10+ legjobb beépülő modul a WordPress Media Library szervezéséhez

A WordPress médiakönyvtár szervezésének legjobb beépülő moduljai

A mai webhelyek hajlamosak helyet foglalni több kép megjelenítésére és kevesebb szöveg felhasználására. Számos médiafájl, például audio-, video- és egyéb multimédiás elemek is szerepelnek a szövegtartalom megerősítése érdekében. De itt van a dolog. Képzelje el, hogy napi 10 vagy 20 képet tölt fel. Ha ezt megszorozzuk tíz vagy száz hozzászólással, akkor a médiakönyvtár fájljainak száma leküzdhetetlen!


Őszintén szólva, a WordPress nem kínál elegendő eszközt a médiafájlok rendezéséhez. A WordPress médiakönyvtár-kezelési beépülő modulok kerülnek ide. Ezek a beépülő modulok megkönnyítik az életét, amikor a WordPress-médiakönyvtárban található fájlokkal foglalkozik. Felvehet funkciókat, kiválaszthat több fájlt, és másodpercek alatt létrehozhat vagy törölhet mappákat.

Ebben a bejegyzésben 10 vagy annál több praktikus bővítményt kerekítettünk, amelyek segítenek a WordPress médiakönyvtárának jobb kezelésében, valamint rendben és szervezettben tartásában.

Jogi nyilatkozat: A WPExplorer az alább felsorolt ​​egy vagy több termék társult vállalkozása. Ha rákattint egy linkre, és befejezi a vásárlást, jutalékot tudunk fizetni.

1. FileBird – WordPress Media Library mappák

FileBird - WordPress Media Library mappák

A FileBird olyan nagyszerű és megbízható életmentő, amely csupán néhány kattintással segít a WordPress médiakönyvtárának jobb megszervezésében..

Ez a bővítmény rendkívül egyszerűen használható, és hatékony funkciókat tartalmaz. A leginkább észrevehető funkció az intelligens helyi menü, amely lehetővé teszi a jobb egérgombbal történő kattintást a mappák létrehozásához, szerkesztéséhez vagy törléséhez a médiakönyvtár rendezéséhez. Ugyanakkor a drag and drop felület segítségével a fájlok mozgatása vagy a fájlok közvetlenül az asztalról történő feltöltése most olyan egyszerű, mint a point & click. Nagyon jó, igaz?

A legfontosabb funkciók közé tartozik:

 • Intelligens helyi menü
 • Húzza és vidd felület
 • Az oldalkészítő kompatibilitása
 • Több nyelv támogatja

2. WP Media mappák

WP Media mappák

Ideje leállítani egy kép keresését több ezer médiafájl segítségével, akárcsak az asztali fájl böngészőjén. A WP Media Folder segítségével feltöltheti és áthelyezheti a médiát mappákba és almappákba.

A WP Media Folder egy ilyen könnyen használható és valósidejű takarékos plugin, amely elősegíti a fájlok és képek kezelését és rendelését azáltal, hogy egy vagy több fájlt közvetlenül a kívánt mappába tölt fel, mappákat, almappákat hoz létre és így tovább . Plusz, ez a bővítmény lehetővé teszi az adathordozó szűrését fájlméret, típus vagy cím alapján, és bármilyen is. Voila, a könyvtár kijelzője tiszta és tiszta lesz, ha legközelebb megnyitja a WordPress médiakönyvtárat.

Jellemzőinek listáját érdemes megnézni:

 • Hozzon létre egy galériát egy médiamappából
 • Automatikusan hozzáadja a galériához új médiával a mappából
 • Adja meg a galéria kép méretét
 • Válassza ki a kép méretét
 • 4 téma: WordPress alapértelmezett (továbbfejlesztett), falazat, csúszka, portfólió

3. Médiakönyvtár-asszisztens

Médiakönyvtár-asszisztens

A Media Library Assistant egy másik nagyszerű médiakönyvtár-bővítmény, amely lehetővé teszi a médiafájlok kezelését. Ezenkívül nemcsak képeket, hanem más médiafájlokat is hozzáadhat a hozzászólásokhoz.

A beépülő modul lehetővé teszi diavetítések, bélyegképek és speciális effektusok hozzáadását az új galériákhoz, anélkül, hogy bármilyen probléma merülne fel. Ugyancsak hasonló az alapértelmezett WordPress médiakönyvtár használatához, nem kell aggódnia egy új folyamat megtanulása miatt.

4. A Media Library Organizer

Media Library Organizer

A név mindent elmond. A Media Library Organizer egyszerűen használható felhasználói felülettel és hatékony funkciókkal nem engedi el. Segít kategorizálni és szűrni a fényképeket, videókat és más médiatípusokat a WordPress médiakönyvtárában.

A plugin néhány további izgalmas és észrevehető tulajdonsága a következő:

 • A fájlok rendezése dátum vagy név szerint
 • Munka minden médiakönyvtár nézettel
 • Adatok importálása és exportálása könyvtárból vagy WordPressből

5. Mappák

Mappák plugin

Olyan WordPress médiakönyvtár-kezelő beépülő modult keres, amely a médiatartalmakat a lehető legjobban szervezi. Tegyük fel a következő plugint, amelyet Mappáknak hívunk. A bővítmény lehetővé teszi az összes oldal, hozzászólás és médiafájl mappákba történő gyors rendezését.

A Mappa egy egyszerűen használható eszköz, amely lehetővé teszi almappák létrehozását a különféle tartalmakhoz, és a dolgok rendezését. A Mappák kiemelkedő tulajdonsága az, hogy könnyen fájlokat bárhová húzhat, és a kívánt módon megváltoztathatja a mappák fa nézetét. További funkciók:

 • Tömegesen válassza ki a képeket és a médiafájlokat, és húzza őket bármelyik mappába
 • Helyezze el és távolítsa el a mappák menüjét az oldalakon, a hozzászólásokon és a médián
 • Minimalizálja a mappák területét, ha további helyre van szüksége

6. WordPress Media Library mappa

WordPress Media Library mappa

A név nagyjából megmagyarázza mindent, a WordPress Media Library mappákkal mappákat hozhat létre a médiakönyvtárban, hogy képeit vagy más fájljait rendszeresen tartsa. Ez a bővítmény ideális arra az esetre, ha kategóriákat szeretne hozzáadni a médiafájlokhoz.

Jellemzők áttekintés:

 • Adjon hozzá és készítsen új WordPress Media könyvtár mappákat
 • Fájlok és mappák mozgatása, másolása, átnevezése és törlése húzási felülettel
 • Regenerálja a miniatűröket
 • SEO Images – az ALT és a TITLE attribútumok megadásához feltöltéskor

7. Szervezze meg a médiakönyvtárat mappák szerint

Szervezze meg a médiakönyvtárat mappák szerint

Ennek a pluginnek a neve eléggé magától értetődő. A Media Library mappák szerinti rendezése a WordPress irányítópultjának valamilyen kiegészítése, amely lehetővé teszi különböző mappák létrehozását a tartalomhoz. Ezenkívül sokkal könnyebb megtudni, hol pontosan megtalálja a médiaelemeket, ha különböző térképeket készít.

Ezenkívül használhat új URL-eket, amelyeket a tartalomban hoz létre a mappák számára, és ez nagyban előnyös a bloggerek vagy az online folyóirat / folyóirat tulajdonosai számára. További funkciók:

 • A fájlokat a megadott mappába rendezheti
 • Mappákat hozhat létre
 • Szűrheti a keresést mappák szerint

8. Médiakönyvtár kategóriák

Médiakönyvtári kategóriák

Ez a nagyteljesítményű médiakönyvtár-bővítmény lehetővé teszi a kategóriák rugalmasabb felhasználását a WordPress Médiakönyvtárban. Több elem kategóriáját egyszerre módosíthatja, hozzáadhatja vagy eltávolíthatja.

E beépülő modul segítségével a médiakategóriákat az adminon keresztül is rendezheti, ugyanúgy, mint a feladási kategóriákat. Ezenkívül szűrheti a médiafájlokat a WordPress médiakönyvtárában az egyedi taxonómia segítségével a lista és a rács nézetben egyaránt.

Jellemzők áttekintés:

 • Változtassa meg a több elem kategóriáját egyszerre tömeges műveletekkel
 • Kategorizálja az opciókat és a kezelést a médiakönyvtárban
 • Szűrés a médiakönyvtár kategóriáira

9. WP Media Kategória Menedzsment

WP Media kategóriakezelés

A WP Media kategóriakezelés egy ingyenes és könnyen használható bővítmény, amely enyhíti a szorongást, amikor a médiakategóriák kezelésére vonatkozik, beleértve a tömeges tevékenységeket is..

A médiakategóriákat az adminon keresztül is rendezheti, ahogy a feladási kategóriákat is irányítja. A bővítmény lehetővé teszi a WordPress médiakönyvtárában található médiaelemek rendezését a taxonómia segítségével mind a lista, mind a rács nézetben. A médiafájlok feltöltése közben választhat egy alapértelmezett kategóriát. További alapvető jellemzők a következők:

 • Tömegesen válthatja ki a média taxonómia hozzárendelését a Médiakönyvtárból az adminon keresztül
 • Használjon új vagy meglévő rövid kódot a média szűrésére a bejegyzés galériáiban
 • Feltöltés közben használjon alapértelmezett kategóriát

10. Engedélyezze a média cseréjét

Engedélyezze a média cseréjét

A mai listánk végső tagja a ShortPixel, egy ingyenes, könnyű és szuperkönnyen használható bővítménnyel, az Enable Media Replace használatával. Ez a beépülő modul lehetővé teszi a médiakönyvtárban lévő meglévő kép vagy fájl egyszerű cseréjét egy újabbra. A mai naptól nem kell törölnie a régi fájlokat, neveznie átnevezésüket vagy újra feltölteni őket! Elég könnyű, igaz?

A plugin elég jól működik abban az esetben, ha több fotót szeretne cserélni vagy frissíteni a médiakönyvtárban. Többé már nem érzi unalmasnak és ingerültnek, amikor töröl egy fájlt, majd új fájlt tölt fel ugyanazzal a névvel minden alkalommal, amikor valamit frissíteni akar. Olyan nagy időmegtakarító!

11. Valódi médiakönyvtár

WordPress Real Media Library

Információ és letöltésView a Demo

A WP Real Media Library (RML) egy nagyon hasznos WordPress plugin, amellyel több ezer médiafájlját rendezheti a médiakönyvtárban. Ez lehetővé teszi egyéni és korlátlan mappastruktúra létrehozását a WordPress médiakönyvtár nézetben. A legjobban kibővített plugin az, hogy a natív WordPress médiakezelő rendszert használják az összes meglévő médiafájl, például képek, audiók és PDF fájlok rendezésére..

A médiakönyvtár nézetének fő problémája az, hogy hosszú ideig kell keresnie a kép megkereséséhez. Nem a WP RML-rel! Csak húzza át a fájlokat a létrehozott mappákba, és használja azokat minden médiaválasztó párbeszédpanelen – például a „Kiemelt kép” párbeszédpanelen a hozzászólásokban. Egy egyszerű kattintással egy áttekinthető, tervezett eszköztáron létrehozhat, átnevezhet, törölhet és átrendezhet mappákat.

Mit hoz az RML az Ön webhelyének felületéhez? Az RML lehetővé teszi az album-galéria kapcsolat létrehozását a normál mappák mellett. Ez azt jelenti, hogy dinamikus mappagalériákat jeleníthet meg webhelyén. Ha az album-galéria koncepciójának fejlettebb használatát akarja használni, akkor ellenőrizze a kompatibilitást a „Justified Image Grid” (JIG) prémium bővítménnyel. Kéz a kézben játszik a JIG galériáival.


A képek, videók és más médiumok hatalmas helyet foglalnak el a WordPress webhelyen. A WordPress médiakönyvtár könyvtárakkal történő szervezése megkönnyíti a képek kezelését. Így elkerülheti ugyanazon kép kétszer történő feltöltését, vagy megtalálhatja és cserélheti az oldalsáv bannereit. A fent említett adathordozó-beépülő modulok feltétlenül segítenek a WordPress adathordozó-könyvtár jobb kezelésében, tisztán tartásában. Segítik a taxonómák osztályozását és hozzáadását, így sokkal könnyebben kereshet és rendezhet a képeken.

Ezeknek a plugineknek vagy bármely más plugineknek a használatával kezeli a médiakönyvtárat? Kérjük, ossza meg tapasztalatait az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map