A legjobb WordPress földrajzi célzási beépülő modulok a helyalapú tartalmakhoz

A legjobb WordPress földrajzi célzási beépülő modulok a helyalapú tartalmakhoz

Biztosan tudja, hogy a Google az Ön tartózkodási helyének megfelelő keresési eredményeket nyújt. De nem csak a Google szabja személyre az internetes tartalmat, a látogatók helyétől függően. Látni fog más olyan webhelyeket, mint például az Amazon, az eBay és sok olyan e-kereskedelemmel foglalkozó webhely, amelyek olyan oldalakat szolgáltatnak, amelyek lényegesebbek a világ részéről. És ha tetszik, nincs ok arra, hogy az Ön webhelye is ne jelenítsen meg tartalmat a látogatói helyzete alapján. A WordPress földrajzi célzási plug-inek segíthetnek ebben.


A földrajzi célzás azonosítja a látogató helyét, majd kiszolgálja az adott helyre vonatkozó tartalmat. Például, ha időjárással kapcsolatos webhelyet működtet, a widget megjeleníti a látogató helyének helyi időjárását. Az áruház-kereső bővítmények a földrajzi célzásra is támaszkodnak.

Hogyan tudja az Ön weboldala a látogató helyét? Könnyű felismerni a helyet a látogató IP-címe és a földrajzi helymeghatározó adatbázis segítségével.

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

Mi az IP-cím és a földrajzi célzás??

egy IP-cím egy szám, amely jelzi a látogató számítógépének fizikai címét. Geotargeting az, amikor ezt a címet használja a látogatók helyének azonosítására, majd kiszolgálja a számukra leginkább releváns tartalmat. Ennek eredményeként a látogatók jobban érzik magukat az Ön webhelyével kapcsolatban.

Ismerje meg a forgalmát

Mielőtt rohanna a helyspecifikus tartalom létrehozásával, fontos megérteni a webhelye forgalmának mintáját. Csak nézze meg a szerver naplóit. Ez nem csak segít megtalálni az irányítópult elérését megkísérlő IP-címeket, de megakadályozza a nem kívánt IP-címek hozzáférését a wp-admin oldalak eléréséhez, és sok más módon megvédi az adminisztrátori területet..

Egy másik eszköz, amellyel megbízhat, hogy megértse, ahonnan jön a forgalom, a Google Analytics demográfiai funkciója.

Miért kellene a WordPress földrajzi célzás-bővítményeit használni??

Sok oka van annak, hogy érdemes különféle tartalmakat kínálnia a különböző közönségek számára:

 • A helyi nyelvi megjelenítés inspirálja a látogatók bizalmát abban, hogy kapcsolatba lépjenek az Ön webhelyével.
 • Azonnal kapcsolatba léphet a helyi közönséggel, hivatkozva a helyi eseményekre, és felhasználva a helyi humorot és a helyi személyiségek véleményét.
 • Ezen felül lehetősége van az ajánlatok, események és kuponok testreszabására, valamint célzott helyi hirdetési és marketing kampányok futtatására.
 • Javíthatja az ügyfélszolgálatot, ha tudatja a látogatókat a kézbesítési területekről, a munkaidőről, a parkolási lehetőségekről stb.
 • A helyi fióktelepekkel rendelkező vállalkozások az ügyfeleket egy közeli boltba vagy helyi alhelyre irányíthatják.
 • Megjelenítheti az országspecifikus adó- és szállítási információkat.
 • Csak országspecifikus jogi értesítéseket kell megjeleníteni.
 • Ön képes lesz azonnali információ és tartalom megadására.
 • Olyan földrajzi területeket célozzon meg, ahol magas a kereslet az Ön szolgáltatásai vagy termékei iránt.
 • Az e-kereskedelmi webhelyek korlátozhatják azon termékek megjelenítését, amelyek egy adott területen nem érhetők el.
 • Nem akarja, hogy helyi vállalkozása pazarolja a sávszélességet más országokból származó forgalomra.
 • A magas spamforgalom korlátozása, amely nem eredményezi a megfelelő konverziós arányt.
 • A webhely biztonságának fokozása, különösen, ha webhelye érzékeny a tengerentúli hackerekkel szemben.

A legjobb WordPress plugins a földrajzi célzáshoz

Észrevetted, hogy a frissített WordPress verziók használják a földrajzi célzás funkciót? Az irányítópult megjeleníti az Ön tartózkodási helyét érintő közelgő eseményeket. Maga a CMS azonban nem rendelkezik beépített funkcionalitással a tartalom helymeghatározás céljából történő optimalizálására.

Szerencsére számos ingyenes és prémium plugin áll rendelkezésre, amelyek segítenek az Ön számára. Ezek a WordPress földrajzi célzási pluginok javíthatják a webhelyeket a globális közönség számára. A legtöbb beépülő modulhoz ingyenes / fizetett API-t kell szereznie, hogy IP-helymeghatározási információkat kérjen a beépülő modul szerverétől vagy harmadik fél szerverétől..

Nézzük meg néhány plugint, amelyek segítenek a forgalom optimalizálásában, és a látogatók IP-címei alapján másokat is végezhetnek.

Jegyzet: Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) szerint a vállalatoknak be kell szerezniük a felhasználó hozzájárulását a helymeghatározási információk gyűjtéséhez. Javasoljuk, hogy konzultáljon egy GDPR szakértővel vagy ügyvéddel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye teljes mértékben megfelel-e.

1. GeoTargeting WP

GeoTargeting WP

Információ és letöltés

A GeoTargeting Pro egy prémium plugin, amely háromféle módon segít megcélozni a felhasználókat, mindegyik a felhasználók tartózkodási helyén alapul:

 • Különböző tartalom megjelenítése
 • Felhasználók átirányítása
 • Blokkolja a felhasználókat

A nagy forgalmú webhelyek támaszkodhatnak erre a bővítményre, hogy ellenőrizzék a különböző látogatók számára megjelenített tartalom típusát. Nemcsak a teljes blogbejegyzések, hanem az oldalak, a menüelemek, a kütyü, a felbukkanó ablakok és az egyedi üzenettípusok (ideértve a WooCommerce termékeket is) mind a célzott tartalomtípusok részét képezik. Ezen túlmenően, ha nagyobb rugalmasságra és ellenőrzésre van szüksége, vannak olyan PHP funkciók, amelyeket bárhol elhelyezhet a webhely kódjában.

A célzott régiók bevonhatók vagy kizárhatók. Nemcsak, hogy korlátozhatja a tartalom minden részletét a bejegyzés vagy az oldal szerkesztése közben. Ezt a funkciót akkor lehet a legjobban használni, ha elrejti azokat a termékeket, amelyek egy adott területen nem állnak rendelkezésre. A látogató helyétől függően különféle CTA-kat vagy hirdetéseket is megjeleníthet. A kereshető legördülő ország widget lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megváltoztassák a helyüket.

A plugin megkönnyíti a különböző országok kényelmes megcélzását, különféle kategóriákba csoportosítva. Ezenkívül a plugin jól kombinálódik a Geo Redirects (a felhasználók átirányítása különbözõ oldalakra helyük alapján), Geo Blocker (a különbözõ helyekbõl származó felhasználók blokkolása) és a Geo Flags (a felhasználók országos jelzõinek megjelenítése) számára. A használati díjak a helymeghatározási adatbázishoz benyújtott kérelmek számától függenek.

GeoTargeting WP Lite

A GeotargetingWP Lite felhasználja az API-t, amikor meg kell találniuk a felhasználói helyet. Tehát például ha a felhasználónak csak tartalmat kell megcéloznia vagy átirányítania a felhasználót egy oldalra, akkor csak az adott oldal látogatásai vesznek jóváírást. Nem csak az, hogy ha egy robotot vagy robotot keres az oldalon, akkor az API-t egyáltalán nem hívják. Ez a fő különbség a versenytársakkal szemben.

A GeotargetingWP Lite gyorsítótár móddal rendelkezik azoknak a felhasználóknak is, akik a teljes webhelyet megcélozzák, így a felhasználók csak a látogatásuk első oldalán fogyasztanak jóváírást, miközben a következő nézeteket a gyorsítótárból tölti be. A gyorsítótárról beszélve, az oldal-gyorsítótár a piacon a földrajzi célzáshoz szükséges pluginek legrosszabb ellensége. Ez a plugin teljesen kompatibilis a WP Rocket-rel, és AJAX módot is kínál. Tehát működik a piacon található gyorsítótár-bővítményekkel.

A GeoTargetingWP Lite plugin ingyenes verziója alapvető a pro verzióhoz képest. Ez csupán lehetővé teszi annak meghatározását, hogy mely országok, államok vagy városok képesek látni a tartalmat. Egy olyan népszerű tűzfalszolgáltatással együttműködve, mint a Sucuri és a CloudFlare, képes felismerni a felhasználók valódi IP-jeit. És mivel kompatibilis a WordPress Popups beépülő modullal, akkor a felbukkanó ablakokat is megcélozhatja.

2. Helymeghatározás

Geolocation Free WordPress plugin

A Geolocation bővítmény lehetővé teszi a WordPress felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen adják hozzá a földrajzi adatokat a hozzászólásukhoz. Amellett, hogy hozzáadott értéket ad hozzá a bejegyzéséhez, ez rendkívül hasznos, ha áttekintést kíván nyújtani az olvasók számára.

Miután hozzáadott földrajzi adatokat bármelyik bejegyzéshez a Bejegyzés szerkesztése oldalon, a felhasználók egy linket látnak a közzétett bejegyzésben. Lebegve megnyílik egy interaktív térkép.

A beépülő modul kezelése megkönnyíti, ha WordPress for iPhone, WordPress for Android vagy WordPress for BlackBerry. Ennek oka az, hogy ezek az alkalmazások beépített földrajzi címkézési funkciókkal rendelkeznek, amelyek azonnal megcímkézik a bejegyzéseidet.

3. CF Geo Plugin

CF Geo plugin a WordPresshez

Ha egy plugint keres a webhelyének geo-marketingjének elősegítésére, akkor a CF Geo plugin tökéletesen illeszkedik. Ez a bővítmény a látogatókra vonatkozó földrajzi adatokat használja a célzott marketingkampányok létrehozásában, a helyi valuták megjelenítésében az e-kereskedelmi üzletben, a felhasználók átirányításához a helyes lokalizált / lefordított oldalra a webhelyén, és még a jogi értesítések kiszűrésére is, amelyekre esetleg nincs szükség meghatározott helyeken.

Egyéb figyelemre méltó plugin-funkciók közé tartozik a Cloudflare CDN támogatás, a dinamikus értesítésekhez használható hasznos Geo Banner rövid kód, a GEO Defender bizonyos helyekhez való hozzáférés blokkolása, az ország SEO átirányítása, a tartalom hely szerinti felvétele vagy kizárása, valamint az SSL támogatás.

4. IP Geo Block

IP Geo Block Free WordPress bővítmény

Az IP Geo Block beépülő modul blokkolja a kijelölt látogatókat, IP-címeket, sőt egész országot vagy régiót a webhely hozzáférésével. Ez a szolgáltatás akkor lehet hasznos, ha meg kell akadályoznia az embereket vagy a botokat abban, hogy feltörjék a webhelyet.

A beépülő modul védelmet nyújt a nem kívánt országokból vagy régiókból származó rosszindulatú bejelentkezések, megjegyzés spam, trackback és pingback spam ellen. A webhely hátteréhez való hozzáférést az IP-cím alapján megadott országkód segítségével ellenőrzik. Megengedheti a feketelistára vagy a feketelistára adott országokat, valamint számos IP-címet. De nem áll itt meg, hanem még az engedélyezett országokból származó rosszindulatú támadásokat is észlel a támadási minták alapján.

A beépülő modult úgy konfigurálhatjuk, hogy elsőbbséget töltsön be más beépülő modulokkal szemben. Ennek eredményeként a szerver terhelése csökken a brutális erőszakos támadásokkal szembeni védelem mellett. Ezenkívül elrejti a http-hivatkozót, amikor a webhelyén egy külső linkre kattint.

5. iQ Block Country

iQ Block Country Free WordPress bővítmény

iQ Block Country funkciójában meglehetősen hasonló az előző pluginhez, lehetővé téve, hogy bizonyos országok látogatói engedélyezhessék vagy korlátozhassák tartalmaik megtekintését. Hatékony az egész országból származó hackerek blokkolására, valamint a levélszemét-megjegyzésekre is. És ha azt akarja, hogy néhány látogató hozzáférést biztosítson a blokkolt országokból, akkor az is lehetséges. Csak IP-címeket kell engedélyeznie.

A beépülő modul csaknem vasalattal védett biztonságot nyújt az Ön Rendszergazda oldalának, mivel csak a megadott IP-címekre vagy a saját országában található címekre engedélyezi a belépést. Azokat a látogatókat, akiknek megtagadták a belépést, átirányíthatják egy másik oldalra vagy webhelyre. Vagy megmutathatja nekik egy üzenetet, amely a CSS használatával stílusos lehet.

A plugin használatához le kell töltenie a geoIP adatbázist harmadik féltől, vagy be kell szereznie tőle API-t a földrajzi adatokhoz való hozzáféréshez. A plugin sok (de nem mindegyik) gyorsítótárazási bővítménnyel jól működik.

6. WP GeoIP ország-átirányítás

WP GeoIP országátirányítási WordPress beépülő modul

Információ és letöltés

A WP GeoIP egy országspecifikus átirányítási WordPress plugin. Szüksége van egy megbízható eszközre a WordPress alapú webhelyén, amely segít a látogatók országonkénti átirányításában? Ne keresse tovább! A WP GeoIP Country Redirect lehetővé teszi a felhasználók országainak automatikus felismerését az IP-cím alapján, és a bevitt adatok alapján intézkedéseket hozhat.

A GeoIP segítségével kezelheti webhelyének forgalmát azáltal, hogy átirányítja a különböző országokból érkező látogatókat konkrét üzenetekre vagy oldalakra. Használhatja előnyeinek csomójára, például:

 • Tegye föl a felhasználót egy országspecifikus oldalra / weboldalra
 • Közvetlen látogatókat irányíthat a többoldalú lefordított webhely megfelelő oldalaira
 • Hajtsa el a nem üzleti élethez kapcsolódó országokat
 • Mutasson egy oldalt, ahol csak az adott helyekhez érhető el ajánlat
 • Átirányítsa az ügyfelek adókat a megfelelő kirakatoldalra
 • Az egyetlen korlátozás a saját képzelete!

Van néhány összetett funkciója, mint például az IP-cím kivételei, az összes ország, kivéve egy szabályt, nincs átirányítási paraméter az URL-ben, az egyszeri átirányítás cookie-funkciója, stb.!

További WordPress földrajzi célzási bővítmények, amelyeket érdemes megnézni:

 • Geo my WordPress: segít bármilyen helyalapú webhely, például ingatlanok, események és könyvtárak létrehozásának egyszerűsítésében. Segít közelségi keresési űrlapok létrehozásában, hogy megtalálják webhelyének geo-címkézett alkotóelemeit.
 • Geo IPDetection: hasznos IP alapú földrajzi információk biztosításához. Ezt fel lehet használni a témákban vagy más pluginekben, mind rövid kódként, mind CSS testosztályokon keresztül. Ez az információ segíthet a pénznemek, az időzónák, a legközelebbi üzlet stb. Megválasztásában.
 • WP Engine Geotarget: Ha webhelye WP Engine környezetben működik, ez a plugin segíthet a látogatók tartózkodási helyével kapcsolatos tartalom megjelenítésében azáltal, hogy a WP Engine webhelyén található különböző változókkal integrál.
 • WooCommerce földrajzi hely alapú termékek: a népszerű WooCommerce bővítmény kiterjesztése, amely termékeket mutat a látogatók számára a helyük alapján. A termékek országonként, régiónként vagy városonként szűrhetők.
 • CloudGuard: lehetővé teszi azon országok kiválasztását, amelyek hozzáférhetnek a bejelentkezési oldalakhoz. Ez azt jelenti, hogy minden más országhoz való hozzáférés blokkolva van. Amíg a plugin ingyenes, szükség lesz egy Cloudflare-fiókra, ahol a földrajzi elhelyezkedés funkció engedélyezve van.
 • WP Pro Geo Targeting: egy könnyen használható prémium plugin, amely minden üzenetre és tartalomtípusra alkalmazható, hogy az országtól függően szabályozza a látogatók hozzáférését. Rövid kódok segítségével ellenőrizheti a tartalom bizonyos részeinek elérését. Jól kombinálódik a WP PRO Reklámrendszerrel.
 • Országos és mobil átirányítás a WordPress számára: alapvetően egy plugin a látogatók átirányításához különféle kritériumok alapján, beleértve országot, várost, kontinenst, államot vagy régiót. A felhasználók blokkolása mellett választhat felbukkanó ablakokat is az átirányításokhoz. Nem csak a népszerű gyorsítótárazási bővítményekkel kompatibilis, hanem a WMPL-vel, a Caldera Forms és a multisites webhelyekkel is.
 • AdRotate: érdemes kipróbálni, ha optimalizálni kívánja hirdetési erőfeszítéseit. Segít különböző hirdetések megjelenítésében különböző országokban, államokban vagy városokban. A földrajzi célzás funkció csak a plugin prémium verziójával érhető el.
 • Speciális hirdetések: egy újabb bővítmény, amely elősegíti a jól célzott hirdetéseket a pro geolocation kiegészítő funkció alapján. Ez lehetővé teszi a hirdetési szabályok széles körű testreszabását.

Végső gondolatok

A WordPress földrajzi célzási bővítmények viszonylag egyszerű módot kínálnak a felhasználók tartalmának személyre szabására a helyük alapján. Ez segít abban, hogy a látogatók jobban bekapcsolódjanak az Ön webhelyéhez a számukra leginkább releváns tartalommal. Ezenkívül a szolgáltatás használatával javíthatja a WordPress webhely biztonságát és hatékonyságát. Az idő múlásával ez is segíthet egy hűséges közönség felépítésében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map