Sådan tilpasser du søgesideresultater i WordPress

Sådan tilpasser du søgesideresultater i WordPress

Når du søger på en almindelig søgemaskine som Google, er det meget usandsynligt, at du ikke kommer frem til nogen resultater (medmindre du søger efter noget, der er helt uensindeligt, men selv da …). Dette kan dog ske mere regelmæssigt, end man ønsker, når man bruger et WordPress-websteds interne søgefunktion.


Mange af dine besøgende på webstedet vil gerne finde mere information om dig, din virksomhed eller dine produkter. Hvis de rammer en tom side efter at have indtastet en forespørgsel i din søgelinje, er det dog sandsynligt, at de forlader dit websted. Dette gælder især, hvis de er vant til Google eller en lignende søgemaskine.

Internetbrugere forventer visse funktioner fra de websteder, de besøger. Det er vigtigt, at du arbejder med deres forventninger, når det kommer til søgning. Hvis du har en brugerdefineret søgeside, der indeholder de elementer, de er brugt til, hjælper det med at holde dem interesserede og engagerede i dit indhold.

I dette indlæg drøfter vi, hvad sider med søgeresultater er, og hvorfor de er vigtige. Derefter beskriver vi, hvordan du tilpasser din WordPress resultatside til at omfatte den funktionalitet, som dine læsere forventer at se. Lad os komme igang!

Hvad WordPress-søgeresultatsider er (og hvorfor de betyder)

Søgeresultatsider i WordPress

Eksempel på søgeresultater for “søgning”

Når en af ​​dine læsere skriver et ord eller en sætning i søgefeltet på dit WordPress-sted, ser de en side, der viser alt det indhold, der matcher deres forespørgsel. Dette er kendt som en søgeresultatside. Naturligvis er en intern søgeresultatside forskellig fra de resultater, du ville se på en søgemaskine som Google. For det første viser den interne side kun de poster, der er tilgængelige på dit websted, snarere end på tværs af hele internettet.

En intern søgeresultatside er vigtig for ethvert websted, der indeholder tekstindhold og er tilgængeligt via standard søgemaskiner. Generelt vil en af ​​tre ting ske, når nogen lander på dit websted fra en grundlæggende internetsøgning. De vil straks finde det, de leder efter, de vil bruge din indbyggede søgning til at finde informationen, eller de forlader dit websted. Derfor er din chance for at holde læsere på dit websted afhængig af deres evne til hurtigt at finde det, de leder efter. At aktivere besøgende til at søge og se resultater på dit websted er en af ​​de nemmeste måder at holde dem omkring i længere tid.

Hvorfor du skal tilpasse dine WordPress-søgeresultatsider

Besøgende kommer til dit websted med visse forventninger. Mens de ikke leder efter de samme resultater, som de ville få fra Google, kan de forvente at se lignende funktioner. Dette kan omfatte foreslåede stavemåder, indholdsforslag baseret på deres oprindelige søgning med mere.

At have en tilpasset søgeresultatside kan holde dine læsere engagerede med dit websted og dets indhold, selv når deres søgninger er tørre. Desuden giver du dine læsere alt, hvad de forventer af en standard søgemaskine. Ved at efterligne populære søgemaskiner kan du også lavere afvisningsprocent på dit websted.

Hvis det gøres korrekt, tilbyder en brugerdefineret resultatside flere fordele. Det kan:

 • Hjælp besøgende med at finde det, de leder efter
 • Hold besøgende på dit websted længere
 • Tilbudsrelaterede informationssøgere har muligvis ikke vidst, at de havde brug for
 • Vis noget personlighed
 • Vis, at du er interesseret i de små ting, herunder at være hjælpsom

I sidste ende skaber tilpasning af dine WordPress-søgeresultater for mere nøjagtigt at efterligne en traditionel søgemaskine værdi for dig og dine besøgende. Det bedste af alt er, at du nemt kan udføre det ved hjælp af plugins!

Sådan tilpasses dine WordPress-søgeresultatsider

Alsidigheden med WordPress giver dig mulighed for nemt at tilpasse dine søgeresultater. Du kan bruge kode til at ændre search.php fil, for eksempel, eller du kan bruge et plugin. Vi anbefaler sidstnævnte tilgang, da plugins er lettere for de fleste WordPress-brugere at installere og vedligeholde.

Der er flere muligheder, du kan bruge til at tilpasse dine interne søgeresultatsider. Mens du altid kunne dykke ned i search.php kode (selvom dette bedst overlades til erfarne brugere, der er komfortable med PHP- og CSS-kodning), er der flere plugins, du kan bruge til at implementere simialr-ændringer. At finde den funktionalitet, der fungerer bedst, afhænger af dig og dit websted. Små personlige websteder kan have fordel af gratis plugins, mens større websteder muligvis har brug for en premium-løsning.

Som altid anbefaler vi også, at du sikkerhedskopierer dit WordPress-sted, inden du foretager opdateringer eller ændringer. Lad os dykke ind!

1. Inkluder eller fremhæv søgeudtrykket som en påmindelse om den originale søgning

Søg i alt plugin

Et af de bedste tip, jeg nogensinde har hørt om sider med interne søgeresultater, er, jo tættere du kan få dem til at ligne standard Google-søgeresultatsider, jo bedre. En måde at gøre dette på er at inkludere det søgeudtryk, som din besøgende søgte efter øverst på søgeresultatsiden. Dette er en simpel teknik til at vise besøgende en søgning gjorde forekommer, selvom det kom tomt (og måske var en skrivefejl den skyldige). Det giver også dine læsere mulighed for at kontrollere, at de har indtastet den rigtige sætning, og at de stavede ordene korrekt.

Søg i alt er et gratis plugin, der fungerer med standardsøgefunktionen til WordPress. Det giver brugerne mulighed for at søge på alle sider, der ikke er adgangskode beskyttet på dit websted. Hvis der desuden tilbyder funktionalitet, der gør det muligt at fremhæve søgeudtryk på resultatsider, der giver dine brugere værdifulde oplysninger.

Medtag søgeterm på søgeresultatsider

For at gøre dette manuelt skal du starte med at oprette et underordnet tema (hvis du ikke er sikker på hvordan, kan du tjekke vores guide til, hvordan man opretter et WordPress-underordnet tema).

Opret derefter en search.php fil i dit splinternye barnetema og kopier koden fra dit gamle tema (du kan finde dette ved enten at åbne temafiler på din server via FTP eller fra dit WordPress-dashboard under Udseende> Editor> Search.php). Nu kan du erstatte standardtittlen i dit barnetema search.php med følgende:

found_posts; ?> : ""

Dette viser titlen med antallet af fundne poster efterfulgt af det søgte udtryk. Så det ser ud som “15 søgeresultater fundet for: Min søgeforespørgsel”.

Fremhæv søgeudtrykket i resultater

Fremhæv plugin for søgeudtryk

En anden ting, du måske ønsker at gøre, er at fremhæve søgeudtrykket i søgeresultaterne. På denne måde, når besøgende på dit websted præsenteres med søgeresultater, fremhæves deres søgeterm inden for de individuelle resultater. Plugin Highlight-søgeudtryk tjener denne rolle godt. Det er enkelt, men kan hjælpe med at dirigere dine besøgende mere specifikt til det, de leder efter.

2. Tilføj foreslåede stavemåder i tilfælde af skrivefejl

Relevanssi Bedre søgning-plugin

Takket være populariteten af ​​Google og andre søgemaskiner forventer de fleste besøgende at se staveforslag, når de interagerer med din søgefunktion. Tilføjelse af denne funktion til dine resultatsider forbedrer brugeroplevelsen ved at hjælpe dem med at finde det, de leder efter, selvom de ikke ved, hvordan de stave det.

Med over 100.000 aktive installationer, Relevanssi er et af de mest populære WordPress-plugins til søgning. Mens Søg i alt fungerer med WordPress’s standardfunktionalitet, Relevanssi erstatter søgefunktionen helt. Dens gratis tjenester er perfekte til små eller personlige websteder, mens premium version tilbyder fantastisk funktionalitet til store og multi-site ledere. Ud over den foreslåede stavefunktion giver dette plugin en række muligheder, herunder muligheden for at søge tags, kommentarer og kategorier.

3. Tilføj foreslåede sider for at opretholde interessen på dit websted

Søg og filtrer WPSOLR-plugin

En af de bedste måder at bruge dine resultatsider, bortset fra at give den søgte information, er at servere indhold, der ligner det, brugerne leder efter. Hvis du nogensinde har søgt Amazon for et produkt, har du sandsynligvis set forslag til andre produkter baseret på denne søgning. Denne metode til at placere værdifuldt indhold foran besøgende kan øge den tid, de bruger på dit websted. Og ved at foreslå sider, som læsere skal gå til – selvom det ikke er relateret til deres søgeforespørgsel – kan du gøre meget mod at sænke din afvisningsfrekvens.

Hvis du leder efter søgefunktionalitet, der opfører sig som Amazon eller eBay gør, anbefaler vi WPSOLR-plugin. Det giver dig mulighed for at præsentere relateret indhold til søgere og meget mere. WPSOLR er et andet freemium-plugin og leverer funktioner på virksomhedsniveau, der kun forbedres ved køb af premium-versioner. Selvom dette plugin kan fungere for de fleste steder, kan du overveje premium-versionen til e-handel eller store websteder især.

Bedre søgning-plugin

En anden enkel mulighed til dette er Better Search-plugin. Når det er installeret, kan du indsætte et varmekort til dine mest populære søgninger i form af en widget. Dette vil sikre, at besøgende bliver præsenteret med masser af muligheder for, hvor de skal hen.

4. Tilføj en søgefelt

Føj søgning til menuplugin

En anden måde at holde folk på dit websted og engageret i deres søgninger på er at tilføje et søgefelt på søgeresultatsiden, hvis der ikke allerede findes en i dit tema. Dette er især nyttigt, hvis der ikke returneres resultater, og du ønsker at bede brugerne om at prøve en anden søgeforespørgsel. En nem måde at tilføje et søgefelt er med det gratis Tilføj søgning til menu-plugin – bare installer og brug plugin-indstillingerne til at tilpasse din søgeform og resultater.

Du kan også tilføje et søgefelt direkte til en hvilken som helst side (via dit underordnetema, som nævnt ovenfor) ved hjælp af den centrale WordPress-funktion “get_search_form ();”.

Dette viser søgeformen som defineret af searchform.php temafil, eller hvis der ikke findes en WordPress, udsendes HTML til en standard søgeform. Du kan lære mere på CODEX.

Dette gør det, så dine besøgende ikke har nogen undskyldninger for at komme på banen på dit websted. Når du altid styrer dem tilbage i den rigtige retning, sikrer du, at du gør din del for at forbedre folks oplevelse på dit websted. Og jeg kan forsikre dig lige nu, den slags opmærksomhed på detaljer forbliver ikke bemærket eller ikke værdsat.

5. Ajax din søgning

Ajax Search Lite-plugin

Den sidste mulighed, vi vil nævne i dag for at holde læsere engagerede med dit websted, er at tilføje Ajax-søgeresultater, så dine læsere kan bruge en “live” søgning. Den gratis Ajax Search Lite-plugin giver brugerne mulighed for at søge på dit websted med resultater, der er opdateret, mens de skriver. Plugin inkluderer tilføjede muligheder for kategorifilter, Google autofuldførelse og forslag til søgeord.

Overvej at opgradere til Ajax Search Pro for flere muligheder. Den premium version af plugin tilføjer support til bbPress, BuddyPress, WooCommerce og JigoShop, så brugere kan søge i alle dine tilpassede posttyper. Der er desuden funktioner til cache, brugerdefinerede felter, 100+ designtemaer, 4 layouts og meget mere.

Værktøjssøgning

Eller overvej at bruge værktøjssøgning. Ud over understøttelse af Ajax-søgeresultater tilføjer plugin-enheden mange andre muligheder for filtre, kortbaserede resultater, rute- og listlayout, pagination og mere.

Konklusion

Mens mange WordPress-brugere overvejer at tilføje søgemodellen til sidepanelet på deres websteder, glemmer man meget, hvad output fra sådanne søgninger vil være. Og det er et stort tilsyn.

Du vil sikre dig, at hver enkelt side på dit websted arbejder hårdt for dig – selv søgeresultatsiderne. Mens de fleste læsere muligvis er interesseret i din startside eller kernetilbud, kommer de sandsynligvis til dit websted på udkig efter noget specifikt. Selvom dit websted sandsynligvis ikke er en søgemaskine, er det bedst at yde den hjælp og funktionalitet, som besøgende er vant til. Du ved aldrig, hvordan en enkelt side kan påvirke de enkelte brugere. Præsentere den rigtige besøgende med de rigtige oplysninger på det rigtige tidspunkt, og du står ikke kun for at beholde den besøgende på dit websted i længere tid, men også gøre dem til en loyal kunde.

Har du foretaget nogen tilpasning på dine søgeresultatsider? Hvis ja, hvad fungerer der bedst for dig? Hvad har du fundet for at være den mest effektive tilføjelse? Fortæl mig som altid i kommentarerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map