fantasztikus ingyenes WordPress témája, amely érzékeny, mobil használatra kész és még retina képernyő támogatást is kínál.

Itt a fogás. Sok ezeknek az úgynevezett „félelmetes” érzékeny témáknak nem mindig olyan fantasztikusak, mint hirdetik. Előfordulhatnak igazítási problémák és következetlenségek webhelyének mobil verziójában (amelyeket egyébként lehetetlen megoldani a fejlesztő segítsége nélkül). És egyes témák nem elsősorban a mobil megközelítést használják, és egyszerűen egyenesen lassúak a betöltéskor. Ne feledje, hogy egy látogató nagyobb valószínűséggel hagyja el webhelyét, ha az nem töltődik be 3 másodperc alatt. A mobiltelefon esetében ez a 3 másodperces időkeret folyamatosan csökken. Valójában azt hiszem, hogy egyetértenél azzal, amikor azt mondom, hogy a két erőforrás, amelyek napközben kimerülnek, az idő és a figyelem.

Tehát a boldog mobilolvasás szellemében összeállítottam a WordPress lenyűgöző mobil optimalizálási bővítményeinek listáját. Más szavakkal: ezek a bővítmények lehetővé teszik a WordPress webhely valóban fantasztikus mobil verziójának felépítését.

Mielőtt elkezdenénk, emlékeztetünk arra, hogy nem kell minden egyes plugint használni a listán. Hasonló plugineket osztunk meg, és bár kissé eltérő funkciókat kínálhatnak, válasszuk a legmegfelelőbbet. A másolatú funkciókkal ellátott pluginek telepítése problémákat okozhat a webhelyén – tehát próbáljon korlátozni a telepítést. Ebből az útból kezdjük el!

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Pack bővítmény

Ez a bővítmény néhány komoly fegyvert tartalmaz, amikor egy mobil webhelyet kell létrehozni. Általában egy bővítmény megjeleníti egy meglévő weboldal mobil kompatibilis verzióját. Ez a bővítmény meghosszabbítja a mérföldet, és a legújabb HTML5 technológiákat felhasználva létrehoz egy teljes webalkalmazást.

Ha nem egyértelmű egy mobil webhelyen és a webalkalmazásban, ez segíthet. Ha már használta Facebook Lite az Android böngészőben, azaz egy mobil webhelyen. Ha a Chrome legújabb verzióját használja a telefonján, akkor a Facebook webes alkalmazásával fogja kiszolgálni.

A webes alkalmazások sokkal folyékonyabbak az UI és az UX szempontjából, offline szinkronizálással, mentési képességekkel és minden platformon működnek, beleértve az iOS, a Windows Phone, a BlackBerry OS és az Android rendszert..

A WordPress Mobile Pack egyik legmenőbb tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a különféle hozzászólások, oldalak és megjegyzések szelektív szinkronizálását a cél eszköz alapján. Prémium verziót kínál, amely jobb testreszabási és javítási lehetőségeket kínál, integrálódik a Google Analyticsbe és a hirdetési hálózatokba, mint például a Google AdSense és a DoubleClick, offline szinkronizálást és rengeteg más fantasztikus funkciót kínál..

WPtouch mobil plugin

WPTouch Responsive WordPress bővítmény

Az eredeti WordPress mobil beépülő modulnak nevezett WPtouch átalakítja a meglévő WordPress témát egy gyönyörű, folyékony mobil sablonná, amely fenntartja a Google által javasolt mobil webhelytervezési irányelveket. A plugin prémium verziója – a WPtouch Pro különféle továbbfejlesztett témákat kínál a blogokhoz, a vállalkozásokhoz és a WooCommerce specifikus témákhoz..

Vásárolhat további kiterjesztéseket is, amelyek gazdag hirdetési lehetőségeket adnak hozzá, web-alkalmazás módot (hasonló a WordPress Mobile Packhez), „csak a mobilra” tartalmat, speciális webes tipográfiát, a mobil webhelyek gyorsítótárazását és még sok minden mást kínálnak. Ezek a bővítmények 10-20 USD-tól terjednek, és rugalmasságot nyújtanak az Ön igényeinek megfelelő egyedi vásárláshoz – ezáltal jobban ellenőrzik a költségvetést.

Noha egyesek azt állíthatják, hogy a kapcsolódó hozzászólások pluginjának 15 USD-os ára ára egy kicsit túl sok, egy alternatív gondolatmenet arra utalhat, hogy ez jelentősen javítja a gyártott termékek minőségi munkáját.

AMP

AMP hivatalos WordPress bővítmény

Alternatív megoldásként a mobil téma adaptálása helyett ellenőrizheti, hogy tartalma kompatibilis-e a Google gyorsított mobil oldalak projektjével. Az AMP mobilbarát, sebességnövelő funkciókat kínál, például async erőforrás betöltése, statikus elrendezési rendszer, lusta betöltés, erőforrás prioritások meghatározása, előzetes renderelés és még sok más.

Alapvetően – az AMP beépülő modul egyszerűsített módot kínál webhelyének tartalmának megtekintésére az előlapon a Google formázási irányelveinek betartásával. A háttérprogramban automatikusan ellenőrzi a hozzászólásait és az oldalait hiányzó vagy érvénytelen jelölések miatt, amelyek az AMP érvényesítési problémákat idézhetnek elő. Megkönnyíti az Ön gyönyörű és felhasználóbarát UX-jének minimális erőfeszítéssel történő megszerzését.

AMP a WP számára

AMP a WP Free WordPress bővítményhez

Noha nem a „hivatalos” bővítmény, az AMP for WP nagyszerű funkciókat kínál a központi AMP integráció mellett. Például vannak hozzáadott beállítások a mobilhirdetési területekhez, az egyéni AMP nyelvi fordítások, push értesítések, 3 előre beépített AMP oldalelrendezés, strukturált adatopciók, oldalszünetek, cselekvésre ösztönzés, értékelés elindítása stb. Plusz AMP for WP kompatibilis a népszerű plugins, például a Yoast SEO, az AddThis közösségi megosztás, az Elementor oldalkészítő, Gutenberg, a 7. kapcsolatfelvételi űrlap, a Gravitációs űrlapok és még sok más.

Responsive menü

Responsive Menu Free WordPress bővítmény

A reagáló menük egy gyors módszer a mobil mobil menük webhelyre történő felvételéhez. Több mint 150 testreszabási lehetőséggel, szinte korlátlan lehetőségek vannak egyéni menü elkészítésére. Használja a színek, betűkészletek, háttérképek, menüanimációk, integrált keresés, RTL és még sok más opciókat. Ahogy a neve is sugallja – az összes menü érzékeny és a legtöbb eszközön jól néz ki.

WP mobilmenü

WP mobilmenü

Az utoljára említett plugin alternatívájaként megfontolhatja a WP Mobile Menu alkalmazást. Ez a plugin rengeteg funkcióval is rendelkezik, hogy megtervezhesse saját adaptív webhelymenüit. Noha kevesebb lehetőség áll rendelkezésre, ez megkönnyítheti a stílus kialakítását és a mobil menü hozzáadását a webhelyéhez.

EWWW Image Optimizer

A WordPress automatikusan létrehozza a képek optimalizált változatát, különféle méretben. Optimalizálhatja új és meglévő képeit a WordPress webhelyén a népszerű EWWW Image Optimizer WordPress bővítmény segítségével. Támogatja a JPG vagy PNG formátumú képek kötegelt veszteség nélküli vagy veszteségmentes tömörítését.

Smush

Smush képtömörítés

A Smush egy másik képoptimalizáló plugin, amelyet a WPMU csapata fejlesztett ki, és prémium verziójával kétszer jobb tömörítést ígér. Az ingyenes verzió azonban a bemeneti kép maximális méretét 5 MB-ra korlátozza. Ezenkívül a bővítmény további funkciókat kínál a lusta betöltéshez, a kép átméretezéséhez, az automatikus optimalizáláshoz, a nagy mennyiségű összeomláshoz (egyszerre akár 50 kép) és még sok máshoz.

a3 lusta terhelés

a3 Lazy Load WordPress bővítmény

Az optimalizált képek betöltése mégis időbe telik. Az adatátvitel minimalizálása és a webhely betöltési idejének javítása érdekében használhatja az a3 Lazy Load bővítményt. A beépülő modul lényege a Lazy-Load-xt JavaScript kódban rejlik, amely elhalasztja a képek, videók, iframe-ek és a beágyazások betöltését. Adja meg a lusta terhelést postai úton, oldalon, postai típuson, widgeten stb. Plusz a3 Lazy Load tartalmaz opcionális előtöltési effektusokat, AMP kompatibilitást, WebP kép támogatást és kompatibilitást a legnépszerűbb bővítményekkel (JetPack, Elementor, WooCommerce stb.).

Lazy Loader

Lazy Loader WordPress bővítmény

A képeket, audiofájlokat, videókat és iframeket csak akkor töltik be, amíg a nézetablak aktív nem lesz, amikor a Lazy Loader alkalmazást használja. Abban az esetben, ha a böngésző nem engedélyezi a JavaScriptet, ez kecsesen romlik, azaz nem működik anélkül, hogy megtörné a webhelyet. A képeket a szokásos módon töltjük be. Más szavakkal, a képeket csak akkor töltik be, ha lefelé gördítik, hogy megtekintsék őket – azaz a kép nézetablakában vagytok.

Tesztelje mobilhelyét

Google mobilbarát teszt

Google mobilbarát teszt

A Google-nak megvan a maga mobilbarát webhely-tesztelője, amely személyre szabott ajánlásokat nyújt Önnek az alapján, ami hiányzik az Ön webhelyén.

Miután optimalizálta webhelyét a mobil nézethez, itt az ideje, hogy tesztelje. Ha jó eredmény, akkor jó menni! Kényeztesse magát a hátán. Ha azonban az eredmény negatív, egyszerűen csak dolgozzon a javasolt változtatásokkal, és jó lesz.

Csomagolás fel

A mobil webhely felépítése egyszerű. Nem olyan mobil webhely felépítése, amely konvertálja a konvertálást.

A cikk célja az volt, hogy megmutassa, hogyan lehet optimalizálni a WordPress mobil webhelyet. A mobil trendek területén végzett minden egyes tanulmány egyhangúlag azt a következtetést vonja le, hogy ez csak exponenciálisan növekedni fog. A Google már elkezdte használni a mobil használhatóságot mint fontos rangsoroló tényezőt.

Áttekintettük a bővítmények listáját. Most nézzük meg, hogy a nyertes oldalon vagyunk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map