Yleiset WordPress-hyökkäykset ja niiden lopettaminen

Yleiset WordPress-hyökkäykset ja niiden lopettaminen

WordPress on ollut yksi johtavista sisällönhallintajärjestelmistä (CMS) jo yli vuosikymmenen ajan. Monet Internetin suurimmista blogeista sekä paljon pieniä, yksittäisiä sivustoja käyttävät WordPress-kehystä teksti-, kuva- ja videosisällön julkaisemiseen Internetissä..


WordPress-verkkosivustolla on sekä käyttöliittymä että taustaliittymä. Käyttöliittymä tarjoaa näkymän, jonka ulkopuoliset vierailijat näkevät ladatessaan verkkosivun. Sivuston ylläpitäjät ja avustajat, jotka vastaavat sisällön luonnosta, suunnittelusta ja julkaisemisesta, pääsevät käyttämään taustaa..

Kuten kaikki muutkin Internet-pohjaiset järjestelmät, WordPress on myös hakkerointiyritysten ja muun verkkorikollisuuden kohde. Mikä on järkevää tarkastella nyt enemmän kuin 32% Internetistä toimii WordPressillä. Tässä artikkelissa käsittelemme joitain yleisimpiä WordPress-hyökkäyksiä ohjelmistoista ja tarjoamme sitten ehdotuksia niiden puolustamiseksi ja verkkosivustosi suojaamiseksi..

Tavallisten WordPress-hyökkäysten menetelmät

Ensin katsotaanpa WordPress-sivuston omistajien yleisiä hyökkäyksiä.

1. SQL-injektio

Yleiset WordPress-hyökkäykset: SQL-injektio

WordPress CMS -alusta perustuu tietokantakerrokseen, joka tallentaa metatiedot ja muut hallinnolliset tiedot. Esimerkiksi tyypillinen SQL-pohjainen WordPress-tietokanta sisältää käyttäjätietoja, sisältötietoja ja sivuston määritystietoja.

Kun hakkeri suorittaa SQL-injektiohyökkäyksen, he käyttävät pyyntöparametria joko syöttökentän tai URL-osoitteen kautta mukautetun tietokantakomennon suorittamiseen. ”SELECT” -kysely antaa hakkerille mahdollisuuden tarkastella lisätietoja tietokannasta, kun taas “UPDATE” -kysely antaa heidän tosiasiallisesti muuttaa tietoja.

Vuonna 2011 Barracuda Networks -niminen verkkoturvayritys joutui a SQL-injektiohyökkäys. Hakkerit suorittivat komentosarjan koko Barracuda-verkkosivustolla ja löysivät lopulta haavoittuvan sivun, jota voidaan käyttää portaalina yrityksen perustietokantaan..

2. Sivustojenvälinen komentosarja

Sivustojenvälinen komentosarjojen hyökkäys, joka tunnetaan myös nimellä XSS, on samanlainen kuin SQL-injektio. Hyväksy se kohdistaa verkkosivun JavaScript-elementit sovelluksen takana olevan tietokannan sijasta. Onnistunut hyökkäys voi johtaa ulkopuolisen vierailijan yksityisten tietojen vaarantamiseen.

XSS-hyökkäyksellä hakkeri lisää JavaScript-koodin verkkosivustoon kommenttikentän tai muun tekstinsyötön kautta, ja sitten tämä haitallinen komentosarja suoritetaan, kun muut käyttäjät vierailevat sivulla. Vilpillinen JavaScript ohjaa käyttäjät yleensä petolliseen verkkosivustoon, joka yrittää varastaa heidän salasanansa tai muut tunnistetiedot.

Jopa suositut verkkosivut, kuten eBay, voivat olla kohteina XSS-hyökkäyksiä. Aikaisemmin hakkerit ovat onnistuneesti lisänneet haitallista koodia tuotesivuille ja vakuuttivat asiakkaita kirjautumaan väärennetylle verkkosivulle.

3. Komentoinjektio

WordPressin kaltaiset alustat toimivat kolmella ensisijaisella kerroksella: web-palvelimella, sovelluspalvelimella ja tietokantapalvelimella. Mutta jokainen näistä palvelimista toimii laitteistolla, jolla on tietty käyttöjärjestelmä, kuten Microsoft Windows tai avoimen lähdekoodin Linux, ja se edustaa erillistä mahdollista haavoittuvuusaluetta.

Komentoinjektiohyökkäyksellä hakkeri kirjoittaa haitalliset tiedot tekstikenttään tai URL-osoitteeseen, kuten SQL-injektio. Ero on siinä, että koodi sisältää komennon, jonka vain käyttöjärjestelmät tunnistavat, kuten “ls” -komento. Jos se suoritetaan, se näyttää luettelon kaikista isäntäpalvelimen tiedostoista ja hakemistoista.

Tietyt Internet-yhteyteen kytketyt kamerat ovat havainneet olevan erityisen alttiita komentoinjektioriskille. Heidän laiteohjelmistonsa voi altistaa järjestelmän kokoonpanon väärin ulkopuolisille käyttäjille, kun rogue-komento annetaan.

4. Tiedoston sisällyttäminen

Yleiset WordPress-hyökkäykset: Tiedoston sisällyttäminen

Yleiset verkkokoodauskielet, kuten PHP ja Java, sallivat ohjelmoijien viitata ulkoisiin tiedostoihin ja komentosarjoihin koodistaan. Sisällytä-komento on yleisnimi tämän tyyppiselle toiminnalle.

Tietyissä tilanteissa hakkeri voi manipuloida verkkosivuston URL-osoitetta vaarantaakoodin “sisällytä” -osan ja saadaksesi pääsyn sovelluspalvelimen muihin osiin. Joidenkin WordPress-alustan laajennusten on todettu olevan haavoittuvia tiedostojen sisällyttämishyökkäykset. Kun tällaisia ​​hakkereita tapahtuu, tunkeutuja voi päästä käsiksi kaikkiin ensisijaisen sovelluspalvelimen tietoihin.

Suojausvinkkejä

Nyt kun tiedät mitä olla etsimässä, tässä on muutama helppo tapa parantaa WordPress-tietoturvaa. On selvää, että sivustosi suojaamiseen on paljon enemmän tapoja kuin jäljempänä mainitaan, mutta nämä ovat suhteellisen yksinkertaisia ​​aloitusmenetelmiä, jotka voivat tuottaa vaikuttavaa tuottoa hakkereille, jotka ovat estetty.

1. Käytä suojattua isäntä- ja palomuuria

WordPress-alustaa voidaan joko ajaa paikalliselta palvelimelta tai hallita pilvipalveluympäristön kautta. Turvallisen järjestelmän ylläpitämiseksi isännöity vaihtoehto on edullinen. Markkinoiden parhaat WordPress-isännät tarjoavat SSL-salauksen ja muut tietoturvasuojausmuodot.

Yleiset WordPress-hyökkäykset: Palomuuri

Kun määrität isännöidyn WordPress-ympäristön, on tärkeää ottaa käyttöön sisäinen palomuuri, joka suojaa sovelluspalvelimen ja muiden verkkokerrosten välisiä yhteyksiä. Palomuuri tarkistaa kaikkien kerrosten välisten pyyntöjen pätevyyden varmistaakseen, että vain lailliset pyynnöt sallitaan käsitellä.

2. Pidä teemat ja laajennukset ajan tasalla

WordPress-yhteisö on täynnä kolmansien osapuolien kehittäjiä, jotka työskentelevät jatkuvasti uusien teemojen ja laajennusten parissa hyödyntääkseen CMS-alustan voimaa. Nämä lisäosat voivat olla joko ilmaisia ​​tai maksettuja. Laajennukset ja teemat tulee aina ladata suoraan WordPress.org-verkkosivustolta.

Ulkoiset laajennukset ja teemat voivat olla vaarallisia, koska ne sisältävät koodin, joka suoritetaan sovelluspalvelimella. Luottakaa vain sellaisiin lisäosiin, jotka ovat peräisin hyvämaineisesta lähteestä ja kehittäjältä. Lisäksi sinun tulisi päivittää laajennuksia ja teemoja säännöllisesti, koska kehittäjät julkaisevat tietoturvaparannuksia.

Sisällä WordPress-hallintakonsoli, “Päivitykset” -välilehti löytyy “Dashboard” -valikkoluettelon yläosasta.

3. Asenna virusskanneri ja VPN

Jos käytät WordPressiä paikallisessa ympäristössä tai sinulla on palvelimen täydet käyttöoikeudet palveluntarjoajan kautta, sinun on oltava varma, että käyttöjärjestelmässäsi on käynnissä tehokas virustunnistin. Ilmaiset työkalut WordPress-sivustosi tarkistamiseen, kuten Virus Total, tarkistavat kaikki resurssit etsiäksesi haavoittuvuuksia.

Kun muodostat yhteyden WordPress-ympäristöön etäsijainnista, sinun tulee aina käyttää virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) asiakasohjelmaa, joka varmistaa, että kaikki paikallisen tietokoneesi ja palvelimen välinen tietoliikenne on täysin salattu..

4. Lukitus raakoihin hyökkäyksiin

Yksi suosituimmista ja yleisimmistä WordPress-hyökkäyksistä tapahtuu ns. Julmina voimina. Tämä ei ole muuta kuin automatisoitu ohjelma, jonka hakkeri irtoaa “etuovesta”. Se istuu siellä ja kokeili tuhansia erilaisia ​​salasanayhdistelmiä ja kompastuu oikean yli niin usein, että se kannattaa.

Hyvä uutinen on, että raakavoima on helppo poistaa. Huono uutinen on, että liian monet sivuston omistajat eivät käytä korjausta. Katso kaikki yhdessä WP -suojaus ja palomuuri. Se on ilmainen ja antaa sinun asettaa kovan rajan kirjautumisyrityksille. Esimerkiksi kolmen yrityksen jälkeen plugin lukitsee sivuston edelleen sisäänkirjautumista vastaan ​​kyseisen IP-osoitteen perusteella ennalta asetetun ajan. Saat myös sähköposti-ilmoituksen lukitusominaisuuden käynnistymisestä.

5. Kaksifaktorinen todennus

Tämä hieno menetelmä sivustosi turvaamiseksi perustuu siihen, että hakkeri ei todennäköisesti pysty hallitsemaan kahta laitettasi samanaikaisesti. Esimerkiksi tietokone JA matkapuhelin. Kaksifaktorinen todennus (2FA) muuttaa kirjautumisen verkkosivustollesi kaksivaiheisena prosessina. Kirjaudut sisään tavalliseen tapaan tavalliseen tapaan, mutta sinua kehotetaan antamaan puhelimeesi lähetettävä lisäkoodi.

Taitava, vai mitä? Tämä ylimääräinen vaihe lisää sivustosi turvallisuutta eksponentiaalisesti jakamalla kirjautumisen eri vaiheisiin. Tarkista tämä luettelo ilmaisista laajennuksista joka auttaa sinua määrittämään 2FA. Ne hakkerit, jotka ajattelivat yrittää sotkea sivustoosi, muuttavat todennäköisesti jo mieltään.

johtopäätös

Vaikka ei ole olemassa sellaista 100-prosenttisesti turvallista verkkosivustoa, verkkosivustosi suojaamiseksi on olemassa paljon toimenpiteitä. Hyvän palomuurin käyttäminen, teemat ja laajennukset pitämällä ajan tasalla ja suorittamalla säännöllisesti virustarkistus voivat tehdä valtavan eron.

Se voi auttaa ajattelemaan verkkosivustojen turvallisuutta ikuisena iteratiivisena prosessina. Koskaan ei tule koskaan tulla kohtaan, kun palaat takaisin ja ajattelet sen olevan “täydellinen”, koska hakkereiden ja verkkosivustojen puolustajien välinen peli ei lopu koskaan, jopa virallisesti pakotettujen online-pelaajien saapuessa online-valvonta liiketoimintaa. Vain pitämällä itsesi tietoisena viimeisimmistä uhkista ja kuinka ne hylätään, pystyt ylläpitämään verkkoturvallisuutta ja online-tietosuojaa.

On liian huonoa, että maailman on oltava tällainen, mutta hyväksy se ja siirry eteenpäin. Jos et ole koskaan tehnyt sitä aiemmin, nyt olisi hyvä aika etsiä muutama arvostettu verkkoturvallisuustietosivusto. Joko tilaa heidän uutiskirjeensa tai ainakin suorita säännölliset vierailut. Aloita käynnistämällä Google (tai valitsemasi hakukone) haulla ”verkkoturvallisuustiedotteet”.

Onko sinulla kysyttävää tai lisää vinkkejä? Jätä kommentti ja kerro meille.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map