WordPress vs Weebly – Sammenligning af funktioner

WordPress vs Weebly - Hvilken skal jeg vælge?

At vælge den rigtige platform til at hjælpe dig med at oprette dit websted kan være en vanskelig beslutning. Derfor har vi oprettet denne WordPress vs Weebly-guide, der hjælper dig med at forstå fordele og ulemper ved hver løsning. Vores WordPress vs Weebly sammenligninger dækker:


 • Pris
 • Hosting
 • Brugervenlighed
 • Temaer
 • Funktioner og funktionaliteter
 • SEO
 • Kunde support

Ved afslutningen af ​​læsningen skal du have en klar forståelse af, om WordPress eller Weebly er den bedst egnede til dit nye websted.

WordPress Oversigt

WordPress.org

På nuværende tidspunkt over 27,5% af alle websteder globalt bruger WordPress (som inkluderer WPExplorer – selvfølgelig). Så som du kan se, det er en temmelig populær platform. Og med god grund. (Bemærk: I denne artikel, når vi nævner WordPress, henviser vi til self-hosted WordPress.org. For information om WordPress.com, bedes du se vores guide på WordPress.com vs WordPress.org).

WordPress er en open source-software, hvilket betyder, at det er gratis at installere og bruge. Det kan tilpasses helt, så du kan designe enhver type og stil af webstedet, du har brug for. Tusinder af temaer og plugins er også oprettet af udviklere, så du kan tilføje ekstra funktionalitet til dit websted uden at skulle røre ved en kodelinie.

WordPress-oplevelsen, som WordPress tilbyder, adskiller sig meget fra Weebly. Et WordPress-websted tager meget længere tid at oprette og kan kræve en vis forudgående læsning af dem med begrænset webdesignoplevelse. Imidlertid overstiger de tilgængelige indstillinger via WordPress langt fra Weebly, da WordPress i sidste ende giver dig fuld kontrol over alle aspekter af dit websted.

WordPress giver dig mulighed for at designe enhver type websted og tilføje eventuelle ekstra WordPress- eller tredjepartsværktøjer til dit websted. Og alt for så mange eller så lidt penge, du gerne vil bruge. Der er også utallige WordPress-udviklere og designere, der kan designe brugerdefinerede elementer til dit websted, hvilket hjælper med at give din virksomhed en fordel for konkurrencen. Så hvis du søger at oprette et seriøst, professionelt og unikt websted, er WordPress platformen for dig.

Weebly oversigt

Weebly

Weebly er et træk og slip-webstedsbygger-service. Det giver dig mulighed for hurtigt og nemt at designe websteder uden at skulle kode. Weebly er også en fuldstændig hostet service. Dette betyder, at dit websted bliver hostet på Weeblys servere.

For at bruge Weebly behøver du ikke nogen forudgående webdesign eller teknisk oplevelse. Weebly-interface er ekstremt intuitiv og trinvis vejledning i, hvordan man bruger softwaren, leveres konstant. Derfor, hvis du vil oprette og starte et websted i løbet af få minutter, kan du gøre det og derefter opdatere det let, når du har brug for det.

Weebly inkluderer lydhøre temaer, foruddesignede layoutindstillinger, en integreret eCommerce-platform og en træk og slip-editor. Disse funktioner hjælper dig med at oprette et professionelt og stilfuldt websted. Så uanset om du ønsker at starte en blog, nichewebsted eller eCommerce-butik, kan Weebly hjælpe dig med at nå dine mål.

Weebly leverer også en bred vifte af e-handels- og marketingværktøjer. Disse hjælper dig med at køre en glat og succesrig online butik, skabe trafik til dit websted, hjælpe dig med at udvide din blogs følge og meget mere. Weebly mobile apps sikrer også, at du kan få adgang til dit websted fra enhver enhed. Dette giver dig mulighed for at interagere med dit websteds besøgende, spore dit websteds ydelse og administrere butikordrer overalt i verden.

Prisfastsættelse

Prissætning er vigtig og vil ofte være den afgørende faktor for mange, hvilken platform (WordPress vs Weebly) de bruger til at oprette deres websted. Både Weebly og WordPress er oprindeligt gratis at bruge. Men hvis du er seriøs med at opbygge et blomstrende og vellykket websted, vil begge platforme koste dig i det lange løb.

WordPress-omkostninger

WordPress.org-software har altid været og er altid gratis. Derfor koster du intet at installere softwaren og oprette et websted i WordPress.

Du bliver dog nødt til at købe dit websteds domænenavn og hosting-service. Domænenavne er generelt billige (du kan bruge denne GoDaddy Domains-aftale for at få en til under $ 1) og kan betales på årsbasis. Hostingudbydere varierer meget i pris, men igen bryder ikke banken og kan betales månedligt.

Andre omkostninger ved opbygning af et WordPress-websted involverer køb af premium-tilføjelser, såsom en vedligeholdelsestjeneste, premium-tema eller nogle af de premium WordPress-værktøjer, herunder sidebygere, og leadgenerationsløsninger.

Weebly-priser

Prisfastsættelse

Weebly er gratis at bruge, men denne aftale kommer med fangster. For det første skal du oprette dit eget domænenavn eller overføre et domæne fra en anden platform til at opgradere til Weeblys premium ‘Connect’-plan. Hvis du vil fortsætte med at bruge Weebly gratis, kan du oprette dit eget underdomæne, hvilket resulterer i, at dit websteds URL slutter i ‘sitename’.weebly.com. Dette er fint for et personligt websted, men hvis du ønsker at fremstille en seriøs og professionel forretning, er det ikke tilfældet at bruge et Weebly-underdomæne.

For det andet, hvis du bygger et websted ved hjælp af den gratis Weebly-plan, vil du finde Weebly-annoncer, der vises på dit websted. Igen ikke udseendet af en velrenommeret virksomhed. Gratis websteder har også kun ret til en begrænset mængde lagerplads og kan ikke drage fordel af mange af Weeblys avancerede funktioner, herunder analyser, ekstra sikkerhedstiltag og meget mere.

På plussiden, hvis du er glad for at betale for tjenesten, tilbyder Weebly imidlertid en række planer til at imødekomme forskellige behov på websitet. Disse inkluderer start-, pro- og forretningsplaner, der har øget lagerpladsen, ingen annoncer, HD-video- og lydintegration og e-handelsstøtte for at nævne et par premium-funktioner. Disse planer debiteres månedligt eller årligt og skal betales, så længe webstedet er i gang.

Prissætning sammenlignet

WordPress er gratis at bruge, men domænet og hostingtjenesterne betyder, at du har små månedlige udgifter til at holde dit websted online. Alle premium værktøjer og tjenester baseret på WordPress er valgfri, så du kan vælge, hvad du bruger.

Weebly giver dig mulighed for at oprette et helt gratis websted. Hvis du imidlertid vil oprette et websted af betydning, skal du være parat til at logge på for ubestemt månedlige betalinger.

Hosting

Hosting er et stort problem for mange webstedsejere. Og med god grund. Hoveddelen er, at hvis du ikke selv er vært for dit websted, ejer du det faktisk ikke. Og dette kan forårsage en masse stress, hvis du nogensinde vil skifte platform, eller hvis du ikke følger servicevilkårene.

WordPress – Self Hosted

Hosting

WordPress.org-websteder skal alle være selvhostede. Dette kan virke lidt skræmmende for dem, der aldrig har oprettet et websted før, da du bliver nødt til at gå ud og undersøge hosting-udbydere for at se, hvilken service der bedst passer til dit websteds behov. Vi har skrevet omfattende om, hvordan man vælger en hostingudbyder, så hvis du ikke er sikker, så tjek vores anbefalede WordPress-hosting.

Den fantastiske ting ved WordPress.org-hosting er, at der er så meget valg. Uanset om du lige er startet, eller du har et stort multinationalt selskab, vil du nemt kunne finde en hosting-service til dit websted. Og hvis du af en eller anden grund ikke er tilfreds med den hostingaftale, du modtager, kan du hurtigt flytte dit websted til en ny udbyder.

Weebly – Hosted Service

Weebly er vært for alle websteder på sine egne servere, hvilket øjeblikkeligt udsætter folk ved hjælp af denne platform. Der er dog nogle fordele ved, at dit websted er vært for dig.

Weebly fjerner besværet med at vælge en hostingtjeneste og tager sig af alle de tekniske aspekter ved at køre et websted. Dette inkluderer sikkerheden på dit websted, og at sikre, at dit websted altid ser godt ud, kører hurtigt og forbliver online. Weebly leverer også et SSL-certifikat til din eCommerce-butik, der gør det muligt for dine kunder med sikkerhed at foretage betalinger på dit websted.

Hosting sammenlignet

WordPress.org er selvhost, så du er ansvarlig for at finde en hostingudbyder samt sikre, at dit websted er sikkert, sikkert og kører problemfrit. Imidlertid er den overordnede fordel her, at du ejer dit websted, og du har fuld kontrol over det.

Weebly tager sig af alle dine hostingbehov såvel som dit websteds sikkerhed og tekniske ydelse. Da Weebly er en hostet platform, er der imidlertid et stort spørgsmål om, hvem der faktisk ejer dit websted. Dette er fint, hvis du kører et tre-siders websted. Men hvis du har brugt år på at opbygge indhold, og du stoler på dit websted for en månedlig indkomst, bliver ejerskab pludselig meget vigtigere.

Brugervenlighed

Både Weebly og WordPress er lette at bruge og er begge fantastiske platforme, der giver dig mulighed for at opbygge smukke og succesrige websteder. Men hvis du absolut ikke har nogen weboplevelse, er der ingen tvivl om, at Weebly vil være en bedre mulighed for dig. Ligeledes, hvis du søger at bygge et stort sted, der består af adskillige funktioner og funktionaliteter, så vil WordPress være en bedre pasform.

WordPress

WordPress giver en meget anden designoplevelse, men en, der stadig giver dig mulighed for at designe smukke websteder med lethed. Der er bestemt en stejlere læringskurve til WordPress sammenlignet med Weebly. Og hvis du ikke har nogen erfaring med webdesign eller brug af WordPress, bliver du nødt til at læse om, hvordan du kommer i gang. Med et blomstrende WordPress-samfund er der dog omfattende information om brug af WordPress tilgængelig overalt på nettet.

Din WordPress-designoplevelse vil variere afhængigt af det tema og de værktøjer, du beslutter at bruge. Mange WordPress-udviklere koder deres WordPress-websteder for at implementere de nødvendige ændringer. Men det smukke ved WordPress er, der giver noget for enhver smag, så hvis du ikke ønsker at røre ved en kodelinje, behøver du ikke. De fleste WordPress-temaer giver dig mulighed for at tilpasse dit websted gennem panelet med temaindstillinger, via Customizer på startsiden af ​​dit websted eller ved hjælp af en sidebygger.

Weebly

Brugervenlighed

Weebly er en drag and drop-webstedsbygger, så alt hvad du har brug for for at oprette et grundlæggende websted er umiddelbart tilgængeligt. Når du logger ind med Weebly, kan du vælge blandt de mange Weebly-temaer. Din valgte skabelon åbnes derefter i Weebly-editoren, hvor du kan trække og slippe designelementer på siden for at tilpasse dit websted. Indholdselementer inkluderer tekst, fotos, kort og video. Du kan også nemt tilføje sider, ændre stylingelementer, tilføje SEO-data og meget mere.

Weebly-interface er meget ligetil, hvilket hjælper med at strømline designprocessen og gør design af dit websted hurtigt og sjovt. Der vises også klare instruktioner om, hvordan du bruger træk og slip-redigeringsprogrammet, hvilket gør de forskellige funktioner let tilgængelige. Og alle funktioner og værktøjer er til stede, så intet behøver at blive installeret eller opgraderet på noget tidspunkt.

Brugervenlighed sammenlignet

Weebly har bestemt overhånden for brugervenlighed og er fantastisk til begyndere eller dem, der har begrænset tid. Udbetalingen er dog, at hvis du bruger Weebly, vil du mangle valg, funktioner og i sidste ende kontrol over dit websted og dets design.

WordPress har en stejlere læringskurve, og dit websted vil tage længere tid at konfigurere på denne platform. Men de mange tilgængelige WordPress-værktøjer, der nu er tilgængelige, betyder, at dit websteds design kan være en flydende og innovativ oplevelse. Og vigtigst af alt kan WordPress levere alle de funktioner og funktionaliteter, som dit voksende websted muligvis har brug for.

Temaer

Både WordPress og Weebly leverer temaer, hvorfra du kan oprette din hjemmeside. Uanset om du opretter en eCommerce-butik, blog eller porteføljenside, har begge platforme en række temaer, der passer til forskellige typer websteder.

WordPress

Temaer

Hvis du bygger dit websted på WordPress, har du tusinder af temaer lige ved hånden. Gratis WordPress-temaer kan findes på topudviklerens blogs (som WPExplorer) såvel som lige fra dit WordPress-dashboard i WordPress Repository. Uanset hvilken niche du vil være i stand til at finde et passende tema til dit projekt.

Premium-temaer kan købes fra et antal temamarkeder og temaudviklere. Når du vælger et premium WordPress-tema, skal du altid sørge for, at du køber fra en velrenommeret kilde, som ThemeForest. Gør bare lidt research for at være sikker på, at det er en legitim markedsplads eller individ med en solid track record.

Premium WordPress-temaer kommer med avancerede funktioner og giver normalt bedre supportmuligheder end gratis temaer. De inkluderer også integrerede premium-plugins for at tilføje ekstra funktionalitet, der er relevant for dit temas niche.

Weebly

Weebly-temaerne er alle forudbyggede, tilpasses og indeholder en række innovative funktioner, herunder parallaxeffekter, videobaggrundsindstillinger, brugerdefinerede skrifttyper og meget mere. Temaer kan indlæses i træk-og-slip-editoren med et klik på en knap og kommer installeret med billeder og alt. Alle temaer er gratis, lydhøre og præsenterer moderne og forfriskende layouts og visuals.

Ulempen er, at antallet af temaer leveret af Weebly er begrænset. Og hvis du vælger at bygge dit websted på Weebly, kan du kun bruge de medfølgende Weebly-temaer.

Temaer sammenlignet

Der er virkelig ingen sammenligning, når det kommer til WordPress vs Weebly temaer. Selvom Weebly leverer et stort antal temaer af høj kvalitet, kan dette ikke sammenligne med mængden og variationen af ​​WordPress-temaer, der er tilgængelige.

Funktioner og funktionaliteter

WordPress vs Weebly funktioner og funktionaliteter er en ret imponerende sammenligning. Begge tilbyder masser af funktioner, som brugerne vil elske. Disse hjælper dig ikke kun med at designe et fantastisk websted, men vigtigst af alt hjælpe dit websted med at nå sine mål.

WordPress funktioner og funktionaliteter

Traditionelt blev WordPress-funktionalitet tilføjet via plugins. Imidlertid er det i dag ikke usædvanligt at finde et bredt udvalg af indbyggede specialfunktioner og funktionaliteter integreret direkte i WordPress-temaer. Når du undersøger temaer, skal du kigge nøje efter for at se, hvilke funktioner de leverer med. Hvis de ønskede specifikke funktioner ikke vises, skal du installere dem ved hjælp af WordPress-plugins.

WordPress-plugins

Ulempen med at skulle installere funktionalitet via plugins er de ubegrænsede muligheder, som WordPress-plugins giver. Uanset hvad dit websted har behov, vil du være i stand til at finde de rigtige WordPress-plugins til at imødekomme dem.

Gratis plugins findes i WordPress Repository, og kan normalt installeres og køres på dit websted inden for få minutter. Premium plugins kan også købes fra online markedspladser som CodeCanyon, samt fra adskillige WordPress-tema- og plugin-udviklere.

Weebly indbyggede funktioner

Weebly leveres med en række effektive indbyggede funktioner og funktionaliteter. Da de er integrerede værktøjer, er de straks til rådighed, hvis og når du har brug for dem. Her er nogle af de avancerede funktioner, som Weebly-platformen giver dig adgang til …

 • Online slideshow maker og galleri – Opret nemt dine egne smukke fotogallerier og lysbilledshows, brug Weeblys fotobibliotek, rediger billeder, tilføj billedtekster og mere.
 • Social deling – planlæg blogindlæg, der skal offentliggøres på Facebook og Twitter for at hjælpe dit indhold med at nå et bredere publikum.
 • Integrer eller host videoer direkte på dit websted – integreres fra YouTube eller upload videofiler til Weebly.
 • Tilpassede formularer – oprette tilpassede formularer og administrer indsendelser, så du holder kontakten med dit websteds besøgende.

Weebly leverer også et udvalg af SEO, eCommerce, analytics og e-mail marketing værktøjer.

Weebly-apps

Funktioner og funktionalitet

Weebly App Center tilbyder et stort antal gratis og premium-apps. Kategorier inkluderer …

 • eCommerce
 • Meddelelse
 • Marketing
 • Social
 • Webstedsværktøjer og funktioner

I alt tilbyder Weebly over 300 apps. Som med temaer kan du dog kun bruge de leverede Weebly-apps, apps fra tredjeparter og plugins er ikke tilladt.

Funktioner og funktionaliteter sammenlignet

Der er fordele og ulemper ved de forskellige funktioner og funktionaliteter, der tilbydes i WordPress vs Weebly. WordPress-temaer kommer ofte med en række funktioner og funktionaliteter. Og alt hvad du har brug for, men ikke er inkluderet i dit tema, kan installeres ved hjælp af WordPress-plugins. At finde de rigtige plugins til dit projekt kan oprindeligt kræve noget research. Imidlertid sikrer det ubegrænsede antal tilgængelige plugins, at du hurtigt kan oprette et brugerdefineret websted baseret på dine forretningsbehov.

Weebly-funktioner er alle indbyggede og er straks klar og lette at bruge. Du er dog begrænset til, hvad der tilbydes, og selvom du har et udvalg af Weebly-apps at vælge imellem, kan du ikke installere tredjeparts plugins. Så hvis Weebly ikke har det, du ønsker, eller du ikke er imponeret over valget, er der intet, du kan gøre ved det.

SEO

SEO bør være en prioritet for alle webstedsejere. At være SEO proaktiv vil hjælpe dit websted med at rangere godt i søgemaskinerne og øge mængden af ​​trafik, der ankommer til dit websted.

WordPress

Yoast SEO

De fleste moderne temaer er fuldt lydhøre og optimeret til søgemaskinerne. Der er dog også et antal WordPress-plugins, der hjælper dit indhold med at rangere godt.

Yoast SEO er det mest populære og downloadede plugin, og med god grund. Yoast SEO leverer avanceret XML-sitemap-funktionalitet, giver dig fuld kontrol over webstedsbrødkrummer og giver dig mulighed for nemt at tilføje titler og metadatabeskrivelser til sider og indlæg. Dette plugin er gratis at installere og bruge og er et must-have for alle WordPress-websteder.

Weebly

Hvis du bruger Weebly til at oprette dit websted, er meget af din SEO indbygget i. Alle Weebly-websteder har metabeskrivelser, et site map, SEO-venlig HTML-formatering og lydhør design. Ekstra SEO-muligheder er også tilgængelige, inklusive sidespecifikke beskrivelser, alt-tags på billeder og mere. Forbeholdet her er, at når som helst SEO er indbygget, bliver det vanskeligere at skifte til en anden webstedsplatform.

Weebly giver også nemme at følge instruktioner om, hvordan du forbedrer dit websteds SEO-data. Dette er godt for dem, der stadig lærer at optimere deres websted til søgemaskinerne.

SEO-sammenligning

Når man ser på WordPress vs Weebly, har de begge fået SEO ret godt dækket. Weeblys SEO er alt indbygget og leveres med klare instruktioner om, hvordan du bedst optimerer dit websted. Med WordPress skal du vælge og installere en SEO-plugin. Hvis du dog holder dig med Yoast, kan du være sikker på, at dine SEO-behov bliver taget hånd om.

Kunde support

Kundesupport i høj kvalitet kan være en nøglefaktor i oprettelsen af ​​et fuldt fungerende websted. Og det kan også gøre en lang vej at holde dig fornuftig gennem designprocessen.

WordPress

WordPress-samfundet spænder over hele kloden, og internettet er fuld af WordPress-blogs, hjælpsider og fora. Når det er sagt, er der ingen central supporttjeneste, der tilbyder e-mail eller telefonhjælp, medmindre du køber en premium service eller tema.

Hvis du har lyst til, at du har brug for en til en support, kan det godt være værd at købe et premium-tema, da mange af dem leveres med omfattende dokumentation, videotutorials og at alle vigtige live chat eller direkte telefonlinjer.

Weebly

wordpress.org vs weebly

Weebly har en imponerende support system, at gøre webdesign på sin platform til en ekstremt positiv oplevelse. Bortset fra instruktionerne i træk og slip, får du også adgang til fællesskabsforum og chat- og e-mail-support. For dem, der vælger premium Weebly Pro- og forretningsplaner, vil du også modtage telefonstøtte, hvis du har brug for det.

Sammenlign med kundesupport

Både Weebly og WordPress tilbyder høje niveauer af support. WordPress har haft meget mere skrevet om det end Weebly. Det kan dog tage tid at søge på internettet for at finde de rigtige supportguider eller fora til dit projekt. Weebly har på den anden side al dokumentation på stedet, hvilket gør det nemt at få adgang til. Og begge har en-til-en supportmuligheder, men det koster dig ekstra.

WordPress vs Weebly – Hvilken platform er den rigtige for dig?

Som du kan se, tilbyder WordPress vs Weebly forskellige fordele og ulemper. Den platform, du vælger, afhænger meget af dine behov og dem i dit projekt (selvom vi altid vil vælge WordPress). Weebly er perfekt til begyndere eller for dem, der har kort tid, eller som ikke ønsker at skulle lære at bruge WordPress. Hvis du imidlertid ønsker at vokse dit websted til en succesrig og rentabel virksomhed, så er WordPress den bedre mulighed. Det er overraskende hurtigt og nemt at få fat på, der er tusinder af temaer og plugins til at style dit websted, og der er et samfund (i millioner) af mennesker, der elsker at hjælpe hinanden.

Hvilken webstedsbygger appellerer til dig? Del dine tanker om WordPress vs Weebly i tankerne nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map