Hogyan lehet lefordítani a WordPress webhelyet több nyelvre

Hogyan lehet lefordítani a WordPress webhelyet több nyelvre

Soha nem tudhatja, kire tervezi, és egy bizonyos ponton Önnek vagy egy ügyfélnek szüksége lesz egy WordPress webhely lefordítására. De hogyan lehet lefordítani a WordPress-t? Nem kell, hogy bonyolult legyen. Rengeteg nagyszerű WordPress-bővítmény használható, amelyek megkönnyítik a fordítási folyamatot. De függetlenül attól, hogy melyiket választja, a következő pluginek mindegyike segít abban, hogy a fordítások gyorsan elkészüljenek. Nincs szükség kódolásra. Most menjünk fordítani a WordPress-t!


Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

Weglot Ingyenes WordPress plugin fordítása

Fordítsa el a WordPress-t a Weglot segítségével

Információ és letöltésTekintse meg a bemutatót

A következő beépülő modul, amelyet meg kell néznie, a Weglot Translate – egy ingyenes plugin a WordPress lefordításához bármilyen weboldalon. A plugin teljesen ingyenes a kis webhelyek számára egyetlen fordítással, de könnyen frissíthető, hogy felszabadítsa a teljes fordítási lehetőségeket.

Ha frissíti a Weglot prémium kompatibilis a legnépszerűbb témákkal és bővítményekkel, tartalmaz legalább 60 beépített fordítási nyelvet, testreszabható nyelvváltó gombot és még sok minden mást. A plugin egyszerű hozzáférést biztosít az ajánlott professzionális fordítókhoz is, akik bérelhetők (nagyon értékes befektetés, ha megkérdezik tőlünk).

A Weglot legjobb része a könnyű használat. Szó szerint telepíti a plugint, konfigurál egy maroknyi beállítást (az eredeti nyelv és a célnyelv a legfontosabb), és a plugin elvégzi a fordítást az Ön számára. Ha olyan fordításokkal találkozik, amelyek nem igazán működnek a webhelyén, használja a plugin irányítópultján található gyors linket a fordítás szerkesztéséhez. Ezzel eljut a Weglot-fiókjához, ahol beléphet a „kontextus-szerkesztőbe”, és webhelyén élő szerkesztéseket végezhet. Rendkívül könnyű használni a WordPress fordítását – csak próbáld ki!

TranslatePress Többnyelvű WordPress bővítmény

TranslatePress Többnyelvű WordPress bővítmény

A TranslatePress ingyenes többnyelvű fordító plugin kiváló lehetőség a WordPress webhely többnyelvűvé tételére. A plugin telepítése után látnia kell egy új Beállítások fület a TranslatePress számára. Innen beállíthatja az alapértelmezett nyelvet, valamint formázhatja a további fordításokat. Itt érheti el az opcionális Google Translate szolgáltatást is, amely automatikus fordítást hoz létre webhelyén egy adott nyelven.

A manuális fordításokhoz ez az ingyenes WordPress plugin tartalmaz egy egyszerű és intuitív fordítási felületet. Egyszerűen kattintson a „Oldal fordítása” opcióra az adminisztrációs sávon, amikor bejelentkezett és böngészi a webhelyet. Ha ismeri a WordPress testreszabót, akkor könnyen el kell indítania a TranslatePress szerkesztőjét. Egyszerűen mutasson és kattintson a gombra, hogy elkezdje az oldal különböző szakaszai fordítását. Ezután használja a mellékelt szövegmezőket a többnyelvű fordítások létrehozásához (megjegyzés: a rendelkezésre álló nyelvdobozokat a TranslatePress beállításokban megadott nyelvek határozzák meg).

További funkciókhoz frissítsen a TranslatePress Személyes, üzleti vagy fejlesztői terv. Ez nagyteljesítményű funkciókat kínál további nyelvekhez, SEO fordításokhoz (oldallap, metaleírás, URL, kép alt stb.), Az egyéni fordító felhasználói szerepkörének engedélyével, a lefordított oldalak bármilyen felhasználói szerepben történő előnézeti képességével, az egyéni nyelv alapú webhelynavigációval és az automatikus felhasználói nyelvvel érzékelés. Ha egy egyszerű blogot működtet, akkor az ingyenes verziónak tökéletesnek kell lennie. Azon vállalkozások és bloggerek számára, akik a SEO prémiumra való frissítésére koncentrálnak, a legjobb megoldás.

WPML.org Prémium fordító beépülő modul a WordPresshez

A WordPress fordítása a WPML segítségével

Információ és letöltésView a Demo

A WPML.org az egyik legfontosabb WordPress fordítási bővítmény. Vessen egy pillantást a legkeresettebb WordPress témákra és az interneten található fejlesztőkre. Észre fogja venni, hogy többségük hangsúlyt fektet a kifejezetten a WPML.org-val kompatibilis témák létrehozására. Miért? Mivel a WPML.org egy erőteljes fordító WordPress plugin, 40 beépített nyelvvel, lehetőségek az egyéni nyelvi változatokhoz, kompatibilitás az egy- vagy többhelyes telepítésekkel és nagyszerű támogatás. A gyors telepítővarázslóval néhány perc alatt elindíthatja a WordPress webhelyek fordítását. Csak használja a mellékelt nyelvek egyikét, és a kódolás nem szükséges. És miután elkészítette a fordítást, egyszerűen adjon hozzá egy legördülő menüt a nyelvi beállításokhoz a webhely navigációs menüjéhez.

Az árak 29 USD-tól kezdődnek, és onnan felfelé vannak, fordítási igényektől függően. Noha rendelkezésre állnak ingyenes fordítási pluginok, a WPML.org jó minőségű termék, megfelelő támogatással. Sőt, soha nem kell aggódnia, ha a plugin a téma legújabb verziójával vagy a WordPress-rel működik. Folyamatosan frissítik annak biztosítása érdekében, hogy a bővítmény működjön az Ön és az olvasói számára.

Polylang Ingyenes WordPress bővítmény

A WordPress fordítása a Polylang segítségével

A Polylang kiváló lehetőség, ha a WordPress webhelyet több nyelven manuálisan is lefordítja. Ez az ingyenes WordPress bővítmény több mint 50 nyelv támogatását tartalmazza. Nagyon valószínű, hogy a szükséges nyelv alapértelmezésként szerepel. Azonban az egyedi nyelvek támogatása is fennáll, ha nem találja a sajátját. A Polylang úgy működik, hogy lehetővé teszi, hogy minden egyes bejegyzéshez vagy oldalhoz nyelvet állítson be, amikor hozzáadja őket. Ez megnehezíti a lefordított bejegyzések szétválasztásának megpróbálását.

Az ingyenes bővítmény nagyszerű tulajdonsága, hogy a telepítéskor lehetőséget ad arra, hogy az összes tartalmat automatikusan alapértelmezett nyelvre állítsa. Ez azt jelenti, hogy nem kell visszamennie a régi bejegyzéseken a nyelvi oldalankénti beállításhoz. Támogatja azt is, hogy felismerjük a felhasználó böngészőjének nyelvét, és automatikusan használjuk ezt a nyelvet a WordPress oldalak fordítására a webhelyén (ha ez egy rendelkezésre álló fordítás).

Többnyelvű sajtómentes WordPress plugin

Fordítsa el a WordPress-et a Többnyelvű Sajtó segítségével

A többnyelvű sajtó a WordPress többoldalú telepítésével működik együtt, hogy összekapcsolja a webhely fordításait (webhelyenként egy nyelv). A plugin 174 nyelven érkezik a nyelvkezelőbe, és korlátlan számú webhelyet támogat – így létrehozhat és összekapcsolhat annyi fordítást, amennyire szüksége van. Ez nagyszerű a SEO számára, mivel a nyelveket külön-külön bejegyzéseken és oldalakon tartja, és ha valaha más fordítási plugin használata mellett dönt, tartalma tapintatban marad (még a Multilingual Press deaktiválása vagy törlése után is). Ezenkívül hozzáadhatja a fordítások widgetet minden widgetkész területhez, így az olvasók gyorsan navigálhatnak a fordítások között.

A Többnyelvű Sajtó egy nagyszerű ingyenes lehetőség fordítások hozzáadására a WordPress webhelyére a többoldalon. Plusz, ha valaha úgy találja, hogy további lehetőségekre van szüksége, akkor mindig frissítheti Pro verzióját 75 dollárért. Ez magában foglalja az egyedi üzenettípusok támogatását, az automatikus nyelvi átirányításokat, a gyorshivatkozásokat és még sok más, amely megkönnyíti a WordPress hozzászólások, oldalak és akár a WooCommerce termékek fordítását is.

Ajax Translator Revolution DropDown WP beépülő modul

Ajax Translator Revolution DropDown WP beépülő modul

Információ és letöltésView a Demo

Az Ajax Translator Revolution legördülő WP beépülő modulja nagyszerű módja annak, hogy nyelvi lehetőségeket adjunk a WordPress webhelyéhez. Ez a bővítmény tiszta és egyszerű nyelvválasztási legördülő menüt tartalmaz a webhelyén.

Ha népszerű weboldala van, gondoskodnia kell a világ minden tájáról érkező látogatókról. Az Ajax Translator Revolution Dropdown WP beépülő moduljának köszönhetően a látogatók több mint 100 nyelv közül választhatnak. A legördülő menü könnyen használható, és képes megjegyezni a nyelvi preferenciákat. Azt is beállíthatja, hogy a plugin teljes vagy részleges tartalmat lefordítson. Mindent lefordíthat, vagy oldalakat, bejegyzéseket vagy kategóriákat választhat ki / zárhat ki. Tőled függ. 90 testreszabható beállítással ez a plugin biztosan megfelel az Ön igényeinek.

Használjon 90 testreszabható beállítást, nyelvi zászlókat és / vagy neveket, speciális pozicionáló eszközöket, felhasználói nyelvi beállításokat és még sok másat a létrehozásához. Az Ajax Translator Revolution Dropdown még a WordPress fő adminisztrátorába integrálódik, és fülekkel ellátott paneleket ad hozzá a kezelés egyszerűbbé tételéhez.

Fordítsa el a WordPress-t a GTranslate segítségével

Fordítsa el a WordPress-t a GTranslate segítségével

A GTranslate egy WordPress többnyelvű beépülő modul, amely az emberi és ingyenes gépi fordítások használatával azonnal telepítést követően többnyelvűvé teszi webhelyét. A plugin beállítása ugyanolyan egyszerű, mint az ivóvíz. A GTranslate konfigurálása után a webhely automatikusan lefordul a választott nyelvekre.

A gépi fordítások nem a legjobbak, ezért engedélyezi a GTranslate fizetett változata ezen fordítások szerkesztését és emberi fordítások hozzáadását.

A GTranslate nem lassítja az Ön weboldalát, mivel a webhely lefordított verzióját nem a webszerverről vonják le. Ehelyett a GTranslate tárolja a lefordított tartalmat az esetleges hálózatban (más néven a fordítási kézbesítési hálózat). Ennek eredményeként a GTranslate semmilyen módon nem befolyásolja webhelyének teljesítményét.

qTranslate Free WordPress plugin (értékcsökkenés)

A WordPress fordítása a qTranslate segítségével

A qTranslate egy ingyenes fordítási plugin a WordPress plugin-tárolóból. Közel 1,2 millió letöltéssel ez egy népszerű és ingyenes lehetőség webhelyének fordítására. Csak telepítse, és kezdje el dolgozni a fordítások készítésében. A beépülő modul több lapot fog hozzáadni minden létrehozott bejegyzéshez vagy oldalhoz a kiválasztott nyelvek alapján. Ez sokkal gyorsabbá teszi a kézi fordításokat, mivel a különböző tartalomfordítások hozzáadásakor gyorsan navigálhat a lapok között.

qA fordítás több nyelvet tartalmaz az automatikus fordításhoz. Ez a szolgáltatás azonban az olvasóknak csak általános elképzelést fog nyújtani az Ön tartalmáról, mivel kicsit szaggatott lesz (lefordítja, amit szó szerint ír, tehát természetesen nem fogja elolvasni az adott nyelv anyanyelvű beszélőinek). De ha a WordPress-t egy ingyenes pluginnel szeretné lefordítani, akkor a qTranslate minden bizonnyal jól elvégzi a munkát. A plugin tartalmaz egy egyéni qTranslate widget-et is, amelyet hozzáadhat a webhelyéhez, hogy a felhasználók könnyen átválthassanak a nyelvek között. Megtudhatja többet és letöltheti a bővítményt a WordPress lerakatból.

Hogyan lehet lefordítani a WordPress-t?

A fordítás gyakran időigényes folyamat. Remélhetőleg ezeknek a hasznos plugineknek köszönhetően a WordPress lefordítható sok fejfájás nélkül. Tudassa velünk, ha valaha is használta-e a fenti fordítási bővítményeket, és mit gondol róluk. Vagy ha kipróbált egy másik plugint a WordPress lefordításához, amely éppen fantasztikus volt, tudassa velünk. Hagyj egy megjegyzést a plugin nevével az alábbi részben. Szeretnék hallani rólad!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map