WordPress ordliste for begyndere (forvirrende betingelser forklaret!)

For en ny i bloggingens verden kan alle de nye termer, der smides rundt, blive temmelig forvirrende – især hvis du har lidt eller ingen baggrund inden for computere og webudvikling. Denne artikel forklarer nogle af de mere almindelige udtryk, som du sandsynligvis vil støde på, når du begynder at blogge. Lad os komme lige til det!


Hvad er en blog, alligevel?

Blog er forkortelse for “weblog” – en online log, som en dagbog eller en journal. Blogs er normalt personlige websteder, hvor enkeltpersoner opretter indlæg om alt fra deres daglige liv til opskrifter til kommentarer om varme emner, men de har udviklet sig til at omfatte brug af virksomheder og organisationer til at tale om vigtige spørgsmål eller til at give ekspertise.

Blogindlæg vises som regel i omvendt kronologisk rækkefølge (det vil sige, at den seneste vises først). Men rol ikke, du kan altid omarrangere dine blogindlæg ved hjælp af indbyggede temaindstillinger (som at ændre datoen) eller ved at installere et gratis plugin som f.eks. Indlægstyper ordre.

Front End vs Back End

Du kan undertiden se ordene forenden og bagenden kastet om. Det frontend er den del af det websted, som slutbrugerne (det vil sige besøgende) ser, når de besøger et websted.

Et websteds frontend

Et websteds frontend

Det bagende er den del, hvor al kodning sker – eller, i blogger’s tilfælde, hvor indholdsstyring og webstedsdesign sker. For dig, bloggeren, er WordPress-administratoren din bageste ende. Når du logger ind på dit WordPress-websted, logger du ind på bagsiden af ​​dit websted.

Dette er bagenden

WordPress Dashboard, en del af admin.

Bootstrap, HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery

Hvis du troede, at disse udtryk helt fra et andet sprog, er du faktisk ikke langt væk fra mærket. Men det er ikke nødvendigt at lade dine øjne glasere over nu, hver gang du ser dem!

CSS3, HTML5 og PHP er alle almindelige, populære programmeringssprog. Det er hvad udviklere bruger til at opbygge og designe websteder. Som blogger behøver du sandsynligvis ikke at lære eller bruge nogen kode – især da Word Builder WordPress-plugins er blevet så populære. Hvis du bruger et tema som Total, kan du oprette et fuldt tilpasset websted uden at lære eller bruge kode (alle sidesektioner, farvevalg, ikoner og mere er indbygget!).

bootstrap er en udviklingsramme, der bruges til at opbygge websteder. Det er en frontend-ramme, som betyder, at i stedet for at håndtere kodesprog, ser du, hvad slutbrugeren ser. Oprindeligt designet til at tilskynde til konsistens på tværs af interne værktøjer på Twitter, det udvides til en samling af værktøjer, der er tilgængelige for enhver udvikler.

jQuery er et JavaScript-bibliotek – software designet til at gøre manipulering af websides elementer enklere og lettere for udviklere. Det her

Dette er ikke ting, som den gennemsnitlige blogger har brug for at bekymre sig om, men de er ofte nævnt i funktionerne i plugins, temaer og andre applikationer, så nu ved du, hvad de er, når du støder på dem.

Tema

EN tema er frontend-designet til din blog, nogle gange kendt som hud. Det indeholder dit farveskema, skrifttyper, indholdslayouts og mere. De fleste premium WordPress-temaer tillader betydelig tilpasning og er bygget til at være kompatible med populære plugins.

Når du opretter en blog, er en af ​​de første ting, du gør, at vælge et tema. Dette hjælper dig med at indstille stilen til din blog. Hvis du beslutter, at du ikke kan lide det tema, du har valgt, kan du senere ændre dit WordPress-tema uden for store besvær. Nogle temaer er gratis, og andre er premium (dvs. du skal købe dem). Der er en masse gratis temaer tilgængelige på WordPress.org, men de har normalt begrænset funktionalitet og ringe til ingen tilpasningsmuligheder sammenlignet med premium-temaerne (bare noget at huske på).

themedirectory

Temakataloget WordPress.org

EN barn tema bruges ud over et overordnet tema til at vise tilpasninger. Når du vil foretage kerneændringer til et tema (til den faktiske kode), skal du bruge et underordnetema for at fortsætte med at opdatere dit overordnede tema. Et populært eksempel er Genesis-overordnede tema oprettet af StudioPress, der har mange børnetemaer tilgængelige på nettet. Forældertemaet i Genesis inkluderer alt kernetema-funktionen, mens børnetemaerne inkluderer tilpasset styling og layout.

Plugin

plugins er en type software, der udvider funktionaliteten eller tilføjer specifikke funktioner til anden software. WordPress har masser af plugins tilgængelige fra tredjepartsudviklere, som du kan bruge på dit websted (igen, gratis og premium muligheder), fra shopping til billedgallerier til kontaktformularer og alt derimellem. Gennemse WordPress-plugin-bibliotek, og tjek regelmæssigt vores blog for at lære mere om plugins, som vi anbefaler!

plugindirectory

WordPress.org-plugin-biblioteket

Bemærk: WordPress-plugins kan kun bruges med selvhostede blogs og websteder, ikke med den gratis WordPress.com-platform.

Widget

Widgets er små softwareapplikationer, der ofte indsamler information fra websteder eller andre applikationer og viser dem. Nogle eksempler er vejr-apps, nedtælling af begivenheder og konverteringsbokse. I WordPress tilføjer widgets indhold og funktioner til dine sidebjælker, såsom tagskyer og søgninger. Mange plugins giver dig mulighed for at tilføje widgets til dit websted.

dashboardwidgets

Widget-sektionen på dit dashboard

Widgets kan også være temaspecifikke eller udvides ved hjælp af et plugin. For eksempel inkluderer vores smarte blogging WordPress-tema tilpassede widgets til Instagram, tilmelding til nyhedsbrev, om sektion og sociale links.

Det er brugerdefinerede widgets til højre

Lydhør

Når et websted er lydhør, det betyder, at det er designet til at konfigurere sig selv, så det passer til enhver skærmstørrelse, uanset om det er din smartphone, tablet eller desktopcomputer. Elementer kan skjule eller omarrangere sig selv, så de passer korrekt, afhængigt af skærmens størrelse. Responsivitet er blevet en standardfunktion inden for webdesign i de sidste par år.

Nogle temaer tager det et skridt videre og tilføjer valgmuligheder for tilpasset lydhørhed. For eksempel inkluderer det samlede tema indstillinger til at skjule eller vise rækker på forskellige enheder. Dette er en unik responsfunktion, som du kan bruge til at vise en skyder på desktops, men skjule på mobil (da gliderne kan være svære at se på små skærme, kan du vælge at vise et foto i stedet).

Samlet ramme: Responsive rækker

I alt inkluderer tilpassede rækkefølsomhedsindstillinger

Lær

kortkoder er i det væsentlige makroer eller sæt programmeringsinstruktioner designet til at gøre tingene automatisk, hvilket fører til reduceret tid og kræfter fra din side (og ikke behov for kodning heller). Med andre ord er genveje genveje. I WordPress-blogs indeholder nogle temaer kortkoder, som du kan bruge til at formatere dit indhold – for eksempel til at tilføje billeder eller knapper eller til at formatere afsnit citater eller overskrifter. Men hvis de ikke gør det, kan du altid bare installere vores gratis Symple shortcodes WordPress-plugin (vi har netop frigivet version 2.0, som er Visual Composer-kompatibel!).

buttonshortcodes

Eksempler på knappekortkoder

Permalink, Slug

EN permalink (forkortelse af “permanent link”) er URL’en til et blogindlæg eller en webside. Når du deler indlæg eller sider med andre mennesker, er permalink den webadresse, du deler. Du kan tjekke vores blogindlæg for at lære mere om forbedring af dine permalinks.

EN slug er den del af webadressen, der indeholder postens navn. Det er ofte bare et par ord lange, beregnet til at beskrive, hvad indlægget handler om. WordPress bruger automatisk indlæggets titel som slug, men du kan redigere slug om nødvendigt. På billedet herunder er den gule markerede del sneglen.

glossary_slug

Akismet

Akismet er et spamfilter-plugin til blogkommentarer og pings. Ideen er at moderere kommentarer automatisk, så du kan bruge din tid på at gøre andre ting – det stopper i gennemsnit 7,5 millioner stykker spam i timen! Akismet er forinstalleret på din WordPress-blog, men du bliver nødt til at aktivere den, når du opretter dit websted. For mere information, besøg akismet.com.

Akismet-wordpress-indstillinger-wpexplorer

SEO

Dette akronym er forkortet Søgemaskine optimering. Grundlæggende sørger SEO for, at dit websted vises i søgeresultater i stedet for at gå tabt i ether – hvilket betyder flere besøgende på webstedet. Du kan forbedre din WordPress SEO ved at bruge relevante tags, kategorier og nøgleord i dine indlæg og overskrifter og ved at skrive overskrifter, der fortæller besøgende, hvad dine indlæg handler om.

Parallax

Parallax-rulning er, hvor baggrundsbilleder bevæger sig langsommere end resten af ​​websidens indhold, hvilket skaber en illusion af dybde. Det er blevet brugt i videospil og computeranimation siden 1980’erne, men blev ikke brugt i webdesign før i 2011. Brug af et tema med parallax-rulleeffekter angiveligt giver dit websted et glat, moderne look.

Slider

Du er sandsynligvis meget bekendt med skydere, selvom du ikke er klar over det – har de været brugt i webdesign i årevis. Gliderne er små billedgallerier, der er designet, så hvert billede vises i flere sekunder, før de går videre (eller glider) til det næste billede. Mange inkluderer links til blogindlæg eller andet indhold. WordPress har snesevis af skyderen plugins tilgængelige, hvoraf nogle ofte er inkluderet i premium-temaer. Vi har talt om de bedste skyderen WordPress-plugins før, så sørg for at tjekke det indlæg!

skyderen

Et skyderbillede.

Trackback, Ping

Trackbacks er underretninger for webstedsforfattere, der fortæller dem, når nogen linker til deres indhold. EN ping er et netværkssignal, der sender en trackback. Trackbacks kan hjælpe med at lette kommunikationen mellem blogs. Trackbacks bruges undertiden til at indsætte spam-links, så hvis du bruger trackback-funktionen, skal du overveje at bruge specielle trackback-spamfiltre.

Konklusion

Tillykke, du kender nu nogle almindelige blogging- og udviklingsbetingelser! Forhåbentlig vil det at vide, hvad disse betingelser er, hjælpe dig med at blive en mere selvsikker blogger, når du kommer i gang. Kan du tænke på mere forvirrende vilkår? Hvis du ikke er ny med at blogge, hvilke vilkår var forvirrende for dig, da du først startede? Lad os høre om det i kommentarerne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map