3 dolog, amit nem tudhat a Gravity Forms beépülő modulról

A Gravity Forms a WordPress bővítmény, amelyet sok energiafelhasználó és fejlesztő választhat. Ebben a bejegyzésben a briliáns formaépítő plugin kevésbé ismert, de hatékony tulajdonságainak egy csoportját tárjuk fel.


A „szolgáltatás-vakság” olyan kifejezés, amelyet arra használok, hogy leírjam, hogyan működnek egyes felhasználók (beleértve én!) A szoftverrel. Ez arra a tényre utal, hogy amikor egy szoftvert vagy egy plugint használ, akkor gyakran felhasználja az ismert funkciókat, és a funkcionalitás világát a bejárati ajtón kívül hagyja hidegben. Bárki, aki a Photoshop-ot használta, tudni fogja, mire gondolok: Ön ismeri az eszközöket és a többit is – egy nap megtanuljuk, igaz?

Bár sok felhasználó megérti a Gravity Forms beépülő modul alapvető használatát, és elegendő egy űrlap elkészítéséhez és a WordPress oldalba illesztéséhez, rengeteg egyéb jó dolog van, amelyet ez a beépülő modul képes megtenni.

Tehát engedjünk bele az egyik legnépszerűbb WordPress plugin-ba az űrlapok létrehozásához és kezeléséhez, és megmutassunk néhány jó dolgot.

A mezők megjelenítése és elrejtése a felhasználói bevitel alapján

Ezt az űrlapokban láthatja az egész weben, megmutatja a felhasználónak egy új mezőt, a már meglévő mezőbe bevitt adatok alapján, sok esetben hasznos. Például, amikor egy felhasználó választ egy lehetőséget a jelölőnégyzetből, és szeretne feltenni egy másik kérdést az adott válasz alapján.

Vessen egy pillantást erre a példára: ha a felhasználó az első két lehetőséget választja, nem akarjuk, hogy történjen semmi, ha a harmadikt választják, akkor feltesszük a második kérdést..

A gravitáció feltételes logikát képez

A Gravity Forms ezt a funkciót hívja Feltételes logika. Az űrlapszerkesztőben (lásd a következő képernyőképet az alábbiakban) a speciális szakasz alatt lehetőség van ennek bekapcsolására. Akkor látni fogja, hogy hol állíthatja be a logikát. Példámban a második mező csak akkor jelenik meg, amikor a felhasználó ellenőrzi Darth Vader.

Feltételes logika engedélyezése a gravitációs formákban

Nagyon jó, mi? És könnyű megtenni. Ez csak a jéghegy csúcsa, szánjon rá néhány percet, hogy körüljárjon ezeket a lehetőségeket, és látni fogja, milyen erős ez lehet.

A lekérdezés előtti mezők lekérdezési karakterlánccal

Képzelje el ezt a helyzetet: Van egy WordPress-webhely, ahol számos termék szerepel a listán, amikor egy felhasználó kérdést tesz fel, hogy mentse őket azzal a problémával, hogy bejelöl egy négyzetet annak jelzésére, hogy melyik termék érdekli őket, ahelyett, hogy felismeri az oldalt hogy jöttek és jelölje be őket.

Íme egy példa erre a mezőre.

A gravitációs formák előzetesen megadják a mezőt

Tehát minden termékoldalon, ahol a lekérdezési űrlapra mutat linket, beállítunk egy speciális lekérdezési karakterlánc URL-t, hogy átjuttassuk a terméket a lekérdezési űrlapra..

Kezdjük meg a mező beállítását. A Gravity Forms szerkesztőben válassza ki a mezőt, majd válassza a Fejlett fület. Az alsó részben jelölje be a mezőt a dinamikus populáció engedélyezéséhez, és írjon be egy paraméternevet; Már használtam enquiryType, lásd az alábbi képernyőképet.

Az előzetes népesség engedélyezése

Most egy linket fogunk elhelyezni egy termékoldalról a kérdőívre, és el kell küldenünk az adott oldal szempontjából releváns terméket. Ez olyan egyszerű, mint a paraméter hozzáadása az URL-hez, mint lekérdezési karakterlánc.

Példa: Az alábbi példában ezt használja a lekérdezési űrlap linkjére Sárga kütyü automatikusan ki lesz választva.

http://yourDomain.com/enquiry/?enquiryType=Yellow+widgets

Mielőtt elhagynánk ezt, még két gyors tipp

 1. Az URL kis- és nagybetűket érzékel, tehát ha a Paraméter nevében nagybetûket használt, akkor használja azt az URL-ben is
 2. Az URL-t kódolni kell; röviden, tegyen egy pluszjelet (+), ahol általában szóközök lennének

Mutassa meg, hol töltötte ki az űrlapot

Ez az utolsó tipp nagyszerű látni, hogy mely oldalak konvertálják több érdeklődésüket, mint mások. Tegyük fel egy olyan helyzetet, amikor az űrlap többféle oldalt is tartalmaz a webhelyén, vagy esetleg a webhely oldalsávjában helyezkedik el, tehát az minden oldalon megtalálható.

Azt fogjuk tenni, hogy hozzáadunk egy rejtett mezőt, amelyet a felhasználó nem fog látni, amely egyszerűen elküldi a WordPress oldalt az űrlapon keresztül. Ha látja a gravitációs űrlapok bejegyzés részében, akkor az adatok láthatók.

Gravity Forms rejtett mezőtKövesse ezeket a néhány lépést:

 1. Helyezzen el egy rejtett mezőt az űrlapjába (a rejtett mezőket a Normál mezők)
 2. Címkézze meg a mezőt, én neveztem Információ az oldalról
 3. Kattints a Fejlett A fülön megtekintheti az új mező alapértelmezett értékét

Itt áll itt az az érték, amelyet át kell adni az űrlapon. Két közül választhat: Az oldal / Bejegyzés címe vagy az oldal vagy a hozzászólás teljes URL-je – rajtad múlik, melyiket részesíti előnyben.

A Gravity Forms az alapértelmezett értéket állítja be

Tehát van három nagyszerű tulajdonsága. Ha kérdése van, vagy ezekkel kapcsolatban szeretne bővebb információt, kérjük, írjon megjegyzést!

Get Gravity Forms

Kattintson az alábbi szalaghirdetésre, hogy hozzáférjen a Gravity Forms-hoz, és többet megtudjon a pluginról, és ellenőrizze azok árazási lehetőségeit.

Látogasson el a Gravity Forms oldalra

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map