Kuinka testata WordPress-sivuston varmuuskopioita

Kuinka testata WordPress-sivuston varmuuskopioita

Jos hallinnoit WordPress-verkkosivustoja pitkään, tiedät säännöllisten varmuuskopioiden tekemisen tärkeyden. Varmuuskopiot säästävät sinut paljon ongelmista odottamattomien katastrofien varalta.


Säännöllisten varmuuskopioiden tekemisen lisäksi on tärkeää käsitellä varmuuskopioita turvallisesti. Miksi? Koska monet asiat voivat mennä pieleen, kuten –

 • Palvelimen tallennustila loppuu
 • Varmuuskopioista voi tulla esteettömiä
 • Varmuuskopiot voivat olla vioittuneita, haittaohjelmien tartuttamia
 • Varmuuskopiointi voi olla puutteellinen jne

Kaikki nämä ongelmat tekevät varmuuskopioista hyödytöntä.

Kuvittele sivustosi menevän ja sitten ainoat varmuuskopiot ovat vioittuneet tai puutteelliset. Kuulostaa turhauttavalta, eikö niin? Loppujen lopuksi varmuuskopioiden ottamisen lähtökohtana on pystyä palauttamaan ne tarvittaessa.

Tässä on hyödyllistä testata varmuuskopioita. Varmuuskopioiden testaaminen ennen palauttamista voi pelastaa sinut tulevaisuuden paljon ahdistuksesta. On suositeltavaa, että teet testin olennaiseksi osaksi yleistä varmuuskopiointistrategiaasi. Verkkosivustosi testausvarmuuskopioita tulisi tehdä ajoittain sen sijaan, että tallentaisit ne katastrofin sattuessa. Tällä tavalla olet valmis ja voit nopeasti palauttaa toimivan varmuuskopion saadaksesi sivustosi toimimaan.

Kuinka WordPress-varmuuskopioiden testaaminen auttaa?

WordPress on monimutkainen ekosysteemi, joka koostuu monen ytimen tiedostoista sekä laajennuksista ja teemaista. Elämä on hyvää, kun sivustosi toimii oikein. Mutta kun ongelma ilmenee, syyn selvittäminen voi olla massiivinen kipu. Haluat vain palauttaa sivustosi normaaliksi mahdollisimman pian. Pikakorjaus, kuten sivustosi palauttaminen, näyttää houkuttelevalta. Mutta varmuuskopion palauttaminen ilman ensin testaamista voi vaikeuttaa tilannetta, jos varmuuskopio on vioittunut tai puutteellinen.

Jos omistat aikaa varmuuskopioiden testaamiseen ensin, saavut seuraavat:

 • Diagnoosi, miksi verkkosivustosi laski (käyttämällä varmuuskopion kopioita, jotka otettiin juuri ennen kuin sivusto laski).
 • Jos huomaat varmuuskopiossa virheen, voit ohittaa kopion ja etsiä paremman kopion.
 • Varmuuskopioiden avulla käyttäjät voivat myös testata muutoksia vaikuttamatta aktiiviseen sivustoon.
 • Voit tarkistaa yhteensopimattomuuteen liittyvät ongelmat jne.

Vaikka varmuuskopioiden testaamisella on monia monia etuja, prosessi voi olla aikaa vievä ja vaikea toteuttaa. Arvioidaan varmuuskopioinnin suorittamiseen liittyvät suuret haasteet.

WordPress-varmuustestauksen haasteet

Ensin on luotava testausympäristö. Tämä voi olla melko teknistä, etenkin jos sinulla on useita varmuuskopioita, jotka on testattava. Saatat joutua luomaan erilaisia ​​testausympäristöjä. Työkalut, kuten WampServer tai DesktopServer, voivat auttaa sinua luomaan paikallisen ympäristön järjestelmään. Tai jos käytät hyvin hallittua WordPress-isännöintisuunnitelmaa, saatat pystyä luomaan vaiheittaisia ​​sivustoja testattavaksi.

Mutta kun sinulla on testiympäristön asetukset, sinun on itse testattava varmuuskopiosi. Voit tehdä tämän joko manuaalisesti tai laajennuksen avulla. Katsotaanpa molempia!

Kuinka testata varmuuskopioita manuaalisesti

Ensimmäinen vaihtoehto on testata WordPress-sivuston varmuuskopiot itse manuaalisesti. Sinun on tehtävä kaksi päävaihetta.

1. Luo ja lataa varmuuskopio sivustostasi.

Varmuuskopioidaksesi WordPress-sivustosi sinun on ensisijaisesti tehtävä kopio kaikista tiedostoistasi. Voit varmuuskopioida sivustosi manuaalisesti joko käyttämällä cPanel File Manager -sovellusta WordPress-kansion lataamiseen tai SFTP: n avulla tiedostojen tarkastelemiseen ja lataamiseen. Tämä opas, jolla varmuuskopioidaan WordPress, kattaa kaikki vaiheet ja työkalut työn suorittamiseksi.

2. Lataa varmuuskopio paikalliselle sivustolle.

Nyt paikallisessa järjestelmässäsi sinun on luotava väliaikainen WordPress-verkkosivusto, jotta voit lähettää ja testata varmuuskopioasi.

Luo WordPress-verkkosivusto paikallisesti Desktopserverin tai vastaavan ohjelmiston avulla. Kun olet valmis, lähetä varmuuskopio paikalliselle sivustolle Vie tai tuo verkkosivusto -vaihtoehdolla. (Huomaa, että tämä ominaisuus on saatavana yksinomaan DesktopServer Premium -käyttäjille.)

DesktopServer-varmuuskopiot

Kun olet lähettänyt varmuuskopion ja verkkosivusto on valmis, voit aloittaa paikallisen sivuston testauksen.

Lisätietoja DesktopServeristä

Kuten näette, manuaalinen testaus ei ole aivan helppoa ja vaatii työkalujen käyttöä. Kaikkien näiden lisäksi sinulla on oltava tekninen tietämys kaikissa testauksen aikana ilmenevissä asioissa. Laajennuksen käyttö on paljon helpompaa.

Kuinka testata varmuuskopiosi laajennuksella

Varmuuskopioinnin manuaalinen testaaminen voi olla vaikeaa. Siksi monet käyttäjät haluavat käyttää varmuuskopioita työkalun tai laajennuksen avulla. Plugineilla voit luoda testausympäristön yhdellä napin painalluksella. Jos WordPress-varmuuskopiolaajennus tarjoaa vielä paremman testausympäristön, koska silloin sinun ei tarvitse ladata ja sitten ladata varmuuskopioita testausympäristöösi uudestaan ​​ja uudestaan.

Tässä osiossa näytetään kuinka varmuuskopioita testataan käyttämällä BlogVault-varmuuskopiointipalvelut.

Hanki BlogVault

Vaikka valittavissa on monia varmuuskopiopalveluita, BlogVault on ainoa, joka luo testausympäristön omalle palvelimelleen. Prosessien suorittamisen taakkaa kantavat BlogVault-palvelimet, ei sinun, mikä tarkoittaa, että aktiivinen sivustosi pysyy muuttumattomana. Ja sen kanssa Testaa palautus toiminnallisuudesta, BlogVault palauttaa varmuuskopion automaattisesti testiympäristössä (jota yleensä kutsutaan vaiheittaiseksi). Testiympäristö vanhenee viikossa, jonka aikana voit tutkia varmuuskopiot ja kun olet tyytyväinen, palauta valitsemasi varmuuskopio katkaisematta hikeä.

Joten testataan!

1. Luo ja asenna Blogvault-tili.

Luo tili ja lisää verkkosivustosi hallintapaneeliin.

Luo BlogVault-tili

Kun olet lisännyt verkkosivuston BlogVault-hallintapaneeliin, laajennus ottaa varmuuskopion verkkosivustostasi. Tämä voi viedä hetken, ja sinulle ilmoitetaan siitä, kun se on valmis.

2. Valitse testattava varmuuskopio.

Valitse seuraavaksi valitsemasi verkkosivusto (jos olet lisännyt useita verkkosivustoja) ja napsauta hallintapaneelissa varmuuskopiot jakso.

Blogvault-varmuuskopiot

Napsauta sitten seuraavalla sivulla vaihtoehtoa, joka näyttää pilveltä. Se on Testaa palautus nappi.

Blogvault Test Restore

Sinun on myös valittava Varmuuskopio ja PHP-versio haluat testata. Älä unohda painaa Lähetä.

Blogvault-varmuuskopio ja PHP-versio

Testin varmuuskopio palautetaan muutamassa minuutissa ja nyt on aika tarkistaa onko varmuuskopio työssä.

Blogvault palautettu varmuuskopio

3. Siirry testaukseen!

Klikkaa Käy Test Restore -sivustolla nappi.

Blogvault Käy Test Restore -sivustolla

Sinua pyydetään antamaan käyttäjätiedot edelliseltä sivulta.

Blogvault-käyttöoikeudet

Sisäänkirjautumisen jälkeen sinun pitäisi voida nähdä varmuuskopio palautettu verkkosivustollesi.

Jos haluat testata toisen varmuuskopion, poista testisivusto yksinkertaisesti ja luo uusi. Aloita alusta ja valitse vain toinen testattava varmuuskopio.

Kun löydät etsimäsi varmuuskopio, aktivoi ja palauta kyseinen versio napsauttamalla.

Automatisoidut työkalut, kuten BlogVault, poistavat ongelmat ja riskit, jotka liittyvät manuaalisten testien varmuuskopiointiin. Se on yhtä helppoa kuin muutaman painikkeen napsauttaminen! Ja kuten aiemmin mainittiin, palvelimellasi ei ole stressiä (koska kaikki tehdään Blogvaultin lopussa).

LISÄÄ LISÄTIETOJA BlogVault


Katastrofi iskee, kun sitä vähiten odotetaan. Parempi olla turvassa kuin pahoillani, eikö niin!

Varmuuskopioiden testaaminen ajoittain on erittäin suositeltavaa. Kun asiat etenevät etelään, tiedät, että sinulla on turvaverkko, johon laskea takaisin. Ja voit olla varma, että se on yksi ilman reikiä.

Onko sinulla muita vinkkejä sivuston varmuuskopioiden testaamiseen? Tai muita työkaluja, joita suosittelet? Kerro meille kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map