5 asiaa, joita sinun on vältettävä tekemästä WordPressissä

WordPress-taustaohjelma voi olla vaarallinen maaperä aloittamiseen. Kaikkien tällaista voimaa tarjoavien on myös jaettava vastuu käyttäjälle, jolloin jotkut ihmiset voivat mennä pieleen aloittaessaan.


Haluamatta pelätä sinua liikaa, WordPressissä on tiettyjä asioita, jotka vain rikkovat sen. Vähemmän huolestuttavana (mutta myös tärkeänä) huomautuksena on muita asioita, joita voit tehdä ja joita en ehdottomasti suosittele – onko kyse mahdollisesta tietoturvariskistä vai yksinkertaisesti sellaisesta, jolla on kielteisiä vaikutuksia käyttäjäkokemukseen.

Edellä mainitun mielestä haluan tässä viestissä käsitellä viittä asiaa, jotka sinun on vältettävä tekemästä WordPressissä. Seuraavien suositusten avulla verkkosivustosi on paljon turvallisempi, luotettava, toimiva ja nautinnollinen kävijöille.

1. Älä käytä koodieditoria

WordPress-taustaohjelmassa on muutama maamiina; voit käyttää niitä sivupalkin Ulkoasu> Editori ja laajennukset> Editorin kautta.

Ensi silmäyksellä nämä toimittajat ovat aika mielenkiintoisia – täysi pääsy verkkosivustosi takaosaan! Kuvittele mahdollisuudet.

Blogin otsikkotiedostoon pääsee Teemaeditorin kautta.

Blogin otsikkotiedosto, johon pääsee teemaeditorin kautta.

Kuvittele mahdollisuudet todellakin – yhdellä väärillä näppäinpainalluksilla löydät yllättäen verkkosivustosi hyvin ja todella rikki:

Työn jättäminen taakse

Minun piti poistaa vain kolme merkkiä teeman PHP-tiedostoista muuttaaksesi täysin verkkosivuni ihonvärin, kuten yllä nähtiin.

Mutta se ei ole pahinta – on aivan liian helppoa estää pääsy vahingossa WordPress-sivustosi taustaohjelmaan, jolloin sinulla ei ole välitöntä keinoa palauttaa tilausta sivustollesi..

Tämän vuoksi suosittelen, että käytät ja muokkaat vain sivustosi PHP-tiedostoja vain FTP-sovelluksella, kuten Filezilla (henkilökohtainen suosikki ja WordPress.orgin suositus). Sinun tulisi tehdä kopio kaikista muokattavista PHP-tiedostoista ennen aloittamista, jotta voit nopeasti vaihtaa takaisin toimivaan versioon, jos törmäät vahingossa sivustollesi. On paljon parempi olla turvassa kuin pahoillani!

2. Älä pidä deaktivoituja teemoja asennettuna

Kokemukseni mukaan WordPress-käyttäjiä on kolme tyyppiä:

 1. Ne, joilla on erittäin tiukka laiva
 2. Ne, jotka pitävät asian kohtuullisen siistinä ja siistinä
 3. Ne, jotka eivät juurikaan huomioi sivuston taustaa

Jos kuulut toiseen tai kolmanteen tyyppiin, sinun on pohdittava huolellisesti teemoja, jotka olet tällä hetkellä asentanut WordPress-sivustoosi. En puhu aktiivisesta teemasta, vaan niistä, jotka olet asentanut ja deaktivoinut.

Vaikka nämä teemat on poistettu käytöstä, ne ovat edelleen WordPress-asennuksessa ja mahdollisia tietoturvavirheitä tai haavoittuvuuksia voidaan silti hyödyntää. Esimerkiksi tunnetuin WordPress-teemahakkeista on TimThumb-hyväksikäyttö, joka vaikuttaa edelleen tiettyihin blogeihin tänäkin päivänä..

Yleisesti ottaen, jos käytät laadukkaita teemoja ja varmista, että ne pidetään ajan tasalla, sinun ei pitäisi joutua ongelmiin. Jos sinulla on vanhoja teemoja, joita ei käytetä sivustosi taustalla, suosittelen, että poistat ne heti. Valtavan käyttöasteensa vuoksi WordPress on suuri kohde hakkereille. Älä tee itsestäsi helppoa tavoitetta.

3. Älä käytä teemaasi SEO-toiminnallisuutta

Tämä suositus on vähemmän “sinä” on pakko tee tämä ”ja enemmän ehdotuksesta, jota kehotan painokkaasti sinua seuraamaan.

Riippuen siitä, mikä teema sinulla on, saatat huomata, että siinä on sisäänrakennetut SEO-ominaisuudet. Kehotan välttämään näiden ominaisuuksien käyttöä kahdesta syystä:

 1. Jos päätät koskaan muuttaa teemoja, teemasi SEO-tiedot voivat kadota (tai vaikeasti poimia).
 2. Vapaa Yoastin WordPress SEO pluginilla on kaikkien käytettävissä olevien pluginien tai teemojen parhaat SEO-toiminnot

Se on rohkea väite, mutta eräs WordPress-yhteisön arvostetuimmista käyttäjistä ja kehittäjistä hyväksyy sen. Esimerkiksi, 31. lokakuuta 2012 alkaen WooThemes käytöstä poisti SEO-toiminnallisuuden teemoissaan, koska Yoastin SEO oli “hyödyllisempää” WordPress-käyttäjille. WooThemes, joka luovuttaa SEO-ohjat toiselle kehittäjälle, on rohkea merkki heidän uskostaan ​​Yoastin laajennukseen ja osoitus siitä, kuinka rakastettu se on.

Jos haluat tietää enemmän Yoastin hakukoneoptimoinnista, tarkista oppaamme yleisistä WordPress SEO-virheistä.

4. Älä luokittele ja merkitse yleisesti

Muutamissa asioissa rynnän enemmän kuin luokkien ja tunnisteiden huono käyttö WordPressissä.

Otetaan yksi asia suoraan eteenpäin – kategorioilla ja tunnisteilla voi olla oma rooli verkkosivustollasi. Vastoin kuin jotkut uskovat, tunnisteet eivät ole vanhentuneita taksonomiatyyppejä, joilla ei ole merkitystä nykyajan blogin aikakaudella. Lisäksi luokkia ei ole olemassa, jotta niitä voidaan käyttää ja käyttää väärin.

Luokkien ja tunnisteiden suosikki määritelmäni tulee Lorellelta:

Luokat ovat sivustosi sisältötaulukkoa [ja] tunnisteet ovat sivustosi hakemistosanoja.

Ajattele nyt tätä – näkyykö kirjan sama teksti eri luvuissa? Ei tietenkään. Tämä muoto tulisi siirtää blogiisi. Tarkoitan tällä sitä, että virka tulisi harvoin osoittaa useampaan kuin yhteen luokkaan. Jos tunnet tarvetta osoittaa se kahdelle tai useammalle, sinulla on todennäköisesti liian monta päällekkäistä luokkaa (7-10 on minun nyrkkisääntöni optimaalista lukua varten).

Luokkien tulee edustaa blogisi kattavia aiheita (esimerkiksi ”illallisreseptit”) ja tunnisteiden tulisi olla tarkempia (esim. “Kana”). Sisältö tulee merkitä vain, kun kyseiset tunnisteet liittyvät suoraan sisältöön ja liittyvät niihin. Yleisesti sanoisin, että sinun tulisi käyttää enintään 50 tunnistetta.

Tarkoitan seuraavaa: Sekä luokkia että tunnisteita olisi käytettävä käyttäjän hyödyksi. Se on heidän päätarkoituksensa. Jos et unohda sitä, sivustosi navigoinnista tulee hankala kokemus. Varmista ainakin, että kategoriat ovat selkeästi määriteltyjä ja hyvin varusteltuja. Jos et ole varma miten merkitä, lue joko aihetta lisää tai jätä se rauhaan.

5. Älä jätä kommenttien moderointia päälle

Lopuksi todellinen lemmikkieläinvihani. Ei ole mitään turhauttavampaa, kun kommentoin blogia, kun kohtaan seuraavan viestin:

Kuvahyvitys: WPMU

Jos joudut odottamaan kommenttisi moderointia ennen kuin se tulee näkyviin, tunnetko rohkaisesi kommentoida? Tunnetko sinut bloggaajan arvostamana? Arvaan, että vastaus molempiin kysymyksiin on kieltävä.

Mielestäni kommenttien hillitseminen merkitsee sitä, että bloggaaja ei kunnioita kommentaattorin aikoja, ja niitä tulisi välttää kaikin keinoin. Hauska asia on, että löydät usein kommentteja moderaatiosta pienemmissä blogeissa – harvoin sitä käytetään isoissa (jotka todennäköisesti saavat enemmän roskapostia). Arvellaan, että syynä on se, että suuret bloggaajat tietävät, etteivät ne häiritse lojaalimpia kannattajiaan (ts. Niitä, jotka kommentoivat).

Todellisuudessa spam ei ole niin suuri ongelma – plugins kuten Akismet tehdä hienoa työtä pysäyttämällä useimmat roskapostit. Kirjoitin täällä WPExplorer-artikkelin roskapostin estämisestä. Ja kun blogi suurenee ja saa paljon kommentteja, jokaisesta yksittäisestä moderoinnista tulee tarpeettoman valtava tehtävä. Poista kommenttien moderointi käytöstä Asetukset> Keskustelu-näytöllä, johon pääsee sivupalkista.

Mitä tehdä Sinä Suosittele välttämistä?

Yllä olen esittänyt viisi asiaa, jotka sinun mielestäsi tulisi välttää tekemästä WordPressissä – vakavista turvallisuusvirheistä lemmikkien vihaan. WordPressin käytöstä voi tietysti olla paljon enemmän varoituksia ja suosituksia, minkä vuoksi haluan avata sen sinulle.

Joten kerro meille – mitä suosittelemme, että vältämme tekemästä WordPressissä, jotta sivustomme olisivat turvallisia, helppoja ja nautinnollisia käyttää? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map