WordPress Visual Editor: Tip og tricks til begyndere

WordPress blev oprindeligt bygget til at være et simpelt blogssystem, der gjorde publicering af indhold online til en leg. Med tiden er det omdannet til et fuldt udbygget Content Management System (CMS). Brugere har nu fuld kontrol over design og funktionalitet på deres WordPress-websteder. Uden indhold betyder design og funktion imidlertid intet, og i den forbindelse forbliver WordPress tro mod dens rødder: oprettelse og styring af indhold.


Mens mange funktioner er indbygget i WordPress-basissoftwaren, er indholdsoprettelse fortsat dens centrale drivkraft. Med det i tankerne, lad os se nærmere på WordPress-visuelle editor i dette indlæg, og hvordan du bedre kan udnytte det.

WYSIWYG

WordPress giver dig mulighed for at oprette og administrere indhold visuelt snarere end at kode det direkte i dine filer. Således kaldes det en WYSIWYG-editor eller “Hvad du ser er hvad du får” for de uindviede. Redigeringsværktøjet har tre dele:

 1. Visual Editor
 2. Teksteditor (hvor du kan indtaste kode)
 3. Media Uploader (til upload af billedfiler)

Som standard er Visual Editor aktiv, når du opretter et nyt indlæg eller en side (sider > Tilføj ny eller Indlæg > Tilføj ny). Hvis det ved en chance er ikke aktivt, skal du klikke på det:

pic1

WYSIWYG betyder, at det, du ser i Visual Editor, mens du redigerer dit indlæg, er det, der vises i det offentliggjorte indlæg. Teksteditoren giver dig mulighed for at indtaste almindelig tekst og giver dig også mulighed for at indtaste kode (HTML-markering) direkte, som om du arbejdede med den aktuelle HTML-fil. Du aktiverer det ved at klikke på Tekst fane længst til højre for redaktøren:

pic11

Media Uploader gør netop det: uploader mediefiler til mediebiblioteket, så du kan indsætte dem i dine indlæg, som du ønsker:

pic10

Med denne korte introduktion til den kraftfulde WordPress-visuelle editor, lad os nu se, hvordan du kan bruge nogle nøgleknapper til at oprette og redigere indhold. Jeg bruger Blogger-temaet fra vores freebies-samling til illustrationer.

Tilføjelse af tekst

Den første ting er at affyre en ny side eller et indlæg og åbne den visuelle editor: Gå til Indlæg > Tilføj ny. Som standard vil du se en kondenseret værktøjslinje, når du opretter et nyt indlæg:

pic2

Klik på ikonet for køkkenvask for at afsløre andre formateringsindstillinger på værktøjslinjen:

Pic3

Ved grundlæggende oprettelse og styring af indhold, fungerer ovenstående formateringsindstillinger helt fint. Selvom du er ny inden for WordPress, vil de fleste af ikonerne være kendte fra andre tekstredaktører, f.eks. Microsoft Word. Faktisk udfører alle ikoner på den visuelle editor’s værktøjslinje den samme funktion, som identiske ikoner i Microsoft Word gør, så jeg har udpeget de mindre kendte til at diskutere.

For at tilføje tekst skal du blot indtaste dit indhold i editorvinduet. Nogle gange kan du dog have, at dit indhold allerede er skrevet et eller andet sted, og i dette tilfælde kan du blot indsætte det som almindelig eller formateret tekst fra Word ved hjælp af disse knapper på værktøjslinjen:

pic4

Brug af denne rute er hurtig, og den visuelle redaktør gør et godt stykke arbejde med at bevare meget af din formatering fra Word – bedre end i det mindste standardkopiere og indsætte. Som du snart vil opdage, er det ikke et fejlfrit job, og nogle gange kan du ende med manglet tekst. Jeg finder ud af, at det er meget lettere at indsætte som almindelig tekst og derefter udføre formateringen inde i den visuelle editor.

Fjern formatering fra din tekst

Som vi har set, eller som du vil se, når du eksperimenterer med disse formateringsknapper, har den visuelle redaktør svagheder, når det kommer til håndtering af formateret tekst importeret fra andre tekstredigerere. Så du kan måske opleve, at det er bedre at arbejde med almindelig gammel tekst. Dette er den knap, du skal bruge til at fjerne formatering fra importeret tekst:

pic5

Fremhæv din tekst, og klik på den knap. Din tekst har nu standardformateringen af ​​dit tema. Bemærk, at denne knap ikke fungerer for nogle formateringstyper, såsom blokquoter og overskrifter. Der er andre formateringsknapper, der tager sig af disse typer.

Ændring af teksttype

Du har flere teksttyper i dit dokument, inklusive afsnit og overskrifter. Hvis du vil ændre din teksttype, skal du markere den tekstdel, du vil ændre, og klikke på rullemenuen i formatet yderste til venstre på editorens værktøjslinje. Vælg det format, du ønsker, og du er færdig:

pic8

Det er klart, at du kan formatere dine indlæg, som du vil, men sørg for, at der er en vis struktur for konsistens. Sektionsoverskrifter skal for eksempel have det samme overskriftsformat, f.eks Udgiftsområde 2, mens den primære overskrift typisk er Udgiftsområde 1. Derudover skal standardafsnitstekst have et standardformat og det samme skal forformateret tekst og adresser.

Husk: standardformaterne for de forskellige teksttyper afhænger af dit tema. Hvert tema kommer med sin egen standard styling til de typer, du ser i rullelisten med formatet.

Brug Afsnit skriv i rullemenuen for at fjerne formatering fra overskrifter siden Fjern formatering -knappen fungerer ikke til overskrifter og blokeringer.

Brug Blokcitat knap for at formatere eller fjerne formatering af blokquote:

Pic9

Redigering af fuld skærm

pic13

Hvis du kan lide at arbejde med minimale distraktioner, finder du fuldskærmstilstand ideel til dig, og det er denne knap, der aktiverer den. Det lukker simpelthen alle ikke-væsentlige ting på skærmen og overlader dig kun med indholdsboksen og en kondenseret værktøjslinje, der automatisk skjuler og vises, når du holder musepekeren på siden.

Indsæt mere tag

pic12

Selvom dette er en ofte overset funktion ved den visuelle editor, er det meget nyttigt, når det kommer til at vise postuddrag på din blog. Som du allerede ved, viser WordPress uddrag af disse indlæg på hjemmesiden og arkivsiden, hvis du har offentliggjort indlæg på din blog. WordPress trunker imidlertid uddragene tilfældigt, og dette kan være i midten af ​​en sætning.

Det er her de nifty Indsæt mere tagfunktion er praktisk. Det giver dig mulighed for at specificere nøjagtigt, hvor uddraget slutter. Et link, der peger på det fulde indlæg, indsættes, hvor du specificerede uddraget til slut. Der er mange måder, du kan formatere dette tag, men husk, det fungerer som standard kun for indlæg (ikke sider):

pic14

Bemærk: Brug af Indsæt mere tag afhænger af dit valgte temas support. De fleste gennemtænkte udviklede temaer understøtter det, men nogle gør det ikke.

Tilføj og fjern links

pic15

Det er også enkelt at indsætte og fjerne links ved hjælp af disse knapper. De er som standard inaktive, indtil du fremhæver den tekst, du vil oprette linket. Knappen til venstre tilføjer et link, mens den til højre fjerner links.

Særlige tegn

pic6

Hvis du nogensinde har brugt specialtasten-knappen i Word, burde dette også være velkendt. Denne er dog mere intuitiv, da den viser et tegns HTML- og NUM-koder, når du holder musepekeren over det:

pic7

Hvis du er en almindelig WordPress-bruger, er chancerne for, at du allerede er fortrolig med de fleste af de ting, vi har set på ovenfor, men for nye WordPress-brugere skal dette være en praktisk startguide til den visuelle editor i WordPress; dens muligheder såvel som dens begrænsninger.

Jeg vil også gerne høre fra dig om, hvordan du bruger den visuelle editor. Har du nogle tip eller tricks, du gerne vil dele?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map