9 najboljih “Jednostavnih” platformi i web lokacija za e-trgovinu (2020.)

Najbolje pregledane platforme za e-trgovinuOdabir najbolje platforme za e-trgovinu nije lak zadatak.


Tržište je široko i tu treba uzeti u obzir mnogo faktora. Vaš izbor ima dosta utjecaja na vaše mrežno poslovanje, tako da je to Važno je razmisliti dovoljno prije nego što se prijavite.

Da bismo vam pomogli u tome, uspoređivali smo 9 najpopularnijih graditelja web stranica eCommerce. Na kraju, nadamo se da ste spremni donijeti odluku koja platforma je prava za vas.

Što je platforma e-trgovine i zašto biste je trebali koristiti?

Prvo je pitanje što je “eCommerce platforma”?

Platforma e-trgovine je dio softvera koji vam omogućuje izgradnju internetske trgovine i vođenja poslovanja na mreži. Pruža vam alate za izradu i upravljanje web stranicom, uključujući proizvode i svakodnevne operacije. Većina, ako ne i svi, graditelji e-trgovine koriste funkcije povlačenja i ispuštanja.

Evo dobre vijesti – ne morate biti web programer da biste stvorili dobru internetsku trgovinu.

Postoji mnogo različitih razloga za korištenje platforme za e-trgovinu, ali evo najvažnijih:

 • Jednostavno (za početnike) – U prošlosti ste, ako želite internetsku trgovinu, sami morali sami izgraditi funkcionalnost. Kasnije je bilo kolica za kupovinu, ali ipak ste morali posjedovati programere da biste ih integrirali u svoju web stranicu. Sada imamo dodatke. S platformama eCommerce dobivate sve u jednu ruku i možete započeti odmah.
 • Jeftin – Platforme za e-trgovinu nisu super skupe, neke od njih čak i ne koštaju ništa. Iako definitivno imate troškova prilikom upravljanja mrežnom trgovinom, to je puno manje od razvijanja vlastitog rješenja od nule. Uz to, što više plaćate, više svog poslovanja obično možete predati tehničkim rješenjima.
 • Jedno rješenje odgovara svima – Osobito kada idete s rješenjem s hostom, vi ste u mogućnosti pustiti više dijelova pokretanja vaše web stranice. Nema potrebe da se bavite web hostingom, sigurnošću, ažuriranjima i sličnim. Umjesto toga, vi se jednostavno možete usredotočiti na rast svog poslovanja.
 • Korisnička podrška dostupna – Uz to, uz komercijalno rješenje, imate koristi od strukture podrške. Rješenja otvorenog koda, kao što je WordPress, često su usmjerena u zajednicu i zato ovisite o toj zajednici da joj pružite podršku. Iako to također može uspjeti – ako očajnički trebate pomoć u nedjelju u 3 sata, lijepo je imati garanciju da će biti tamo.

9 najboljih opcija platforme e-trgovine

U redu, sad kad imate bolju ideju što tražiti na platformi e-trgovine, vrijeme je za razgovor o tome što je vani. U nastavku ćemo istražiti prednosti i nedostatke nekih od najpopularnijih dostupnih platformi za e-trgovinu, njihovu strukturu cijena i za koga su najprikladnije..

Potpuno otkrivanje: Proviziju zarađujemo kad god završite s kupnjom platforme za e-trgovinu putem naših preporučnih veza u ovoj recenziji. To nam pomaže da pokrenemo WebSetup kao posao. Hvala na podršci.

1. Wix prodavaonice – Jednostavne, lijepe, povoljne cijene

Wix pregled

Wix je izvorno graditelj web mjesta koji vam omogućuje izradu web stranica putem povuci i ispusti. Povrh toga, ona također ima značajke koje vam omogućuju izgradnju internetske trgovine.

Prednosti upotrebe Wix prodavaonica

Kao i Shopify, platforma za e-trgovinu jednostavna je za upotrebu i brza je za postavljanje. Nije potrebno kodiranje, sadržaj možete doslovno prevući bilo gdje na vašoj web lokaciji pomoću prilagođenog uređivača.

Wix korisničko sučelje najbolja platforma za e-trgovinu

Sjajno je to što imaju preko 500 predložaka posebno izrađenih za internetske trgovine i čak pružaju slike dionica koje možete odmah koristiti.

Naravno, Wix nudi potpuno opremljenu košaricu s svim funkcionalnostima koje su vam potrebne. Na službenom tržištu aplikacija postoji stotine aplikacija koje dodatno poboljšavaju vaše web mjesto.

Također, usluga je u potpunosti domaćin, tako da nema potrebe brinuti o ovom dijelu.

Slabe strane korištenja Wix prodavaonica

Ono na što morate imati na umu je da Wix nije čista platforma e-trgovine. Prije svega je graditelj web stranica koji je također sposoban prodati stvari. Stoga mogućnosti e-trgovine mogu biti malo osnovne.

Također imajte na umu da predložak web mjesta ne možete promijeniti nakon što objavite web mjesto, što je velika mana.

cijena

Wix se temelji na pretplati i nudi različiti paketi. Plaćeni planovi za e-trgovinu iznose 23 do 49 dolara mjesečno. Najjeftiniji plan e-trgovine započinje od 17 dolara mjesečno.

Cijene i planovi Wix-a

Možete koristiti njihov besplatni plan za testiranje vožnje platforma, ali ima stvarno ograničene mogućnosti i nema mogućnosti e-trgovine.

2. SiteBuilder – najbolje za početnike

Pregled graditelja web mjesta

SiteBuilder je najbolji graditelj web mjesta koje smo pregledali do sada. Sada smo istražili mogućnosti e-trgovine koji izgledaju dovoljno pristojno. Slično je s Wixom – morate započeti najveći plan kako biste započeli s internetskom trgovinom.

Prednosti upotrebe SiteBuilder-a

Vrlo je jednostavan za upotrebu. Kao i jednostavno, a nikad prije nisam vidio internetsko sučelje, to je jednostavno.

Graditelj e-trgovine za izradu web stranica

Njihovo sučelje za povlačenje i ispuštanje je intuitivno, jednostavno i sveobuhvatno. SiteBuilder ima sve što je potrebno za početak – domenu, hosting, alate za analizu, SEO i dovoljne alate za e-trgovinu. Dolazi s neograničenom propusnošću i prostorom za pohranu.

Njihova podrška je zaista prijateljska i korisna. Povezali smo se za nekoliko sekundi, a njihov agent za podršku potražio je vremena da odgovori na naša detaljna pitanja o alatima za e-trgovinu. Stoga, čak i ako naiđete na nevolje (što je vrlo dvojbeno s obzirom na to koliko je jednostavan graditelj njihovih web stranica), pomoć ćete dobiti u kratkom vremenu (od 7:00 do 17:00 u Arizoni).

Slabosti korištenja SiteBuilder-a

Iako SiteBuilder dolazi sa stotinama predložaka, samo oko 100 pogodno je za e-trgovinu.

Slično kao i Wix, njihove mogućnosti e-trgovine mogu biti ograničene za napredne korisnike. Jedva su napredni marketinški alati, opcije plaćanja i logistički dodaci.

cijena

SiteBuilder ima 3 glavna plana na koje svi imaju 60% probnog popusta za 1 godinu (nakon obnavljanja na redovnu cijenu). Za internetsku trgovinu morate ići s planom e-trgovine.

Cijene i planovi za izgradnju web mjesta

Često se kaže da dobijete ono što plaćate. Iako je SiteBuilder pomalo ograničen, definitivno dobivate puno više od onoga što plaćate – njihove su mogućnosti samo prilagođene početnicima, ali ujedno i dovoljno sveobuhvatne za rukovanje kvalitetom profesionalnih web stranica.

Možete isprobati SiteBuilder e-trgovina 14 dana s garancijom povrata novca.

3. BigCommerce – najbolje za malo poduzetništvo

BigCommerce logotipBigCommerce nudi rješenje eCommerce s hostom i kao cjelovita SaaS platforma kao i košaricu za ostale vrste web stranica. Vjerojatno je najsličniji Shopifyju. Njih se dvojica često spominju u istom dahu.

Prednosti upotrebe BigCommercea

Platforma eCommerce nudi velike mogućnosti upravljanja trgovinama. Nudi veliki broj alate i značajke, npr promocije, neograničene inačice proizvoda, opcije za obradu povrata, kupona i popusta. Još jedan naglasak jesu fleksibilne mogućnosti dostave koje omogućuju izravne ponude i izračun cijene.

pregled velike trgovine

Uz to, BigCommerce se integrira s Amazonom, eBayom i društvenim mrežama. To vam omogućuje prodaju na više različitih prodajnih kanala. Također ih ima puno marketinški alati s vrlo preciznim kontrolama, kao što je potpuna kontrola formata URL-a.

Više API-jeva pomaže da se učini prilagodljivim i fleksibilnim. BigCommeerce također ima veliku trgovinu aplikacija s proširenjima za sve vrste potreba kao što su marketing putem e-pošte, automatizacija i promocija proizvoda. Dobivate i preko 40 opcija za obradu plaćanja bez naknada za transakcije!

bigcommerce gateway plaćanja najbolja platforma e-trgovine

Prednosti zaokružuje mnoštvo predlošci za odabir, mogućnost dizajniranja vlastite web stranice i veliki sustav podrške koji vam pomaže poboljšati napore u e-trgovini.

Slabe strane upotrebe BigCommercea

Već tradicionalno BigCommerce zaostaje u svojim predlozima. Iako su stigli, korisnici imaju samo sedam besplatnih predložaka. Premium teme također mogu biti skupe. Nažalost, prilagođavanje dizajna nije uvijek najprikladnije za korisnika.

BigCommerce nema nativne POS karakteristike kao u ostalim rješenjima i dolazi s ograničenjem prodaje na vašem planu. Razmjerno je skupo dobiti napredne značajke poput napuštenog čuvara kolica.

cijena

BigCommerce planovi koštati između 29,95 i 249,95 dolara. Nešto novca možete uštedjeti na višim planovima plaćajući godišnje. Postoji i opcija za neko poduzeće, ali o tome morate pitati. Uz to, teme koštaju između 145 i 235 USD.

cijene s velikom trgovinom

Iako vam svi planovi daju sve što vam je potrebno za početak, s višim opcijama dobivate više opcija poput napredne segmentacije kupaca i filtriranja proizvoda.

Nedostatak naknada za transakcije čini BigCommerce atraktivnijim od ostalih opcija na ovom popisu. Upotrijebite 15-dnevno suđenje kako biste saznali da li je to za vas.

4. Shopify – najbolje za butinske trgovine

Shopify pregled

Shopify je postao jedno od najpoznatijih imena u sferi e-trgovine. Riječ je o potpuno opremljenom rješenju sa stotinama tisuća korisnika. Također imamo cijeli članak o tome, ako vam donji podaci nisu dovoljni.

Prednosti upotrebe Shopifyja

Trgovinska platforma super je jednostavna za upotrebu i brza za postavljanje. Jednostavno se prijavite sa svojom adresom e-pošte i možete početi graditi prodavaonicu i prodavati odmah. Intuitivno sučelje također olakšava stvaranje proizvoda i uključuje SEO značajke kao što su naslovne oznake i meta opisi.

dodajte proizvode u shopify

Shopify nudi na desetke besplatnih elegantnih tema optimiziranih za mobilne uređaje. Više je dostupno pri kupnji. Za njihovo prilagođavanje nije potrebno kodiranje, samo pomoću miša unesite promjene.

Shopify trgovina

Uz to, platforma nudi vrhunsku podršku putem telefona, e-pošte, razgovora uživo i Twittera koji su dostupni 24 sata dnevno. To je pored detaljne dokumentacije i internetski forumi gdje možete dobiti pomoć drugih korisnika.

Shopify također podržava puno pristupnika plaćanja za treće strane i ima veliku tržište aplikacija s preko tisuću ponuda za dodavanje funkcionalnosti na vašu web lokaciju s nekoliko klikova.

Konačno, oni nude dodatne kanale prodaje pružajući vam softver i hardver za prodaju unutar fizičkih prodajnih mjesta, društvenu prodaju i integriranje s tržištima poput Amazona.

kontra

Jedan od najvećih nedostataka Shopify je taj što troškovi mogu lako snježiti kuglu. Uz osnovnu naknadu, plaćate i mnoge dodatke, teme i značajke. Neke su jednokratne, neke mjesečno, neke godišnje. Pored toga, postoje transakcijske naknade ako ne koristite ugrađeni sustav plaćanja. Ovo sve može postati malo komplicirano i teško je planirati.

Drugi nedostatak u pogledu prilagodbe vaše web stranice je taj što Shopify koristi svoj vlastiti označni jezik koji se zove „Liquid”. Temelji se na Ruby on Rails i otežava izmjene koristeći se kodiranjem.

cijena

Ponude Shopify su različite slojevi cijena s dodatnim značajkama ovisno o tome na kojem ste planu.

poboljšati cijene platforme za e-trgovinu

Tu je i Shopify Lite. Omogućuje vam prodaju na društvenim mrežama i ugrađivanje proizvoda na vlastito web mjesto kako biste koristili mogućnosti košarica. Ovaj plan košta 9 dolara mjesečno, što je sasvim fer.

Pored toga, tu je i Shopify Plus za poslovne klijente. Morate se raspitati o cijenama, ali glasine kažu da počinju od 1200 USD mjesečno.

Kao što je spomenuto, pored osnovne cijene plaćate i aplikacije i dodatne funkcije. Oni stvarno obuhvaćaju širok raspon cijena, stoga se obavezno prethodno istražite!

Isto tako, ne zaboravite naknade za kreditne kartice i transakcije pri korištenju davatelja plaćanja drugih proizvođača. Oni se razlikuju prema vašem planu.

Shopify nudi 14-dnevno probno razdoblje zaviriti pod haubu prije nego što počnete.

5. Volzija

volusion logo

Ovo je rješenje još jedna opcija koja se temelji na oblaku za izgradnju internetske trgovine. Traje oko 1999. godine i u to je vrijeme obradio više od 28 milijardi dolara prodaje.

Pros za korištenje Volusion

Volusion je graditelj web-mjesta s povlačenjem i ispustanjem s uređivanjem stranica. Mnogobrojna stranica nudi sveobuhvatnu pretragu odgovarajuće teme (Njih 11 je besplatno) i mogućnost prilagodbe vlastitog.

Osim toga, on ima solidne alate za e-trgovinu i upravljanje proizvodima poput bogatih opisa proizvoda s tekstualnim tekstovima, izvornih opcija ispunjenja, opcija pretplate, programa vjernosti i još mnogo toga. Također se integrira s velikim brojem davatelja plaćanja i ne dolazi s naknadama za transakcije.

Marketinške mogućnosti između ostalog uključuju SEO značajke, društvenu prodaju, integracije na tržište za Amazon i eBay. Imajte na umu da su neki od njih dostupni samo na višim planovima.

Korisnici također dobivaju 24/7 podršku putem live chat i telefona (potonji dolazi s većim planom). To je uz opsežnu bazu znanja sa člancima, vodičima i još mnogo toga.

Slabosti korištenja voluzije

Nažalost, Volusion’s struktura cijena malo je zbunjujuće jer imaju postavljenu granicu propusnosti. Ako vam ponestane, morate platiti dodatni promet. To može otežati planiranje unaprijed, posebno jer je njihova zadata širina pojasa relativno mala.

Za SSL morate doplatiti, a to je potrebno za bilo koju internetsku trgovinu. Ostali natjecatelji nude ga besplatno. Premium predloške za Volusion su malo skuplja.

Također, platforma ne nudi mogućnosti bloganja. Na izborniku možete uključiti veze do drugih web lokacija bloga. Ovo je stvarno nedostatak u digitalnom svijetu koji se bavi marketingom sadržaja.

cijena

Vodenje vašeg dućana na Volusionu koštat će vas između 29 i 299 dolara mjesečno. Prilikom plaćanja plaćate 10% popusta. Morate nazvati službu da biste je promijenili u godišnji plan. Na skupljim planovima dobivate više proizvoda, širine pojasa, bolju podršku i dodatne funkcije.

volujski trošak

Kao što je spomenuto, svaki plan ima ograničenje propusnosti (1, 3, 10 ili 35 GB). Sav promet iznad toga koštat će vas 7 USD / GB. Ovo se može brzo popraviti. Ne biste također trebali zaboraviti na transakcijske naknade vašeg procesora plaćanja.

Tu je i ulaganje u SSL certifikat. One koje izravno nudi Volusion kreću se između 149 i 995 dolara. Naravno, možete dobiti i svoje besplatno. Osim toga, ako idete na premium temu, za to vam je potrebno proračunati 180 dolara.

Upotrijebite 14-dnevno besplatno probno razdoblje za provjeru Volusion-a.

6. Kvadrat

Logotip kvadrata

Slično kao i Wix, Squarespace je također graditelj web stranica koji radi s povlačenjem i ispuštanjem. Počeli su s fokusom na izradi vizualno privlačnih web stranica. Kasno, web mjesto ulaže više energije u e-trgovinu i omogućuje svojim korisnicima da prodaju stvari na mreži. Oni već počinju biti punopravna platforma za e-trgovinu.

Prednosti upotrebe kvadratnog prostora

Usluga ima jednostavno i intuitivno korisničko sučelje te je vrlo prilagođena početnicima.

Uređivanje sadržaja u kvadratu

Predlošci web stranica koje nude su elegantni, lijepi, sjajni i svi imaju mogućnost prilagođavanja mobilnim uređajima. Usmjerenost na dizajn također čini Squarespace posebno pogodnim za prodaju proizvoda koji zahtijevaju visokokvalitetne slike.

Predlošci kvadratnog prostora

Pored toga, imate sve standardne opcije kao što su varijante proizvoda, upravljanje zalihama, neograničeni proizvodi, kuponi, otprema, radovi. Platforma se također integrira sa Shipstation.com radi ispunjenja i ima izvrsnu korisničku uslugu.

Oni pružaju brojne podatkovne točke za optimizaciju vaše web lokacije i konverzija, uključujući prodaju, prihode, izvore prometa i još mnogo toga. Marketinški alati uključuju SEO postavke, društvene mreže, bloganje i oporavak napuštanja blagajne. SSL je ugrađen pravo u platformu.

Slabe strane korištenja kvadratnog prostora

Na strani nedostataka, Squarespace je pomalo ograničen u značajkama. Na primjer, ima ograničene mogućnosti plaćanja (samo Apple Pay i PayPal) i nedostaje važne opcije za složenije trgovine i velik broj proizvoda ili varijacija.

Nadalje, ne postoji tržište za aplikacije koje bi dodale više značajki i funkcionalnosti. Vaša mogućnost prilagođavanja vaše web stranice putem koda i oznaka također je vrlo ograničena. Platforma se integrira sa samo nekoliko alata i usluga treće strane.

cijena

trošak kvadratnog prostora

Squarespace plaćate mjesečno. Da biste započeli s prodajom, morate biti barem na Poslovnom planu, koji iznosi 18 USD mjesečno ako se naplaćuje godišnje, u suprotnom 26 USD mjesečno. Imajte na umu da postoji trošak od 3% transakcijske naknade za svaku prodaju.

Imajte na umu da se možete odreći posljednjeg ako primite neki od planova za e-trgovinu (26 do 46 dolara mjesečno). Dobivate i dodatne značajke za vođenje internetske trgovine poput ispisa naljepnica, računovodstva i automatskog oporavka napuštenih kolica.

7. Magento

magento logo

Magento je vrsta WordPress platforme za e-trgovinu. To je dio softvera s otvorenim kodom koji možete preuzeti i instalirati na vlastite poslužitelje. Ujedno nudi i verziju s oblakom s hostom, poput WordPress.com i WordPress.org.

Pros za korištenje Magento

Kao samostalno rješenje, Magento vam daje puno kontrole. Uz tehničko znanje, možete promijeniti gotovo sve što želite u pogledu funkcionalnosti i dizajna, plus odabrati svoje okruženje poslužitelja.

Ako ova posljednja nije vaša šalica čaja, oblačno izdanje bi moglo biti više za vas. Za to se morate obratiti odjelu prodaje da biste dobili demonstraciju.

Bez obzira kojim putem kročite, koristit ćete Magento dugačak popis značajki i opcija. Pretplate za članstvo, ponavljajuća plaćanja, popusti, mogućnost prilagođavanja sadržaja po korisniku samo su vrh ledenog brijega.

Možete proširiti svoju web stranicu putem tržište. Postoje dodaci i teme za sve svrhe, od korisničke podrške do marketinga do otpreme i optimizacije web mjesta.

Tržište Magento

Platforma je jaka i u pogledu višejezičnih web stranica. Možete stvoriti zasebna web mjesta za različite jezike. Iza sebe također ima jaku zajednicu koja stalno poboljšava platformu i razvija nove teme i dodatke. To također znači puno podrška i dostupni stručni savjeti.

Slabosti korištenja Magento

Za izdanje zajednice vrijede sve nedostatke samoorganiziranih platformi. Budite spremni voditi brigu o ažuriranjima, sigurnosti i svemu ostalom kako biste osigurali da vaša trgovina ispravno radi.

Iako Magento ima puno značajki, posljedično može biti malo gladan resursa. Ovo će zahtijevati da uložite vrijeme i novac u optimizaciju.

Uz to, platforma je napisana u PHP-u, pa ako želite napraviti značajne promjene, morate imati potrebne kotlete ili zaposliti nekoga za to. Bilo kako bilo, očekujte da ćete uložiti u razvoj.

Ako se odlučite za Cloud verziju, imajte na umu da je izrađena za Enterprise klijente i cijene joj se u skladu s tim. Više o tome u nastavku.

cijena

Magento Community Edition prva je besplatna platforma za e-trgovinu na ovom popisu. To je točno, možete ih preuzeti i koristiti bez plaćanja kockice.

Kao i mnoga druga rješenja za samoposluživanje, i ona dolazi s troškovima bez obzira, posebno za hosting. Premium dodaci ili predlošci i povremeni razvojni radovi također mogu biti čimbenici.

Ako se ne želite baviti mnogim gore navedenim, tu je i verzija s hostom. Kao što je već spomenuto, nije jeftino. Broj koji smo pronašli je 18.000 USD godišnje za licenciranje.

8. OpenCart

opencart logotip

Nastavljamo s temom platformi e-trgovine sa otvorenim kodom. OpenCart je dostupan za preuzimanje i instaliranje na vašem vlastitom poslužitelju. Usluga također nudi oblačnu verziju svog rješenja.

Prednosti upotrebe OpenCart-a

Ova platforma za e-trgovinu sadrži sve što je potrebno za stvaranje i upravljanje trgovinom. Možete postaviti neograničene proizvode i kategorije proizvoda za digitalnu i fizičku robu. Dolazi s recenzijama proizvoda i ocjenama s vrata i podržava više valuta.

Nadzorna ploča daje vam pregled svake važne podatkovne točke vaše trgovine i čak možete izgraditi i kontrolirati nekoliko trgovina s jednog sučelja.

nadzorna ploča administratora sučelja

Osim toga, platforma je s vrlo prilagodljivim tisuće tema i dodataka. Također se integrira sa stotinama pristupnika plaćanja.

Kao samostalno rješenje nudi se svim prednostima administriranja vaše web stranice na vlastitom poslužitelju. Velika mreža podrške kroz namjenski zajednica a dokumentacija vam pomaže u maloj prilici.

Ako se odlučite za varijantu oblaka, možete započeti za samo nekoliko minuta. Također dobivate pristup posebnoj trgovini temama i dodacima i vodite računa o svim potrebama svog hostinga, sigurnosti i sigurnosnih kopija.

Slabosti korištenja OpenCart-a

Kad imate prednosti hostiranja samog web mjesta, također se morate nositi s nedostacima. OpenCart nije uvijek lako prilagoditi, a dodavanje novih modula može biti skupo.

Uz to su njegove izvorne marketinške značajke prilično ograničene. Na primjer, zadane SEO mogućnosti nisu baš dobre.

Platforma nije uvijek poznata kao najbrže rješenje, tako da samostalno rješenje ne može biti najbolja opcija za skaliranje u velike dimenzije.

cijena

Softver koji je domaćin sam je besplatan. Imajte na umu da dolazi s uobičajenim perifernim troškovima. Uz to, mogu biti izdaci za proširenja i teme koje u prosjeku dodaju oko 100 USD u vaš proračun.

Možete se odlučiti i za verziju hosta koja košta između 30 i 200 dolara mjesečno – pola ako plaćate godinu dana unaprijed. Također uključuje besplatni SSL certifikat.

9. Zen Cart

logotip zen cart

Naš sljedeći kandidat je u istoj kategoriji kao i posljednja dva. To je open-source i samostalno domaćin.

Prednosti upotrebe Zen košarice

Budući da ima GPL licencu i nalazi se na vašem poslužitelju, i Zen Cart je također potpuno prilagodljiv. Kao i druga rješenja, i vi možete izvršiti bilo kakve promjene koje želite i izvan njih dostupna proširenja. Rješenje također ima dobru reputaciju kada je u pitanju sigurnost i skalabilnost.

Uz to, nudi mnogo opcija konfiguracije proizvoda, uključujući kupone, poklon-potvrde i više slika proizvoda. U odjelu za marketing možete iskoristiti ugrađene SEO značajke i mogućnost slanja HTML e-maila s platforme.

jaka zajednica korisnika zaokružuje prednosti Zen Cart.

Slabosti korištenja Zen košarice

Ozbiljan nedostatak ovog rješenja za e-trgovinu je zastarjelo korisničko sučelje i na prednjoj i na stražnjoj strani. Imate mogućnost da promijenite barem font svoje web lokacije. Manje nego intuitivno korisničko sučelje malo će povući brigu o vašoj web lokaciji.

Zen Cart može biti teško instalirati i nadograditi. Također nema namjenske podrške pa se korisnici trebaju brinuti za sebe. Njegov je ekosustav prilično mali, pa je do proširenja i obrazaca teško doći. Platforma za e-trgovinu dolazi samo s nekoliko mogućnosti plaćanja.

cijena

Kao i drugi primjeri na ovom popisu, i sam softver je besplatan, ali morate pokrenuti proračun za pokretanje i održavanje arhitekture, uključujući SSL certifikat. Pogotovo ako nemate vještine za razvoj web-mjesta, možete očekivati ​​da ćete zaposliti pomoć i trebate to učiniti proračunom. Proširenja i teme također mogu biti dio prijedloga zakona.

Dostupne su vrste platforme za e-trgovinu

Kada tražite najbolju platformu za e-trgovinu za sebe, imate na raspolaganju različite vrste. Iako postoji nekoliko načina razlikovanja platformi, jedna od glavnih razlika je njihova vrsta hostinga.

 • Self-domaćin – To znači da preuzmete dio softvera i instalirate ga na svoj poslužitelj. To vam daje veliku kontrolu nad vašom web stranicom. Također snosi svu odgovornost za to da ga sačuvate, ažurirate i napravite promjene ručno. Rešenja za e-trgovinu otvorenog koda često imaju ovaj model.
 • Hosted – Alternativno je korištenje softvera koji domaćin neko drugi. SaaS (Softver kao usluga) rješenja su najtipičniji primjeri ovdje. Prednost: manja tehnička potrošnja, brzi start, veća prijatnost za početnike. Najčešće i veći troškovi.
 • mješovit – Nekoliko od nižih opcija nudi mogućnost uključivanja svojih košarica u druge platforme (npr. WordPress). To se također naziva Trgovina kao usluga (CaaS) i može biti održiva i jeftinija opcija.

Naravno, postoje i drugi načini za razlikovanje platformi za e-trgovinu. Mnogi od njih ovise o vašim osobnim potrebama. Možda biste htjeli razmotriti:

 • Troškovi
 • skalabilnost
 • Jednostavnost korištenja
 • Prilagodbe
 • Održavanje
 • Opcije trgovine
 • Mobilne sposobnosti
 • Marketing
 • podrška

Dobra je ideja da sami sebi jasno date ono što vam je najvažnije. To će olakšati uklanjanje opcija koje ne odgovaraju karte.

Koja je najbolja platforma za e-trgovinu za vas?

Samostalne platforme za e-trgovinu mogu biti izvrsno rješenje za pokretanje internetske trgovine. Nude sve potrebne značajke i specijalizirane funkcionalnosti kako bi prodaja na internetu uspjela.

Ipak, odabir najbolje platforme za e-trgovinu nije lak zadatak. Jednostavno je previše faktora koji se moraju uzeti u obzir i brojne ponude na tržištu. Znajući unaprijed koje su vaše potrebe i zahtjevi, čini vam se vjerojatnijim da ćete se dobro uklopiti s gornjih 3. Preporučujemo Wix, SiteBuilderBigCommerce, i Shopify.

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao u odluci. Ako postoji, što kažete na popust kod novootvorene trgovine? Nema pritiska.

Koji je vaš osobni izbor za najbolju platformu eCommerce i zašto? Javite nam u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map