WordPress-udviklere: Sådan administreres mareridtkunder (og kysser dem farvel)

Sådan administreres WordPress-klienter

Er du lige startet som WordPress-udvikler for kun at finde dig selv kæmpe for klienter, der ser ud til at have sprunget direkte fra dine værste mareridt? Er budgetvinkler eller konstante ændringer i sidste øjeblik stressende for dig? I så fald er det tid til at lægge foden ned og forpligte sig til at foretage en ændring.


Selvom du ikke altid kan se frygtelige klienter på forhånd, du kan sæt systemer på plads til at styre din virksomhed bedre og gøre brudbånd med problematiske klienter meget mindre smertefulde.

I denne artikel diskuterer vi måder, du kan finde og tiltrække ideelle perspektiver, bedst styre din udviklervirksomhed og dele måder med mareridtkunder. Lad os starte med at identificere de rigtige mennesker.

Lær din idealklient at kende

Er du krystalklar over, hvem du ideelt gerne vil arbejde med? Nogle gange er freelancere og mindre erfarne udviklere så ivrige efter at komme i gang med at arbejde, at de ikke screener deres klienter korrekt.

Hvis du finder dig selv kæmper for at tiltrække anstændige kunder, kan det være tid til at ændre din tilgang. Stil dig selv følgende hovedspørgsmål:

 • Vil jeg arbejde med startups eller etablerede virksomheder?
 • Hvad er mine betingelser, der ikke kan forhandles?
 • Hvilken type klienter er mine evner bedst egnet til servering?

Når du har fundet svarene på disse indledende spørgsmål, vil du begynde at tænke over fejl, der skal undgås. Begynd at overveje følgende spørgsmål:

 • Hvordan bidrager jeg positivt til den overordnede tone i kommunikation om projektet?
 • Hvordan planlægger jeg at præsentere det færdige projekt?
 • Vil jeg overføre klienten til at administrere sin egen konto ved projektets afslutning eller ej?

Når du har en drømmeklient i tankerne og aktivt tænker på fremtidige projektrelaterede scenarier, gør du langt mindre tilbøjelige til at tiltrække den forkerte type klient til at begynde med. Nu hvor vi har dækket den glade vej, lad os vende opmærksomheden på mindre ønskelige situationer.

Identificering og håndtering af mareridtkunder

Som en relativt uerfaren WordPress-udvikler er det ikke altid nemt at få øje på en forfærdelig klient på forhånd – selv når du har taget forholdsregler. Der er dog nogle sikre tegn på forfærdelige klienter. Et af følgende spørgsmål skal være nok til at indstille alarmklokker, der ringer og sende røde flag, der kaster himlen op:

 • Konsekvente problemer med betaling.
 • Kunder, der bruger for meget af din tid.
 • Konstante ændringer eller massivt skiftende projektmål.
 • Aggressive eller manipulerende klienter, der strenger dig sammen med muligheden for fremtidig arbejde snarere end fair løn nu.
 • Klienter, der ikke lader dig gøre dit job og forsøger at kommandere dit ansvar.

Det er ikke altid let at holde et køligt hoved, men du skal være i stand til objektivt at bemærke disse opførsler i første omgang og derefter roligt beslutte, hvordan man skal løse problemerne.

Projektstyringsværktøjer som Trello hjælper tingene med at køre problemfrit.

Projektstyringsværktøjer som Trello hjælper tingene med at køre problemfrit.

Når du har bestemt, hvilke af dine nuværende klienter der er potentielt problematiske, er det tid til at tage skridt til at afbøde eventuelle problemer. Grundlæggende projektorganisation går langt i retning af at slukke brande på forhånd eller i det mindste få dig gennem til målstregen i et stykke. Overvej at anvende alle følgende teknikker:

 • Brug et klientadministrationssystem som Trello, eller Base Camp at holde dine forskellige ænder i træk.
 • Opret en klientmanual til at hjælpe din klient med at skifte til styring af hans eget websted og skaffe fremtidig smerte.
 • Opret et kundespørgeskema for at afklare servicevilkår og forventninger på forhånd.
 • Rediger din klients administrative menu for at gøre selvstyring til en lettere mulighed ned ad vejen.
 • Gennemgå nøje og (potentielt) revidere din kontrakt.
 • Konstant finpudse dine kunders kommunikationsevner.

Det vigtigste er, at du behandler dig selv godt igennem denne proces. Professionalisme svarer ikke til at være nogens dørmatte. hvis du gøre føler, at du bliver nødt til at bide kuglen og udholde en vanskelig klientoplevelse indtil afslutningen af ​​et bestemt projekt, husk disse forsigtige punkter i tankerne:

 • Sæt grænser. Gå ikke til store ekstreme forsøg på at behage urimelige klienter. Nogle mennesker bliver simpelthen aldrig tilfredse, uanset hvad du gør. Du har al ret til at bevare din sundhed; din succes på lang sigt afhænger af at gøre det.
 • Vær lige med dig selv. Evaluer ærligt dine følelser overfor en klient, og hvis noget føles underligt, men du ikke kan finde ud af, hvad det er, skal du stole på din tarm og begynde at tage skridt til at løsne dig. 99 gange ud af 100 har du ret.
 • Frygt ikke for at give slip. Planlæg fremad ved at markedsføre dine tjenester til din ideelle kunde, når du forbereder dig på at affyre din nuværende kunde. Undertiden åbner døren for adskillige perfekte klienter en slukke.

Firing af klienter, der ikke er et godt match

Selv med den bedste indsats er du nogle gange nødt til at afbryde båndet med en klient hurtigere end forventet. Når et klient-udvikler-forhold bryder uopretteligt, er det tid til at dele måder – ingen undtagelser. Ideen om at skyde en klient kan være skræmmende, men det er en normal del af det kommercielle liv, og du skal behandle det som en læringsoplevelse. Her er de vigtigste trin, du skal huske på:

 1. Respekt og taknemmelighed: Bevar denne overordnede tone, lad ikke følelser krybe ind og forblive rolige og respektfulde.
 2. Forbliver neutral, men fast: Undskyld, brug faktuelle sprog, og gør det klart, at du afbryder forholdet.
 3. Resumér din position: Giv en kort forklaring på dine handlinger, og angiv en endelig dato.
 4. Tilbyde en løsning: Foreslå andre WordPress-udviklere, der muligvis passer bedre. Hvis det er relevant, skal du tilbyde en fuld eller delvis refusion.
 5. Positiv udsendelse: Tak klienten for læringsoplevelsen, og ønsker ham lykke til i alle fremtidige bestræbelser.

Eksempelskabelon

Der er mange måder at gøre dette på. Sådan kan oversigten ovenfor se ud i e-mail-form:

Kære [klient],

Jeg håber, at denne meddelelse finder dig godt. Der er et vigtigt emne, som jeg gerne vil gøre opmærksom på.

Vi har arbejdet sammen i de sidste seks måneder, og jeg tror, ​​det er nødvendigt, at det ændrer sig. Da vi har forskellige tilgange og standarder med hensyn til færdiggørelse af projektet, tror jeg, at en WordPress-udvikler, der har mere tid til at afsætte til dine bestræbelser, bedst tjener din virksomhed. Fra [dato] vil jeg ikke længere være i stand til at give dig WordPress-udviklingstjenester.

For at hjælpe dig med denne overgang har jeg samlet en liste over udviklere, der muligvis er tilgængelige til at tage dig på som en ny klient:

[Forslag]

Du kan forvente, at en fuld refusion for det forudbetalte projekt, der skulle ske i otte uger, krediteres din konto inden for 24 timer.

Tak for muligheden for at arbejde med og lære af dig. Jeg ønsker Dem alt det bedste fremad.

Med venlig hilsen.

[Dit navn]

Hvad nu?

Er du klar til at kysse dine mareridtklienter farvel? Lad os sammenfatte de trin, vi foreslog:

 1. Start med at bestemme, hvem du vil have, at dine ideelle klienter skal være.
 2. Bekræft, om du har nogen nuværende helvede klienter.
 3. Håndter problemklienter effektivt på kort sigt.
 4. Administrer dig selv – der er ingen grund til at tage ekstreme overgreb. Hvis en pludselig fyring er nødvendig, skal du gøre det.
 5. Ildsfuldt afsked klienter, der ikke passer godt.

Vi er nysgerrige efter at høre, hvordan du har håndteret lignende oplevelser som dem, der er omtalt ovenfor. Hvordan administrerer du uudholdelige klienter? Har du nogensinde været nødt til at skyde noget? Del dine oplevelser i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector