Yleiset WordPress-tietoturvavirheet, joita monet verkkosivustot tekevät

Yleiset WordPress-tietoturvavirheet

Jos robotit, hakkerit tai muut vilpilliset tekijät ovat hyökänneet verkkosivustollesi, tiedät, että sen oikeasta uudelleen asettamisesta voi tulla painajainen. WordPressin suosion kasvaessa siitä on tullut enemmän hakkereiden tavoite, koska voitot voivat olla suuremmat. Vaikka ei ole sellaista kuin tyhmätöntä tietoturvaa, voimme tehdä monia pieniä ja suuria asioita välttääksemme joitain yleisiä WordPress-tietoturvavirheitä ja vaikeuttaaksemme robottien pääsyä verkkosivustoillemme ja aiheuttamasta tuhoa.


Katsotaan tässä viestissä WordPress-verkkosivustojen yleisiä tietoturvavirheitä. Selvitämme myös, kuinka voimme minimoida haavoittuvuutemme turvallisuusuhkiin.

Virhe # 1: WordPressin päivittämättä jättäminen

WordPressillä on loistava yhteisö, joka on valppaana tietoturvaongelmista, ja WordPress-ryhmä päivittää säännöllisesti tietoturvauhkien korjaamiseksi. Mutta meidän on suoritettava nämä päivitykset WordPress-asennuksessa ja korjattava kaikki tietoturva-aukot. Suurimmat päivitykset WordPress-ytimeen tapahtuvat automaattisesti, mutta pieniin päivityksiin sekä teemojen ja laajennusten päivityksiin on kiinnitettävä huomiota kojelaudassa näkyviin ilmoituksiin..

WordPressin päivittäminen on usein sujuvaa prosessia, joka vaatii vain napsautuksen, mutta joskus voi olla yhteensopimattomuuteen liittyviä ongelmia, jotka rikkovat verkkosivustosi. WordPressin päivittämisestä on lisätietoja tässä pikaoppaassa WordPressin päivittämiseen.

Virhe # 2: Ei osta laatua koskevia teemoja ja laajennuksia

Huonosti koodatut teemat ja laajennukset ovat turvallisuusriski verkkosivustollasi. Ne eivät vain pysty hidastamaan verkkosivustoasi, vaan voivat myös olla yhteensopimattomia käyttämäsi WordPress-version tai toisten kanssa. Lisää siihen, että ne voivat toimia haittaohjelmien lähtökohtana.

Täällä on selvä varotoimenpide, että teemoja ja laajennuksia ostetaan vain laadulähteistä. WordPressistä on saatavana ilmaiseksi monia hyviä teemoja ja laajennuksia. Jos valitset premium-teeman tai laajennuksen, etsi Themeforest tai CodeCanyon ja muut maineikkaat teemakodit, kuten WPExplorer.

Valitse ne, jotka ovat paremmin arvostettuja, ja nauti suuremmasta määrästä latauksia. Lue arvosteluja teemoista ja laajennuksista ja katso mitä muut pitkäaikaiset, aitot käyttäjät sanovat heistä. Katso muutosloki läpi, onko päivityksiä säännöllisesti. Kirjoita kirjoittajille ymmärtääksesi, onko teema tai laajennus sinulle oikea ennen ostamista. Käytännöllisten huolenaiheiden lievittämiseksi voit käyttää sitä testisivustolla, jos se on mahdollista.

Virhe # 3: Teemien ja laajennusten päivittämättä jättäminen

Aivan kuten WordPress-teemoillasi ja laajennuksillasi tulisi olla säännöllisiä päivityksiä virhekorjauksiin ja suojauskorjauksiin. Sinun tehtäväsi on testata nämä päivitykset ja sitten asentaa ne päivittääksesi WordPress-verkkosivustosi.

merkintä: Yksi yleisimmistä syistä, joiden perusteella ihmiset päästävät teemansa päivättyyn, johtuu mukautetusta koodista. Siksi lapsiteemojen käyttö on tärkeää. Jos aiot tehdä muutoksia tematiedostoihisi, muista käyttää alateemoja, jotta voit päivittää ydinteemasi turvallisesti tulevaisuudessa.

Virhe # 4: Sisäänkirjautumissivun turvallisuuden puute

Sisäänkirjautumissivu on paikka, josta valtuutetut käyttäjät tulevat verkkosivuille. Mutta monet ei-toivotut petolliset käyttäjät voivat myös taitavasti löytää tiensä verkkosivustoillemme kirjautumissivulta ja hankkia jopa järjestelmänvalvojan oikeudet. Tämän estämiseksi meidän on parannettava sisäänkirjautumissivun suojausta. Oikeastaan, se ei ole vaikeaa tehdä tätä, ja on olemassa monia helppoja parannuksia, jotka voit suorittaa estääksesi pahanteon suoraan kotiovellesi.

Voit vaihtaa käyttäjänimen yleisesti käytettävästä Järjestelmänvalvoja -järjestelmästä ja käyttää vahvoja salasanoja. Tai rajoita sisäänkirjautumisyritysten lukumäärää – tämä on erityisen tehokas lopettamaan raa’at joukkohyökkäykset. Toinen suojausmenetelmä, jota on helppo ottaa käyttöön, on kaksitekijäinen todennus. Ja kanssa Google ajaa SSL: n käyttöä, saatat haluta pysyä askeleen eteenpäin ja soveltaa sitä verkkosivustollesi aikaisemmin. Joten, kirjautumissivu on hyvä paikka aloittaa verkkosivustosi turvallisuuden parantaminen.

Virhe # 5: Käyttäjäroolien väärä käyttö

WordPressillä on monia käyttäjärooleja – järjestelmänvalvoja, toimittaja, kirjoittaja, avustaja ja tilaaja. Kaikilla heillä ei tarvitse olla samoja oikeuksia verkkosivustollasi. Kun lisäät käyttäjiä sivustoosi, ole varovainen niiden käyttöoikeuksien kanssa, jotka myöntää heille taustalla. Salli vain niin paljon etuoikeuksia kuin on tarpeen heidän tehtäviensä täyttämiseksi verkkosivustolla.

Rajoittamattoman pääsyn myöntäminen kaikille käyttäjille voi helpottaa hakkereiden tunkeutumista sisään.

Tilaajille ei todellakaan tarvitse antaa mitään pääsyä taustaohjelmaan, kun heidän tarvitsee vain lukea sisältöä. Toimittajan tason käyttöoikeus tulisi antaa vain luotettaville käyttäjille, ja järjestelmänvalvojan tason käyttöoikeus voidaan myöntää, jos ollenkaan, erittäin säästeliäästi. Rajoittamalla käyttöoikeuksia käyttäjille ja pakottamalla heitä käyttämään vahvoja salasanoja voidaan hallita pääsyä taustaohjelmaan suuressa määrin.

Virhe # 6: Käyttämättömien teemojen ja laajennusten poistamatta jättäminen

Ajan myötä lisäämme jatkuvasti laajennuksia ja teemoja WordPress-sovellukseemme tarvittaessa. Mutta kun meillä ei enää ole käyttöä niille, unohdamme poistaa ne sivustollemme. Ei riitä, että vain deaktivoidaan teemoja ja laajennuksia, sinun on poistettava ne, joita et aio käyttää. Tämä yksinkertainen vaihe voi vähentää altistumista haittaohjelmille. Ei-aktiiviset lisäosat eivät kuluta RAM-muistia, kaistanleveyttä tai PHP: tä, mutta vievät palvelimen tilaa. Paitsi että tämä voi hidastaa sivustoasi, niitä voidaan käyttää myös vahingollisen koodin suorittamiseen verkkosivustollasi.

Ennen kuin lisäät laajennuksen verkkosivustoosi, tarkista, pystyykö WordPress käsittelemään tiettyä toimintoa alkuperäisellä tavalla. Tai teema, jota käytät tai isäntäsi, saattaa kattaa tarvitsemasi toiminnot. Joten jos verkkosivustollasi on laajennus näitä samoja toimintoja varten, kannattaa ehkä poistaa ne.

Nyt kun siivoat käyttämättömiä laajennuksia, voit myös mennä koko matkan ja puhdistaa mediakirjasto, latauskansio ja sisältyy-kansion. Nämä ovat vaihtoehtoisia lähtökohtia haittaohjelmille, jotka tulevat sivustoosi vain suorittamaan itsensä myöhemmin. Supistamalla näitä kansioita, vähennät haittaohjelmien ja hakkereiden tukiasemia.

Virhe # 7: Älä valitse suojattua isäntää

Usein hakkerit eivät ole kohdistaneet sivustoosi, he saattavat kohdistaa johonkin muuhun verkkosivustoon, joka jakaa palvelintilaa kanssasi. Olet vain satunnainen uhri. Jaetun isännöinnin tapauksessa yksi vaarannettu verkkosivusto voi pudottaa kaikki palvelimen sivustot. Siksi on tärkeää valita verkkoisäntäsi erittäin huolellisesti. Kuten olemme toistuvasti todenneet blogisivuillamme, isännöinnin yhteydessä saat vain mitä maksat. Halvat isännöintivaihtoehdot tekevät melkein aina kompromisseja turvallisuudelle ja heidän palvelimet ovat alttiimpia tietoturvahyökkäyksille. Paitsi, että tuet usein vähemmän kuin tyydyttävää tukea, kun verkkosivustosi on uhattuna.

Hyvän rahan laittaminen laadukkaaseen isännöintiin on todella sijoituksen arvoinen. Se säästää paljon päänsärkyä linjalla, varsinkin jos yrityksesi on sidoksissa vahvasti verkkosivustoosi. Tarvitsetko apua isännän valitsemisessa? Siirry suositeltujen isännöintivaihtoehtojen luetteloomme.

Virhe # 8: Ei tarkista haittaohjelmia

Haittaohjelmat voivat päästä verkkosivustollesi edes tietoisena siitä. Se voi pysyä piilossa ja tehdä monia asioita ilman tietosi, kuten seurata kävijöitä, käyttää arkaluontoisia tietoja, kuten luottokorttitietoja tai lisätä käänteisiä linkkejä muille verkkosivustoille. Kun verkkosivustossasi on haittaohjelmia, Google alkaa kääntää hakukoneita estämään muiden verkkosivustojen tartuntaa. Tämä voi vähentää verkkosivustosi liikennettä.

Saatavilla on monia laajennuksia ja palveluita, jotka voivat tarkistaa verkkosivustosi haittaohjelmien varalta ja poistaa monet niistä. Sinun on vain vierailtava palveluiden verkkosivuilla kuten Sucuri SiteCheck -skanneri ja kirjoita verkkosivustosi URL-osoite. Luodaan raportti, joka näyttää havaitut haittaohjelmat sekä suositukset siitä, miten sinun tulisi käsitellä sitä. Tai voit myös lisätä lisäosan ja suorittaa tarkistuksen. Jos haluat, voit poistaa laajennuksen käytön jälkeen ja asentaa sen uudelleen, kun haluat suorittaa tarkistuksen uudelleen.

Virhe # 9: Suojauslaajennuksen asentamatta jättäminen

Yksi helpoimmista tavoista lisätä tietoturvaa verkkosivustollasi on lisätä suojauslaajennus. Nämä liitännäiset voivat käsitellä monia tietoturvaongelmia, kuten vahvojen salasanojen käyttöönottoa, palomuurien asettamista, suojaamista raa’ilta joukkohyökkäyksiltä ja muuta. Saatavana on monia ilmaisia ​​laajennuksia, kuten iThemes Security, ja monia premium-tietoturvalaajennuksia, ja on parasta, että asennat ja aktivoit ne aikaisintaan. Sucurin kaltaisia ​​verkkosivustojen tietoturvapalveluita on myös monia, jotka tarjoavat WordPress-verkkosivustosi tietoturvan hallintaa.

Virhe # 10: Verkkosivun varmuuskopioiden pitämättä jättäminen

Luulet, että nyt kun olet tehnyt kaiken edellä mainitun, verkkosivustosi on suojattu pahoilta pojilta. Anteeksi pettymys, mutta hakkerit tarkentavat menetelmiään ja uusia uhkia syntyy jatkuvasti. Siksi turvaverkkona voit käyttää plugin-tiedostoa varmuuskopiointiin ja ottaa turvallisen varmuuskopion sivustostasi säännöllisin väliajoin ja pitää ne turvallisessa paikassa.

Pelkkä tietokannan varmuuskopiointi ei riitä, verkkosivuston täydellinen varmuuskopio on tarpeen. Se sisältää teemat, laajennukset, wp-sisältökansion sekä tärkeät WordPress-asetustiedostot, kuten wp-config.php ja .htaccess-tiedostot. Käytä laadukkaita laajennuksia, kuten BackupBuddy tai VaultPress ja päivitä niitä säännöllisesti. Ylläpidä myös useita varmuuskopioita, jotka voit pudottaa paikoilleen eri alueilla ja muualla.

Lyhyesti

Verkkosivuston turvallisuus ei aina koske korkeita seiniä ja aitaa, eikä se ole myöskään kerran korjattu. Kyse on pikemminkin pahoinpidelijöiden edessä pysymisestä. On monia pieniä ja helppoja vaiheita, jotka voit suorittaa pitämään verkkosivuston turvallisena. On tärkeää tarkistaa puolustustasi varmistaaksesi, että ne ovat verkkosivustosi tarpeiden mukaisia, ja kehittämään tietoturvakäytäntöjä, jotka voivat pitää sen turvassa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map