8 legjobb WordPress behozatali / kiviteli bővítmény

A legjobb WordPress beépülő és importáló beépülő modulok

Bármely webhely, amely valamikor már működik, elkezdi az adatgyűjtést az adatbázisában. Legyen szó felhasználókról, ügyfelekről, képekről, témákról, bejegyzésről, SEO-ról vagy bármi másról, megtalál helyet a WordPress-ben. Időnként érdemes áthelyezni ezeket az adatokat más helyekre. Mondja el az egyik WordPress-webhelyről egy másik webhelyre vagy platformon. Lehet, hogy hozzáférni szeretne a felhasználói adatokhoz az előfizetési listák frissítéséhez, vagy az értékesítési adatok áthelyezéséhez a számviteli rendszerbe.


Hasonlóképpen, bizonyos esetekben érdemes lehet adatokat importálni a WordPress webhelyére. Ez akkor fordulhat elő, ha új aldomaineket hoz létre, amelyek ugyanolyan felhasználói fiókokat igényelnek. Vagy ha teljesen új hostra vált. Természetesen ezt kezelheti a vezérlőpult phpMyAdmin segítségével (amelyről a WordPress átállítási útmutatójában olvashat bővebben). De nem mindannyian akarunk foglalkozni a phpMyAdmin-rel, vagy akár felkeresni a vezérlőpultot. Itt hasznosnak bizonyulhatnak az adatok importálásához és exportálásához a pluginok a WordPress webhelyről vagy a webhelyre.

Natív WordPress Import / Export beállítások

A WordPress segítségével mindig visszatérhet a natív import / export funkcióhoz. Az importáló eszközzel webhely-tartalmat, például hozzászólásokat vagy megjegyzéseket más platformokról importálhat a WordPressbe.

Natív WordPress importálás

A tartalom exportálásához a WordPress létrehoz egy XML fájlt, amelyet letölthet és menthet a számítógépére. Ez a fájl tartalmazhat hozzászólásokat, oldalakat, megjegyzéseket, egyedi mezőket, kategóriákat és címkéket. Ezután az Importálás funkció használatával egy másik WordPress telepítésben feltöltheti a fájlt az adott webhelyre.

Natív WordPress Export funkció

Ennek kezelésére azonban egy kényelmesebb módszer a WordPress plugins használata. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a WordPress-bővítményeket, amelyek elősegítik bizonyos adatcsomagok importálását vagy exportálását a WordPress-be és a WordPress-ből (szemben az általános migrációs bővítményekkel, amelyek elősegítik az egész webhely áthelyezését). Ez megmentheti a webhely-szakaszok új helyreállításának problémáját.

Kezdjük el a pluginekkel. Egyesek kényelmesen importálhatnak és exportálhatnak minden adatot a WordPress-en, mások pedig meghatározott adatkészleteket továbbíthatnak. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon!

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

1. Minden XML vagy CSV fájlt importáljon a WordPressbe

Importáljon minden XML vagy CSV fájlt a WordPress beépülő modulba

Ha rengeteg adat található a CSV-fájlokban, ez a plugin segít egy egyszerű drag and drop interfészen alapuló négylépéses folyamatban mozgatni. Nincs követelmény, hogy az XML vagy CSV fájloknak bármilyen meghatározott szerkezeti formátumban vagy méretben legyenek. A beépülő modul az importálandó fájlokat feldarabolja kezelhető részekre, és beállíthatja nagyobb fájlok importálására vagy az importálás felgyorsítására. Az összes adatot importálja, beleértve az attribútumokat, és olyan speciális karakterekkel működik, mint például arab, héber és kínai.

Nemcsak a CMS meglévő adatait, hanem a plugin segítségével élő adatcsatornákat is importálhat, mint például tőzsdei, sport eredmények vagy élő idézetek. Mi van, ha exportálni akarja az adatokat? Nos, ez a bővítmény integrálódik a társainak, Exportálja a WordPress adatokat az XML / CSV fájlba amely lehetővé teszi szinte bármi exportálását. Ezután szerkesztheti az adatokat az Excel programban, és elküldheti azokat a kívánt helyre.

A Pro verzió lehetővé teszi többet, mint például az adatok importálása az egyedi mezőkbe vagy a képek importálása. Ezenkívül lehetővé teszi az élő URL-ből történő importálást, vagy egy fájl frissítésének ellenőrzését és szerkesztését, ha szükséges. Ha WooCommerce felhasználó vagy, érdekli őket XML és CSV importőr minden WooCommerce terméktípushoz.

2. Végső CSV Importőr

Végső CSV importőr beépülő modul

Ha rendszeresen szüksége van a bővítményre nehéz emelő tevékenységek elvégzéséhez, akkor az Ultimate CSV Importőrre lehet szüksége. Szinte bármit importálhat – hozzászólásokat, megjegyzéseket, áttekintéseket (a WP vevői véleménye alapján), valamint a SEO mezőket az All-in-One SEO-ből. Ez nem áll meg, hanem egyedi postakat, egyedi mezőket és akár képeket is importál a külső URL-ekből, például a Pixabayből vagy a Shutterstockból. Az import sebessége is növelhető. És ami jó, hogy kiküszöböli az ismétlődő tartalmat, hogy csökkentse az adatbázisban a duzzadást. A postai típusokat taxonómiákkal, több kategóriával és több címkével importálják. A plugin multisitekkel működik, és egy kiegészítő segít elmozdítani a tartalmat CSV formátumban.

Noha a fenti műveleteket ingyen elvégezheti, a Pro licenc megvásárlásával többet is megtehet. Rendszeresen frissíti a webhelyet manuális beavatkozás nélkül, és támogatja a többnyelvű webhelyeket. Az összes importált modult fájlkezelőben kezeljük, és a részletes naplókat fenntartjuk. A fejlesztők is boldogok lesznek, mivel a plugin funkciói kibővíthetők.

3. Woo Import Export

Woo Import Export bővítmény

Információ és letöltés

A következő bővítményünk, a Woo Import Export kizárólag a WooCommerce felhasználók számára készült. Ez a prémium plugin az Ön áruházával kapcsolatos összes adatot importálhat vagy exportálhat, termékektől, termékkategóriáitól és megrendeléseitől a felhasználókig és a kuponokig. Kiválaszthatja az importálandó vagy exportálandó mezőket, alkalmazhat szűrőket és ütemezheti az importot / exportot, valamint karbantarthatja az összes import / export tevékenység naplóit.

A plugin CSV formátumokkal működik, és az URL-ekből is adatokat tud gyűjteni. Az összes import / export adat áttekintését kínálja, így biztos lehet benne, hogy megérinti az import / export gombot. A WPML támogatásával a többnyelvűség nem jelent problémát.

4. Widget importőr és exportőr

Widget importőr és exportőr bővítmény

A Widget Importőr és Exportőr egy egyszerű és intelligens bővítmény, amely pontosan azt teszi, amit a neve javasol. Ez egy egyszerű módja annak, hogy a kütyüket áthelyezhessék egy másik weboldalra, és különösen hasznos, ha kütyüket ad hozzá a témához. Az Exportálás gombra kattintva létrehoz egy JSON-fájlt, amely tartalmazza a kütyüket és azok beállításait. A fájlok importálásához egyszerűen töltse le a kívánt helyre, legyen az másik webhelyről vagy ugyanazon a webhelyen. Miután az importálás befejeződött, egy tiszta táblában megnézheti, mi történik a kütyükkel.

A beépülő modul importálás közben nem vak módon tölti le az összes modult. Azokat a widgeteket, amelyekhez nincs megadva widget-terület, vagy amelyeket a témája nem támogat, kizárjuk. Hasonlóképpen, az új helyen már létező kütyüket inaktív kütyüként menti el. A fejlesztők az adatokat importálás előtt kiszűrhetik.

Ez a népszerű widget ingyenesen letölthető a WordPress plugin-lerakatból.

5. Customizer Export / Import

Customizer Export / Import bővítmény

Ha van egy témája, amellyel a kívánt módon néz ki, és szeretné másolni egy másik webhelyre, akkor az a Customizer Export / Import programmal segíthet. De ezt megelőzően ellenőriznie kell, hogy a témája a WordPress Customizer alkalmazást használja-e a beállításaihoz, és hogy a téma aktív-e. Ezután közvetlenül át tudja vinni a beállításokat a Customizer felületről. Az összes beállítás és opció átvihető.

Mondanom sem kell, hogy ez csak akkor működik, ha a beállításokat ugyanabba a témába, vagy a gyermek témájába importálja, mint az eredeti beállításokat.

Importálás közben lehetősége van a képek kizárására. A fejlesztők a szűrők segítségével szűrhetik azokat a beállításokat, amelyek nem tartoznak a testreszabási eszközbe. Az importálás befejezése után az oldal frissül, és látni fogja az összes változást. Ez a beépülő modul világossá teszi a WordPress Customizer beállításainak újbóli létrehozását. Ha a témának végtelen lehetőségei vannak, akkor értékelni fogja ennek a bővítménynek a szükségességét.

6. Importálja a felhasználókat a CSV-ből a Meta segítségével

Importálja a felhasználókat a CSV-ből a Meta plugin segítségével

A felhasználók importálása a CSV-ből a meta segítségével akkor hasznos, ha több ezer felhasználót szeretne CSV-formátumban közvetlenül másodpercek alatt importálni a WordPress-be. Az egyedi felhasználói adatok automatikusan felvehetők és felhasználhatók a felhasználói profil szerkesztésére.

Ön képes lesz hozzárendelni szerepköröket a felhasználók számára, és e-maileket küldhet nekik. Az e-mailek testreszabhatók és sablonként menthetők. Beállíthatja, hogy a felhasználó rendszeresen importálódjon, és frissítse az egyes felhasználói adatokat. Ezenkívül a plugin kompatibilis sok más tagsági bővítménnyel. Ugyanakkor a pluginnal ellátott horgok lehetővé teszik a fejlesztők számára a funkciók kibővítését.

7. Exportálja az összes URL-t

Exportálja az összes URL-bővítményt

Az összes URL exportálása egy egyszerű bővítmény, amely létrehoz egy oldalt a webhelyén, amely felsorolja az összes címet, kategóriát és URL-t. Innentől gyorsan ellenőrizheti a közzétett oldalakat és hozzászólásait, valamint a közzétételre tervezett bejegyzéseket. Adatokat exportálhat és postai típusok szerint kategorizálhatja.

Ez a bővítmény akkor hasznos, ha ellenőrizni szeretné a webhely összes URL-jét, vagy amikor 301 átirányítást próbál meg tenni a htaccess használatával. Ön képes lesz arra, hogy az URL-eket szerző szerint szűrje és a CSV-fájlokhoz rendeli az előnyben részesített neveket, valamint véletlenszerűen állíthat elő fájlneveket az érzékeny adatok védelme érdekében..

8. Exportálja a médiát a kiválasztott tartalommal

Exportálja a médiát a kiválasztott tartalom-bővítménnyel

Általában, ha exportálunk egy hozzászólást, a kapcsolódó médiafájlokat nem exportáljuk együtt. A média exportálása a kiválasztott tartalommal lehetőség hozzáadása, amely ellenőrzés után megkeresi a kiemelt képet és a mellékleteket az exportáláshoz az adott hozzászólással együtt. Egyszerű, de hasznos.


Az adatok egyre fontosabbá válnak a webhelyek számára, és lehet, hogy valamikor át kell helyeznie a sajátját a webhelyek között. Az ebben a bejegyzésben szereplő WordPress-bővítmények segítenek a feladat fényében. Próbáld ki őket, és ossza meg velünk, hogyan működtek érted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map