Sådan strømline du dit WordPress-websted og forbedrer brugeroplevelsen

Sådan strømline du dit WordPress-websted og forbedrer brugeroplevelsen

Der er intet mere irriterende end at få et første kig på et nyt websted og derefter skulle kæmpe for at komme til det sted, du faktisk vil hen. For at finde det indhold, du faktisk ledte efter. Mens heldigvis dagene med annoncerede, søgeordsbelastede, massivt uhjælpsomme sider designet til at tjene penge fra Adsense ikke længere dukker op i søgeresultater, så ofte som de engang gjorde…


En masse websteder, især ældre med tusinder af sider med indhold, kan være vanskelige nok til at navigere selv med al korrekt struktur og funktionalitet på plads. Når det ikke er der, er det ofte lettere at ramme backspace og vende tilbage for at spørge Google, hvad du vil vide, snarere end at blive på webstedet. I denne artikel dækker vi, hvordan du kan strømline dit WordPress-sted for at undgå sådanne problemer og forbedre din brugeroplevelse markant.

Brug kategorier korrekt

Det kan være fristende at prøve at være original ved at bruge funky kategorier, som kun “insidere” får, eller blot lade kategorier ligge ved siden af ​​vejen, når du er fokuseret på at skabe indhold, men nøjagtige kategorier gør det meget mere behageligt at søge efter både første gang og tilbagevendende besøgende.

Hvis kategorien er for generel, eller den simpelthen angiver indholdstypen, er der ingen reel måde for besøgende at finde mere af det samme, hvis de kunne lide dit første stykke indhold … undtagen måske ofte upålidelige plug-in plugins.

At manuelt oprette og tilføje indlæg til kategorier efter dette kan virke som en skræmmende opgave, men til sidst hjælper det med at strømline dit websted og forbedre den generelle brugeroplevelse. Hvis du kigger på vores kategorier her på WP Explorer, kan du se, at vi tydeligt opdeler vores indlæg i kategorier, der er på linje med det aktuelle emneindhold, hvilket gør det meget nemt at læse mere om et bestemt emne, du er interesseret i.

Implementér Clear Navigation

Implementér Clear Navigation

Når dit websted begynder at vokse, og du er begyndt at tilbyde ikke kun flere tjenester, men også har et samfund, er det vigtigt at have klar navigation. Mange bloggere vælger en “start her” -side, der sætter første gang læseren bekendt med, hvad de handler om i et par af deres bedste indlæg om et givet emne. Det kan arbejde for nogle emner, men andre har for mange underemner til, at det virkelig er effektivt. Hvis dette er tilfældet for emnet på dit websted, er en af ​​de bedste ting, du kan gøre, at opsætte navigation, der giver brugeren hurtig adgang til nogen af ​​disse underkategorier af indhold.

En af de nemmeste måder at konfigurere dette på er at kategorisere godt og blot tilføje en menu, der viser kategorierne, eller tilføje kategorierne til sidebjælken på sider, hvor det er relevant. Igen, hvis du ønsker at se et eksempel på dette, skal du ikke se længere end netop dette websted. Til venstre skal du se vores kategorier her på WP Explorer, og det er svært at argumentere med det niveau af klarhed. I sidste ende kan dine brugere sandsynligvis bruge Google til at søge efter specifikt indhold på dit websted, men mere sandsynligt er det ikke, de vil også finde resultater for dine konkurrenter, hvilket fører til lækage af potentielle abonnenter og kunder.

Lav en klar sondring mellem forskellige indholdsstoffer

Uanset om det gøres ved at ændre baggrundsfarver til et specifikt område, mesterlig brug af hvidafstand, brug af klart synlige rammer eller tydelig anvendelse af underoverskrifter for overskrifter, er det vigtigt, at det er let at fortælle hovedindholdet bortset fra f.eks. sidebar. Hvis det hele slører sammen, vil læseoplevelsen blive unødvendig smertefuld.

Hvis dit tema lider under “sidebar-typen blandinger i hovedindholdet” -syndromet, og det ikke har muligheder for at ændre farverne på sidebjælken, skal du ikke bekymre dig. Det er ikke en alt for vanskelig ting at løse, og hvis du ikke er uvillig til at gøre dine hænder beskidte, skal enhver designer / udvikler, der er værd at bruge hans tastaturfedt, være i stand til at lave en hurtig løsning om et par timer eller mindre.

Et andet alternativ er blot at installere et andet tema, der håndterer dette aspekt bedre. Selvfølgelig, hvis dit websted har et stort publikum, eller er den vigtigste kilde til din indkomst, skal du altid teste et tema / temaændringer på en lokal version af dit WordPress-sted, før du implementerer noget direkte. Læs mere om, hvordan du installerer WordPress lokalt på Windows her (her for Mac-brugere).

Fjern alle ødelagte links

Fjern ødelagte links

Dette skal en selvfølge, men for ældre websteder kan det være svært at holde alt dit gamle indhold frisk, og det er let at ende med et par ødelagte links. Heldigvis behøver du ikke længere manuelt at gennemgå alle dine sider for at jage efter ødelagte links. Som med de fleste andre ting, er der nu et plugin til det. Faktisk har vi endda en guide til, hvordan du finder og fjerner ødelagte links lige her på WP Explorer.

Brug faneblade

Faner er til lejligheder, hvor et stykke indhold ikke er langt eller vigtigt nok til at garantere en anden side, men indholdet er forskelligt nok til at oprette mindst en underoverskrift til at opdele det nødvendige indhold. Hvis du er en designer, kan du for eksempel have faner til de forskellige typer design, du laver, med hovedsiden kun viser dit hovedfokus.

Hvis du ønsker at få en idé om, hvordan faner ser ud, når de implementeres, kan du blot rulle ned for at tjekke forfatterens bio under dette indlæg, som gør dem smukt brugt. Vi har endda lavet en guide til, hvordan du nemt kan bruge plugins til at få faner på dit WordPress-sted.

Forbedre webstedshastighed

Forbedre webstedshastighed

Det er svært at få en websideoplevelse til at føles glat, hvis du hver gang du klikker på et link skal vente, mens du stirrer på et indlæsningsikon i mere end et sekund eller tre. Hastighed er noget, der bliver taget mere og mere for givet på grund af fokus på hastighed, som de større websteder har, og at skille sig ud på grund af at være langsom er bestemt ikke en god ting.

Du har måske bemærket, at vi taler meget om hastighed her på WPExplorer (vi har lige sendt en artikel om nogle fantastiske plugins for at fremskynde dit WordPress-websted), og det skyldes, at indlæsningshastighed er et vigtigt element i brugeroplevelsen. Længere belastningstider er ofte en stor faktor, når det gælder højere afvisningsprocent, og det har vist sig, at salget reduceres markant. På toppen af ​​alt dette har Google indrømmet, at indlæsningshastighed spiller en rolle, når det kommer til søgerangeringer. I nogle tilfælde kan værten faktisk vise sig at være det største problem. Men hvor det ikke er tilfældet, er der et par ting, du kan gøre for relativt let at forbedre dit websteds hastighed.

Brug et indholdsleveringsnetværk (CDN)
En måde at fremskynde dit websted er at være vært for dit tungere indhold, som billeder, på tredjepartsnetværk, der leverer det hurtigere til slutbrugeren. Vi har endda sammensat en liste over gratis CDN’er til dig.

Brug et cache-plugin
Et cache-plugin er et plugin, der slipper for nogle af serversiden forespørgsler ved at indsende, hvad det kan som en statisk html-side. Der er et par plugins, der går ud over det. Se vores guide til, hvordan du installerer og konfigurerer et cache-plugin.

Fjern unødvendige plugins
Hvis du har aktiveret en masse plugins, der ikke tjener noget reelt formål til din bundlinje, er det sandsynligvis en god ide at slippe af med hovedparten af ​​dem. Læs mere om, hvordan og hvorfor du skal fjerne overskydende WordPress-plugins.

Optimer dine billeder
Det er let at klippe nogle hjørner nu, hvor WordPress automatisk ændrer størrelse på billeder, så de passer til dit indhold. Især når du virkelig skal kæmpe for at finde et godt billede til at gå sammen med dit indlæg, er det alt for simpelt at være doven og blot uploade den som den er og lægge den i dit indlæg eller artikel. Men dette kan faktisk have en betydelig indflydelse på dit websteds indlæsningshastighed. Et af de enkleste og vigtigste skridt at tage er at klippe dine billeder ned til den passende størrelse og måske komprimere dem ved hjælp af et mere størrelsesvenligt filformat, som JPEG. Når du har gjort dette, kan du bruge et af disse billedoptimerings plugins, og du vil allerede være foran de fleste WordPress-websteder, når det kommer til billeder og indlæsningshastighed.

Pak ind

I sidste ende kan webstedshastigheden kun forbedres indtil videre, hvis din vært selv viser sig at være ekstremt langsom. Hvis du har optimeret dit websted fuldt ud i overensstemmelse med vores guide til, hvordan du kan fremskynde dit websted, og det er stadig frygteligt langsomt, kan du undersøge, hvordan du ændrer din hostingplan eller endda er vært helt. (Her hos WPExplorer bruger vi WPEngine, og som du helt sikkert kan fortælle selv, har vi ikke noget problem med langsomme indlæserhastigheder her omkring.)

At få et websted fuldstændigt strømlinet og optimeret til brugeroplevelse kan være en krævende opgave, især for de mere teknisk udfordrede. Men på samme tid er det meget muligt, og de fordele, der følger med det, er mere end umagen værd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map