WordPress vs Blogger – Hvilken er bedre for din blog?

WordPress vs Blogger - Hvilket er bedre for din blog

Hvis du ønsker at starte din egen blog, har du måske svært ved at beslutte, hvilken platform du skal bruge. Både WordPress.org og Blogger er gode muligheder, og derfor har vi anbragt dem mod hinanden i denne WordPress vs Blogger-guide.


Ved at diskutere fordele og ulemper ved WordPress og Blogger i dybden, sigter vi mod at hjælpe dig med at forstå, hvilken er den rigtige løsning til dit projekts behov. Så lad os komme i gang!

En introduktion til WordPress

WordPress vs Blogger

WordPress er en open source-software, der er gratis at bruge og let kan tilpasses. Et ganske utroligt samfund omgiver WordPress, der giver adgang og support til adskillige temaer, plugins og værktøjer. Dette sikrer, at WordPress-brugere kan oprette en hvilken som helst type websted, producere unikke designs og tilføje funktioner og funktionaliteter, der er specifikke for hvert enkelt projekt.

Når vi diskuterer WordPress i denne artikel, henviser vi til WordPress.org. WordPress.com er en separat enhed, og for at finde ud af mere om det, se vores artikel WordPress.com vs WordPress.org.

Her er fordelene og ulemperne ved at bruge WordPress.org …

WordPress.org fordele:

 • Softwaren er gratis at bruge og vil altid være.
 • Et godt valg for alle, fra den ydmyge blogger til globale virksomheder.
 • Ejerskab af dit websted.
 • Ubegrænsede tilpasningsmuligheder.
 • Tema og plugins – vælg blandt tusinder af WordPress-temaer og plugins.
 • Opret enhver type websted, ikke kun en blog.

WordPress.org Ulemper:

 • Tager tid at lære.
 • Opsætning af et nyt websted kan ikke udføres inden for få minutter.
 • Du skal betale for dit domænenavn og hosting-service.
 • Sikkerhed og vedligeholdelse af dit websted er dit ansvar.

En introduktion til Blogger

Blogger

Blogger er en blog-udgivelsestjeneste, der ejes og hostes af Google. Et af de tidligste dedikerede blogværktøjer, Blogger blev oprindeligt oprettet af Pyra Labs og blev købt af Google i 2003. Siden da er det blevet en populær bloggplatform, der giver en hurtig og nem at bruge, gratis hostet bloggingtjeneste til masserne. Her er nogle af dets største fordele og ulemper.

Blogger-fordele:

 • Ideel til nye eller afslappede bloggere – Blogger er meget hurtig og nem at konfigurere.
 • Gratis at bruge.
 • Brug dit eget domænenavn eller et gratis Blogger-underdomæne.
 • Gratis skabeloner – vælg fra en af ​​Bloggers gratis skabeloner eller køb en tredjepartsskabelon.
 • Google tager sig af al hosting, sikkerhed og vedligeholdelse af websteder.
 • Integreres problemfrit med andre Google-funktioner som Google Analytics, Google AdSense og Google Plus.

Blogger Ulemper:

 • Kun henvender sig til blogs – hvis du vil oprette en eCommerce-butik, katalogwebsted eller faktisk enhver anden webside end en blog, er Blogger ikke noget for dig.
 • Manglende ejerskab – alle Blogger-websteder er hostet af Google, så medmindre du eksporterer dit websted til en anden platform, vil du aldrig rigtig eje det.
 • Begrænsede funktioner – Blogger indeholder begrænsede funktioner, der muligvis ikke er tilstrækkelige til en blomstrende blog.
 • Mangel på kontrol – minimale tilpasningsmuligheder.

Som du kan se, har både WordPress og Blogger en række forskellige fordele og ulemper. Så lad os nu overveje hver platform mere detaljeret.

WordPress vs Blogger Price

Prisfastsættelse

Både WordPress og Blogger er overkommelige platforme at bruge og vil ikke bryde banken. Sådan fungerer penge.

WordPress-prissætning

WordPress-softwaren er også gratis at bruge. Men da WordPress.org ikke er en alt-i-en-løsning, skal du betale separat for at være vært for dit websted og købe et domænenavn.

Der er også adskillige premium-temaer, plugins og værktøjer, som du kan købe for at hjælpe med at udvide dit websteds funktionalitet og udvide din virksomhed. Disse produkter er dog alle valgfri, så hvis du vælger at bygge dit websted med WordPress, kan du faktisk bruge så lidt eller så meget, som du gerne vil.

Blogger-priser

Blogger er helt gratis at bruge. Fra underdomænet og hosting til de tilgængelige temaer kan du oprette en blog uden at betale en krone. Når det er sagt, er der muligheden for at købe et domænenavn såvel som et premium Blogger-tema. (Blogger-temaer vil blive behandlet nærmere i denne artikel).

Blogger tilbyder gratis underdomænenavne, der ligner sådan noget ’nameofblog’.blogspot.com. Hvis du vil have et domænenavn, der ikke ender i .blogspot.com så kan du købe dit eget domæne via Google eller en tredjepart.

Sammenligning af priser

Blogger er en fantastisk mulighed for dem, der ønsker at oprette en blog gratis eller på et meget stramt budget. WordPress vs Blogger kan være lidt dyrere at opsætte på grund af hosting- og domæneomkostningerne. Det giver dog mulighed for ekstra premium-værktøjer, så du kan opgradere dit websteds funktionalitet, hvis du ønsker det.

Hosting til WordPress vs Blogger

Den bedste WordPress-hosting til dit websted

Blogger- og WordPress-hosting er meget forskellige, og det er vigtigt, at du forstår, hvad begge platforme tilbyder.

WordPress Hosting

Hvis du vælger WordPress, skal du finde en hostingudbyder, der er vært for dit websted. Der er adskillige hostingtjenester tilgængelige, og du bliver nødt til at gøre din research for at finde ud af, hvad der er bedst til dit websted.

Hostingudbydere varierer meget i pris, så uanset dit budget vil du være i stand til at finde en plan, der fungerer for dig. For at komme i gang skal du tjekke vores artikel om, hvad du skal kigge efter i WordPress-hosting, eller bare hoppe lige ind i vores anbefalinger om de bedste WordPress-hostingmuligheder.

Ulempen ved at bruge WordPress er, at du 100% ejer dit websted. Og hvis du ikke er tilfreds med din hostingudbyder, kan du blot flytte dit websted til en anden vært.

Blogger-hosting

Bloggers hosting leveres alle af Google. Dette betyder, at ikke kun du får din hosting gratis, du ikke har hovedpinen ved at vælge den rigtige hostingudbyder til dit nye projekt. Google tager også sig af alle dit websteds problemer med sikkerhed, hastighed og optimering, så du kun kan fokusere på din blogging.

Ulempen med Blogger er, at da din blog er vært på Google-servere, ikke ejer du eller har kontrol over dit websted. Blogger leverer en bloggingtjeneste, og hvis Google nogensinde besluttede at pludselig lukke den eller nægte dig adgang, ville du miste din blog og alt det hårde arbejde, du lægger i den.

Hosting sammenlignet

Vælg Blogger, hvis du vil have gratis hosting, der alt sammen er taget af dig. Hvis du vælger at bygge dit websted på WordPress, skal du betale for dit hosting. Du vil dog have fuldt ejerskab af dit websted, en vigtig faktor for mange.

WordPress vs Blogger Brugervenlighed og kontrol

Brugeroplevelsen fra WordPress og Blogger er også meget forskellig. Blogger er hurtig og nem at konfigurere, men mangler de funktioner og muligheder, som de fleste af os ønsker på et websted. WordPress har på den anden side flere trin i installationsprocessen, og det vil tage længere tid at designe et fuldt fungerende websted. Når du først er oprettet, har du total kontrol over dit websted og derfor potentialet til at vokse og forbedre din blog over tid. Lad os se nærmere på anvendeligheden af ​​begge disse platforme.

WordPress brugbarhed & kontrol

Som nævnt har et WordPress-websted en meget langsommere opsætningsproces. For at komme i gang med WordPress skal du …

 1. Køb et domænenavn
 2. Vælg en hostingudbyder
 3. Installer WordPress (dette skal gøres lettere af din hostingudbyder)
 4. Vælg et WordPress-tema

De fleste af ovennævnte trin tager tid, og det er nødvendigt med forskning for at hjælpe dig med at vælge den rigtige hostingtjeneste og tema til dit projekt.

Når du har installeret WordPress og dit nye tema, skal du tage tid til at tilpasse din blog. Afhængigt af hvilket tema du har valgt, kan dette gøres via temaindstillingerne i dit WordPress-betjeningspanel, ved hjælp af tilpasseren på den levende side af dit websted, med en sidebygger eller ved hjælp af kode. Eventuelle ekstra funktioner eller funktionaliteter, som du har brug for, og som ikke leveres af dit tema, kan også installeres ved hjælp af plugins.

WordPress Dashboard

Når dit websted er konfigureret, kan du tilføje blogindlæg via WordPress-posteditoren, som kan findes i dit WordPress-dashboard. Posteditoren er nem at bruge og giver dig mulighed for at tilføje billeder, video, tabeller, knapper og meget mere til dine blogindlæg.

Som du kan se, kan WordPress ikke konfigureres inden for få minutter. Når du først har installeret, har du total kontrol over visualiteten og funktionaliteten i din blog, samt et valg af værktøjer, du kan bruge til at tilpasse dit websted. Og muligheden for at tilføje eventuelle ekstra funktioner til din blog til enhver tid sikrer, at dit websted kan imødekomme alle dine blogbehov.

Blogger-brugervenlighed og -kontrol

For at tilmelde dig Blogger er alt hvad du behøver en Gmail-adresse. For det første bliver du bedt om at vælge et navn til din blog og vælge et af Blogger-temaerne (dækket i det næste afsnit). Din nye blog åbnes derefter i Blogger Editor, klar til redigering.

Brugervenlighed vs kontrol

Blogger Editor er det sted, hvor du foretager alle ændringer på dit websted. Her kan du tilføje widgets til din startside, oprette nye sider og skrive og udgive blogindlæg. Du kan også kontrollere din blogs analyse, administrere Google AdSense og meget mere.

Blogger Editor er relativt ligetil at bruge. Eventuelle ændringer, der kan foretages, kan forhåndsvises med det samme, og alle nødvendige bloggingsbehov imødekommes. Når du først er tilfreds med dit websted, skal du blot klikke på Offentliggøre. Dit websted bliver derefter live, med al hosting, SEO, sikkerhed og vedligeholdelse taget hånd om – en ekstremt nem måde at udgive et websted på.

Funktionerne leveret af Blogger er dog grundlæggende, og tilføjelse af ekstra funktionalitet kan kun ske gennem et begrænset antal widgets eller via tilpasning af CSS-koden. Derfor er der en tydelig følelse af manglende fleksibilitet i forhold til, hvordan du kan tilpasse og udvide dit websted.

Sammenligning af brugervenlighed og kontrol

Hvis du vil oprette en blog hurtigt og med minimalt ståhej, er Blogger din platform. Uden hostingproblemer og en enkel installationsproces kan du nemt smide sammen en rimelig blog.

Når det er sagt, giver Blogger ikke en sjov og spændende designoplevelse, som nogle webstedsbyggere gør (se vores artikel WordPress vs Wix). Det giver dig også minimal kontrol over udseendet og layoutet på dit websted samt de funktioner, du kan bruge. Så hvis du håber på at oprette et unikt og opmærksomme sted, er Blogger ikke løsningen for dig.

WordPress tager længere tid at konfigurere, men har den langsigtede fordel ved kontrol. Dette giver dig mulighed for at tilføje funktioner og funktionaliteter, der er specifikke for din blogs behov. Du kan også opgradere dit websted over tid og tilføje ekstra værktøjer, der hjælper dit websted med at udvikle sig og blive virkelig succesrig.

Temaer til WordPress vs Blogger

Både WordPress og Blogger leverer en række gratis og premium-temaer at vælge imellem. Lad os finde ud af mere!

WordPress-temaer

WordPress-temaer

WordPress har meget at tilbyde, når det kommer til temaer. Hvis du leder efter gratis WordPress-temaer, skal du altid vælge og installere fra WordPress-arkivet eller fra en velkendt og betroet udvikler. Temaer i WordPress-arkivet har gennemgået en streng screeningsproces, og du finder dem godt kodet, sikkert og fuldt fungerende. Og med tusinder af gratis temaer, vil du helt sikkert finde noget der, der passer til dine behov.

Der er også et bredt udvalg af premium-temaer, som du kan købe. Disse kan igen købes direkte fra temaudviklere eller gennem temamarkeder som Themeforest. Premium-temaer er generelt dyrere end Blogger-temaer, der spænder i pris fra ca. $ 30-100. Imidlertid leveres de bedste WordPress-temaer normalt imponerende funktioner og funktionaliteter samt leverer omfattende dokumentation, der understøtter dig i din designproces.

Bortset fra beslutningen om gratis og premium, skal du også vælge en ‘type’ WordPress-tema. Mange WordPress-temaer er bygget til formål, hvilket betyder, at de indeholder særlige funktioner til at imødekomme en bestemt niche. I den anden ende af spektret er flere temaer. Disse temaer giver dig mulighed for at designe originale websteder ved at tilpasse alle aspekter af dit websted.

Blogger-temaer

Temaer Blogger

Blogger indeholder et antal gratis temaer, som du kan vælge fra i Editoren. Imidlertid kan premium Blogger-skabeloner også købes fra et antal Blogger-udviklere og fra temamarkeder såsom ThemeForest. Disse skabeloner er normalt prissat mellem $ 20 til $ 30, så du kan ikke bryde banken. Uanset hvad du blogger niche, vil du derfor kunne finde et Blogger-tema, der passer til dit websted.

Temaer sammenlignet

Der er ikke rigtig nogen sammenligning, når det kommer til temaer for WordPress vs Blogger. WordPress-temaer er langt bedre med mere valg, et større udvalg af funktioner, bedre layouts & visuals og meget mere. Selvom der er nogle gode Blogger-temaer til rådighed, er deres mangel på funktioner og tilpasningsmuligheder dem til et hårdt salg ved siden af ​​de højeste temaer, som WordPress leverer.

Funktioner og funktionalitet i WordPress vs Blogger

Tilføjelse af ekstra funktioner og funktionalitet til dit websted gør det muligt at skille sig ud fra mængden og imødekomme direkte til dit publikums behov. Så hvordan kan funktionerne og funktionerne i WordPress vs Blogger sammenlignes?

WordPress funktioner og funktionalitet

Bedste WordPress-plugins gratis og premium

De fleste moderne WordPress-temaer leveres med en række indbyggede funktioner og funktionaliteter. Premium WordPress-temaer vil især indeholde en række ekstra værktøjer. Disse adskiller sig fra tema til tema, så kontroller altid, hvad et tema inkluderer, før du foretager et køb.

En af de mest imponerende aspekter af WordPress er imidlertid, at uanset hvilke funktioner du ønsker, der er et plugin til det. Så hvis dit tema ikke leveres med bestemte funktionaliteter, du har brug for, skal du bare kigge efter et plugin, der hurtigt kan installeres for nemt at tilføje flere funktioner til dit websted.

Som med temaer er der tusinder af gratis og premium WordPress-plugins tilgængelige. Disse findes i WordPress Repository, eller købt fra individuelle udviklere eller markedspladser som CodeCanyon.

Bloggerfunktioner og funktionalitet

En af de største ulemper ved at bruge Blogger er manglen på funktioner og tilpasningsmuligheder. Blogger giver “Gadgets”. Disse gadgets giver en række forskellige funktioner, som bloggere kan tilføje for at hjælpe med at forbedre deres websted. Gadgetfunktionalitet inkluderer …

 • E-mail-abonnement – opfordre dine læsere til at deltage i din e-mail-liste.
 • Blogsøgning – lad dit publikum søge på din blog efter emner, der interesserer dem.
 • Liste over populære indlæg – vis dine mest populære indlæg.
 • Logo – tilføj dit logo til din blog.
 • Profil – vis oplysninger om dig selv.

For dem med kodningsoplevelse giver Blogger dig også mulighed for at ændre din blogs design ved hjælp af HTML eller CSS, samt tilføje HTML-kode fra tredjepartswebsteder.

Sammenligning af funktioner og funktionalitet

Der er lidt sammenligning mellem de funktioner og funktionalitet, der tilbydes af Blogger og WordPress. Selvom Blogger tilbyder alle de vigtige funktioner, der er nødvendige for at starte en blog, kan den simpelthen ikke konkurrere med det brede sortiment af WordPress-værktøjer og plugins, der tilbydes.

WordPress vs Blogger Sikkerhed og vedligeholdelse

Sikkerhed

Sikkerhed og generel vedligeholdelse af dit websted, herunder opdateringer, webstedshastighed og sikkerhedskopiering, er alle afgørende aspekter af webstedsstyring. Så hvordan adskiller de sig mellem Blogger og WordPress?

WordPress Sikkerhed og vedligeholdelse

I modsætning til Blogger, hvis du beslutter dig for at bygge dit websted med WordPress, er du stort set på din egen med sikkerhed og vedligeholdelse. Derfor er det vigtigt, at du er proaktiv, og installerer et antal plugins, der hjælper dig med at holde dit websted sikkert og fuldt fungerende.

Her er et par af de vigtigste WordPress-plugins, du skal overveje at installere fra get-go.

 • Sikkerhed – hold dit websted sikkert og sikkert med det populære og gratis plugin Wordfence Security.
 • Backup – brug et plugin som VaultPress eller UpdraftPlus at jævnligt tage backup af dit websted og derefter gendanne det om nødvendigt.
 • Hastighed – W3 Total Cache forbedrer dine websteds hastighed og samlede ydelse (eller din kan prøve en gratis CDN).

Bloggers sikkerhed og vedligeholdelse

Sikkerhed og vedligeholdelse er ikke et problem med Blogger, som for mange er en vigtig årsag til at vælge Blogger som deres platform. Da Blogger ejes og hostes af Google, tages alle dine sikkerheds- og vedligeholdelsesbehov i betragtning. Din blog kan også sikkerhedskopieres til din computer med få klik. Og alt gratis.

Sikkerhed og vedligeholdelse sammenlignet

Det er tydeligt, at Blogger og WordPress giver meget forskellige oplevelser, når det kommer til sikkerhed og vedligeholdelse. Alle Blogger-sikkerheds- og vedligeholdelsesbehov bliver taget hånd om for dig. Mens du med WordPress har fuld kontrol, men du bliver nødt til at huske at installere dine egne plugins efter behov.

WordPress vs Blogger Support

At starte en blog på en ny platform kan være en skræmmende opgave. Så det er vigtigt, at der er det rigtige supportniveau, så du nemt kan oprette et passende websted. Lad os se på, hvad WordPress vs Blogger platforme tilbyder i form af support.

WordPress Support

WordPress.org giver også omfattende dokumentation og online fora. For begyndere er dette sandsynligvis ikke det bedste sted at søge hjælp. WordPress-samfundet er enormt, og mange websteder og blogs har skrevet utallige artikler og hjælpeguider om, hvordan man kommer i gang med WordPress. Disse blogs bruger ofte mere nybegyndervenligt sprog og har detaljerede trinvise instruktioner om, hvordan man kommer i gang. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du opretter en WordPress-blog, skal du læse vores praktiske guide til, hvordan du kommer i gang med WordPress.

Hvor WordPress-support især udmærker sig, er hvis du køber et premiumtema eller -værktøj. Afhængigt af temaet kan du modtage videotutorials og dokumentation samt en-til-en e-mail eller telefonisk support. Dette alene gør ofte et premium-tema vel værd at pengene.

Blogger Support

Blogger Support

Blogger leveres med omfattende dokumentation, der indeholder detaljerede oplysninger om, hvordan du opsætter og administrerer din blog, samt tip til, hvordan du hjælper dine artikler med at rangere i søgemaskinerne, og hvordan du bruger Google Analytics til at overvåge dit websteds ydelse.

I din Blogger Editor er der en hjælpefunktion, der giver dig mulighed for at søge Blogger-emner og -artikler. Og der er også et hjælpeforum, der giver et samfund, hvor Blogger-brugere kan mødes, stille spørgsmål og dele problemer.

Afsluttende tanker om WordPress vs Blogger

Den endelige beslutning om WordPress vs Blogger kommer til dine behov og dit projekt.

Blogger er en ideel platform for dem, der ønsker at oprette et hurtigt, men lille bloggingprojekt – en online dagbog, dele en rejseoplevelse med familie og venner eller vise en oplevelse som et bryllup. Det er hurtigt, nemt og gratis at opsætte – men alligevel udlignes dette fraværet af omfattende funktioner såvel som den manglende kontrol og ejerskab, du har over dit websted.

WordPress giver dig mulighed for at oprette en hvilken som helst webside og tilpasse det til dine nøjagtige specifikationer. Hvis du aldrig har brugt WordPress før, vil det tage lidt tid at lære og oprette dit websted. Men de langsigtede muligheder, som WordPress giver, gør det vedvarende med den første langsom start vel værd.

Så nu har du en god forståelse af fordelene og manglerne ved WordPress og Blogger, hvilken du vil vælge?

WordPress vs Blogger – del venligst dine tanker om hver platform i kommentarerne nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map