WordPress vs Wix – Hvilken platform er bedst til dit projekt?

WordPress vs Wix - Hvilket er bedst

Det kan være vanskeligt at vælge en platform at oprette din hjemmeside på, og mange brugere finder sig selv sammenligne WordPress vs Wix. Både WordPress.org og Wix er populære og hæderlige løsninger, der giver dig mulighed for at opbygge et fantastisk websted. Så hvilken mulighed der bedst passer til dit projekt behov?


I denne vejledning til WordPress vs Wix vil vi se detaljeret på disse to populære løsninger. Vi vil overveje, hvad begge muligheder har at tilbyde, deres brugervenlighed og deres nøglefunktioner. Ved udgangen af ​​denne artikel skal du være i stand til med sikkerhed at træffe et valg om, hvilken platform der er den rigtige for dig.

En introduktion til WordPress.org

WordPress.org v Wix

For at være klar, når vi taler om WordPress i denne artikel, henviser vi kun til WordPress.org. Hvis du gerne vil have flere oplysninger om WordPress.com og forskellene mellem de to, kan du tjekke vores artikel WordPress.com vs WordPress.org.

WordPress.org er et helt gratis indholdsstyringssystem med egen vært. Der er ingen tvivl om, at WordPress har en større indlæringskurve end en løsning som Wix. Imidlertid modregnes dette, at WordPress giver dig fuld kontrol over ethvert projekt. Det vil ikke kun give dig mulighed for at oprette nogen form for websted, du kan også tilpasse hvert websted til dine nøjagtige specifikationer.

WordPress er omgivet af et samfund af udviklere, designere og anden webvirksomhed, der skaber, udvikler og understøtter et bredt sortiment af WordPress-temaer, plugins og andre værktøjer og løsninger. Derfor er WordPress muligheder ubegrænsede. Nye produkter frigives konstant, og der er altid hjælp og support til rådighed, hvis du har brug for det. Det nylige drev til oprettelse af brugervenlige WordPress-designværktøjer betyder også, at hvis du ikke ønsker at røre ved en kodelinje, har du ikke det også. Alligevel kan du stadig bevare den fleksibilitet og de omfattende funktioner, som WordPress kan prale af.

En introduktion til Wix

Wix v WordPress.org

Wix er en freemium skybaseret webbygningsplatform. Catering til over 100 millioner mennesker, i 180 forskellige lande, er Wix blevet brugt til at skabe et bredt udvalg af websteder. Fra professionelle og forretningswebsteder, til blogs, e-handelsbutikker, fotografer, designere med mere, kan denne fleksible løsning bruges til ethvert projekt.

En af Wixs største attraktioner er, at den er brugervenlig. Det giver en række vigtige og nyttige værktøjer, skabeloner og funktioner, der sikrer, at designprocessen for hvert oprettet websted er hurtig og sjov. Og ved hjælp af en kombination af ADI (Artificial Design Intelligence) og en intuitiv sidebygger til træk og slip er Wix tilgængelig for alle, uanset hvad du har set og oplevelse af webdesign.

Så nu har vi en generel idé om, hvad begge disse kraftfulde platforme tilbyder, lad os se nærmere på nøglefunktionerne i WordPress vs Wix.

Prisfastsættelse

Selvom vi tidligere har sagt, at WordPress.org er helt gratis at bruge, skal du stadig betale for hosting og det første køb af dit domænenavn (diskuteret næste). WordPress-softwaren i sig selv er imidlertid gratis at installere og bruge. Der er også et omfattende antal gratis WordPress-temaer og plugins, der giver dig mulighed for at oprette smukke, stilfulde websteder med imponerende funktionalitet. Og alt uden at koste dig en krone. Premium-temaer og plugins kan også købes, hvis du har brug for yderligere avancerede funktioner.

Wix kan være gratis, men den gratis plan inkluderer Wix-annoncer og logoer, lav båndbredde og opbevaring og er begrænsende på en række andre områder. Hvis du vil bruge dit eget domænenavn, skal du vælge Basic præmieplan. Vælg Combo-plan for at frigøre dit websted fra Wix-annoncer. Eller hvis du søger at oprette en online butik, skal du købe e-handelsplanen. Derfor, selvom Wix oprindeligt giver dig mulighed for at oprette dit websted gratis, kan du meget vel hurtigt finde dig selv at betale et månedligt abonnement, efterhånden som dit websted vokser og dets behov ændres.

Hosting og domænenavne

Wix har en lettere generel opsætning sammenlignet med WordPress.org. En af grundene hertil er, at hosting og domænenavn på dit websted håndteres af Wix selv. Med WordPress.org skal du dog tage ansvar for at vælge og købe et passende domænenavn og hostingudbyder.

Hosting sammenlignet

Når man sammenligner WordPress vs Wix-hosting er en af ​​de største variationer mellem de to. For dem, der vælger WordPress at oprette deres websted, skal du undersøge og købe den rigtige hosting til dit websteds behov. Mange WordPress-fortalere er vært for deres websteder med en WordPress-hostingtjeneste, som WPEngine. Men hvis dette oprindeligt er for dyrt for dit nye projekt, er der adskillige andre hostingudbydere, der kan levere billigere, men stadig højeste hosting til dit WordPress-websted.

Husk, at du altid kan opgradere din hosting langs linjen, efterhånden som din virksomhed og webtrafik vokser; det er skønheden ved at bruge WordPress, da du altid har fuld kontrol over dit websted. For at finde ud af mere om at vælge den rigtige hostingtjeneste til dit websted, skal du læse vores Hvad skal man se efter i WordPress Hosting-guide.

Wix er på den anden side en skybaseret eneste løsning. Det er vært for alle websteder, der er oprettet på sin platform på sine egne servere, så overvejelsen om, hvilken hostingudbyder, der skal bruges, ikke er nødvendig med Wix. Opbevaring og båndbredde, der leveres i den gratis plan, vil imidlertid ikke være tilstrækkelig længe, ​​hvis du søger at oprette et populært og vellykket websted.

Sammenligning af domænenavnsopsætning

Når du opretter et WordPress-websted, skal du også vælge og købe dit eget domænenavn. Men afhængigt af din hostingplan kan dette allerede være inkluderet. F.eks. Inkluderer Bluehost det første år af dit domænenavn for gratis, og da du opretter det via din vært, er der ingen komplicerede pegende eller CNAME-ting at håndtere.

Wix giver dig imidlertid mulighed for at vælge og bruge a gratis underdomæne, at de derefter konfigurerer til dig. Ulempen med dette underdomæne er, at dit domænenavn læses som ‘dit webbenavn.wix.com’. Hvis du vil have et fritstående domænenavn (uden ‘.wix.com’), eller vil overføre et tidligere købt domæne, skal du opgradere til en premium Wix-plan.

Brugervenlighed kontra kontrol

Wix ser ud til at have overhånden over WordPress.org. Oprettet for komplette begyndere og opefter, denne løsning gør det meget ligetil at sammensætte et websted. Løsningen, der indeholder klare trin for trin-instruktioner, foruddannede skabeloner og front-end blogging blandt mange andre funktioner. Men med denne ‘brugervenlighed’ kommer en tydelig mangel på kontrol. Og ‘kontrol’ er hvor WordPress udmærker sig.

WordPress har uden tvivl en langsommere opsætning og vil tage mere tid at lære, hvis du ikke har tidligere erfaring med webdesign. Du har dog fuldstændig kontrol over ethvert websted, der er udviklet på denne open source-platform, så du kan drage fordel af de overlegne fleksible funktioner og funktionaliteter, som WordPress kan tilbyde. Så at tage dig tid til at gøre dig bekendt med de forviklinger, WordPress giver dig mulighed for at opnå en højere kvalitet af websitet på lang sigt.

WordPress opsætning

WordPress Dashboard

WordPress har en forholdsvis let installations- og installationsproces. Efter at have købt dit domænenavn og hosting, skal din hostingudbyder installere WordPress for dig. Det næste trin er at vælge et tema, der giver dit websted det krævede design. Når dit tema er installeret, kan du ændre udseendet og følelsen af ​​dit websted, som temaet tillader.

Mange temaer har imponerende tilpasningsmuligheder og bruger WordPress Customizer i forkant af et websted, så du kan se ændringerne, mens du foretager dem. Premium-temaer inkluderer ofte en drag and drop-side-builder. For eksempel vores helt eget WPExplorer-tema Total skibes med live-sidebyggeren Visual Composer. En premium sidebygger giver folk mulighed for at foretage let, men alligevel omfattende ændringer af deres websteds design, hvis de ønsker det. Du kan også købe et WordPress-sidebygger-plugin, hvis dit tema ikke inkluderer et.

Andre muligheder for WordPress inkluderer ændring af koden, hvis du har kodningserfaring, for at give dig ubegrænsede tilpasningsmuligheder. Eller for at tilføje avanceret funktionalitet til dit websted, uden at skulle kode, kan du anskaffe ekstra plugins (temaer og plugins begge nævnt nedenfor).

Wix opsætning

Wix Editor

Wix tilbyder et par måder at oprette et websted på. Du kan vælge enten at bruge Wix Artificial Design Intelligence (ADI), Wix Editor og Page Builder, eller du kan bruge Wix-kode. ADI fungerer ved at designe et websted til dig baseret på dine personlige præferencer. Du skal blot svare på et par spørgsmål, indtaste de nøgleinformationer, du har brug for, for at kunne vises på dit websted, og Wix vil gøre resten. ADI giver dig også grundlæggende ændringsmuligheder samt lader dig tilføje yderligere sider og andre ekstramateriale, som dit websted muligvis har brug for.

Hvis du vælger at oprette webstedet uden ADI, vil du gøre det i Wix Editor. Dette er et effektivt værktøj, der giver dig mulighed for at tilpasse enhver skabelon, du vælger (skabeloner diskuteres næste). Bare træk og slip designelementer, som og hvor du vil, vælg fra en bred vifte af billeder, videoer og lyd, tilføj en baggrund, ændre stil og størrelse på skrifttypen og meget mere. Du kan også hurtigt tilføje nye sider, blogartikler, Wix SEO data og sociale medieknapper.

Temaer og skabeloner

Et funktionelt og stilfuldt WordPress-tema eller en Wix-skabelon sikrer, at dit websted giver en god brugeroplevelse og vil gøre det muligt for dit websted at skille sig ud fra mængden. Så hvordan kan temaer for WordPress vs Wix-skabeloner sammenlignes?

WordPress-temaer

WordPress-temaer

WordPress på den anden side, tilbyder tusinder af gratis og premium-temaer at vælge imellem. Dette garanterer dig næsten et unikt websted, der vil se ud og fungere som ingen anden. Gratis temaer findes i WordPress-depotet og har alle været igennem strenge tests for at sikre, at de er af høj kvalitet. For dem, der har et budget eller bare starter, kan et gratis tema være en fantastisk mulighed, da eventuelle ekstra funktioner, du muligvis altid kan tilføjes ved hjælp af WordPress-plugins. Gratis temaer har ofte også en hurtigere opsætning på grund af deres mere basale værktøjssæt.

Hvis du vil oprette en professionel og funktionsrig webside fra get-go, er det værd at bruge pengene og købe et premium-tema. Indbyggede-til-formål-temaer vil omfatte alle de passende funktioner, der er nødvendige for dit websteds niche. Eller du kan vælge et multifunktionelt tema, som giver dig mulighed for at opbygge en hvilken som helst stil på webstedet.

Når du køber et premiumtema, skal du altid kontrollere anmeldelserne og købe hos velrenommerede temabutikker som Themeforest eller de større WordPress-udviklere som Elegante temaer eller StudioPress. Premium-temaer inkluderer ofte adgang til ekstremt nyttige supportfora, omfattende dokumentation og endda en til en-hjælp. Dette kan være uvurderligt for dem med begrænset designerfaring.

Skabeloner fra Wix

Wix-skabeloner

Wix tilbyder lidt over 500 skabeloner for dig at bygge dit websted fra. Opdelt i kategorier, uanset om du ønsker at oprette et websted til blogging, forretning, mad, rejser, fotografering eller noget andet, vil der være et antal skabeloner, du kan vælge imellem.

Skabeloner leveres komplet med indhold og billeder, så du kan bruge eller ændre så meget af disse demoer, som du vil. Træk og slip side-builder gør tilpasninger nemme. Og hvis du hellere vil starte med et tomt lærred, er der et antal tomme skabeloner at vælge imellem.

Plugins og apps

Hvis du har brug for at tilføje ekstra funktionalitet til dit websted, kan du bruge WordPress-plugins eller Wix Apps. Så lad os se på forskellen mellem de to …

WordPress-plugins

WordPress-plugins

WordPress tilbyder tusinder af plugins, som du kan installere på dit websted. Uanset hvilke funktioner du har brug for, vil der være utallige plugins tilgængelige at vælge imellem, der alle tilbyder lige det, du leder efter. WordPress-plugins er også ekstremt nemme at installere, og afhængigt af plugin kan det indstilles i løbet af få minutter.

Gratis plugins findes i WordPress-arkiv og premium-plugins gennem markedspladser som CodeCanyon eller direkte på udviklernes websteder. Husk altid altid at kontrollere anmeldelser af plugins og kun købe fra de websteder, der har et ry for produkter af høj kvalitet.

Wix-apps

Wix-apps

Wix giver et antal gratis og premium apps for at tilføje ekstra funktionalitet til dit websted (dog intetsteds i nærheden af ​​så mange som WordPress). Gratis apps inkluderer Wix Pro Gallery, så du kan fremvise smukke fotografier i et galleriformat på dit websted, Wix Forum, der giver dig mulighed for at omdanne dit websted til et community hub og Wix Google Maps.

Imidlertid er mange af de apps, der leveres af Wix, som du bliver nødt til at vokse din virksomhed, kun tilgængelige til en pris. Disse premium-apps tilbyder funktionalitet, der er tilgængelig med WordPress gennem gratis plugins og løsninger. Derfor, hvis du vælger Wix, kan du ende med at bruge mange flere penge på lang sigt for at oprette et fuldt operationelt websted.

Vedligeholdelse, sikkerhed og support

Da Wix er en skybaseret løsning, der vil give dit websteds hosting, er vedligeholdelse og sikkerhed på dit websted alt sammen taget af dig. Dette kan være positivt, hvis du ikke ønsker at blive generet af dit eget websteds sikkerhed og opdateringer. Wix leverer også et Hjælp, der består af omfattende dokumentation, og hvor du kan gennemse artikler og stille spørgsmål. Du kan også indsende en billet for at modtage en til en-hjælp, hvis du har brug for den. Selvom supporten er nyttig, skal du sætte en masse tillid til Wix for at holde dit websted sikkert.

Hvis du vælger WordPress, bliver du nødt til at tage mere ansvar for dit websteds vedligeholdelse og sikkerhed (hvilket er en god ting – det er dine websted når alt kommer til alt). På denne måde har du kontrol over dit websted i stedet for blindt at have tillid til en tredjepart. Du bliver nødt til at vælge et godt hostingfirma med solid sikkerhedspraksis og eventuelt installere yderligere WordPress-sikkerhedsplugins. Derudover er det vigtigt at sikre, at du holder plugins, dit tema og selve kerne WordPress opdateret. For mere information om, hvordan du holder dit websted sikkert og sikkert, kan du læse vores artikel om, hvordan du forbedrer dit WordPress-websides sikkerhed.

Som nævnt tidligere er WordPress-scenen enorm, bestående af utallige WordPress-websteder, nyttige fora, hvordan man tutorials og meget mere nyttig info. Hvis du beslutter at købe et premium-tema eller plugins, kan du muligvis også få adgang til individuel hjælp ved at gøre opsætningen af ​​dit websted eller bestemte værktøjer hurtigt og smertefrit. Hvis du har spørgsmål til noget WordPress, er der 99% af tiden en artikel eller et værktøj, der kan hjælpe.

WordPress vs Wix – Hvilken skal du vælge?

Den platform, du vælger, afhænger meget af din selvtillid og oplevelse med at designe websteder samt dit projekts behov.

Wix er ideel til dem, der bare ønsker at smide en simpel blog sammen. Det er intuitivt med indbygget hjælp hvert skridt på vejen. Wix har også gjort et imponerende job med at markedsføre deres produkt. Det er meget tydeligt, hvad du får med Wix, og hvordan du bruger og får adgang til platformen og dens værktøjer. Dette appellerer til mange såvel som det oprindelige gratis opsætning, som Wix tilbyder. Wix tilbyder værktøjer og apps til større projekter, men det er her, Wix kan blive dyre. Større websteder og e-handelsforretninger skal betale et løbende (større) månedligt gebyr.

WordPress er efter min mening den bedste mulighed blandt de to platforme for alle, der ønsker at oprette et seriøst websted til deres forretning eller virksomhed. Selv for den ydmyge blogger, hvis du søger at oprette et vellykket websted med et stort efterfølgende, vil WordPress være den bedre egnede for dig. Selvom et WordPress-websted vil tage et par minutter længere tid at opsætte det endelige produkt (inklusive udseende og funktionalitet), vil langt overgå et Wix-websted.

Med WordPress har du fuld kontrol over alle aspekter af dit websted. Du kan tilpasse ethvert element i dit webstedsdesign, vælge den bedste hosting til dine specifikke behov og nemt tilføje nye funktioner via plugins. Desuden kan du oprette og vokse dit websted specifikt, så det passer til din niche og målgruppe uden begrænsning.

Afsluttende tanker om WordPress vs Wix

Uanset hvilken platform du vælger, når du sammenligner WordPress vs Wix for at opbygge din hjemmeside, kan ingen af ​​dine sider gøre dit websted vellykket. Kun du kan gøre det! Så når du har taget beslutningen om, hvilken løsning der passer dig, skal du tage dig tid til at designe dit websted. Gør det brugervenligt, skab utroligt indhold, tilføj stilfulde og iøjnefaldende billeder og grafik, og sørg for, at det skiller sig ud fra konkurrencen. Promover derefter dit websted, nå din målgruppe og udvide din efterfølgende for at hjælpe din virksomhed med at trives. Held og lykke!

WordPress vs Wix – hvilken platform passer bedst til dit projekt? Del dine tanker om disse populære webdesignløsninger i kommentarerne herunder …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map