Tip til bedre organisering af dit WordPress-websted

Tip til bedre organisering af dit WordPress-websted

Det er altid en god følelse at starte en ren start. Sikkert skal du have følt dig godt, da du startede med en ren WordPress-installation. Men med tiden, mens du har været travlt med at opbygge godt indhold eller finjustere til SEO, har du måske ikke bemærket, at rodet faldt op. Og nu har du svært ved at finde ting inde i din WordPress-installation? For mange kategorier? Og tags? Blogindlæg forældede? Langsomt at indlæse? Backup tager evigt? Hvis det er et ja til alle (eller endda nogle), er denne til dig. Det er tid til at komme ned til en seriøs oprydning for at gran din WordPress.


Her er hvad du kan gøre for at organisere din WordPress bedre:

1. Webstedsstruktur

Menuen er et godt sted som ethvert sted at begynde at rydde op i WordPress på. En logisk og enkel menu hjælper besøgende på dit websted med at finde, hvad de søger efter. Hvis de ikke finder det, de ønsker, vil de sandsynligvis flytte væk. Og vi ved alle, hvad en høj afvisningsprocent betyder for rangering af søgemaskiner.

Ikke kun det, Google stoler også på den måde, dit websted er struktureret til at finde indhold, samt til at bestemme, hvilket indhold der er vigtigere end resten. Så lad os gøre os til fordel og være opmærksom på menuen, navigationen og webstedets struktur.

Ikke alle dine blogsider og indlæg har brug for at finde et sted i menuen. Det, der er vigtigt, er at kategorisere og mærke dine indlæg korrekt og placere til dine hovedkategorier i menuen. Hvis du får kategorierne og tagsne rigtigt, bliver det meget lettere at oprette menuen. Yoast har en retfærdig omfattende guide på strukturering af websteder.

Et indholdstungt websted kræver muligvis en multilevel-menu. Men overdriv det ikke, da besøgende måske ikke er for ivrige efter at komme forbi for mange klik for at nå det indhold, de har brug for.

Brug af brødkrum på den øverste bjælke til at give hurtige links til populære sider er også en god ide til et indholdstungt websted.

2. Gennemgå kategorier og tags

Som standard er alle indlæg på WordPress mærket som ‘Ikke kategoriseret’. Og hvis du ikke kategoriserer dit indlæg, er dette den kategori, der vises på dine websider. Det er ikke kun nødvendigt at kategorisere indlæg med WordPress, det er også vigtigt for SEO. Det hjælper søgemaskiner og besøgende med at nedbryde deres søgning på webstedet. Det er nyttigt at organisere indhold på en måde, der er let at søge på. Kategorier gør det lettere for brugeren fra frontend og for administratorer fra backend.

Den største forskel mellem kategorier og tags er, at kategorier er generelle, de samler indlæg, der falder ind i en bred beskrivelse. Mærker er mere specifikke. Et indlæg kan have mere end et tag og kan falde ind under flere kategorier. Kategorier er de vigtigste emner, som din blog vil dække, og det vil sandsynligvis ikke ændres ofte.

Ideelt set bør kategorier være forskellige uden overlapning. Mens du indrammer kategorier og tags, skal du se på det fra brugernes synspunkt for at gøre det lettere for dem at gennemse. Det er altid bedre at beslutte de kategorier, som du vil bruge på dit websted lige i starten af ​​webstedet. Med tags kan du også tilføje dem, mens du følger med.

Men med tiden finder du ud af, at dine kategorier og tags overlapper hinanden, eller at de er for mange til at hjælpe med navigation. Det er da det er tid til at gennemgå kategorierne og tags på dit websted.

Slet ubrugte tags

 • For det første kan du slette alle de ubrugte tags. Gå til Indlæg> Mærker. Hvis tællingen er ‘0’ for et hvilket som helst tag, skal du slette det tag. Ved at fjerne kategorier og tags, som du ikke har brug for, frigør du plads i nogle WordPress-administratorfiler.
 • Gå derefter igennem alle de resterende tags for at se, om du kan sætte nogle af dem sammen. Behold tags, der er passende, og flet de sjældent anvendte tags med dem. Det Omdirigeringsplugin skulle hjælpe dig med dette. Når du har installeret plugins, skal du indtaste de webadresser, der skal omdirigeres. Brug af Quick Edit indstillingen under Indlæg> Mærker, tilføj de nye tags i stedet for de gamle tags til de gamle poster.
 • Når du er færdig med at strømline kategorierne og tags, skal du sørge for at kontrollere for ødelagte links og sikre dig, at webadresserne omdirigeres til den rigtige side.

Du kan se vores artikel om bedre tags og kategorier for at vide om plugins, der hjælper med kategorier og tags.

3. Opret interne links i dine blogindlæg

Interne links er en stor hjælp til forbedring af SEO. De hjælper med at holde besøgende længere på dit websted og dirigerer dem til andet interessant indhold. WordPress gør det nemt for forfattere at søge efter relaterede indlæg at linke til. Mens du indsætter et link på dit indlæg, kan du hurtigt køre gennem de eksisterende artikler på dit websted og finde relaterede indlæg, du kan linke til.

Interne links

Fortrinsvis bør du også give dig tid til at revidere dine ældre indlæg og linke dem til relaterede nye indlæg.

En anden måde at gøre det på er at tage hjælp fra de mange relaterede indlæg-plugins og vise et udvalg af poster relateret til den besøgende læser.

4. Kontroller for ødelagte links

Af og til skal du tjekke dit websted for ødelagte links. Ingen besøgende kan lide at lande på en blindgyde og kan ikke gider at følge anvisningerne for at finde relevant indhold. Hver gang du ændrer webadresser eller kategorier eller tags, skal du sørge for at tilføje en omdirigering til eksisterende indhold.

Det Brudt link Checker er et godt plugin til at scanne dit websted for ødelagte links. Selvom der er mange andre store ressourcer til at ordne ødelagte links.

5. Ryd op i databasen

Oprydning af din database kan forbedre webstedsydelsen en god del. En ny WordPress-installation har kun et par databasetabeller. Men selvom vi fortsat tilføjer indhold, svulmer databasen og bliver med tiden uhåndterlig. Min tre måneder gamle WordPress-installation har allerede 30+ borde, ikke nok til at kalde det tunge, men komme der sikkert.

Databasetabeller

Det er bedst at rydde op i databasen før problemer som langsom indlæsning, sikkerhedskopiering eller import / eksport af filer dukker op. Oprydning af databasen kan forbedre ydelsen, fremskynde din sikkerhedskopi, udjævne arbejdsgangsproblemer og hjælpe med vedligeholdelse af websteder. Efter sikkerhedskopi af databasen skal du køre gennem følgende,

 • Start med at tømme papirkurven i indlæg og sider. Du kan også slette ventende eller udkast til indlæg, som du ikke længere har brug for.
 • Slet ubrugte temaer og plugins, og deaktiver ikke blot dem.
 • Slet ikke godkendte kommentarer, spam og papirkurven fra Kommentarer.
 • Ubrugte mediefiler kan slettes fra wp-uploads-mappen.
 • Optimer databasen ved hjælp af indstillingen PHPMyAdmin Optimize Table. Slet alle eventuelle omkostninger fra tabellen.

Slet omkostninger

 • Korrupte databaser kan også repareres ved at markere denne mulighed.

Optimer databasen

 • Du kan også optimere din database ved at redigere filen wp-config.php. Eller hvis du foretrækker at bruge et plugin, kan du prøve WP-Optimize

For at opsummere

Hvis du ønsker at tage det et skridt videre, kan du foretage en indholdsrevision en gang imellem for at slette indhold, der ikke længere er relevant. Men implementering af ovennævnte trin flittigt skal hjælpe med at befri din WordPress for meget af den døde vægt og give et mere organiseret udseende. Opretholdelse af en sund fornuftstilgang, mens du tilføjer kategorier og tags og vedtager en logisk menustruktur, vil gøre en lang vej til at rydde op og vedligeholde din WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map