WordPress WP REST API: Hvad det betyder for dig

WordPress WP REST API v1.2.3 tilføjer udvidelsesbarhed og funktionalitet til et allerede robust og pålideligt indholdsstyringssystem. Det giver en betydelig fordel for enhver WordPress-udvikler eller enhver bruger med specialiserede forretningsbehov ved udvikling af niche-applikationer. Inkorporering af REST-designfunktioner og tilpassede posttyper i WordPress-kode omdanner det til en helt ny applikationsramme, der kan tilpasse sig tilpassede datatyper, udnytte nye software-som-en-service-økosystemer og forblive relativt let at forstå og vedligeholde.


Denne API lover et pålideligt afkast på investering i tid og penge, fordi dens kernefunktionalitet er mindre tilbøjelige til at bryde, når nye datatyper introduceres eller tredjepartsprotokoller ændres, En RESTful applikationsprogrammeringsgrænseflade (API) tilbyder udvikleren en funktionel fleksibilitet til WordPress der vil også forlænge dens levetid som et genanvendeligt værktøj.

Denne artikel beskriver fordelene for brugere og udviklere ved kort at beskrive betydningen af ​​REST som både et generelt webdesignkoncept og en specifik WordPress-funktion. Udnyttelse af forbedringer efter WordPress v3, som brugerimplementerede brugerdefinerede posttyper, udvider det, der allerede er en populær backend ud over indholdsstyring, til en genanvendelig udbyder af tilpassede tjenester, som en udvikler kan opbygge i rimelig korte perioder. Disse store forbedringer, CPT’er og REST, tilføjer i sig selv ny funktionalitet og udvidbarhed til et velkendt og meget stabilt softwareprodukt.

Hvad er REST?

REST (REpresentational State Transfer), ved hjælp af Hypertext Transfer Protocol (HTTP), er et webdesignkoncept, der tilbyder vigtige fordele for WordPress, såsom:

 • En agnostisk ramme, der giver større stabilitet, når datatyper ændres.
 • Evnen til at interagere med en bredere vifte af arv genstande og verb.
 • Interoperabilitet til at køre med nye godkendelsesprotokoller.
 • Genanvendelige grænseflader uanset oprindelige protokoller som JSON og AJAX.
 • Back-end-integration med forskellige plugins og andre Services-as-a-Service.
 • Skalerbarhed, når nye applikationsgrænseflader udvikles.

Hvordan fungerer REST for dig?

wordpress-arbejde-for-dig

Arkitektur og applikationsprogrammeringsgrænseflade (API)

Netværk og computerhardware vises typisk som basen i enhver model for klassisk softwaredesign; den “bløde” menneskelige grænseflade er på toppen. Open Systems Interconnect (OSI) Referencearkitektur stabler syv adskilte lag som en bryllupskage med applikationsprogrammeringsgrænsefladen (eller API) på toppen. WordPress er en softwareapplikation, der fungerer i dette API-lag.

Enhver applikation hviler på toppen af ​​et operativsystem, når du yderligere underinddeler det øverste API. Programmet konverterer data indsamlet fra lokal opbevaring, netværksforbindelser eller internettet til nyttig information i henhold til forudbestemte protokoller, forprogrammerede regler og procedurer. En browser er et eksempel på et program, der kører på et operativsystem.

Hypermedia-dataobjekter interagerer i denne hukommelsespool efter kodespecifikationer (som HTML “verb” GET, PUT og DELETE) samt sikkerhedsgodkendelsesstandarder som OAuth, CORS og SSL. Du har sandsynligvis bygget software til klienter, der fandt specifikke objekter “flydende” i denne hukommelsespool. Specialiserede API’er er designet til at indfange (interagere med) specifikke slags objekter.

REST som software-arbejdsgiver ved lige muligheder

REST adskiller sig fra ældre webapplikationsdesign på den måde, det løst definerer eller REpræsenterer den måde, objekter findes i hukommelsen. Et større udvalg af “flydende frie” objekter i hukommelsen bringes med “ombord” (State Toverføre) fordi REST API ikke er begrænset af den måde, den “ser” dataene ved strenge regler, definitioner, specifikationer eller protokoller. Ved at vedtage et REST-design elimineres behovet for at oprette separate API’er for hvert nyt projekt. Denne softwaredesign har også større fleksibilitet med hensyn til fremtidige ændringer i enten data eller protokoller.

Hvorfor afkobling er vigtig for dig

Udtrykket agnostiker bruges til at beskrive et REST-webdesign, fordi det er blevet koblet fra (eller fjernet link) fra mange begrænsninger af ældre protokoller og specifikationer. Denne afkobling er især vigtig, da data skifter fra et ældre hypertekstfokus til en ny, bredere definition af hypermedier, hvilket udvider hypertekststoffet med hyperlinkede data til også at omfatte grafik og video. Afkobling af et webdesign fra etablerede regler og specifikationer er vigtigt, da definitionerne ændres.

Bredere datakoncepter kombineret med interoperabilitet i brugen af ​​for eksempel HTTP-verb og syntaks forbedrer udvidbarheden og skalerbarheden af ​​webdesign. Udviklere kan anvende de samme grundlæggende operationer (“ældre verb”) på mere åbne objekter uden at ”bryde” software. REST analyserer en lang række sprog og specifikationer uden fordomme eller forudgående forestillinger. Du kan overveje REST som en universel oversætter af nye interaktioner mellem ældre systemer og dine WordPress websider.

URL’er og tingenes internet (IOT)

Det voksende Internet of Things (IOT) tvinger også ændringer i objektets univers, og hvordan de er beskrevet i for eksempel WordPress. Overvej, hvordan disse objekter identificeres ved hjælp af Universal Resource Identifier (URI) og dens ensartede ressource locator (URL) og uniform ressource navn (URN) underkomponenter.

Sammenlign for eksempel URL’er, der beskriver forskellige protokoller for det samme domæne som http://mydomain.com og ftp://mydomain.com. Efterhånden som IOT udvides, vil URI-navn, placering og genfindelsesmetoder have større mangfoldighed og kræve større fleksibilitet i håndteringen af ​​granulære forskelle. REST, som et webdesignkoncept, hjælper snarere end at hindre softwareudvikling.

RESTFUL WordPress Application Framework

wp-hvile-api

Fra taxonomier til tilpassede posttyper

Indlægstyper Ubegrænset og Pods, begge er anført i pluginsektionen i WordPress.org under nøgleordet indlægstyper, automatisk tilvejebringe kodemodifikationer ved aktivering, der gør det muligt for dig at for eksempel oprette brugerdefinerede brugerdefinerede posttyper (CPT) med deres egne separate taksonomier.

Imidlertid giver disse plugins kun kodeændringer til WordPress-kernefilerne. Ingen af ​​de listede softwarepakker udfylder den nødvendige kode for at vise dine registrerede CPT’er og taksonomier i dit installations tema. Alle pakker kræver enten yderligere manuel kodning eller køb af yderligere software-tilføjelser, der kan foretage menudrevet softwaremodifikation uden yderligere manuel kode. En anden plugin at overveje er Brugerdefineret posttype UI ved webdev Studios. Det opdaterer også kun WordPress-kernefilerne.

Fra Content Management System til Application Framework

Udviklere, siden WordPress v3.0 “Thelonius”, kan registrere deres egne CPT’er og dermed omdanne det klassiske WordPress Content Management System (CMS) ramme til applikationer med tilpassede datatyper. REST udvider funktionsevnen til protokoller, specifikationer og softwareteknologier som JSON og AJAX. Hvis du tjener til livets ophold som udvikler, betyder det, hvor godt og hurtigt du oversætter en klients behov til et let at betjene softwareprogram, de kender og stoler på.

Der er både en fungerende version og en beta-version af WP REST API v2.0-beta4. Brug betaversionen kun til testformål; aldrig installere det på et produktionswebsted.

WordPress tilpasset til fremtidige applikationer

I sammendraget er REST API og CPT’er ikke de typiske WordPress-slutbrugerbehov. Hvis du imidlertid er en udvikler, bliver du betalt for at imødekomme en klients forretningsbehov ud over at give et stabilt, men “off-the-shelf” indholdsstyringssystem. Du har brug for en ramme, der lover et afkast på din investering af tid og penge. Enhver WordPress-bruger ønsker en stabil, pålidelig ramme, der er mindre tilbøjelige til at bryde, når protokoller ændres, eller en datatype ændres for at afspejle nye attributter. Et REST API forbedrer denne sikkerhed i pålidelighed og ydelse.

At inkorporere REST API og overveje CPT’er med specialiserede taksonomier er altid en værdifuld aktivitet. REST API giver mulighed for en større rækkevidde i tilføjet funktionalitet fra eksterne kilder og større holdbarhed i dit applikationsdesign, fordi det lettere imødekommer fremtidige ændringer i protokoller. Installation af denne API og CPT’er sikrer, at du imødekommer dine kunders behov på omkostningseffektive måder nu og i fremtiden.

Hvordan finder du REST API til at arbejde med? Er du begejstret for fremtiden for WordPress med denne nye funktionalitet? Fortæl os det i kommentarerne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map