WordPress vs Squarespace: Forskelle og funktioner

WordPress vs Squarespace: Forskelle og funktioner

Leder du efter at designe et nyt websted, men er du ikke sikker på, hvilken platform du skal bruge? Så er du kommet til det rigtige sted. I denne WordPress vs Squarespace guide sammenligner vi disse to løsninger for at hjælpe dig med at tage en informeret beslutning om, hvilken der er bedst til dit projekt.


I dag er vores mål at introducere dig til WordPress og Squarespace – to kraftfulde og populære webstedsplatforme. Vi ser på priser, hvordan de begge er vært, dine muligheder for temaer eller skabeloner, tilpassbarhed, tilføjede funktioner eller integrationer, sikkerhed og tilgængelig support.

Klar til at komme i gang? Lad os gå…

En introduktion til WordPress

WordPress vs Squarespace

WordPress.org er et populært open source content management system (CMS), der er vant til understøtter over 60 millioner websteder. Når vi diskuterer WordPress i denne artikel, henviser vi til WordPress.org. For mere information om WordPress.com og hvordan det adskiller sig fra WordPress.org, se vores artikel om WordPress.com vs WordPress.org.

WordPress.org bruges af nogle store navne, herunder Microsoft, Mercedes Benz, Walt Disney og TED Blog, for at nævne nogle få. Der er mange grunde til den popularitet, WordPress nyder godt af, men kontrollen og fleksibiliteten, som denne løsning giver, er en stor bidragyder. Her er nogle af dens andre topfunktioner …

 • Gratis at bruge
 • Tusinder af gratis og premium temaer
 • Tusinder af plugins for at tilføje ekstra funktionalitet
 • Talrige tilpasningsmuligheder, inklusive træk og slip-bygere, paneler med temaindstillinger og muligheden for at kode
 • Det blomstrende WordPress-samfund
 • Samlet ejerskab og kontrol over dit websted

WordPress-samfundet er en global enhed, der konstant arbejder på og forbedrer WordPress, for ikke at nævne at bringe nye værktøjer og produkter frem. Dette sikrer, at ikke kun WordPress altid er foran sit spil, også dit websted.

En introduktion til Squarespace

Squarespace

Squarespace er en alt-i-én-løsning, der driver millioner af websteder på tværs af hundreder af industrier. Dens moderne, trendy skabelondesign gør det muligt for virksomheder at oprette professionelle websteder, smukke porteføljer eller profitable online butikker.

Squarespace, der i øjeblikket bruges som den valgte platform af Keanu Reeves, Sadie Williams og John Malkovich, er en ideel løsning for alle, fra den ydmyge blogger til etablerede mærker. Det indeholder adskillige funktioner til at hjælpe dig med at designe et websted, herunder …

 • Gratis ubegrænset hosting
 • Topkvalitet infrastruktur
 • Smukke skabeloner
 • Intuitiv Drag-and-Drop-webstedsbygger
 • Top-of-the-Line sikkerhed
 • 24/7 support

Når dit websted er oprettet, leverer Squarespace også et sæt marketingværktøjer, der hjælper dig med at engagere dig med dit publikum, blive fundet på tværs af søgning og social og udvide dit følgende.

WordPress-prissætning

Som allerede nævnt er WordPress-softwaren gratis at bruge. De eneste nødvendige løbende omkostninger er hosting- og domæneafgifter (diskuteret videre). Det smukke ved WordPress er imidlertid, at det kan skaleres op eller ned for at passe til dine behov, og dette gælder også for monetære udgifter.

WordPress leverer alt hvad du har brug for gratis, fra temaer og plugins til leadgenerations- og marketingværktøjer. Imidlertid er avancerede premiumprodukter til alle aspekter af WordPress også tilgængelige og kan være værd at opgradere til, når dit websted vokser.

Pladsprisfastsættelse

Prisfastsættelse

Squarespace er en premium-service, der opkræver en løbende månedligt gebyr at bruge sin platform. Der er fire planer at vælge imellem, startende med Personlig plan rettet mod dem med blogs eller små websteder, skalering op til Fremskreden plan, oprettet til professionelle e-handelsbutikker.

Alle planer inkluderer hosting og de første års domænegebyrer, samt adgang til Squarespace-skabeloner og drag-and-drop-builder, support 24/7 og mere. De avancerede planer inkluderer marketing- og e-handelsværktøjer, der giver dig mulighed for at vokse og opretholde en lukrativ forretning.

Squarespace tilbyder en 14-dages gratis prøveversion, så du kan oprette et websted og få fat på platformen. Dette er en fantastisk måde at se, om denne løsning er den rigtige for dig, og jeg vil anbefale at tilmelde dig og spille et spil, hvis du overvejer at bruge Squarespace langsigtet.

WordPress-hosting og domænenavne

WordPress vs Squarespace: Hosting

WordPress-softwaren er gratis at bruge og vil altid være. Dette gør det til en attraktiv mulighed for mange virksomheder, da de kan oprette et websted med sikkerhed for, at omkostningen til webstedet ikke stiger år for år.

Når det er sagt, er WordPress ikke en alt-i-en-løsning. Så når du bruger WordPress, er alt hvad du får softwaren. For at registrere og bruge et domænenavn og være vært for dit websted skal du betale et månedligt eller årligt gebyr.

Domænenavn – De fleste domænenavne koster et par dollars om året og bryder ikke banken. Du kan registrere et domænenavn gennem et antal tredjepartsudbydere (du kan få et GoDaddy-domæne for kun $ 0,99 cent det første år), og du har fuld kontrol over det domæne, du vælger til dit websted.

Hosting – Med hosting får du det, du betaler for. Planerne starter fra et par dollars om året (såsom Bluehost for kun $ 2,95 / mo), men for større websteder med et stort følgende skal du vælge dyrere planer, der giver støtte til store mængder trafik og opbevaring af websteder.

WordPress-specifik hosting – Det bedste WordPress-hosting administreres ofte WordPress-hosting. Dette leveres af antallet af de bedste hosting-tjenester og er et godt valg, da serverne er optimeret specielt til WordPress. For mere information om valg af en webhost til dit WordPress-websted, se vores artikel om, hvad du skal kigge efter i WordPress-hosting.

På toppen af ​​at betale for hosting er der et bredt udvalg af tjenester og planer, så uanset hvad dit budget og dit websted har brug for, vil du finde noget der passer til.

Squarespace-hosting og domænenavne

Da Squarespace er en fuldt styret webservice, hostes alle Squarespace-websteder på deres cloud-hosting. Der er ingen grænse for hosting af lagring eller båndbredde, og Squarespace bruger deres eget globale CDN-netværk til at sikre hurtige belastningstider for alle webstedsbrugere, uanset hvor de befinder sig

Domænenavne registreres og købes også via Squarespace. Dit domæne leveres med et SSL-certifikat og kan altid fornyes med samme hastighed, hvilket sparer dig for uvelkomne overraskelser. Du kan købe flere domæner og forbinde dem til din Squarespace-konto. Og hvis du har brug for det, kan du nemt overføre et tredjeparts domænenavn til Squarespace.

WordPress-temaer

WordPress vs Squarespace: Temaer

Ser man på WordPress vs Squarespace, har WP et væld af temaer, der giver dig mulighed for at oprette smukke og stilfulde websteder. Næsten alle moderne temaer er lydhøre, brugervenlige og indeholder en række funktioner til at hjælpe med at nå dit websteds mål.

Gratis eller premium tema?

Når du vælger et WordPress-tema er der meget at overveje. For det første skal du beslutte, om du vil bruge et gratis eller premium-tema. Gratis WordPress-temaer findes på udviklerens websteder overalt på nettet. Eller du kan installere temaer fra WordPress Repository fra dit WordPress-dashboard. Disse temaer er godt konstrueret, sikre og nemme på øjnene, hvilket er et godt valg uanset dit projekt.

De præmie WordPress-temaer har generelt mere avancerede funktioner og inkorporerer ofte premium plugins som en del af købsgebyret. Når du køber et premiumtema, skal du altid sørge for at vælge temaet fra en velrenommeret køber. WordPress-udviklere som StudioPress eller Elegante temaer er en god mulighed. ThemeForest er også et populært temamarkedsted, der sælger et bredt udvalg af temaer. Her kan du gennemse vurderinger og anmeldelser og give dig en god idé om, hvordan temaet er at bruge, inden du foretager et køb.

For mere information om valg af et gratis eller premium tema, læs vores artikel om gratis eller premium temaer?

Indbygget til formål eller alsidig tema?

Den anden vigtigste faktor, der skal overvejes, når du vælger et WordPress-tema, er, om du skal vælge et indbygget-til-formål eller multifunktions-tema.

Bygget-til-formål niche WordPress-temaer tjener unikke formål og vil indeholde relevante og specifikke funktioner. For eksempel vil et indbygget-til-formål madblogging-tema sandsynligvis indeholde en opskriftsproducent, så du nemt kan vise opskrifter i et læsbart format på dit websted. Ved hjælp af et indbygget WordPress-tema gør design- og oprettelsesprocessen hurtig og meget ligetil, da alle de funktioner, du har brug for, med det samme skal leveres.

Et flerbrudt tema giver dig de værktøjer, du har brug for til at oprette en hvilken som helst type websted. Normalt med avancerede sidebyggere giver flerbrudte temaer dig mulighed for nemt at tilpasse alle dele af dit websted, så du kan designe et virkelig unikt sted. Et godt eksempel er Total WordPress Theme, skabt af de smarte sind her på WPExplorer.

Funktioner og funktionaliteter

At overveje, hvilke funktioner og funktionaliteter du har brug for, er det sidste nøgleaspekt, der skal tages i betragtning, når du vælger et WordPress-tema. Tænk nøje over, hvad dit projekt har brug for, og sørg for, at du gør din research for at finde ud af, hvad et tema inkluderer, før du foretager et køb eller installation.

Husk at ekstra funktionaliteter kan tilføjes via plugins (diskuteres nærmere). Men at købe premium-plugins separat kan ende med at koste mere i det lange løb end blot at købe et premium-tema fra get-go.

Se vores artikel, der viser de bedste WordPress-temaer for at give dig en idé om, hvad der er derude.

Squarespace-skabeloner

WordPress vs Squarespace: Skabeloner

Valget af skabeloner tilbudt af Squarespace er imponerende (selvom det ikke kan sammenlignes med WordPress). Alle Squarespace-skabeloner er inkluderet i enhver plan. De er alle bygget af det prisvindende Squarespace designteam og er udformet til at blive brugt udelukkende på deres platform.

Skabeloner er opdelt i en række kategorier, herunder onlinebutikker, professionelle tjenester, fotografering, community og non-profit og mange flere. Hver skabelon er et udgangspunkt, og med hundreder af tilpassede funktioner kan du style den, som du vil.

Squarespace gør det nemt at vælge den rigtige skabelon. Klik blot på den kategori, der falder sammen med din niche til websitet. Se derefter hver live demo, og kontroller dens design, layout, funktioner og brugeroplevelse. Dette vil hjælpe dig med at forstå, hvad hver skabelon har at tilbyde, og hvordan dine brugere vil interagere med dit websted.

Hvis du er tilfreds med en skabelon, skal du blot vælge Start med dette design fra øverste højre hjørne, og din nye skabelon åbnes i webstedsbyggeren Squarespace. Hvis du skifter mening, kan du blot skifte skabeloner når som helst.

WordPress-tilpasning

Som vi nævnte tidligere i afsnittet Introduktion, har WordPress en række tilpasningsmuligheder. Afhængigt af hvilket tema du vælger, vil du være i stand til at tilpasse dit websted gennem panelet med temaindstillinger eller WordPress-brugerdefineret ved hjælp af en træk-og-drop-side-builder og / eller ved at tilføje og ændre koden.

Bundlinjen med WordPress er, at det kan tilpasses 100% via kodning eller ved at installere og bruge de rigtige værktøjer. Så hvis du vil have fuld kontrol over dit websted, så er WordPress det rigtige valg for dig.

Squarespace-tilpasning

Webstedsbygger

Hvis du vil foretage tilpasninger til din skabelon i Squarespace, skal du bruge dets indbyggede til-formål-træk-og-slip-webstedsbygger. Dette er faktisk meget let at bruge og giver en sjov designoplevelse. I webstedsbyggeren kan du tilføje sider til dit websted, tilføje designelementer som en titel og logo, skrive blogindlæg, kontrollere dine analyser, administrere indbyggede værktøjer og meget mere.

Visuelle elementer i en skabelon kan ændres ved hjælp af Style Editor. Hver skabelon er forskellig med hensyn til de stiltilpasninger, du kan lave. Generelt kan du ændre typografi, farver, baggrundsbilleder, header og sidebjælker. Der er også en CSS Editor, der giver dig mulighed for at tilføje din egen brugerdefinerede kode, hvis du har brug for det.

Der er ingen tvivl om, at Squarespace-webstedsbyggeren er intuitiv, og for dem med begrænset webdesignoplevelse kan det være en god mulighed. Imidlertid er de tilpasninger, du kan foretage, begrænset, og det kan blive frustrerende, især når dit websted vokser.

WordPress-plugins

WordPress-pluginsDa vi diskuterede WordPress-temaer, berørte vi ideen om at vælge et indbygget-til-formål-tema, der har indbyggede funktioner. De fleste moderne temaer har mange integrerede funktioner og funktionaliteter, der allerede er indarbejdet. Men der er tidspunkter, hvor du har brug for ekstra funktionalitet, der ikke leveres gennem dit tema. Ligeledes kan en bestemt funktion være inkluderet i dit tema, men dit websted har brug for en mere avanceret version.

Det smukke ved WordPress er, at enhver ekstra funktionalitet, du har brug for, hurtigt og nemt kan tilføjes ved hjælp af et WordPress-plugin. Der er tusindvis af plugins tilgængelige, og for hver funktion, du vil installere, er der altid et antal nyttige plugins at vælge imellem, der kan gøre jobbet godt. Denne fleksibilitet, som WordPress giver, hvilket giver brugerne mulighed for at integrere eventuelle ekstra nødvendige værktøjer, er uvurderlig til at udvide websteder og virksomheder.

Når du vælger de rigtige plugins til dit websted, skal du sørge for at gøre din research. Der er både et bredt udvalg af gratis plugins og premium plugins, så det bedste sted at starte en søgning er WordPress-arkiv eller CodeCanyon.

Squarespace-funktioner og -integrationer

Når det kommer til WordPress vs Squarespace kommer det senere med mange indbyggede funktioner, som du kan bruge. Disse inkluderer …

 • Galleri-blokke – Vis gallerier, gitterlayouter, skydere med mere.
 • Videobaggrundsbilleder – Tilføj den valgte video for at skabe en opmærksomhedsfremmende baggrund.
 • Lydsamlinger – Upload og del dine album på dit websted.
 • Meddelelseslinje (Også kendt som en Hello Bar) – Fremhæv kampagner eller annoncer nyheder på hjemmesiden til dit websted.
 • Formblokke – Tilføj en formular for at fange din besøgende data, eller lad dem komme i kontakt med dig.

Squarespace-integration er også indbygget i platformen og opsætningen klar til brug. Dette sparer dig for at skulle navigere på markedspladser for at finde eventuelle ekstra funktioner, du muligvis har brug for, og derefter installere plugins. For en alt-i-én-webstedsbygger er udvalget af integrationer, som Squarespace tilbyder, bemærkelsesværdigt. Her er bare et udvalg af, hvad der tilbydes …

 • Disqus – Brug dette avancerede kommentarsystem i stedet for standard Squarespace-kommentarsystemet.
 • Stripe, Apple Pay og Paypal – Accepter betalinger på dit websted på flere måder.
 • Sociale medier – Opret forbindelse med dine sociale mediekonti, inklusive Facebook, Twitter, Instagram, iTunes Store, LinkedIn, Tumblr og meget mere.
 • Google-skrifttyper og typekit – Begge integreret i Style Editor.
 • Adobe Creative Cloud Image Editor – Giver dig mulighed for at redigere og forbedre billeder direkte i Squarespace.
 • YouTube og Vimeo – Integrer videoer på dit websted fra disse kanaler.

Du kan også integrere andre tredjeparts tjenester, herunder Google AdSense, Etsy, Eventbrite og Facebook Pixel. Squarespace tilbyder dog ingen support til tredjepartsintegrationer og kan ikke garantere fuld kompatibilitet med deres skabeloner. Muligheden for tredjepartsintegrationer er heller ikke tilgængelig for dem, der er på den personlige plan, så du bliver nødt til at opgradere.

WordPress ydeevne og sikkerhed

Alt i én WP-sikkerhed og firewall

Hvis du vælger at bruge WordPress, er dit websteds ydelse og sikkerhed dit ansvar. At vælge en effektiv hostingudbyder kan hjælpe, men du bliver også nødt til at installere et antal plugins for at sikre, at dit websted er sikkert, sikkert og kører glat på alle tidspunkter.

Sikkerhed – Installer det gratis WordPress-plugin Alt i én WP-sikkerhed og firewall og for yderligere sikkerhedstips læse vores artikel, hvordan du forbedrer din WordPress-webstedssikkerhed.

Hastighed – Der er meget, du kan gøre for at forbedre hastigheden på dit WordPress-websted, fra at holde dit websted opdateret, til at bruge en billedoptimeringsværktøj og et cache-plugin. Se vores artikel om, hvordan du fremskynder WordPress for at få flere oplysninger.

Ydeevne – Websteder, der modtager store mængder besøgende, eller som indeholder store mængder medier, er nødt til at holde øje med ydeevnen. Indlæses webstedet altid hurtigt, er kvaliteten af ​​mediestrømning konstant høj og er nedetid lav? Hvis svaret er et af disse spørgsmål er ‘Nej’, skal du muligvis overveje at bruge et Content Delivery Network (CDN).

At være på toppen af ​​webstedets vedligeholdelse og holde øje med sikkerheden og ydeevnen på dit websted er et must for WordPress-webstedsejere. Der er dog masser af webudviklere og agenturer, der leverer disse tjenester, hvis du hellere vil outsource dette arbejde.

Squarespace-ydeevne og sikkerhed

Da Squarespace er en alt-i-en hostet løsning, tages alle websteds ydeevne og sikkerhedsproblemer sig af dig. Her er nogle af dens topydelse og sikkerhedsfunktioner …

 • Squarespace samarbejder med DNS-leverandører for at give dig trafikrutering, pålidelighed og oppetid i topklasse.
 • Det globale Squarespace CDN håndterer milliarder af hits hver måned.
 • Alle Squarespace-websteder har SSL-certifikater, der sikrer de besøgende forbindelser til dit websted.
 • Avancerede DDoS-afbødningsteknikker anvendes til at beskytte dit websted mod ondsindet trafik.
 • Squarespace-websteder overvåges hvert minut fra 20+ steder rundt om i verden, med et operationsteam til rådighed døgnet rundt klar til at reagere på eventuelle opdagede hændelser.

WordPress Support

WordPress.org giver omfattende dokumentation på deres hjemmeside. Dette kan imidlertid næppe sammenlignes med de oplysninger, der deles og diskuteres af det globale WordPress-samfund.

Blogs, som vores egne her på WPExplorer, tilbyder nyttige artikler, tutorials og vejledningsvejledninger for begyndere lige til professionelle WordPress-udviklere. Fora, hvor du kan stille spørgsmål og dele problemer, er almindelige. Og for mere presserende problemer, kan du prøve en WordPress-vedligeholdelsestjeneste eller ansætte en udvikler.

For dem, der beslutter at købe et premium WordPress-tema, plugins eller andre værktøjer, kan understøttelsen, der følger med disse produkter, ofte være værd at prismærket. En-til-en e-mail eller billet support døgnet rundt er ofte ikke ualmindeligt for de dyrere produkter, hvilket kan hjælpe med at sikre, at dit websted hele tiden kører til sin fulde kapacitet.

Squarespace Support

Squarespace Support

Squarespace tilbyder personlig support fra deres Kundepleje Team. Support er 24/7 via en-til-en live chat eller e-mail. Det Hjælpecenter er også fuld af populære guider og emner, videoer og webinarer, der taler dig gennem alle Squarespace-funktioner og hvordan du bruger dem på dit websted.

WordPress.org vs Squarespace – En sammenligning

Så nu har vi en god forståelse af, hvad begge disse platforme tilbyder. Men hvordan måles de mod hinanden? Lad os se på de vigtigste sammenligningsområder …

WordPress vs Squarespace – Prissætning

WordPress er en gratis løsning, hvor de eneste løbende månedlige omkostninger er hosting og registrering af domænenavn. Der er dog masser af premiumværktøjer til rådighed, så du kan opskalere dit websteds funktionalitet, som du ønsker. Grundlæggende er WordPress en “betal så meget eller så lidt som du ønsker” slags aftale.

Til sammenligning skal du bruge Squarespace til at vælge en månedlig plan for at bruge Squarespace. Og hvis du vælger en avanceret plan, vil det med tiden koste dig. Når det er sagt, gør værktøjerne, support og indbyggede funktioner, Squarespace god værdi for pengene.

WordPress vs Squarespace – Temaer, skabelon og funktioner

WordPress tilbyder tusinder af gratis og premium temaer og plugins med indbyggede og installerbare funktioner og funktionaliteter. Uanset hvilke ekstramateriale du vil tilføje til dit websted, kan WordPress imødekomme dine projekts behov. Dette gør det til en fantastisk platform for websteder at vokse og udvikle sig over tid.

Squarespace tilbyder også et imponerende udvalg af skabeloner, funktioner og integrationer. Specielt sammenlignet med andre alt-i-en-platforme som Wix og Weebly, er Squarespace langt foran konkurrencen. Du er dog stadig begrænset til Squarespace, og du finder ikke den samme fleksibilitet, som WordPress giver.

WordPress vs Squarespace – Tilpasning og brugervenlighed

WordPress vinder hænderne ned på tilpasning. Denne platform giver dig ultimativ kontrol over dit websted. Ulempen med dette er imidlertid, at det ikke giver den samme brugervenlighed som Squarespace, og det har en stejl indlæringskurve for begyndere.

Squarespace har flere begrænsninger, men dens intuitive træk-og-slip-websitebygger og indbyggede funktioner gør design af et websted til en hurtig og sjov oplevelse.

WordPress.org vs Squarespace – Support

Både WordPress og Squarespace har et stærkt netværk af support omkring dem. Squarespace’s support er mere centraliseret med et dedikeret Help Center og kundeserviceteam. Dette kan passe til begyndere, eller dem, der kan lide en-til-en-støtte og -sikkerhed lige ved hånden.

WordPress.org tilbyder ikke en-til-en-support som sådan, selvom det ofte er tilgængeligt som en del af premium-produktpakker. Dog styrker WordPress-samfundet, at uanset dit problem eller spørgsmål, du finder svaret online. Supporten er der – du skal muligvis bare søge efter den.

Afsluttende tanker om WordPress vs Squarespace

Begge platforme giver dig mulighed for at oprette smukke, professionelle og brugervenlige websteder. Så den løsning, du vælger, skal udelukkende være afhængig af dine egne behov og dit websted. Overvej dit budget, enhver tid begrænsninger, dine personlige webdesign færdigheder og vigtigst de langsigtede ambitioner for dit projekt.

WordPress vs Squarespace – hvilken vil du vælge til dit projekt? Del dine tanker i kommentarerne herunder …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map