Kako se koristi Wix (Vodič)


wix udžbenik


Wix je jednostavan za korištenje, moćan i prilično pristupačan graditelj web stranica koji se može koristiti za izradu poslovnih / osobnih web stranica, internetskih trgovina i portfelja.

Ovaj jednostavan, korak po korak vodič će vam pomoći da naučite osnove Wix graditelja web stranica.

Pokazat ćemo vam kako samostalno izraditi web mjesto pomoću Wixa. To uključuje odabir predloška, ​​prilagođavanje web lokacije, dodavanje stranica, proizvoda i još mnogo toga.

Spreman? Započnimo…

Kako stvoriti web mjesto pomoću Wix-a (sadržaj):

 1. Prijava s Wixom
 2. Odabir vrste web stranice koju želite napraviti
 3. Odabir predloška
 4. Prilagodba web mjesta
 5. Optimiziranje web mjesta za mobilne uređaje
 6. Izrada stranica
 7. Pokretanje bloga
 8. Pokretanje trgovine e-trgovine
 9. Upoznajte glavnu Wix nadzornu ploču
 10. Dodavanje funkcionalnosti putem aplikacija
 11. Odabir plana cijena i pokretanje prodavaonice za javnost

Ukupno vrijeme za stvaranje web stranice putem Wixa: ~ 30 minuta
Razina vještine: Početnik

Potpuno otkrivanje: Ovaj udžbenik uključuje Wixove partnerske veze. Ako se odlučite za kupnju Wixa putem naših preporučnih veza, zarađujemo proviziju. Hvala na podršci.

1) Idite na www.Wix.com i kliknite “Početak rada”

Wix vam omogućuje skok pravo u izgradnju vaše web stranice bez potrebe za razmišljanjem o bilo kakvim tehničkim detaljima postavljanja. Međutim, ipak je vrijedno odvojiti minutu da objasnite cijeli postupak:

Prvo što treba znati o radu s Wix-om jest da prvo kreirate web stranicu, a tek onda morate odlučiti želite li platiti dodatne značajke ili ostati uz potpuno besplatno postavljanje.

Sve što trebate za početak je navigacija do glavne web stranice Wix, kliknite na veliku Započnite i zatim uključite Prijavite se.

wix.com

Unesite svoje kontakt podatke i kliknite na glavne Prijavite se dugme. Nakon toga, preusmjerit ćete vas na ono što se zove Wix ADI – dizajner umjetne inteligencije.

wix adi

Kliknite na Učinimo to početi.

U tim početnim koracima Wix će vam postaviti niz pitanja, a zatim će postaviti vašu web lokaciju s određenim optimizacijama na temelju vaših odgovora.

Prvo je pitanje vrlo jednostavno:

wix adi 1

Ono što najvjerojatnije želite tamo odabrati je „ja“.

Drugo pitanje postavlja vas o vrsti web lokacije koju želite izgraditi:

wix adi 2

Kao što vidite, na raspolaganju je više opcija. Ne biste trebali zanemariti ovaj korak jer će Wix preuzeti vaš unos i koristiti ga za pre-optimizaciju web stranice za vas.

Za ovaj ćemo vodič odabrati “posao” jer je to najčešća vrsta web stranica koja ljudi grade.

Sljedeća pitanja slijede prema primjeru i vode vas do lijepe definicije vaše web stranice i njezine svrhe.

2) Odaberite vrstu web lokacije koju želite izgraditi

S početnim pitanjima, Wix će vas pitati vjerujete li ADI-ju dovoljno da bi mogao sagraditi primjer web stranice ili želite sve izraditi ručno. Idete uz ADI mnogo je učinkovitiji pristup, pogotovo jer se kasnije možete vratiti i prilagoditi svaki mali detalj svoje web stranice. Niste zaglavljeni s početnim prijedlozima koje vam daje Wix.

lansirati adi

Kliknite na Započni sada.

Ovisno o odgovorima koje ste dali prije minutu, Wix će imati nekoliko pitanja koja slijede kako bi precizirao točnu vrstu dizajna i strukture web mjesta koja će najvjerovatnije djelovati u vašem scenariju..

Prvo je pitanje o vrsti poslovanja za koju želite izgraditi web stranicu.

vrsta web mjesta

⚠️ Bilješka; ako ste u prethodnom koraku odabrali drugu opciju – ne „poslovnu stranicu“, već možda „internetsku trgovinu“ – Wix će vam pokazati drugačiji izbor opcija.

Čim započnete tipkati svoju poslovnu definiciju, Wix će imati niz prijedloga. Na primjer, dok unosimo “masažu”, Wix ima sljedeće prijedloge:

prijedlozi masaža

To vam prikazujemo samo da bismo vam prenijeli koliko različitih vrsta poslovanja podržava Wix i unaprijed izrađene dizajne i strukture web mjesta za koje. Konačno, za primjer web stranice koju gradimo odabrali smo “Masažerski terapeut” s popisa.

Kliknite na Sljedeći kada pronađete vrstu poslovanja / web stranice koja vam najviše odgovara.

Na temelju svega što ste odabrali do ovog trenutka, Wix će predložiti skup značajki za vašu web lokaciju.

odabrati značajke

U našem slučaju Wix predlaže modul za online rezervacije, chat, blog i još nekoliko stvari. Što ćete vidjeti na ovom zaslonu može se razlikovati ovisno o vašim odgovorima. Prođite kroz ovaj popis i označite značajke koje izgledaju kao da imaju smisla za vaše web mjesto.

U sljedećem koraku Wix će vas pitati o nazivu vaše tvrtke koja će postati ime vaše web stranice.

Naziv tvrtke

Ako je web-lokacija osobnog branda koju gradite, tamo možete unijeti svoje ime.

Zatim će vas Wix pitati imate li već neki sadržaj na webu koji želite uvesti na svoju novu Wix web stranicu. Wix dopušta uvoz s drugih web mjesta te s popisa Google mjesta. U praksi, uvoz sadržaja s drugih web lokacija može biti problematičan, tako da je najbolje ovo izostaviti. Samo kliknite na Sljedeći.

uvoz s drugih stranica

Nakon ovog učinjeno, Wix će vam sada omogućiti odabir dizajna za vaše web mjesto.

3) Odaberite predložak (dizajn)

Wix pokušava postupak odabira dizajna učiniti što jednostavnijim, pa umjesto da vam pokaže zid od stotina predložaka za izbor, započinje s pitanjem samo o stilu dizajna koji preferirate.

odabrati stil dizajna

Postoji nekoliko opcija i na temelju vaših odgovora Wix će vam predstaviti filtrirani popis predložaka koji su u skladu s vašim prethodnim odabirom..

Osjećamo da je stil zvao “Povjetarac” će biti u redu za masažnog terapeuta, ali slobodno možete sami odabrati.

Čim se odlučite, vidjet ćete da Wix sastavlja prilično točne alternative za početnu stranicu. Na temelju prethodnih odabira, ove će se početne stranice ispuniti odgovarajućom grafikom i pridržavati se određenog stila dizajna. Evo što nam predlaže:

prijedlozi za wix početne stranice

Primijetit ćete da na ovim početnim stranicama ima puno slika povezanih s masažom. Trebali biste znati da ih nismo tamo stavili. Sve je to napor Wix ADI-ja koji pokušava predvidjeti što će raditi za mene i moje poslovanje. Sjajno!

Odaberite početnu stranicu koja vam se najviše sviđa i nastavite.

4) Prilagodite stranicu

Nakon odabira početne stranice koja vam se sviđa, bit ćete prebačeni pravo u Wix ADI uređivač gdje možete prilagoditi svaki mali detalj o tome kako se web stranica prikazuje i koji elementi sadrže.

Za početak, vidjet ćete sučelje poput ovog:

wix editor

Ovo je vrlo intuitivno, pa se svaki element na stranici ponaša onako kako biste to i očekivali.

Na primjer, ako želite urediti bilo koji tekst na stranici, samo kliknite na određeni dio teksta. Pojavit će se nova bočna traka gdje ćete moći izvršiti svoje izmjene.

Na primjer, u nastavku, kliknuli smo na glavni blok u centru (koji kaže “Wyatt Collier”). Pojavila se bočna traka koja mi je omogućila da uređujem ime, a također dodajem podnaslov i opis.

izmijeniti glavni blok

Klik na bilo koji drugi blok na početnoj stranici imat će isti učinak – uvođenje u sučelje za uređivanje u kojem možete mijenjati sadržaj tog bloka.

Evo primjera kako radimo na bloku “Moji tretmani”. Svaki dio teksta možemo uređivati ​​pojedinačno, ali i raditi na popisu tretmana.

moji se postupci blokiraju

⚠️ Bilješka; Wix ADI uređivač radi s automatskim uštedama, tako da ne morate brinuti da ćete izgubiti napredak.

Ali tu je i više od prilagođavanja dizajna nego samo mijenjanja tekstova tu i tamo:

Usklađivanje odjeljaka

Wix ADI uređivač omogućuje vam povlačenje i ispuštanje pojedinih elemenata po stranici, a također mijenjate redoslijed odjeljaka.

Ako pogledate bilo koji odjeljak, vidjet ćete dvije ikone strelice u gornjem desnom kutu odjeljka:

blok strelice

Ove strelice omogućuju vam pomicanje određenog presjeka gore i dolje. Samo kliknite na njih i vidjet ćete kako se vaš odjeljak mijenja mjesta u nekoliko sekundi.

Promjena stilova dizajna odjeljaka

Osim što uređujete sadržaje u odjeljcima sa sadržajem, možete promijeniti i cjelokupni dizajn samih odjeljaka. Na primjer, kada pokažemo mišem iznad odjeljka “Moji tretmani”, u gornjem lijevom kutu pojavit će se mali gumb s oznakom “Dizajn”. Nakon klika na njega pojavljuje se potpuno nova ploča s nekim alternativnim stilovima dizajna koje možete odabrati:

dizajn sklopnog bloka

Samo odaberite onaj koji vam se najviše sviđa i jednim klikom će se staviti na mjesto starog.

Dodavanje novih odjeljaka

Prilagodba odjeljaka koji se već nalaze na stranici jedna je stvar, ali možete dodati i nove. Da biste to učinili, kliknite na Dodati koji se nalazi u gornjem izborniku, a zatim kliknite na “Odjeljak do stranice.”

dodaj odjeljak na stranicu

Vidjet ćete da postoji zaista puno različitih odjeljaka sadržaja. Srećom, da biste to olakšali, odjeljci dolaze u kategorizaciju:

vrste odjeljaka

Možete zgrabiti bilo koji odjeljak sa bočne trake i povucite i ispustite na platno s desne strane.

Na primjer, evo što svjedodžba odjeljak izgleda kao kad je dodan na stranicu:

svjedočanstvo na stranici

Kao što biste očekivali, možete precizirati svaki mali detalj o tom odjeljku svjedočenja i tekstovima unutar njega.

Postavljanje fontova i boja

Kad započnete s Wix ADI uređivač, dobit ćete unaprijed definiranu shemu boja i postavke fonta ispred vrata. Oni su u većini slučajeva dovoljno dobri, ali možete ih i lako promijeniti kako biste dobili precizniji izgled.

Da biste to učinili, kliknite na Oblikovati gumb u gornjem izborniku, a zatim uključite boje.

mijenjati fontove boja

Ovo je još jedno mjesto na kojem će Wix učiniti sve što može kako bi vam olakšao posao. Umjesto da vam pokaže tisuće opcija boja, on vas samo pita o glavnoj željenoj boji na kojoj želite izgraditi svoj dizajn, a zatim će predložiti određene sheme boja na temelju toga.

boje sugeriraju

 1. Odaberite svoju glavnu boju sjemena.
 2. Odabir načina boje (zatamnjena, raznobojan, treperav, svjetlo, mrak, miješati).
 3. Izaberite iz niza preporučenih paleta boja.

Sveukupno, promjena cijele sheme boja trajat će samo nekoliko minuta.

Ista stvar odnosi se i na vaše fontove. Počnite s istim Oblikovati gumb u gornjem izborniku i odaberite fontovi.

mijenjati fontove boja

Opet, Wix će imati niz prijedloga za vas.

fontovi sugeriraju

Najbolje je samo prebaciti se između opcija naprijed i nazad dok ne pronađete nešto u čemu uživate. Također biste trebali eksperimentirati s alatom za veličinu fonta kako biste bili sigurni da su svi tekstovi na vašoj web lokaciji čitljivi.

Dodavanje slika, prezentacija i ostalih vizualnih značajki

Wix je spreman pozdraviti sve vrste vizualnog sadržaja na vašoj web stranici. Bilo da su to slike, videozapisi, prezentacije, galerije, čak i Instagram feedi; Wix to može podnijeti sve!

Počnimo s osnovama; dodavanju slika na svoju web lokaciju ili promjeni postojećih.

Samo kliknite odjeljak koji sadrži sliku koju želite zamijeniti, a zatim sa bočne trake kliknite Uredi i zamijeni.

zamijenite sliku

Kada kliknete na taj gumb, Wix će vam pokazati drugu ploču na kojoj ćete moći izvršiti dodatne prilagodbe slike.

zamijeni sliku 2

Ako želite zamijeniti sliku, jednostavno kliknite gumb Zamijeniti dugme. Vidjet ćete da Wix ima niz preporučenih slika koje slijede istu temu. Ovo su slike koje slobodno možete koristiti na svojoj web lokaciji bez brige o bilo kakvim autorskim problemima.

slike za odabir

Ako želite učitati svoju sliku, kliknite na + Prijenos medija gumb koji se nalazi u gornjem lijevom kutu. Nakon završetka prijenosa, po potrebi ćete moći mijenjati sliku.

sliku izmijeniti

Kada završite, kliknite na primijeniti da se slika uključi na stranicu.

Za dodavanje drugih vrsta medija kliknite na glavni Dodati koji se nalazi u gornjem izborniku, a zatim s popisa dostupnih odjeljaka pređite u željenu kategoriju:

dodajte vizualne kategorije

Postupak je vrlo sličan dodavanju ili zamjeni slika. Samo kliknite na blok na isti način, a zatim kliknite na Uredi i zamijeni, te u skladu s tim organizirati svoje medije.

5) Prilagodite svoju web lokaciju za mobilne uređaje

Ovih dana mobilni telefoni često su primarni uređaji ljudi za pristup internetu. U stvari, više ljudi koristi mobitele nego radna i prijenosna računala zajedno (podaci). Što to u praksi znači zaista je jednostavno, morate biti sigurni da vaša web stranica izgleda pravilno na mobilnom uređaju! Ako u tome ne uspijete, ljudi će otići i vjerojatno se nikad više neće vratiti.

Štoviše, ako vam se dogodi da imate lokalnu tvrtku, utjecaj mobilnih uređaja je još veći. Različita pretraživanja “u blizini” čine velik dio cjelokupnog lokalnog prometa na Googleu (podaci) i, ako želite zaraditi na njihovom poslu, od najveće je važnosti brzo posluživanje tih korisnika.

Na primjer, zamislite kako pokrećete gore spomenuti salon za masažu. Ako netko traži “Masaža u blizini” a pojavljuje se vaša web lokacija, ali ne uspije se učitati na njihov telefon, tada taj potencijalni kupac neće doći k vama.

Na svu sreću, jednostavno je optimizirati svoju web lokaciju putem Wixa. Za početak pritisnite gumb za prebacivanje prikaza koji se nalazi na gornjoj traci. Ovaj:

prebacite se na mobilni

To će ponovno učitati stranicu i pokazati kako će se prikazivati ​​na mobilnim uređajima.

web mjesto na mobitelu

U većini slučajeva vaša će web stranica izgledati dobro, ali možete izvršiti manja prilagođavanja kako biste istaknuli važnije elemente i sakrili ne tako važne.

Ono što je najvažnije, sve izmjene koje ovdje unesete neće utjecati na način na koji vaša web lokacija izgleda na radnoj površini. To se odnosi samo na mobilne uređaje!

Evo što možete učiniti kako biste poboljšali web mjesto na mobilnom uređaju:

 • sakrijte slike koje nisu ključne i zauzimaju prostor u prikazu mobilnih uređaja
 • stavite svoje podatke za kontakt gore na stranicu – ljudi žele brzo doći do toga
 • istaknite samo svoj glavni proizvod ili uslugu

Wix vam omogućuje da ovdje stvarno puno prilagodite što se tiče skrivanja različitih elemenata na stranici, preravnavanja cijelih odjeljaka i tako dalje. Iskoristite ovo i eksperimentirajte.

Kad završite, prijeđite na prikaz radne površine opet. Promjene će biti automatski spremljene.

6) Stvorite druge stranice

Sad kad smo pripremili početnu stranicu, vrijeme je da počnemo raditi na nekim drugim stranicama od kojih će imati najviše koristi web mjesta. Glavno, trebali biste stvoriti:

 • stranicu About
 • stranicu s kontaktima

Za sada ćemo se fokusirati na upravo ovo dvoje kako bismo vam pokazali principe izrade novih stranica.

O stranici

Da biste započeli, kliknite na Stranica: Početna gumb koji se nalazi u gornjem lijevom kutu. Zatim kliknite na + Dodaj stranicu.

dodaj stranicu

Wix već sugerira neke popularne vrste stranica koje bi vas mogle zanimati. Ne slučajno, prvi prijedlog na popisu je stranica About.

predložene stranice

Wix ne samo da sugerira stranice koje možete izrađivati, već ima i pripremljene dizajne za svaku stranicu.

Da biste dovršili svoju stranicu About, samo se prođite kroz popis dostupnih dizajna stranica i odaberite onu koja vam se najviše sviđa.

Wix ADI uređivač ponovno će učitati sučelje i omogućiti vam da radite na svojoj novoj stranici About. Upozorenja kako sve funkcionira potpuno su ista kao i na početnoj stranici.

Jednostavno dodajte dijelove sadržaja za koje smatrate da bi trebali biti na vašoj stranici About i uredite ih u skladu s tim.

Nakon što ste ovdje proveli samo nekoliko minuta, trebali biste imati prilično zgodnu stranicu s podacima o rukama.

o stranici

Stranica za kontakt

Način izrade stranice kontakta vrlo je sličan, ali stranica će sadržavati nekoliko originalnih elemenata. Da biste započeli, ponovo kliknite na Stranica i zatim uključite + Dodaj stranicu. Prebaciti na Kontakt i vidi što Wix ima za tebe.

odaberite kontakt

Odaberite jedan od predloženih dizajna.

Sučelje za uređivanje Wix ADI ponovno će se ponovno učitati. Vjerojatno ćete vidjeti neke originalne blokove na ovoj stranici u odnosu na stranicu o stranici ili čak početnu stranicu. To su:

 • kontakt obrazac
 • interaktivna karta

stranica za kontakt

Wix vas potiče da koristite oba ova elementa kako biste kupcima olakšali posao. Obrazac za kontakt u potpunosti je funkcionalan, što znači da ga posjetitelji mogu koristiti za izravno slanje poruka.

⚠️ U slučaju da nemate tvrtku i ne želite dijeliti vašu adresu, možete onemogućiti kartu i samo staviti obrazac za kontakt.

Ostale stranice specifične za nišu

Na temelju početnih odgovora koje ste dali prilikom prijave u Wix, možda ćete vidjeti druge stranice na vašoj web lokaciji koje je prije pripremio Wix.

U našem slučaju, postoji Rezervirajte putem interneta stranicu i Rezervacije Odjava stranica. Klikom na to možete vidjeti kakva je situacija na vašoj web stranici Stranica ponovo u gornjem lijevom kutu.

stranica

Pogledajte kako te stranice izgledaju i radite na njima ako je potrebno. Principi su isti.

Fino podešavanje navigacije po web mjestu

Prema zadanim postavkama, svaka nova stranica koju stvorite automatski će se dodati u glavni izbornik vaše web stranice.

Ako želite promijeniti redoslijed u kojem se stranice prikazuju na izborniku, kliknite zaglavlje vaše web lokacije, a potom i Uredi gumb pokraj IZBORNIK.

izbornik za uređivanje

Moći ćete prevlačiti i povlačiti stranice kako biste ih promijenili redoslijed.

izbornik za uređivanje 2

Stavke izbornika možete dodati i ručno ako se želite povezati na mjesta koja nisu izvan vaše web stranice (poput, na primjer, profila na društvenim mrežama).

7) Dodajte blog (neobavezno)

Bloganje je jedan od najboljih načina za privlačenje nove publike i pretvaranje te publike u potencijalne kupce. raznovrstan izvori izvješće da je bloganje među najučinkovitijim marketinškim kanalima za online poslovanje. S trgovcima koji prioritetno postavljaju blogove 13 puta je veća vjerojatnost da će vidjeti pozitivan povrat ulaganja od svojih mrežnih napora nego oni koji ne.

Drugim riječima, ako želite da ljudi aktivno pretražuju vašu web lokaciju, morate im dati razlog za to. Bloging može biti jedan od takvih razloga, pod uvjetom da je sadržaj koji objavljujete kvalitetan i udovoljava potrebama i željama vaše publike..

S tehničkog stajališta, pokretanje bloga na Wixu stvarno je jednostavno – imate sve potrebne alate koji su već ugrađeni.

Izrada bloga na Wixu

Iz gornjeg izbornika kliknite na Stranica i zatim uključite + Dodaj stranicu. S popisa odaberite Blog a zatim odaberite izgled bloga koji vam se sviđa.

odaberite izgled bloga

Točan izgled odabirete isključivo vi. Svi će oni izvrsno funkcionirati! Wix uređivač će se ponovo učitati, a vidjet ćete novu aktualnu stranicu bloga:

stranicu bloga

Ovu stranicu možete urediti baš kao i bilo koju drugu stranicu koju imate na web mjestu. Ono što je najvažnije, možete:

 • promijenite način na koji se vaši postovi na blogu prikazuju na stranici,
 • promijenite izgled bloga (kamo slike idu itd.)
 • promijenite ono što se prikazuje uz objave (ime autora, datum itd.)

Možete i upravljati blogom i pisati nove postove.

Pisanje novih postova na blogu

Kliknite glavni odjeljak bloga, a potom dalje Upravljajte blogom.

upravljanje blogom

Od tamo možete upravljati postojećim postovima, kao i stvarati nove.

crtica bloga

Sučelje je vrlo jednostavno za korištenje i nalikuje onome što biste vidjeli u MS Wordu ili Google dokumentima.

pisanje bloga ui

Evo što dobivate:

 • Integrirani alati za SEO – kako biste osigurali da se vaši postovi prikazuju na Googleu
 • Uređivač obogaćenog teksta
 • Kategorije i hashtagovi
 • Mogućnost rada sa više pisaca
 • Izvrsno mobilno iskustvo
 • Prilagođena HTML podrška

8) Dodajte internetsku trgovinu (neobavezno)

Ovo vjerojatno u ovom trenutku neće biti iznenađenje za vas, ali internetsku trgovinu s Wixom možete vrlo brzo pokrenuti. Plus, to će biti potpuno funkcionalna internetska trgovina, a da vas na bilo koji način ne ograničava.

 • Možete imati neograničen broj proizvoda.
 • Nabavite dizajn trgovine i košarica po mjeri.
 • Prodaja fizičkih i digitalnih proizvoda.
 • Praćenje naloga.
 • Podesite cijene prijevoza.
 • Prihvaćajte online plaćanja.
 • Prodaja putem Facebooka i Instagrama.
 • Pomoću Wix aplikacije upravljajte prodajom u pokretu.

Izrada internetske trgovine s Wix-om

Iz gornjeg izbornika kliknite na Stranica i zatim uključite + Dodaj stranicu. S popisa odaberite Internetska trgovina i odaberite izgled trgovine koji vam se sviđa.

odaberite izgled trgovine

Da biste upravljali prodavaonicom i dodavali proizvode, kliknite odjeljak trgovine, a zatim dalje Upravljanje proizvodima.

upravljanje trgovinom

Vidjet ćete zasebno učitavanje sučelja tamo gdje ćete moći dodavati proizvode, mijenjati njihove opise, postavljati cijene i tako dalje.

upravljanje trgovinom 2

Izgradnja uspješne internetske trgovine tema je njezinog zasebnog vodiča, tako da ovdje nećemo ulaziti u detalje. Glavno što smo vam ovdje željeli pokazati je da je pokretanje trgovine putem e-trgovine sa Wixom vrlo moguće. Doista dobivate sve značajke koje će vam ikada trebati.

9) Upoznajte glavnu Wix nadzornu ploču

Uglavnom smo se bavili Wix ADI-om i svime što se s njim može postići, što je puno!

Međutim, na raspolaganju je čitava zasebna Wix nadzorna ploča. Zamišljeno je da vam pruži širi uvid u ono što se događa s vašom web stranicom i sve različite mjerne podatke povezane s njom.

Za pristup nadzornoj ploči jednostavno se odjavite i prijavite natrag u Wix. Vidjet ćete nešto takvo:

wix crtica

Objasnimo što ima blok na ovoj stranici:

 • (A) – primarna bočna traka na kojoj možete brzo pristupiti pojedinim područjima vaše web stranice. Ako imate blog ili internetsku trgovinu, vidjet ćete odjeljke za upravljanje tamošnjim proizvodima, narudžbama, objavama na blogovima ili rezervacijama. Postoje i veze do ostalih alata i aplikacija. Pri dnu postoji veza za uređivanje vaše web lokacije koja će vas smjestiti u isti Wix ADI uređivač koji smo koristili prije.
 • (B) – glavna upravljačka ploča vaše web stranice. Ovo je mjesto koje možete odabrati iz izbora radnji na vašoj web lokaciji.
 • (C) – Početak prolaska. Slijedite ove korake kako biste bili sigurni da je vaša web lokacija spremna da je vide ljudi.
 • Dalje na stranici nalaze se i blokovi s daljnjim savjetima kako koristiti svoju web lokaciju.

Jedino područje na kojem možda želite dublje pogledati je područje postavke izbornik – dostupan s glavne bočne trake. Ovdje možete pronaći sve ključne postavke vaše web stranice, kao što su ime, opće informacije, integracije s drugim alatima, opcije plaćanja, valuta i još mnogo toga. Čak i ako tamo ne promijenite ništa, dobro je pogledati ove mogućnosti i vidjeti što je na raspolaganju.

postavke

10) Dodajte funkcionalnost putem Wix Apps

Ako značajke koje dobijete iz Wix-a iz okvira nisu dovoljne, možete pogledati Wix App Market. Tamo ćete pronaći više od 200 različitih aplikacija koje će vam pomoći u izgradnji i razvoju vaše web stranice.

Za pristup aplikacijama, kliknite na Aplikacije na glavnoj bočnoj traci Wix-ove nadzorne ploče.

aplikacije

Tamo se nalaze aplikacije za sve vrste različitih stvari. Od marketinških pomagača do SEO, chata uživo, biltena, integracija društvenih medija, skočnih prozora, A / B testiranja, alata za napuštanje kolica, kontaktiranja menadžera i mnogih drugih mnogo više.

Aplikacije se mogu dodati s nekoliko klikova. Jednostavno odaberite listu koja vam se sviđa s popisa i kliknite na Dodajte aplikaciju.

dodaj aplikaciju

Na temelju aplikacije koju ste odabrali možda će biti potrebna neka daljnja postavljanja.

11) Odaberite plan cijena i otvorite svoju web lokaciju

U ovoj fazi procesa, vaša web stranica je gotovo spremna. Sada to možete učiniti javno. Postoji još samo par stvari koje su vam potrebne …

Da biste objavili web mjesto, vratite se u Wix ADI uređivač (kliknite na Uredi web mjesto koji se nalazi u donjem lijevom kutu Wix nadzorne ploče), a zatim kliknite glavnu Objaviti dugme:

objaviti web mjesto

Morat ćete odabrati želite li koristiti besplatni Wix poddomena (obično izgleda tako) YOURUSERNAME.wixsite.com/website) ili povezati prilagođeno ime domene.

poddomena

Prije nego što donesete ovaj izbor, razgovarajmo o cijenama različitih Wix planova jer će odabir određenog plana diktirati i vaš izbor domene.

Kao prvo, dostupan je potpuno besplatan plan s Wixom. Kao dio toga:

 • Dopušteno vam je korištenje samo besplatne poddomene Wix-a i ne možete povezati prilagođeno ime domene,
 • Wix oglasi pojavit će se na svakoj stranici na vašoj web lokaciji,
 • dobivate do 500MB prostora za pohranu i 500MB propusnosti, što nije puno,
 • ne možete pokrenuti internetsku trgovinu,
 • ne možete povezati Google Analytics.

Ako se ne slažete s ovim ograničenjima, možete nastaviti s onom besplatnom opcijom poddomena na gornjoj snimci zaslona. U ovoj će fazi vaša web stranica biti mrežna i spremna za doček posjetitelja. ��

Ako su, s druge strane, ta ograničenja prevelika, morat ćete nadograditi na jedan od premijum planova. Samo kliknite na jedan od Nadogradnja gumbe vidljive na nadzornoj ploči.

nadogradnju

Odaberite plan cijena koji vam najbolje odgovara. Dostupne su dvije vrste planova:

 • Ovo su cijene ako želite pokrenuti klasičnu web stranicu s Wixom (nema internetske trgovine ili bilo čega što vaše posjetitelje plaća za bilo što na toj web stranici):

cijene za wix 1

 • Evo cijena ako želite nešto prodati sa stranice:

wix cijene 2

Kao što vidite, ovdje ima puno, ali ne morate trošiti previše vremena na odluku. Razmislite o ovom pojednostavljenom predlošku za odabir savršenog Wix plana za vašu web lokaciju:

 • �� Želite nešto prodati na web mjestu? Izaberite Business Basic plan za 23 dolara mjesečno. Dobivate sve značajke e-trgovine koje će vam ikada trebati.
 • �� Samo želite optimizirane osobne, poslovne podatke ili web stranicu bloga? Izaberite Neograničen plan za $ 17 / month.

Zašto preporučujemo koji su u osnovi najjeftiniji planovi? Jednostavan; Uvijek možete nadograditi na skuplji plan ako naiđete na bilo koja značajna ograničenja.

Ako krenete s bilo kojim od preporučenih planova, također ćete imati pristup besplatnom imenu domene prve godine. Prilikom odabira imena domene potražite nešto što se lako pamti i odgovara vašoj tvrtki / robnoj marki.

Nakon što nadogradite na jedan od tih premium planova i dovršite postupak kupnje, vaša će web stranica biti službeno internetska i spremna za poslovanje! ����

Sastavljeno!

Čestitamo! Upravo ste naučili kako izgraditi funkcionalno web mjesto na Wixu i sve ste to napravili sami.

Kao što vidite, Wix je nevjerojatno moćan i sposoban za carstvo web lokacija. Sasvim je nevjerojatno kako danas sami možete napraviti profesionalnu web stranicu!

Ako imate bilo kakvih pitanja, ne oklijevajte ih poslati u komentarima.

Da biste saznali više o tome kako promovirati i rasti svoju novu web stranicu, pogledajte naše druge vodiče:

 • 5 jednostavnih načina za povećanje prometa na web stranici
 • 33 načina za unovčavanje web stranice
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map