8 beépülő modulok, amelyek a WordPress hibaelhárítását megkönnyítik

Akármennyire is nagy a WordPress, mindig vannak bizonyos problémák és hibák, amelyekkel a webhelytulajdonosoknak valószínűleg valamelyik pillanatban foglalkozniuk kell. És ezeket a kérdéseket nehéz módon – kézzel – vagy egyszerűen – egy plugin segítségével is meg tudja oldani.


Vannak számos WordPress plugin, amelyek kiküszöbölik a „problémákat” a „hibaelhárításból”, és teljes mértékben racionalizálják a weboldal működtetését. Íme 8 bővítmény a WordPresshez, amelyek egy kicsit megkönnyítik az életét a webhelyek tulajdonosai és fejlesztői számára:

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

1. A WP nem fogadott ütemezés javítása a sikertelen jövőbeli hozzászólásokhoz

WP nem fogadott ütemezése

A posztütemezési funkció haszontalan feladat, különösen azok számára, akik inkább tömegesen blogoznak, és cikkeiket különböző időpontokban teszik közzé, így nem fedik át egymást. De ha Ön folyamatosan ütemezi a bejegyzését, akkor észrevetheti, hogy alkalmanként egy bejegyzés valamilyen okból nem kerül közzétételre.

Ez rendkívül frusztráló lehet, különösen akkor, ha mindaddig nem kap értesítést a közzététel elmulasztásáról, amíg az adminisztrációs panelen át nem hibázik. Senki sem szeret látni ezt a rettegett „Hiányos ütemezés” üzenetet! Az WP nem fogadott ütemezés javítása sikertelen jövőbeli hozzászólások WordPress plugin segíthet megoldani ezt a problémát. Megfelelően elnevezett plugin ellenőrzi a WordPress webhelyét, hogy ellenőrizze az ütemezett bejegyzéseket, amelyek elmulasztották a közzétételi dátumot, majd továbblép és közzéteszi őket. Ez egy praktikus kis plugin, amely semmilyen módon nem akadályozza a szervert.

2. Akismet

Akismet

A spam fájdalom, de szerencsére vannak olyan plug-inek, amelyeket kifejezetten ennek kezelésére fejlesztettek ki. Az Akismet WordPress plugin népszerű. Valójában nincs más választása, mint hogy népszerű, mivel előre telepítve van a WordPress összes verziójára.

Annak ellenére, hogy ez nem feltétlenül hülye-biztos, elég jól megakadályozni a legtöbb spam embert, és a robotok megpróbálnak elrepülni a megjegyzés részében. Akismet ellenőrzi az Ön blogjában tett összes megjegyzést, majd elemzi azokat, hogy hasonlítanak-e spam jellegű anyagokra. Időnként csuklik, ezért rendszeresen ellenőrizze a spam mappát. Időnként a jogos megjegyzéseket spamként jelölik meg, így ezeket alkalmanként manuálisan kell ellenőrizni.

3. WP-optimalizálja vagy optimalizálja az adatbázist a javítások törlése után

WP A WordPress bővítmény optimalizálása

Ha a verziórendszer túlterhelt, a webhely-adatbázis meglehetősen nagy lehet, ami kevés ahhoz, hogy webhelye hatékonyabban működjön. Valójában ez jelentősen megbéníthatja webhelyét. Az WP-optimalizálja a WordPress bővítményt segít összehúzni az adatbázist, így webhelye simán fut, és ésszerűbbé válik. Ez a plugin ezt a feladatot olyan dolgok elvégzésével hajtja végre, mint például a javítások, a régi megjegyzések vagy az automatikus vázlatok. Az Adatbázis optimalizálása a javítások törlése után A plugin nagyjából ugyanazt teszi, ami több mint felére csökkentheti az adatbázis méretét.

4. Az oldal linkei

Az oldal linkei a

A belső oldalakhoz és a külső webhelyekhez történő hivatkozás mindig jó gyakorlat, amikor meg akarod mászni a Google rangsorában, különösen, ha ezek a hivatkozások hivatalos webhelyekre mutatnak. De néha valódi fájdalom lehet ezt manuálisan végrehajtani. Senkinek nem tetszik, ha belemerül a részt vevő folyamatba, csak hogy néhány beállítást módosítson. A … val Az oldal hivatkozásai a WordPress bővítményre, mindössze annyit kell tennie, hogy be- vagy kikapcsolja.

Ez a bővítmény megkönnyíti a régi oldalra érkező forgalom átirányítását és másutt átirányítását. Ez a praktikus kis plugin segít egy metabox hozzáadásával a post szerkesztőjéhez, ahol szabadon választhat testreszabott URL-t a szövegmezőbe történő bevitelhez. Ily módon, amikor a forgalom az utadra kerül, automatikusan a külső linkre irányítja.

5. Letiltja a megjegyzéseket

Letiltja a megjegyzéseket

Megpróbálta már letiltani a megjegyzéseket a teljes webhelyén? Sokkal nehezebb, mint amilyennek eredetileg tűnhet. De alkalmanként, különféle okokból szükséges. Nemcsak ez, de a már a felhasználói felületről tett megjegyzések eltávolítása egy kis technológiai ismereteket igényel, ideértve a kódolást is. Nem minden WordPress-felhasználó tudja, hogyan kell kódolni vagy módosítani a témájukat.

Szerencsére van egy remek plugin, amely gondoskodhat erről: a Letiltja a Megjegyzés WordPress bővítményt. Ez lehetőséget ad arra, hogy kikapcsolja a megjegyzéseket, akár az egész webhelyén, akár csak postai úton. Ha azt szeretné, hogy a megjegyzéseket teljes mértékben megszüntessék, a plugin a megjegyzés űrlapot is eltünteti. Ha le szeretné tiltani egy adott hozzászóláshoz fűzött megjegyzéseket, a megjegyzés űrlapot csak az erről a bejegyzésről távolítja el. A meglévő megjegyzések azonban megmaradhatnak, ha úgy dönt, hogy megtartja őket.

6. iThemes biztonság

iThemes biztonság

Alapvető fontosságú egy biztonsági terv készítése arra az esetre, ha a szerver összeomlik, vagy más véletlenszerű dolog történik az Ön webhelyén. Mindenki tudja. De valójában nem mindenki megteszi a szükséges lépéseket a webhely rendszeres biztonsági mentésére, főleg azért, mert ez valamilyen kellemetlenség miatt. Az az igazság, hogy feltétlenül képesnek kell lennie arra, hogy helyreállítsa a webhelyet egy biztonsági másolatból, ha valami rossz történik, nagyon rövid idő alatt.

Az iThemes biztonság A plugin ezt automatikusan elvégzi az Ön számára. Ez lehetővé teszi a webhelyről biztonsági másolat készítését, akár teljesen, akár részben. Ide tartozik az adatbázis és a telepített bővítmények. Más plug-ineket fejlesztettek ki az ilyen típusú funkciók végrehajtására, de az iThemes Security valószínűleg a legjobb. Rengeteg funkcióval rendelkezik, és lehetőséget ad arra, hogy percek alatt visszaállítsa a biztonsági másolatot.

7. WordPress SEO, Yoast

Yoast WordPress SEO

A webhely keresőmotorjának optimalizálása nagyon nehézkes lehet, figyelembe véve minden apró tényezőt, amelyekre gondolnia kell, beleértve a metacímkéket, az oldalleírásokat és hasonlókat. Ami a SEO-t illeti, Yoast WordPress SEO kötelező. Ez teljes ellenőrzést biztosít az oldalak, hozzászólások és kategóriák metaleírásainak, oldalcímeinek és kulcsszavainak felett.

Ez a bővítmény azt is elmondja a keresőmotor robotoknak, hogy mit kell tenni nofollow, follow, non index, index stb. Esetén. Személyre szabhatja a Facebook és a Twitter leírását az egyes hozzászólásokhoz is. Vagyis inkább nem használja az alapértelmezett metaleíró mezőt.

8. Digg Digg

Digg Digg

Közösségi média. Mindenhol ott van. És ha még nem ugrott fel erre a szalagkocsira, akkor hiányzik, különösen akkor, ha a webhely feltehetőleg profitot hoz. Ha nem tudja, hol kezdje, fontolja meg a Digg Digg WordPress plugin, amely úszó dobozt ad hozzá webhelyének oldalaihoz és hozzászólásaihoz, és lehetővé teszi a látogatók számára, hogy egyetlen kattintással megosszák a tartalmat.

Ez a WordPress plugin kezel minden olyan közösségi oldalt, amelyre rá tud dobni, beleértve a Facebook-ot, a LinkedIn-t, a Twitter-t, a Google+-t, a Instagram-ot, a Pinterest-et és így tovább. Testreszabhatja azt a szolgáltatástípust, amelyet meg szeretne jeleníteni a felhasználók számára, és nem kell használnia azokat, amelyek szerinte nem lennének hasznosak webhelyén. Mindent összevetve, először a közösségi média fejébe kell merülnie.


Rengeteg plugin van lebegő körül, amelyek megoldhatják a WordPress leggyakoribb problémáit, különösen, ha egy kicsit nedves vagy a fül mögött a platformon. Remélhetőleg az előző lista elegendő lesz a webhely felállításához és futtatásához (és így is!).

Van-e olyan bővítmény, amelyet használni szeretne a webhely műveleteinek hibaelhárításához vagy korszerűsítéséhez? Tudassa velem az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector