Sådan ryddes din WordPress-cache som en professionel

Sådan renses din WordPress-cache som en professionel

Jeg tror, ​​du vil være enig, når jeg siger, at omtale af cache ikke fremkalder det bedste af følelser, medmindre du selvfølgelig er en af ​​de teknisk-dygtige seje børn. Nej, det fremkalder stadig ikke det bedste af følelser.


Alligevel er cache-konceptet så let at forstå, du behøver ikke en grad i noget. Derudover viser det sig, at det er superduper let at rydde cachen på dit WordPress-sted, du kan gøre det, før den næste fyr laver en kop kaffe.

Og i dagens indlæg viser vi dig nøjagtigt, hvordan du rydder WordPress-cache som en professionel. Ved slutningen af ​​indlægget vil WordPress-cache være en ting, du ikke behøver at bekymre dig om nogensinde igen. Du er velkommen til at opine og dele dine oplevelser i kommentarafsnittet.

Lad os først sætte scenen.

Hvad er cache?

Generelt beregningsmetoder er cache blot at gemme data i midlertidig hukommelse i modsætning til hovedhukommelsen. Cache (udtalt kontant) er en teknologi, gennem hvilken et stykke hardware eller software gemmer midlertidige data, der er hurtigere at hente anden gang du har brug for det.

Tænk på det som at flytte fjernbetjeningen fra mediekabinettet til det sted, hvor du sidder. Næste gang du skal skifte tv-kanal, kan du gøre det hurtigere, da du ikke behøver at gå til mediekabinettet igen..

Hvis du ikke ser tv, er her en anden illustration. Hvis et websted cache indhold i din browser, betyder det ganske enkelt, at webstedet gemmer midlertidige data i din browser. Disse data kan være hvad som helst – billeder, JavaScript-filer osv. – de ting, der normalt ikke ændres i lange perioder.

Næste gang du besøger det nævnte websted, indlæses cache-indholdet fra din browser snarere end oprindelseswebserveren. Dette betyder, at dataene ikke sendes over en anden gang, da de allerede findes på din browser / pc. Slutresultatet er en hurtigere oplevelse, gemt båndbredde og reduceret serverbelastning.

Typer af WordPress-cache

Hvad angår at fremskynde WordPress-websteder, er der fire typer cache at huske på. Lad os gå kort over hver enkelt:

Browser-cache

I et forsøg på at give en bedre brugeroplevelse, mens du gennemser, er moderne browsere udstyret med cachefunktioner. Uanset om du bruger Chrome, Mozilla Firefox, Edge eller Safari, cacher din browser automatisk indhold fra de websteder, du besøger.

På denne måde oplever du hurtigere indlæsning, når du besøger et cache-websted efterfølgende. Dit WordPress-sted kan drage fordel af browsercache for at levere en hurtigere oplevelse til alle dine brugere. Du kan oprette cache-regler for dit indhold og sikre, at din server kun modtager forespørgsler til nyt indhold.

På denne måde behøver dit WordPress-websted ikke at anmode om indhold som bannerbilleder, logoet, JavaScript-filer, stilark osv. Da dataene allerede er gemt på din pc. Medmindre du selvfølgelig opdaterer dit websted og renser browser-cache, er noget vi vil dække i de kommende sektioner.

Plugin-cache

Så har vi plugin-cache, som repræsenterer alle de midlertidige data, som din cache-plugin gemmer. Afhængigt af dine præferencer kan din plugin-cache indeholde HTML-filer, kompileret PHP-kode, MySQL-forespørgsler og webobjekter blandt andet.

Der er adskillige cache-plugins derude, men de to mest populære er W3 samlet cache og WP Super Cache. Begge plugins er strålende ved at cache WordPress-websteder og kan reducere den tid det tager for dine sider at indlæse markant. Hvilket cache-plugin bruger du på dit WordPress-sted? Fortæl os det i kommentarerne ��

Hvis du husker det, har vi hårdt sagt, at WordPress bygger websider fra PHP og data, der bliver forespurgt fra din MySQL-database. I stedet for at genskabe sider hver gang en bruger besøger, serverer din cache-plugin de gemte kopier, hvilket letter belastningen på din server, hvilket oversættes til bedre ydelse. Cache reducerer også frem-og-tilbage-overførslen af ​​filer.

Servercache

De fleste hostingudbydere tilbyder cache-funktioner til at fremskynde dine WordPress-websteder. Dette er især normen hos de fleste administrerede WordPress-værter som WPEngine, Svinghjul og Pagely blandt andre. De foregående links omdirigerer til supportsider, der viser, hvordan du skyller cache for hver vært.

Det handler om at forbedre hastigheden på dit WordPress-websted, denne cache-forretning. Hver vært bruger en anden type cache-arkitektur, afhængigt af deres opsætning, men det hele koges sammen til kun én ting – forbedring af ydelsen. Det er bedst at konsultere din vært i en chance for, at du har et problem med din servercache.

Nogle hostingfirmaer opretter cache lokalt, og andre bruger avancerede teknikker såsom reverse proxy-servere. Dette betyder blot at placere flere cache-servere “foran” på hovedserveren. Første gangs anmodninger vil blive fremsat til hovedserveren, men efterfølgende anmodninger serveres af cache-serverne.

3rd Party Cache

I helvede er tredjepartscache? Godt spørgsmål. Hvis du bruger en webapplikation som f.eks CloudFlare, StackPath eller Sucuri, bemærk, at en af ​​de første ting, de gør for at forbedre ydeevnen på dit WordPress-sted, er build cache.

Faktisk har jeg set et websted, der bruger 3rd festcache for at skabe illusionen om at være online, mens deres websted var helt nede. Besøgende på domænet blev omdirigeret til en cache, hvilket er langt bedre end vel, intet. Der manglede kun dynamisk indhold som medie-downloads. Statiske sider var der alle.

Hvor er vi i alt dette?

På dette tidspunkt synes du ikke længere, cache er et fremmed monster, du skal frygte. Faktisk er viden magt. Men at se cache er fantastisk til dit WordPress-sted, hvorfor ønsker du at rydde din cache i første omgang?

Hvorfor rydde WordPress-cache?

For det første, hvis du foretager ændringer på dit WordPress-sted, men ikke kan se opdateringerne efter at have ramt Opdater, skal du muligvis rydde din WordPress-cache. Og med dette mener vi en hvilken som helst eller alle de fire typer cache, vi skitserede for et øjeblik siden.

For det andet kan ændring af indstillinger inde i administratoren ødelægge dit websteds design. På dette tidspunkt er det en no brainer at rydde din cache efter at have foretaget de nødvendige ændringer. Ellers kan du og dine besøgende muligvis fortsætte med at se det ødelagte design.

For det tredje kan sider muligvis ændres på serveren under cache-processen. Andre gange vil cache, der er blevet forkert konfigureret, tjene uaktuelt indhold til dine brugere, hvilket bare er trist. Begge gange er det din reddende nåde at rydde din WordPress-cache.

Sådan ryddes WordPress-cache i et opdelt sekund

Den bedste del af denne vejledning, at rydde din WordPress-cache er så let som A, B, C. I ekstreme situationer ønsker du måske at kontakte din vært, hvis du mener, at problemet ligger i servercachen. I de fleste tilfælde skyldes de tre scenarier, vi nævnte for et par sekunder siden, browser-cache eller cache-plugins.

Lad os starte med det nemmeste at rydde.

Sådan ryddes browsercache

Det er ekstremt let at rydde browser-cache, du har sandsynligvis gjort det mange gange før. Din oplevelse varierer afhængigt af den browser, du har, men vi dækker kun de tre vigtigste browsere. Du kan altid dele, hvordan du rydder cachen i din browser i kommentarerne ��

Google Chrome

Min personlige favorit, Chrome er utvivlsomt hurtig takket være et let design og god cache. Det lette design gør det nemt at rydde din WordPress-cache. Klik bare på menuikonet og naviger til Flere værktøjer –> Slet browserdata… som vist nedenfor:

hvordan man renser WordPress cache krom

Dette vil føre dig til en popup, hvor du kan vælge, hvad du skal rydde. Her kan du slette alt fra browserhistorik til cookies og mere siden tidens begyndelse. Vi er dog interesseret i cache, så marker kun “Bufrede billeder og filer”. Klik derefter på knappen “Ryd browsingdata”:

hvordan man renser WordPress cache krom del to

Og du er færdig!

Mozilla Firefox

Tilsvarende rydde din cache i Firefox ting fra fjerde klassetrin. Klik bare på menuikonet, og klik derefter på fanen Historik som vist nedenfor:

hvordan man renser WordPress cache firefox

Klik på fanen Historik åbner et andet panel, som vist nedenfor. Fra dette panel skal du klikke på menupunktet “Ryd nylig historie”:

hvordan man renser WordPress cache firefox del 2

Dette bringer en popup op, hvor du kan vælge, hvad du vil rydde fra din browser. Vælg det tidsinterval, der skal ryddes (jeg indstiller normalt dette til alt). Marker afkrydsningsfeltet “Cache” og til sidst knappen “Ryd nu” som vist nedenfor:

hvordan man renser WordPress cache firefox del 3

Microsoft Edge

Tidligere kendt som Internet Explorer, er Edge Microsofts forsøg på at genvinde et marked, de engang dominerede. Edge er en betydelig forbedring af, hvad de fleste mennesker kender som mor til alle webbrowsere. Mens jeg altid vælger Chrome, er Edge ikke dårligt slået ud. Sådan ryddes cachen?

Klik på menuikonet, og vælg Indstillinger:

hvordan man renser WordPress cache edge

Dette åbner et nyt panel med alle dine browserindstillinger. Rul ned til Slet browserdata og klik på knappen “Vælg hvad der skal ryddes”:

hvordan man renser WordPress cache kant del 2

Denne handling fører til et tredje panel, der viser dig alle de ting, du sletter fra Edge. Vælg “Bufrede data og filer” og tryk på knappen “Ryd”:

hvordan man renser WordPress cache kant del 3

Du kan endda vælge at rydde cache automatisk, hver gang du lukker Edge, en funktion, der ikke findes i de andre browsere.

Efter at have ryddet din browser-cache, skal du genindlæse dit WordPress-sted. Løste du dit cache-relaterede problem efter at have ryddet din browser-cache? Hvis problemet fortsætter, er den anden mest sandsynlige skyldige din cache-plugin.

Sådan ryddes plugin-cache

Proceduren for at rydde din WordPress-cache her afhænger af det cache-plugin, du bruger. Det samme er at rydde din WordPress-cache ved hjælp af et plugin så simpelt som at klikke på en knap. Lad os få fat på dette og afslutte det.

W3 samlet cache

W3 Total Cache er en af ​​de mest populære WordPress cache plugins derude. Med over 1 million aktive installationer, herunder AT&T og MakeUseOf, er dette cache-plugin noget andet. Det leveres med en stor pakke funktioner, der lover bedre ydelse og konverteringer.

For at rydde WordPress-cachen i W3 Total Cache skal du bare navigere til Ydeevne> Dashboard i din WordPress-administrator. Klik på knappen “tøm alle cacher” som vist nedenfor i W3 Total Cache-kontrolpanelet:

hvordan man renser WordPress cache w3 total cache

WP Super Cache

Bragt til dig af Automattic, de samme fyre, der gav os mange andre fantastiske produkter såsom Jetpack, Akismet og WooCommerce blandt andre, WP Super Cache er et bemærkelsesværdigt WordPress ydeevne til optimeringsværktøj.

For at rydde din WordPress-cache i WP Super Cache skal du bare navigere til Indstillinger i din WordPress admin menu. Klik derefter på WP Super Cache og derefter knappen “Slet cache” som vist på billedet herunder:

hvordan man renser WordPress cache wp super cache

Sådan ryddes server & 3rd Party Cache

WP Engine Cache

Hvis du bruger en 3rd festwebapplikation eller en vært, der understøtter cache, kan være en smule af en anden proces. For eksempel har WP Engine et tilpasset hosting-panel indbygget i WordPress-instrumentbrættet. Alt hvad du skal gøre er at klikke på det for at få adgang til indstillinger for at rense din cache eller nulstille filtilladelser. Her er nogle få nyttige links til ressourcer, der viser dig nøjagtigt, hvordan du rydder WordPress-cache i et par fælles scenarier:

  • Ryd din WordPress Site Cache – Vores helt eget indlæg, der viser dig, hvordan du rydder cache i WPEngine, SiteGround, GoDaddy og Media Temple blandt andet
  • Sådan renses CloudFlare-cache – CloudFlare Support

Afslutter

Og der har du det – alle de bedste måder at rydde din WordPress-cache som nemt og på rekordtid. Hvordan rydder du cachen på dit WordPress-sted? Hvis du har et spørgsmål eller et forslag om WordPress-cache, skal du ikke tøve med at nå ud i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map