Tip til at blive freelance-forfatter, fra en blogger til en anden

Vejledning til freelance-blogging til WordPress

At skrive artikler til WordPress på en blog kan være en dejlig måde at slappe af, give slip på daglige spændinger og en god metode til at kontrollere stress, men hvad med at gøre det som et arbejde? Hvad hvis du bliver freelance skribent?


At være freelancer er ikke en have fuld af roser, men det er en oplevelse, der kan være meget tilfredsstillende både for din indkomst og din følelse af præstation. Prøv at spørge en webdesigner, hvor dejligt er at håndtere kunder, du forstår mit pointe. I denne guide vil jeg dele med dig min personlige erfaring, ideer og metoder i håb om, at den vil inspirere dig til at blive freelance skribent.

Bestem hvad Du Vil du skrive om

Beslutning om, hvad du skal skrive om, kan være en trættende oplevelse, hvis du ikke er en bestemt person. Som en generel regel, du skulle skrive om hvad du elsker mest. Afregning for mindre eller simpelthen at springe på en trend er ikke en mulighed. At skrive til en blog professionelt er ikke noget, der kan opnås med mild interesse – du har brug for lidenskab.

Folk vil læse om din oplevelse, din ekspertise og dine meninger, hvis det kommer fra et sted, hvor du er inspireret til at gøre det. Ellers føles de artikler, du skriver, kedelige og tomme. Der er alt for meget indhold på nettet til at du kan bidrage med kedelige artikler. Når du skriver om noget, skal din lidenskab være der.

Vent ikke på, at det sker

Planlægger du at skrive noget til en blog? Planlæg ikke for meget eller tænk over det. Når du bliver freelanceforfatter, kan det at oprette artikler være en smerteligt langsom proces, hvis du planlægger for meget. Åbn en tom side i din yndlingseditor, og begynd at skrive. Som en generel regel har jeg fundet det langt nemmere at gøre fokus først på den bredere idé og tilføj derefter hovedemner / titler. Hvis du har hovedtemaerne skrevet, vil resten af ​​artiklen flyde meget hurtigere og lettere.

Opret din egen blog & CV

Hvis du vil tiltrække opmærksomhed, skal du have din egen blog i gang. Vælg en overkommelig hosting service for at starte en blog (en fantastisk mulighed er Cloudways, der starter på kun $ 10 / mo – du tjekker min Cloudways anmeldelse for at lære mere). Når du har offentliggjort nok indhold, kan du overveje at oprette dit eget genoptage online.

Selvom du kan bruge gratis tjenester som about.me, foretrækker jeg altid mine egne domæner. Du kan lave dit eget CV online med nemme værktøjer og på kort tid. For domænet foreslår jeg, at du blot bruger dit eget navn. I mit tilfælde, alexvojacek.com er mere end nok.

Bliv Freelance Writer: CV

Brug de korrekte værktøjer

Før vi går i gang, skal du være opmærksom på, at jeg arbejder på Windows 10, så de anbefalede værktøjer er til Windows-brugere. Nogle er også tilgængelige på iOS, men du skal tjekke app store for at være sikker.

Det kan være meget let at sammensætte et CV, hvis du bruger de rette værktøjer. Mens du kunne bruge et af disse fantastiske genoptagelses WordPress-temaer, er en anden god måde at starte dit eget CV på med en gratis webstedsbygger som Mobirise, Wix osv. Dette praktiske værktøj giver dig mulighed for at opbygge et websted på kort tid, bare ved at tilføje moduler, billeder og tekst. Når du har dit websted klar, er det så let som at kopiere filerne til din nye hosting-konto, og dit websted skal være synligt med det samme. Mobirise er en HTML-webstedsbygger, der fungerer helt kodefri, så der er absolut ikke behov for nogen forudgående viden. Bortset fra at flytte filer til din hosting, og da det er en HTML-builder, behøver det heller ikke oprette databaser!

Arbejde med artikler, når du er blevet freelance-forfatter, kræver nogle værktøjer. Hvis du elsker at skrive offline, bliver Word din bedste ven. Hvis du bruger Windows, skal du huske at tilføje En note til dit yndlingssæt med programmer. Det praktiske værktøj giver dig mulighed for nemt at gemme indhold og synkronisere det med skyen. Det er meget nyttigt, når du har nye ideer at skrive om og ikke nok tid til at oprette et faktisk nyt dokument. OneNote synkroniseres med alle dine enheder, så det er en nem måde at lave hurtige noter, der senere kan blive til fulde artikler.

Bliv Freelance Writer: Værktøjer

Hvis du redigerer alle dine artikler selv, er det en god ide at have grundlæggende viden om Photoshop. Dette værktøj giver dig mulighed for let at manipulere billeder. Hvis du ikke er i Adobe, kan du altid gå den gratis rute med GIMP.

Hvis du kun har brug for at forbedre, reducere eller klippe billeder, er der masser af gratis muligheder online. En god mulighed er PicsArt fotoredigeringsprogram – som giver dig adgang til mere end 100 millioner fotos, klistermærker, memes og mere. Eller upload dine egne billeder og brug deres avancerede editor til at ændre eksponeringen, slette baggrunde, tilføje effekter – dybest set alt hvad du kan gøre med Photoshop (og derefter nogle!).

Eller du kan også bruge noget simpelt som Faststone Image Viewer eller Canvas online billedredigerer (som ikke kræver, at du installerer noget). Det er et mirakel, sådan kraftfuld software er gratis at bruge. Få mest muligt ud af det.

Brug af dine egne billeder i hvert blogindlæg kan være et problem, hvis dine emner ikke er tekniske eller håndgribelige. En god opiton er at bruge royaltyfrie stockfotos fra websteder som unsplash.

Hvis du har brug for at tage skærmbilleder af dit arbejde, direkte fra skrivebordet, skal du bare tilføje et program som f.eks Snipaste fra Microsoft Store (der er forresten også en desktopversion).

Brug sociale medier til din fordel

Facebook er fantastisk til at forbinde med venner, men hvis job er det, du leder efter, finder du ikke det der. Linkedin er et vidunderligt socialt netværk at finde job. Få mest muligt ud af det ved at tilføje forbindelser og øge dit netværk. Vær ikke bange for at sende dine artikler på netværket og introducere dig selv for kontakter, der kan være interesseret i dit arbejde.

Jeg anbefaler ikke personligt at abonnere på jobnetværk som Fiverr, medmindre du er glad for at arbejde næsten gratis. Online-jobwebsteder er fyldt med konkurrence, hvilket gør det næsten umuligt at lande de gode job. Det er 10 gange bedre at oprette dine egne forbindelser og finde virksomhedsejere, der er interesseret i at lægge indhold ugentligt. At springe fra tilfældigt job til tilfældigt job er en løsning, der vil dræne din energi i det lange løb.

Bliv Freelance Writer: LinkedIn

Vær aktiv i samfund i din niche

Jeg ved, at jeg nævnte, at Facebook er dårligt til job, men en af ​​dens bedste anvendelser er grupper. Det være sig et udviklerfællesskab, et fotograferingsfællesskab eller ethvert emne, som du finder interessant. At være med i grupper er en god måde at finde og lære dit publikum at kende til indhold, når du er blevet freelance skribent. Spørg altid gruppen eller community manager, hvis publicering af eksternt indhold er tilladt. At sende dit arbejde på Facebook-grupper er en meget nyttig måde at udvide dit publikum, rækkevidde og potentielle kundeemner på.

Bliv Freelance Writer: Facebook Groups

Vær ikke bange for at tale

Så din første opgave er klar, og du ved ikke, hvad du skal sige. Har dette nogensinde sket dig før? Vær ikke bange for at tale op. Hvis artiklen kommer til at berøre nogle vanskelige emner, eller du er bange for, at den ikke går godt, skal du ikke forblive helt. Sig noget. Vær høflig, men skjul ikke dine sande motiver.

Folk vil læse ærlige artikler, selvom de er tekniske. Virksomheder bliver ikke fornærmet, hvis du skriver noget negativt, så længe det er respektfuldt og godt skrevet. Du har sluppet frygten for, at folk ikke kan lide dit indhold. Der vil altid være mennesker interesseret i hvad du har at sige.

Bevar et sundt miljø

Efter lidt tid på at skrive til blogs vil du snart finde ud af, at dit arbejde bliver redigeret, gang på gang. Det er normalt. Du skal give slip på dit ego, som at foregive, at dit værk altid er et kunstværk. Selvom det kunne være, vil enhver seriøs blog eller magasin have redaktører. Disse mennesker har ansvaret for at finjustere indholdet, tilpasse det til at passe til magasinet og det er helt normalt at blive redigeret.

Men lad ikke redigeringen arbejde uden tvivl. For meget redigering kan ændre den primære meddelelse i din artikel. Som tommelfingerregel, hvis det indhold, der redigeres, er ikke fundamentalt at ændre din idé så er det fint. Hvis du har mistanke om, at en bestemt redigering ændrer artiklen på en grundlæggende måde, skal du sørge for at kommunikere dette til redaktøren.

At lade din arbejdsgiver vide, at redigeringer er gået for langt, er en fornuftig måde at opretholde et sundt miljø på, forudsat at du gør det med respekt og god manerer (at være en nar vil kun gøre alle vrede).

Bliv Freelance Writer – og nyd det!

Du skriver måske nogle fantastiske artikler og nogle ikke så gode. Det kan forventes. Tving ikke dig selv til at skrive et mesterværk hver gang. Husk, at du bliver dedikeret og engageret for at blive freelance skribent. Med tiden forbedres dine artikler. Tricket er at virkelig nyder at skrive dem. Hvis du formår at afbalancere engagement med glæde, har du det bedste fra begge verdener. Hvem vil ikke have det?

Har du andre spørgsmål om, hvordan du bliver freelance skribent? Eller er du en freelancer med flere tip at dele? Efterlad en kommentar – vi vil meget gerne høre fra dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map