Shared vs Cloud Hosting – Hvilken skal du vælge?

Shared vs Cloud Hosting - Hvilket skal du vælge til dit WordPress-sted?

WordPress-hosting, delt vs cloud-hosting, velkommen til verden eller gåder og mysterier. WordPress-hosting er næsten et mareridt for enhver WordPress-bruger, der ikke er kyndig nok med alle de varianter, der findes på dette marked.


Så du vil være vært for dit nye WordPress-sted, og du vil vide, hvad der er det bedste alternativ til dit projekt? I denne artikel vil jeg gøre mit bedste for at afklare de vigtigste forskelle mellem delt vs cloud-hosting og forklare i detaljer, hvorfor du muligvis har brug for det ene eller det andet, afhængigt af dit projekt. Jeg håber, at du ved at læse denne artikel vil være meget bedre forberedt på at håndtere alle alternativer, og vigtigst af alt er du klar til at stille vigtige spørgsmål til hostingfirmaerne i håb om at have en meget bedre idé til hvad får du ind, inden man går ind i det!

Hvad er delt hosting?

Delt hosting er processen med, at dit websted er vært på en server sammen med andre brugers websteder. Specifikt bruges en dedikeret server til dine filer, dine databaser og dine e-mails sammen med andre brugere, som grundlæggende deler ressourcer. Da arten af ​​hosting er at optimere ressourceforbrug, er det ikke optimalt at bruge en dedikeret server til en enkelt kunde for hostingudbyderen. Derfor blev konceptet om delt hosting født, hvor en gruppe brugere deler en fælles server.

I denne situation er brugeren det delingsressourcer af den nævnte server med resten af ​​gruppen på denne server, det er det, der mest kendes som en node. Da de fleste dedikerede servere er kraftfulde nok til at være vært for hundredvis af brugere på samme tid uden at svække sved, er dette en acceptabel praksis.

I en verden af ​​delt hosting administreres brugere på en delt server normalt af det, der kaldes a kontrolpanel. Til dette formål køber og bruger hostingfirmaer fælles hosting-kontrolpaneler. Der er masser af gode og velkendte hosting-kontrolpaneler, men de mest populære er cPanel og Plesk Onyx. Nogle gode eksempler på gratis kontrolpaneler er VestaCP og Centos Web Panel, men du vil sandsynligvis ikke se dem så ofte på grund af deres frie karakter.

Shared vs Cloud Hosting: cPanel

Kontrolpanelet er ansvarlig for at kontrollere ressourcer og sikkerhed for at holde alle kunder i god stand (i henhold til betingelserne for hver brugers hostingplan). Kontrolpanelet er også ansvarlig for at styre e-mails og domænehandlinger relateret til DNS og lignende.

Så for at opsummere: delt hosting er sammensat af en server (kaldet en node), hvor en gruppe brugere alle deler ressourcer via et kontrolpanel.

Hvad er fordelene ved delt hosting?

Delt hosting kan være hurtigere end cloud-hosting afhængigt af hostingfirmaets kvalitet og dedikation. Dette kan være sandt, fordi styring af dedikerede serverressourcer, hvis det gøres korrekt, garanterer mindre forsinkelse. En virkelig god konfiguration vil også være hurtigere end en skystruktur for kompleksitetsprincippet. At have en mindre kompleks struktur bag processen med at være vært for et websted vil reducere latenstid og øge ydelsen.

Er der ulemper ved delt hosting?

Problemet er, at de fleste virksomheder ikke spiller fair på dette. De forsøger normalt at maksimere overskuddet og på den måde prøver de at sætte så mange brugere som de kan på hver knude. Dette øger effektivt latenstiden, da serverne kunne køre med fuld kapacitet. Det introducerer også et andet problem: sikkerhed. At have for mange brugere på en enkelt server kan af sikkerhedsmæssige årsager vise sig at være problematisk. Dette kan afhjælpes med brugen af ​​specielle Linux-versioner til at kontrollere ressourcetildeling som Cloud Linux. Delt hosting er heller ikke ideelt, hvis du har brug for at køre specifikke scenarier, for eksempel en dedikeret appserver til din nye app.

Bedste delt hosting

Bluehost Web Hosting

Bluehost Shared Hosting

Et af de største og bedste eksempler på delt hosting er Bluehost. Denne populære webhostingindstilling tilbyder let at bruge delt hosting til alle typer websteder, inklusive dem, der kører på WordPress. Vil du se denne hostingplan i aktion? Tjek vores Bluehost-guide for at lære mere.

Hvad er Cloud Hosting?

Cloud Hosting er kunsten at bruge en gruppe servere til at være vært for en gruppe brugere. I Cloud Hosting tilbyder virksomheder normalt en privat service, hvor kunden kan have et sæt tilpassede værktøjer til opsætning af deres egen private virtuelle server. Cloud-hosting-tjenester bruger konceptet med små maskiner, hvor du nemt kan åbne en “app-server” til specifikke formål eller oprette, suspendere og ødelægge dine virtuelle servere. Dette er ideelt for udviklere og mennesker, der har brug for specifikke ressourcer, hvad enten det er til at være vært for et websted eller en app.

Cloud-hostingtjenester tilbyder ressourcer i form af lagerplads, lagringsydelse, tilgængelig båndbredde, antal CPU’er og så videre, og du bliver opkrævet efter ressourcemængde kontra den tid, du har brugt dem. Jo mere kraftfulde de virtuelle CPU’er, hukommelse og lagerydelse er, jo højere er omkostningerne. I denne sammenhæng fungerer Cloud-tjenester som at bygge din egen virtualiserede pc, hvor du tilføjer ting, indtil prisen vs ydeevnen opfylder dit mål.

I denne form for scenario virtualiseres serverne, så ressourcerne er også virtuelle. Dette betyder, at når der er tilstrækkelig stor efterspørgsel efter ressourcer, kan hostingfirmaet det tilføj nye servere til virtuel knude at udvide mængden af ​​ressourcer uden at skulle flytte kunder ud af denne knude. Denne form for installation er ideel til udvidelse, da virksomheden ikke behøver at bekymre sig om ressourcer og ikke har behov for at omfordele brugere. En skystruktur kan udvides og udvides til ikke kun til et par servere, men hundredvis af dem!

Shared vs Cloud Hosting: Virtual Node

Offentlig vs privat sky

Cloud-hosting kan deles i Public vs Cloud. I de fleste eksempler på Cloud Hosting beskæftiger virksomheden, der tilbyder disse tjenester offentlig sky modeller ,. Dette betyder, at de henter ressourcer fra en pulje af offentligt tilgængelige virtuelle servere. Det samme offentlige netværk bruges til at transmittere data. Sikkerhed håndteres for at sikre, at dataene holdes private. Et godt eksempel på dette er Cloudways, en service, der er baseret på andre Cloud-tjenester (som vi vil tale om lidt).

På en privat sky, Virksomheden ejer skyenetværket, og tjenesterne er mere velegnede til applikationer, hvor sikkerhed er vigtigst. Private skyer er generelt tilpassede strukturer, der ikke afhænger af eksterne sky-netværk.

Hvad er fordelene ved Cloud Hosting??

Den største fordel ved at have en skystruktur på plads er, at virksomheder aldrig behøver at bekymre sig om nodekapacitet. I den slags scenarie har de simpelthen brug for at tilføje en anden server til den virtuelle struktur. Dette reducerer effektivt ressourcetildelingen og øger kapaciteten uden nogen ændring af kontrolpanelet eller brugerne i noden.

Da cloud-hosting er ressourceorienteret, kan du stoppe med at bruge en ressource, og den vil ikke blive opkrævet. Dette skyldes, at du bliver opkrævet af ressourceforbrug, hvor du som ved delt hosting debiteres et fast beløb (uanset om du bruger en ressource eller ikke).

Og der Cloud Hosting ulemper?

Den største ulempe ved skystrukturen er kompleksitet. At have så mange servere online med alt virtualiseret, kan gøre det vanskeligt for et firma at opdage, hvor et problem opholder sig, fordi de samme data er delt og gemt på en virtualiseret måde. Denne form for struktur tilføjer latens. For kritiske websteder, hvor ydelse er en nødvendighed, kan en skystruktur have mindre end ideelle resultater. Et andet problem med Cloud Hosting er, at det har tendens til at være dyrere end delte alternativer. 1 GB plads på en delt hosting er normalt billigere end 1 GB plads på en Cloud Service.

De fleste Cloud Hosting-tjenester inkluderer heller ikke mailtjeneste. Til dette er du nødt til at oprette separate virtuelle maskiner til dette formål (eller købe en service), da de fleste delte hosting inkluderer postadministration som standard.

Bedste Cloud Hosting

Cloudways Cloud hosting

Cloudways Cloud Hosting

Hvis du leder efter pålidelig og overkommelig cloud-hosting, bliver det virkelig ikke bedre end Cloudways. Tilbudet øverst på linjen cloud hosting (DigitalOcean, AWS, Google Cloud osv.) Med en let at bruge interface, så du bedre kan styre dine websteder. Find ud af mere i vores fulde Cloudways-gennemgang.

Og nu et dilemma

Dette er alt sammen logisk og forståeligt, men hostingfirmaer tilbyder typisk ikke cut og tør delte kontra cloud-hostingplaner. I dagens verden begynder mange værter at blande deles med cloud-hostingtjenester på en måde, hvor de ikke er så lette at skelne mere. F.eks. Er det nu acceptabelt at oprette virtualiserede kontekster, hvor en enkelt node, der administreres som en delt hosting-service, nu består af en række dedikerede servere, virtualiseret. Denne form for opsætning er næsten identisk med, hvad Cloud Hosting Company gør med deres tjenester.

Dette kan skabe et scenario, hvor du betaler for en delt hosting-service, der dybest set opfører sig som cloud-hosting, men kører bag et kontrolpanel. Derudover virtualiserede nogle virksomheder kontrolpanelet i en VPS, så du ikke engang har en retfærdig fordeling af ressourcerne, fordi den faktiske server, hvor kontrolpanelet befinder sig, ikke er direkte tilgængelig, bare en del af det!

Hvad skal jeg lave af dette??

I sidste ende betyder det ikke noget, hvad virksomheden gør med serverne. Det være sig dedikerede servere, der fungerer som rene noder eller en ægte skyhostingstruktur, hvad der virkelig betyder noget er, hvor godt virksomheden administrerer hele pakken. EN god skyhostingstjeneste kan køre helt fint til selv de mest krævende anvendelser. Det samme kan siges om god delt hosting kører på ægte hardwareknuder. Det er kvaliteten af ​​hostingfirmaet og deres engagement over for brugerne, der gør hele forskellen i verden.

Så er delt eller cloud hosting bedst for mig?

Lad os se, du har et nyt WordPress-websted, som du vil sætte online. Din vigtigste bekymring lige nu er pris og ydelse. I den slags scenarie er delt hosting sandsynligvis det bedste alternativ, da du reducerer omkostningerne ved at ansætte en service, der har brug for mindre ressourcer til at kontrollere hver node (hvilket betyder bedre priser pr. Bruger).

På den anden side, hvis du er en virksomhed eller en person, der skal konfigurere websteder og apps hurtigt, vil en cloud-hostingtjeneste tjene dig bedre. Cloud-hostingpaneler er normalt bedre forberedt til at oprette og være vært for de mest vilde konfigurationer uden at du behøver at bekymre dig om noget. Bare husk, at du bliver nødt til at konfigurere en mailserver på egen hånd, da de fleste cloud-hostingtjenester ikke tilbyder en.

Indpakning delet vs Cloud Hosting

Uanset om du bruger delt eller cloud hosting den gode nyhed er, at begge tjenester ikke er gensidigt eksklusive. Delt hosting er vidunderligt at være vært for flere websteder, der har brug for generelle muligheder for e-mails, videresendelse, DNS-kontrol, FTP og databasetjenester. Cloud-hostingtjenester er mere udviklerorienterede og kan være fremragende til hosting-apps eller websteder til specifikke formål. På grund af arten af ​​begge tjenester fungerer de normalt godt sammen. For eksempel til hosting af et websted og en app på samme tid eller ved at skulle kontrollere et websted, der kobles til en butik. Hvad der er endnu bedre er, at de fleste virksomheder i dag kan tilbyde begge tjenester på samme tid.

For at opsummere positive af Cloud Hosting, du får oprette tilpassede konfigurationer, du har kontrol over de ressourcer, du får adgang til, og du kan endda sætte ressourcer på pause for at reducere omkostningerne. Den eneste virkelige ulempe her er, at ressourcer har en tendens til at koste mere end ved delt hosting.

Med Delt hosting du får en bedre balance mellem tjenester, der er bedst egnet til websteder og tjenester har en tendens til at være billigere end cloud-hosting. Det negative er imidlertid, at du ikke kan kontrollere ressourcer eller starte eller stoppe tjenester som med cloud-hosting.

Uanset hvilken service du vælger, har du nu en meget bedre idé om både fordele og ulemper. Hvad foretrækker du? Hvad er dine tanker om delt vs cloud-hosting? Del dine meninger i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map