Kuinka suojata WordPress-järjestelmänvalvojan aluetta

Kuinka suojata WordPress-järjestelmänvalvojan aluetta

WordPress-hallinta-alueen ja kirjautumissivun suojaaminen hyökkäyksiltä on erittäin tärkeää. Vaikka hakkerit ovat suuri turvallisuusriski, he eivät ole kuitenkaan ainoita. Sivustoille, jotka tarjoavat käyttäjän rekisteröinnin, sinun on myös suojattava järjestelmänvalvojan alue itse käyttäjiltä. Hyväksyttyjen käyttäjien aiheuttamia tietoturvaongelmia kutsutaan ‘ei-haitallisiksi tunkeutumiksi’.


Onneksi voit rajata verkkosivustosi nopeasti ja helposti toteuttamalla muutamia järkeviä vinkkejä ja asentamalla joitain laajennuksia. Kun harkitset muun muassa kirjautumistietojasi ja poistat haitalliset hyökkäykset niiden lähteellä, parannat sivustosi turvallisuutta kaikille sitä käyttäville..

Tässä artikkelissa keskustelemme ensin miksi sinun pitäisi suojata järjestelmänvalvojan ja kirjautumissivuja, sitten annamme sinulle viisi vinkkiä sivustosi suojaamiseksi. Aloitetaan!

Miksi sinun pitäisi suojata WordPress-järjestelmänvalvojan aluetta (ja kirjautumissivua)

WordPress-kirjautumisnäyttö, jossa näkyy virhe.

Aivan kuten talosi etuovesta, WordPress-kirjautumissivusi on todennäköisesti heikko ketju ketjussa pääsyä verkkosivustollesi. Järjestelmänvalvojan näyttösi edustaa ensimmäistä tilaa, johon kuka tahansa tulee, mikä tarkoittaa, että molemmat lukitseminen on turvallisuuden kannalta oleellista. Jos et tee niin, seuraukset ovat lukuisia, mukaan lukien asiakkaan, käyttäjän tai henkilökohtaisten tietojen menetykset, verkkosivustosi toiminnallisuuden vahingoittaminen ja jopa sen täydellinen poistaminen. Lisäksi asiakkaiden luottamuksen heikentyminen voi olla katastrofaalinen lopputuloksellesi.

Lopuksi on syytä huomauttaa, että raa’at joukkohyökkäykset ovat suosittu tapa saada luvattomia pääsyä verkkosivustoille, joten monet tässä esitetyt vinkit keskittyvät pitämään sivustosi suojassa siitä..

Jos olet uusi WordPress-palvelu, sivuston suojaamisen ymmärtäminen voi olla pelottavaa. Prosessin selvittämiseksi olemme esittäneet viisi vinkkiä, jotka voit toteuttaa sivustosi suojaamiseksi. Katsotaanpa!

1. Valitse Vahvat käyttäjätunnukset ja salasanat

Viime kädessä vahvat valtakirjat ovat pitkä satunnaismerkkejä sisältävä merkkijono, joka joskus sisältää numeroita ja symboleja. Lyhyisiin salasanoihin verrattuna hakkereiden on vaikea arvata vahvoja esimerkkejä, mikä vaikeuttaa heidän pääsyä tiliisi. Se on kiireellinen huolenaihe, koska 69% aikuisista online-käyttäjistä ei harkitse salasanojensa turvallisuutta. Lyhyesti sanottuna heikot käyttöoikeustiedot jättävät sivustosi avoimeksi helposti vältettävissä olevalle riskille.

Lisäksi, jokainen sivustosi käyttäjän käyttöoikeustiedoista on merkitystä – sinulle ei ole hyvä, että sinulla on vahva käyttäjänimi ja salasana, jos toisella järjestelmänvalvojan tilillä on heikko.

1Password-verkkosivusto.

Onneksi varmistaa, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat tyhjästä, on melko helppoa:

 1. Suojaa käyttäjänimesi. Vaihda oletuskäyttäjätunnukset admin jotain vaikeammin arvata.
 2. Käytä pitkää ja vaikea arvata salasanaa. Voit käyttää verkkosivustoa, kuten Vahva salasanageneraattori – vaikka WordPress sisältää myös tähtien salasanageneraattorin, ja monilla selaimilla on omat järjestelmät paikallaan. Muista, että pituus on ensisijainen tekijä turvallisessa salasanassa.
 3. Säilytä salasanasi turvallisessa paikassa. Vaikka tämä ei ole ehdottoman välttämätöntä vahvojen käyttöoikeustietojen luomiseksi, salasanojen turvallinen tallentaminen on yhtä tärkeää. Tätä varten katsotaan LastPass tai 1Password jotta voit hallita kaikkia salasanojasi helposti.

Tietenkin, tämä ei ole ainoa käytettävissänne oleva tapa hallita hallintoaluetta. Katsotaanpa toista tapaa rajoittaa pääsyä.

2. Lisää kaksifaktorinen todennus (2FA) Estä luvattomat kirjautumiset

2FA on menetelmä tilisi suojaamiseksi pyytämällä sinulta yksilöivä koodi tai tunnus älylaitteesi kautta. Se tarkoittaa, että aina kun kirjaudut sisään, WordPress voi olla varma, että se olet sinä etkä hakkeri tai muu ei-toivottu.

Keyy-laajennus.

Kuten muissakin tietoturvamenetelmissä, on runsaasti laajennuksia, jotka voivat auttaa 2FA: n toteuttamisessa:

 1. Kahden tekijän todennus: Tämä laajennus toimii Google Authenticator -sovelluksen kanssa aikarajoitettujen koodien tarjoamiseksi sisäänkirjautumista varten.
 2. Keyy: Tämä ainutlaatuinen ratkaisu näyttää poistavan käyttöoikeustiedot kokonaan käyttämällä älylaitetta yksinomaan kirjautumiseen.

Kaiken kaikkiaan haluat kokeilla ensin tavallista 2FA-laajennusta ja siirtyä sitten muihin ratkaisuihin, kuten Keyyyn, kun olet mukava. Lisäksi jotkut laajennukset, kuten Wordfence ja jetpack sisällyttää tämä ominaisuus, joten he ovat myös tutustumisen arvoisia.

3. Rajoita kirjautumisyritysten määrää rajoittaa raa’ita joukkohyökkäyksiä

Yksinkertaisesti sanottuna, raa’at voimahyökkäykset näyttävät arvata käyttöoikeustietosi iteroimalla läpi kaikki mahdolliset yhdistelmät. Se on suosittu menetelmä verkkosivustojen hakkerointiin, ja se tarkoittaa yksinkertaista ja tehokasta tapaa estää käyttäjän kirjautumismäärien määrää..

Wordfence-verkkosivusto.

Mitä estää heitä, plugins tulevat jälleen pelastamaan. Tässä on suosituksemme:

 1. jetpack: Jetpack tarjoaa muun muassa ominaisuuksia useita moduuleja joka rajoittaa raa’at voimayritykset ja seuraa sivustosi niitä varten.
 2. iThemes-suojaus: Tämän all-in-one-laajennuksen avulla voit rajoittaa kirjautumisyrityksiä, ja se sallii sinun estää myös epäilyttävät käyttäjät.
 3. Wordfence-suojaus: Julkisten joukkojen hyökkäysrajoitusten lisäksi tämä kattava laajennus sisältää myös lukemattomia muita tärkeitä turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia.
 4. BruteGuard: Tämä laajennus suojaa sinua raa’ilta voimamarkkinoilta yhdistämällä käyttäjänsä seuraamaan epäonnistuneita kirjautumisyrityksiä kaikilla WordPress-sivustoilla, jotka käyttävät sitä. Rakentamalla suojaava verkko, joka oppii ja saa tehokkaamman kuin useammat ihmiset käyttävät sitä.

On olemassa toinen tapa estää häiritsevät hyökkäykset verkkosivustollasi – leikkaamalla ne sivulta. Katsotaanpa tätä tarkemmin.

4. Asenna verkkosivustosovelluspalomuuri (WAF) verkkosivustosi suojaamiseksi koodisisäyksiltä

Koodisyöttö on miltä kuulostaa: koodilla, jota käytetään sivustosi toimintojen muuttamiseen, ja se voi olla tuhoisa. Lyhyesti sanottuna WAF tarjoaa esteen sivustollesi estääksesi nämä ja muun tyyppiset hyökkäykset ennen kuin ne pääsevät tiedostoihisi.

Kaikki yhdessä WP-tietoturva- ja palomuurilaajennus.

Jotkut laajennukset (kuten Wordfence) sisältävät WAF: n vakiona. Valittavana on kuitenkin monia muita vaihtoehtoja, kuten:

 1. NinjaFirewall: Tämä erillinen laajennus on itsenäinen palomuuri, joka istuu WordPressin edessä ja jonka mainitaan olevan “todellinen WAF”.
 2. Haittaohjelmien torjunta ja Brute-Force-palomuuri: Tämä laajennus ei sisällä vain kiinteää WAF: ta, jota päivitetään jatkuvasti, vaan se suojaa myös raa’ilta voimilta.
 3. Kaikki yhdessä WP-suojaus ja palomuuri: Nimi kertoo kaiken – se sisältää salasanageneraattorin, tarkistaa heikkojen käyttäjänimien varalta, suojaa raa’ilta voimilta ja on myös vahva WAF.

Lyhyesti sanottuna, mikään ei ole tekosyy sivustosi suojaamiselle, ja WAF: n käyttöönotto on yksi parhaista tavoista, joilla voit tehdä niin.

5. Rajoita sivustosi tiliominaisuuksia WordPress-käyttäjäroolien avulla

Jokaiselle sivustollesi pääsevälle tilille voit asettaa määritetyn käyttäjäroolin sellaisilla ominaisuuksilla, jotka rajoittavat käyttäjätilin mahdollisuuksia. Se tarkoittaa, että käyttäjillä on pääsy vain siihen mitä he tarvitsevat työnsä suorittamiseen – selvästi avainasemassa sivuston turvallisuudessa.

User Role Editor -laajennus.

Kuten muutkin tämän luettelon vinkit, aloittaminen on helppoa:

 • Aseta oikeat käyttäjäroolit etukäteen tarjoamaan pääsy vain siihen mitä käyttäjä tarvitsee eikä millekään muulle.
 • Käytä laajennusta, kuten Käyttäjäroolieditori tai WPFront-käyttäjän roolieditori räätälöidä tiettyjen roolien käyttöoikeuksia.
 • Tarkista säännöllisesti käyttämättömiä tilejä ja poista ne.

Kaiken kaikkiaan käyttäjäroolien asettamisen ei tarvitse olla vaikeaa, ja se saattaa tarjota lisää turvallisuutta järjestelmänvalvojan alueelle.


Turvallisuudessa ensisijaisena huolenaiheena olisi aina oltava luvattoman pääsyn pitäminen loitolla, riippumatta mistä se tulee. Seuraamukset, jos et tee niin, voivat olla katastrofaalisia sivustollesi, haun sijoitukselle ja potentiaalisille tuloille.

Tässä artikkelissa olemme keskustelleet viidestä vinkistä järjestelmänvalvojan alueiden asiantuntevaan suojaamiseen. Onko sinulla muita vinkkejä WordPress-järjestelmänvalvojan suojaamiseen? Kerro niistä alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map