Hasznos ingyenes bővítmények a WordPress felgyorsításához

Az internetes felhasználók ma türelmetlen csoport. A látszólag kicsi késések rendkívül jelentősek, és vannak nagy a felhasználói élményre gyakorolt ​​hatás. Ez különösen igaz az e-kereskedelmi webhelyekre: a becslések szerint 40% -os elhagyási arány csak három másodperces késéssel jár.


Másképpen fogalmazva: egy lassú weboldal megöli az alsó sorot. Az emberek csak nem akarnak várni, és néhány másodperc múlva elkattintanak. Ha több száz más webhely csupán egy kattintásnyira van, akkor valóban meg kell ragadnia a felhasználó figyelmét – a webhely betöltésének megvárásával pontosan az ellenkezőjét érheti el. Ezt szem előtt tartva, a gyors, hatékony weboldal megléte valóban előfeltétele annak, hogy sikeresek lehessenek a mai versenyképes online környezetben..

Ha a webhely sebességével küzdöttél, akkor számos ingyenes WordPress plugin használható a dolgok felgyorsítására – Pingdom kiváló eszköz a jelenlegi betöltési idő teszteléséhez az alapvonal elérése érdekében. Most, a pluginok csak egy kis darab a puzzle-ból, amikor a webhely betöltési sebességét érinti. Rengeteg más tényező javíthatja teljesítményét: jobb host, tartalomszolgáltatási hálózat és kevésbé duzzadt téma az indulók számára. A WordPress bővítmények azonban jó hely a kezdéshez. Itt hat ingyenes bővítményt választottam ki, mindegyik eltérő funkciót hajt végre.

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

Gyorsítótár-bővítmény: W3 teljes gyorsítótár

W3 teljes gyorsítótár

Határozottan esik a következő kategóriába: gyors győzelem, a gyorsítótárazási plugin kötelező. Az W3 teljes gyorsítótár-bővítmény az egyik legnépszerűbb gyorsítótárazási plugin, és egyben a legmagasabb besorolású. A gyorsítótárazási beépülő modul minden webmester számára kötelező, és egy olyan bővítmény, mint a W3 teljes gyorsítótár, rendkívül hatékonyan javítja a betöltési időt. Fejlesztői legalább tízszeres javulást ígérnek az oldal teljes teljesítményében, ami komolyan merész igény! Még jobb, ha van saját W3 teljes gyorsítótár-bővítmény-útmutatónk, amelyet követni tudsz, hogy megszerezd a yoru gyorsítótár beállítását..

A Gyorsítótár-bővítmény a következő tárolásával működik statikus webhelyének verziója a szerveren. A webhelyén található képek, a CSS és a JavaScript hírhedten erőforrásigényes a betöltéshez, és nincs értelme minden alkalommal betölteni őket a semmiből, különösen olyan webhelyek esetében, amelyek ritkán változnak. A gyorsítótár-beépülő modul telepítésével minden alkalommal, amikor egy látogató érkezik, megjelenik az Ön webhelyének tárolt statikus verziója, azaz a nehéz emelés csak egyszer történik. Ez sok erőforrást takarít meg, és felgyorsítja webhelyét.

A W3 fő versenytársa a WP Super Cache plugin, amelyet egyes felhasználók jobban szeretnek, mivel kissé felhasználóbarátabb (útmutatónk van a WP Super Cache-hez is, ha ez a bővítmény jobban megfelel az Ön stílusának).

Képméret beépülő modul: WP Smush.it

WP Smush.it

A képeinek megfelelő optimalizálása egy másik módja annak, hogy megszabaduljon ebből az alapvető betöltési időből. Ha a képek túl nagyok, akkor nemcsak szükségtelen fájlméretet tartalmaznak (amelyet még le kell tölteni), hanem a szervernek extra erőforrásokat is kell használnia a kép megjelenítésének beállításához – felesleges pazarlás.

A WordPress beépített képszerkesztővel rendelkezik, amely lehetővé teszi az egyes képek vágását a kívánt méretre, de a fizikai fájlméret továbbra is problémákat okozhat. A képek tömörítése megoldás, és számos ingyenes online szolgáltatás létezik, ideértve a következőket kraken.io. Ha azonban gyorsabban szeretne ezt megtenni, akkor a WP Smush.it plugin automatikusan tömöríti az összes feltöltött képet.

Az Smush.it plugin úgy működik, hogy eltávolítja az összes metaadatot a JPEG fájloktól, és eltávolítja a fel nem használt színeket az indexelt képekből. Az eredmény: kisebb fájlméret, gyorsabb betöltési idő és a képminőség észrevehető romlása. Ha további plugin-beállításokat szeretne látni, nézze meg a képoptimalizálási tippeket.

Adatbázis-bővítmény: WP-Optimize

WP-optimalizálása

Minden hozzászólást, oldalt és megjegyzést a WordPress adatbázisában tárolunk – beleértve az összes módosítást is. Most, minden alkalommal, amikor egy felhasználó hozzáférni szeretne az Ön egyik hozzászólásához, le kell töltenie ezt az adatbázist. Mondanom sem kell, hogy minél több szemét ül ott, annál jobban elragadnak a webhelyed. Minden egyes felülvizsgálat és automatikus mentés helyet foglalva itt, az adatbázis optimalizálásával jelentős javulást kell végezni.

A feladathoz a legjobban beépülő modul a WP-Optimize plugin. Ez a beépülő modul többféle módon segíti az adatbázis rendetlenségét. A kezdéshez a plugin megkönnyíti azoknak a felesleges utólagos felülvizsgálatoknak a eltávolítását, amelyekre önnek már nincs rá szüksége – ha, mint én, rendesen módosítasz egy hozzászólást, ez sok helyet takaríthat meg. Ezenkívül lehetővé teszi a sorba rendezett spam-megjegyzések gyors eltávolítását, melyeket nehéz lehet manuálisan eltávolítani. Egy másik nagyszerű tulajdonság az, hogy leegyszerűsíti a nem kívánt tartalom tényleges törlésének a folyamatát, ahelyett, hogy csak szemétként tárolja. Ha meg szeretné tudni, hogy ez a plugin mennyire hatékony, akkor megmondhatja az aktuális adatbázis méretét, és megmutathatja, hogy mennyi hely-optimalizálást takaríthat meg..

Lazy Load plugin: BJ Lazy Load

BJ Lazy Load

A WordPress webhely betöltésekor az alapértelmezett eljárás az, hogy mindent egyszerre töltsön be. Ha sok kép van, akkor a szerver felkérése, hogy tegyen meg minden nehéz emelést, jelentősen lelassíthatja a rakomány sebességét.

Az BJ Lazy Load plugin javítja webhelye betöltési sebességét az úgynevezett felhasználásával lusta betöltés. Amikor webhelyének lusta betöltetése van, akkor először az összes hajtás feletti tartalmat rangsorolja, vagyis azt a tartalmat, amelyet a felhasználók először látnak. Ahelyett, hogy elkezdené az egyes képeket, a plugin helyőrzőket használ. A képeket csak akkor tölti be, amikor azok a felhasználói böngészőben láthatóvá válnak.

Lazy Load Social Media plugin: Digg Digg

Digg Digg

Nyilvánvalóan nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olvasóközönség fejlesztésének fontosságát a közösségi médián keresztül, de a közösségi média pluginjai a leglassabban tölthetők be – elvégre minden egyes beillesztett gombra, amelyre egy kiszolgálóra kér egy további HTTP-lekérdezés futtatását. Ha az összes üzenet tetején, alján és lebegő oldalsávjában négy szociális gomb van, ez tizenkét extra kérést jelent – ez jelentősen hozzájárul a lassú betöltési időkhöz.

Az Digg Digg szociális plugin lusta betöltéssel használja ezt a problémát. Egyszerűen megjeleníti a szociális gombok helyőrzőjét. Ehhez nincs szükség további lekérdezésekre a kiszolgálón, és a felhasználók nem tudják megmondani a különbséget. Csak akkor, ha a látogató a közösségi gombok fölé vigyáz, betölti őket, és ez segít az egyes oldalak kezdeti betöltési idejében.

Pluginek rendezése: Plugin Organizer

Plugin Szervező

A lassú töltési időt gyakran annak tulajdonítják, hogy túl sok plugin van. A legtöbb esetben azonban mi szükség ezeket a plugineket, így azok eltávolítása egyszerűen nem lehetséges. Talán jobb kérdés nem az, hogy szükség van-e egy adott pluginre, hanem az, hogy minden oldalra szüksége van-e rá. Például, a kapcsolattartó oldalán kívül, valóban szükség van-e a 7-es űrlap betöltésére minden alkalommal, amikor egy felhasználó el akar olvasni egy blogbejegyzést? Valószínűleg nem.

Most a WordPress alapértelmezés szerint minden engedélyezett bővítményt betölt minden oldalra, függetlenül attól, hogy az adott oldalon használja-e vagy sem. A Plugin Organizer plugin, felülírhatja a WordPress alapértelmezett késztetését az egyes pluginek betöltésére, és megmondhatja, hogy mely plugineket szeretné betölteni az egyes oldalakon. Ezt egy egyszerű jelölőnégyzeten keresztül hajtják végre. Ha csak az abszolút szükséges plugineket tölt be, jelentősen csökkentheti a betöltési időt.

A beépülő modul másik ügyes tulajdonsága az a képesség, hogy rangsorolja a beépülő modulok betöltési sorrendjét, húzási és csepp funkció hozzáadásával a Telepített beépülő modulok az irányítópult egyik szakasza. Például a megjegyzések szakasz általában az utolsó, amit a felhasználó látni fog, tehát érdemes betölteni ezt az utoljára, igaz? Ez javíthatja a felhasználói élményt azáltal, hogy az oldal gyorsabban használhatóvá válik. A beépülő modul lehetővé teszi a kapcsolódó beépülő modulok csoportosítását, hogy megkönnyítsék a szervezésüket is.

Végső gondolatok

Ezeknek a plugineknek a telepítésével jelentősen javíthatja webhelye sebességét. Minél gyorsabban tölti be webhelye, annál jobb a felhasználóinak, annyira egyszerű. A boldog felhasználó inkább ragaszkodik ahhoz, hogy élvezze a tartalmát, és ez végül növelheti előfizetéseit, társadalmi megosztását és a konverziókat. A másodperc töredéke valóban van hogy fontos! Ha azt szeretné, hogy javasoljon egy másik bővítményt, amely elősegítette a webhely betöltési sebességének javítását, vegye fel a kapcsolatot az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map