WordPress Child Theme Komplet guide

WordPress børnetemaer. De lyder måske (og synes) at være skræmmende i starten, men når du først har lært ind og outs (såvel som skønheden) ved WordPress-barnets temaer, vil du have det meget sjovt. I dette indlæg vil vi opdele WordPress-barnets tema i dets forskellige dele. For at sige det på en anden måde lærer vi:


 • Hvad er et WordPress Child Theme
 • Fordele ved WordPress-børnetemaer
 • Nedgang i WordPress-børnetemaer
 • Sådan opretter du et WordPress-barn-tema
 • WordPress Child Theme Resources

Hvad er et WordPress-børnetema?

Så hvad er et WordPress-børnetema?

Et WordPress-underordnet tema er dybest set et WordPress-tema, der “låner” skabelonfiler og funktionaliteter fra et andet WordPress-tema kendt som overordnet tema. Ikke slå noget endnu, jeg vil forklare alt i detaljer, jeg lover.

EN forælder tema er et typisk WordPress-tema, som f.eks. vores mest solgte Total WordPress-tema, standardtyve-fjorten-temaet, eller hvilket som helst tema, du bruger på dit websted.

Det mest basale WordPress-underordnede tema er simpelthen en mappe, der indeholder en speciel stil.css-fil. Bare rolig, det er alt sammen fornuftigt, når jeg forklarer det. Et af de spørgsmål, der sandsynligvis går igennem dit hoved lige nu, er: Hvorfor ønsker man at bruge et barn-tema, mens der er masser af forældertemaer??

Svaret er ganske enkelt. De fleste overordnede temaer får opdateringer nu og da. Så hvis du tager et overordnet tema og tilpasser koden (og stil), mister du alle disse ændringer næste gang du opdaterer temaet. Det er her WordPress-underordnede temaer kommer ind. Et WordPress-underordnetema giver dig magten til at tilpasse dit overordnede tema uden at risikere at miste dine ændringer, når du opdaterer. Naturligvis kan du vælge at slette opdateringerne, hvis du ikke har noget imod at udsætte dit websted for hackere.

Komme videre…

For et par afsnit siden nævnte jeg, at børnetemaer “låner” skabelonfiler og funktionalitet fra overordnede temaer. Hvordan sker det? Tænk på børnetemaer som skygge temaer; de efterligner deres overordnede temaer. Det hele er som at oprette en kopi af dit overordnede tema uden faktisk at kopiere noget. Lyder som magi, ikke sandt?

Tryk på fryseknappen. Hvordan opretter du en kopi af overordnet tema uden faktisk at kopiere noget? Hemmeligheden bag at forstå børnetemaer ligger i den specielle style.css-fil, vi nævnte tidligere. Hemmeligheden er faktisk en enkelt linje, der findes inde i stilen.css. Hvilken linje spørger du? Mere om det på et øjeblik. Da vi vil oprette et barnetema senere i dette indlæg, introducerer jeg bare et par grundlæggende koncepter for at afsløre den linje, jeg taler om, og give dig en bedre forståelse af børnetemaer.

For at opbygge et underordnet tema skal du oprette en mappe (til underordnet tema) i dit WordPress-temakatalog. Du kan navngive mappen uanset (eller efter dit tema). Dernæst skal du oprette en style.css med følgende kode:

/ *
Tema Navn: Navnet på dit barnetema (f.eks. Total Børnetema)
Tema URI: http://www.example.com (dit barnetema's URL)
Beskrivelse: En kort beskrivelse af dit barns tema
Forfatter: Dit navn går her
Skabelon: Dit navn på det overordnede temakatalog (f.eks. Total, tyveogtyve osv.)
Version: 1.0.0
* /

Du skal gemme denne stil.css i mappen til dit barn-tema. Gå nu tilbage til den sjette (6.) linje i koden ovenfor. Du vil se:

Skabelon: Dit navn på det overordnede temakatalog (f.eks. Total, tyveogtyve osv.)

Denne linje fortæller dit barnets tema, fra hvilket forældertema du skal låne funktioner og skabelonfiler. Denne enkle linje forbinder dit underordnet tema til forældertemaet, og fungerer som en kanal, gennem hvilken underordnet temaet modtager skabelonfiler og funktionaliteter fra overordnede tema. Dette betyder, at du skal have overordnet tema installeret på din WordPress-platform.

Det er tilstrækkeligt at sige, uden denne linje har du ikke et tema for børn. Du har bare en mappe og en typisk style.css fil.

I sammendraget arver skabelonlinjen (det meste af) dit overordnede tema, når du aktiverer dit underordnede tema. Alle de ændringer, du foretager i dit barn-tema, påvirkes ikke, hvis / når du opdaterer overordnede tema. Hvordan kan du lide den forklaring? Følger du eller er det ikke klart nok? Hvis du er sammen med mig, lad os gå videre til fordele og ulemper ved WordPress-børnetemaer.

Hvad er fordelene ved at bruge et barn-tema?

Der er mange fordele ved at bruge et underordnet tema, og vi anbefaler alle, der bruger et tema, der ikke var tilpasset til deres websted til at opsætte og aktivere et underordnet tema. Vi har listet nogle af de vigtigste fordele ved brug af et tema for børn, og hvorfor du stærkt bør overveje det.

Succes

Sikker opdateringer

WordPress-børnetemaer låner kun funktioner, skabeloner og stilarter fra overordnet tema. Dette giver dig mulighed for at tilpasse dit websted uden at berøre det overordnede tema. Derfor, når udviklerne opdaterer dit overordnede tema, kan du sikkert opgradere dit websted uden at miste tilpassede ændringer.

Børnetemaer kan let udvides

WP-børnetemaer giver dig en masse fleksibilitet. Du kan oprette nye skabelonfiler, der ikke var en del af overordnet tema. Du kan tilføje nye funktioner, stilarter og så meget mere. Derudover er der mange kommercielle og gratis temarammer med udvidelige muligheder for at komme i gang.

Børnetemaer er Fallback-Safe

Hver udvikler er menneskelig, og vi ved alle, at at fejle er menneskeligt. Alle laver fejl, og alle glemmer. Når det er sagt, vil du være i suppen, hvis du glemmer at kode for noget, når du bruger et overordnet tema. Tingene er lidt forskellige med temaer for børn. Hvis du glemmer noget kode, indlæses WordPress automatisk et alternativ (eller originalen) fra overordnet tema. Dette er naturligvis kun sandt, hvis koden findes i overordnet tema.

Hvad er negativerne ved at bruge et barn-tema?

Mens generelt temaer for børn er fantastiske, og vi anbefaler, at alle, der bruger WordPress, aktiverer et underordnet tema på deres websted, hvis de planlægger at lave eventuelle tweaks i fremtiden, men det er nogle ting, du skal huske på.

Der er en læringskurve

Underordnede temaer er primært til at udvide eller tilpasse funktionaliteten af ​​dit overordnede tema, hvilket betyder, at hvis du ikke er en udvikler, er der ikke meget, du vil være i stand til at gøre med dit barnets tema, og du vil lære noget kodning at tage det fulde potentiale i dit barns tema. Så hvis du er en nybegynder, har du brug for tid til at lære arbejdet med forældremistemaer og WordPress (samt en smule kode) generelt for at nyde det fulde potentiale i børnetemaer. Alligevel skal du tjene dine striber. Når alt kommer til alt kodes du væk som profferne på kort tid!

Ting bryder eller efterlades

Hvis du havde bygget dit websted omkring et overordnet tema, bliver du muligvis nødt til at finpusse et par ting (f.eks. Menuer, widgets og / eller temaindstillinger), når du skifter til et tema for børn. Nogle temaer gemmer indstillinger i databasen baseret på temanavnet, så når du skifter til dit underordnede tema, kan det se ud som om du har mistet alle dine overordnede temaindstillinger (Customizer-indstillinger), men bekymre dig ikke, at de er sikre i databasen, men du vil nødt til at skifte tilbage til din forælder, hvis dette er tilfældet, så du kan kopiere dine indstillinger og overføre dem. I vores Total-tema leverer vi et nyttigt Import / Eksport-panel lige i instrumentbrættet, så du kan kopiere dine tema Customizer-indstillinger, før du skifter til dit barn-tema og migrere dem over.

Hvis du bruger dit barn-tema til at give en ekstra funktion til dit websted i stedet for at bruge et plugin, hvis du nogensinde skifter dit overordnede tema, er du muligvis nødt til at flytte nogle af disse tweaks til et nyt underordnetema, omdøbe dit aktuelle underordnetema eller flytte justeres i et tilpasset plugin.

Sådan opretter du et WordPress-barn-tema?

Jeg vil antage, at du er proaktiv og har oprettet en mappe og den “specielle” stil.css-fil til dit barn-tema. Hvis du lige hoppede over til denne del (eller ventede spændt på dette afsnit), skal du åbne dit WordPress-temakatalog via FTP / SFTP (… / wp-content / temaer) og oprette en mappe, hvor du vil gemme dit barn-tema.

Bemærk: Du kan få adgang til temabiblioteket via din Filhåndtering i din cPanel. Alternativt kan du bruge en FTP-klient, f.eks FileZilla hvis du har aktiveret FTP-konti.

Åbn derefter din foretrukne teksteditor (mines) notepad++) og oprette en stil.css-fil med følgende info:

/ *
Tema Navn: Navnet på dit barnetema (f.eks. Total Børnetema)
Tema URI: http://www.example.com (dit barnetema's URL)
Beskrivelse: En kort beskrivelse af dit barns tema
Forfatter: Dit navn går her
Skabelon: Dit navn på det overordnede temakatalog (f.eks. Total, tyveogtyve osv.)
Version: 1.0.0
* /

Det er den samme kode, vi brugte tidligere.

Upload din style.css-fil til mappen til underordnet tema. På dette tidspunkt er din style.css-fil tom (bortset fra ovenstående linjer, der ikke gør noget i form af styling), så forvent ikke, at dit barn-tema ser ud som dit overordnede tema. For at overvinde denne hindring kan du imidlertid importere dit overordnede tema’s style.css ved at oprette en ny tom features.php-fil i mappen med underordnet tema og tilføje følgende PHP-kode:

funktion total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Få dynamisk version af det overordnede stilark (lader browsere cache-cache dit typografiark, når du opdaterer dit tema)
$ theme = wp_get_theme ('Total');
$ version = $ theme-> get ('Version');

// Ilæg stilarket
wp_enqueue_style ('parent-style', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Sørg for at ændre, hvor det står “Total” for at være navnet på dit overordnede tema. Dette giver dit barn-tema mulighed for dynamisk at opdatere det versionnummer, der er knyttet til overordnet stil.css, så når overordnet tema opdateres, hvis der var ændringer i filen stil.css i overordnet tema, vil det lade browseren og din CDN ( hvis du bruger en) cache cache-stilarket igen og forhindre, at dit websted har CSS-problemer, når det ses.

Tilpasning af dit barns tema

barn-tema-tilpasninger

Nu kommer den sjove del. Du har sandsynligvis oprettet dit barn-tema for at foretage tilpasninger, så dyk ind!

 • For at tilpasse dit barn-tema skal du bare tilføje dine stilarter til den stil.css-fil, du oprettede. De vil tilsidesætte de tilsvarende stilarter, der findes i overordnet tema.
 • Hvis du vil redigere skabelonfiler, skal du først kopiere dem til dit barnets tema og derefter redigere dem derfra. Men ikke ALLE filer kan kopieres til dit barnets tema og ændres, du kan kun kopiere over skabelonfiler. Så hvis tematikken har visse filer inde til en inkluderer, inc, funktioner eller anden mappe, der indeholder tilpassede klasser og funktioner, er du muligvis ikke i stand til at kopiere dem over og ændre dem. I disse tilfælde kan det være en god idé at se på ved hjælp af filtre eller handlingskroge til at ændre standardfunktionerne for overordnet tema.
 • Du kan tilføje tilpassede skabelonfiler til dit barnetema for flere funktionaliteter
 • Brug dit barns temas funktioner.php-fil til at tilføje tilpassede funktioner og gøre brug af overordnet tema eller WordPress-filtre. Føj ikke nye funktioner til filen features.php i dit overordnede tema!

WordPress indlæser skabelonfiler og stilarter i dit underordnede tema først, men hvis der mangler noget, indlæser det de tilsvarende filer i overordnet tema. Åh ja, børn temaer er tilbagevendende sikre, men jeg ved, at vi allerede sagde det.

Og det er det.


At pakke tingene op …

Børnetemaer er meget magtfulde, hvad angår tilpasning og udvidelighed. Desuden giver de gode læringsgrunde for alle, der ønsker at lære WordPress-temaudvikling. De er enkle og sjove at oprette og giver dig masser af muligheder for at dreje dit WordPress-websted, uanset hvad du vil.

Design væk og have det sjovt, og gå ikke væk, før du deler med os i kommentarerne herunder. Vi elsker og værdsætter din feedback ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map