Vital Security -vinkkejä WordPressille turvallisuuden lisäämiseksi

Vital Security -vinkkejä WordPressille turvallisuuden lisäämiseksi

Jos haluat luoda verkkosivun, joka pitää vierailijat paluuna, sinun on varattava huomattava aika ja mahdollisesti rahaa pyrkimykseen. Viimeinen asia, jonka haluat nähdä, on nähdä sivustosi vaarantunut tai hakkeroitu. Yksinkertaisesti sanottuna sivustosi turvallisuuden varmistamisen tulisi olla ensisijainen tavoite – sekä sen kehittämisen aikana että sen jälkeen.


Onneksi WordPress tekee sivustosi suojaamisesta suhteellisen helpon. Voit suorittaa useita yksinkertaisia ​​vaiheita, samoin kuin lukemattomia luotettavia laajennuksia, jotka tarjoavat edistyneempiä suojausominaisuuksia. Kaiken kaikkiaan sivustosi tukeminen vaatii yllättävän vähän vaivaa, ja hyödyt todennäköisesti pitkällä tähtäimellä.

Aloittaessamme selitämme viisi tärkeätä vinkkiä WordPress-sivustosi turvallisuuden parantamiseksi. Aloitetaan perusteista!

1. Varmuuskopioi sivustosi säännöllisesti

UpdraftPlus-laajennus.

Sivustosi varmuuskopiointi on helppoa, esimerkiksi laajennuksen avulla UpdraftPlus.

On tärkeätä aloittaa myöntämällä, että riippumatta siitä, mitä teet sivustosi suojelemiseksi, on aina mahdollista, että jokin saattaa mennä pieleen. Lyhyesti sanottuna mikään turvatoimenpide ei voi tarjota 100-prosenttista suojaa, joten on erittäin tärkeää pitää sivustosi varmuuskopiossa. Tällä tavoin, jos katastrofi iskee, sinulla on tapa toipua.

On myös erittäin suositeltavaa varmuuskopioida sivustosi ennen suurten muutosten tekemistä, minkä vuoksi käsittelemme tätä vinkkiä ensin. Suurin osa alla olevista ehdotuksista liittyy laajennusten asentamiseen ja käyttäjätietojen muuttamiseen. Haluat luoda varmuuskopion ennen niiden käyttöönottoa..

Aloita ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaasi, koska he saattavat jo luoda varmuuskopioita sinulle. Jos ei – tai turvallisuuden lisäämiseksi – harkitse sopivan suojauslaajennuksen asentamista. Suosittelemme UpdraftPlus sen helppokäyttöisyys ja luotettavuus. Minkä tahansa ratkaisun valitsetkin, laita sivustosi varmuuskopiot säännölliseen aikatauluun ja säilytä ne jonnekin suojattuina.

2. Pidä WordPressin ydin, teemat ja laajennukset päivitettyinä

Laajennus, joka on päivitettävä.

Kojelauta hälyttää, kun tärkeitä päivityksiä on saatavana.

Kuten varmuuskopioissa, sivustosi säännöllinen päivittäminen on välttämätöntä. WordPress on hakkereiden ensisijainen kohde, kun otetaan huomioon sen suosio, ja uusia tietoturvauhkia esiintyy usein. Onneksi WordPress ottaa nämä uhat erittäin vakavasti vapauttamalla ja asentamalla automaattisesti säännölliset tietoturvapäivitykset.

Valitsemalla WordPress valitsemasi alustan tarkoitat, että olet jo aloittamassa oikealla jalalla. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että sivustosi kaikki osat ovat ajan tasalla. Suurimmat WordPress-päivitykset vaativat manuaalisen toiminnan, koska ne tekevät usein merkittäviä muutoksia – ja sama koskee kaikkia asennettuja laajennuksia ja teemoja. Onneksi näiden päivitysten suorittaminen on yksinkertainen prosessi – muista varmuuskopioida ensin sivustosi!

3. Valitse Vahva käyttäjänimi ja salasana

WordPress-salasanageneraattori.

WordPress voi auttaa sinua luomaan vahvoja, vaikeasti hakkeroitavia salasanoja.

Kun luot käyttäjänimen ja salasanan kirjautuaksesi tärkeään palveluun, sinun on valittava vaikeasti arvattavat käyttöoikeustiedot. Sama periaate pätee WordPress-verkkosivustoosi. Jos henkilö (tai botti) pääsee käyttämään tiliäsi, hänellä on vapaa hallinto sivustosi ja sen tietojen suhteen..

On myös houkuttelevaa pysyä oletuksena admin käyttäjänimi, mutta suosittelemme sitä voimakkaasti. Loppujen lopuksi se on ensimmäinen asia, jonka hakkerit arvaavat, haluavatko he murtata salasanasi. Mene sen sijaan käyttäjätunnuksella, jota on vaikea ennustaa, tai käytä sen sijaan sähköpostiosoitetta. Salasanasi suhteen helpoin ratkaisu on käyttää WordPressin sisäänrakennettua salasanageneraattoria – se tarjoaa sinulle jotain sekä satunnaista että turvallista.

Jos et ole vielä luonut WordPress-sivustoasi, voit yksinkertaisesti toteuttaa nämä ehdotukset suorittaessasi asennusta. Jos sinulla on jo sivusto ja pahoittelet valitsemiasi käyttöoikeustietoja, älä huolestu. Sinä pystyt Nollaa salasana ja vaihda käyttäjänimesi milloin haluat.

4. Rajoita kolmansien osapuolien pääsyä verkkosivustoosi

WordPress-käyttäjäroolien näyttö.

On tärkeää harkita huolellisesti muiden käyttäjien antamat luvat.

Siellä on tietoturvakonsepti nimeltään “vähimmäisoikeuden periaate‘, Jonka mukaan sinun ei tulisi koskaan antaa käyttäjälle tai ohjelmalle enemmän pääsyä kuin on välttämätöntä. Tämä on tärkeä mutta tärkeä näkökohta, koska se on paras tapa rajoittaa tietoturvaloukkauksien ja tiedon väärinkäytön mahdollisuutta.

Käyttöoikeuksien rajoittaminen on elintärkeää, kun sivustosi käyttäjillä on useita eri käyttäjiä. Sillä on kuitenkin rooli, vaikka olisit ainoa, joka vetää ohjelmaa, koska se koskee myös laajennusten käyttöä. Onneksi on olemassa joitain yksinkertaisia ​​toimenpiteitä, joita voit tehdä rajoittaaksesi kolmansien osapuolien pääsyä:

 • Anna käyttäjille vain tarvitsemansa käyttöoikeudet. Älä esimerkiksi anna järjestelmänvalvojan oikeuksia henkilölle, joka tarvitsee vain kirjoittaa viestejä.
 • Vastaavasti anna laajennuksia ja teemoja pääsy sivustoosi vain, kun todella tarvitset niitä, ja varmista, että ne ovat luotettavia ja turvallisia.
 • Poista niiden käyttäjien käyttöoikeudet, jotka eivät enää tarvitse sitä, ja poista teemoja ja laajennuksia, kun olet lopettanut niiden käytön.
 • Määritä kansio- ja tiedostooikeudet huolellisesti.

Laajennukset ja teemat ovat erittäin hyödyllisiä työkaluja, ja voi olla hienoa, että sinulla on joukkue, joka auttaa sinua sivustoltasi. Varmista vain, että viime kädessä hallitset sitä, kuka voi käyttää sivustoasi ja sen tietoja ja käyttää niitä.

5. Asenna kattava suojauslaajennus

Wordfence Security -laajennus.

Plugins, kuten Wordfence-suojaus voi tarjota sinulle joukon tärkeitä ominaisuuksia.

Olemme jo maininneet pari laajennuksia, jotka suorittavat tietyt tietoturvaan liittyvät tehtävät. Käytettävissä on kuitenkin myös muita kattavia vaihtoehtoja, jotka kattavat suurimman osan sivustosi suojaustarpeista. Ne voivat olla reaaliaikaisia ​​säästäjiä, ja jos valitset hyvin tuetun, se päivitetään säännöllisesti käsittelemään uusia uhkia ja huolenaiheita..

Tietenkin, kun etsit tietoturvalaajennusta, on ratkaisevan tärkeää valita luotettava ja luotettava. Etsi yksi, jolla on erinomaiset käyttäjäarvostelut ja positiiviset arvostelut, tarkista kuinka usein sitä päivitetään ja harkitse kuinka paljon tukea kehittäjä tarjoaa..

Löydät runsaasti suojauslaajennuksia etsimällä WordPress-laajennushakemisto. Jos et kuitenkaan ole varma, minkä kanssa mennä, suosittelemme Wordfence-suojaus. Se on kiistatta suosituin WordPress-tietoturvalaajennus ja tarjoaa perusturvavaihtoehdot, palomuurin ja muut estoominaisuudet. Se mahdollistaa myös kaksifaktorisen todennuksen sekä sivustosi, datan ja liikenteen säännöllisen skannauksen ja seurannan.

Jos Wordfencessä ei ole kaikkea etsimääsi, voit käyttää myös muita vaihtoehtoja, kuten iThemes-suojaus (joka myös luo säännöllisiä varmuuskopioita) ja Sucuri-turvallisuus (joka seuraa ja kirjaa kaiken, mitä sivustollasi tapahtuu). Minkä tahansa laajennuksen valitset, nopean Google-haun pitäisi näyttää useita opetusohjelmia aloittamista varten.


Tietoturvan tukeminen ei ole WordPress-verkkosivuston luomisen mielenkiintoisin osa, mutta sen merkitystä ei pitäisi aliarvioida. Mitä enemmän ajattelet ja vaivaa sivustosi turvallisuuteen, sitä epätodennäköisempi on törmätä katastrofiin. Muutaman perusvaiheen suorittaminen nyt sivustosi suojelemiseksi tarjoaa myöhemmin hyvin ansaitun mielenrauhan.

Onko sinulla kysyttävää siitä, kuinka pitää WordPress-sivustosi turvassa? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map