Sådan optimeres WordPress-databasen

Hver WordPress-installation bruger en enkelt database til opbevaring af indlæg, sider, menuer, forbinder brugere, kommentarer – stort set alle former for tekstlige og krypterede data. De ting, du uploader via Media Uploader, f.eks. Billeder, MP3’er, videoer og andre filer, gemmes dog ikke i databasen. De gemmes i mappen ‘wp_content’. Efterhånden som WordPress-databasen vokser i størrelse og genererer nogle affaldsdata, der oppustede din WordPress-database, hvilket gør den langsommere.


Hvorfor optimere WordPress-databasen?

Pladsbesparelser

Vedligeholdelse og optimering af WordPress-databasen er en vigtig opgave og bør ikke undermineres.

Vent, tag en sikkerhedskopi nu

Inden vi fortsætter videre, skal du tage en sikkerhedskopi af din WordPress-database. Hvis det er muligt, skal du sikre dig, at backup-databasen fungerer. Når du har oprettet sikkerhedskopien, skal du blot redigere config.php-filen (findes i WordPress-rodmappen) for at bruge din backup-database og sikre, at alt kører korrekt.

En lille og optimeret database fungerer meget hurtigere sammenlignet med en stor, rodet database. Mindre database indebærer hurtigere svar på databaseforespørgsler foretaget af WordPress, hvilket igen får dit WordPress-sted til at fungere hurtigere – ikke kun for den besøgende, men også for de mennesker, der skriver og opdaterer indlæg.

Hvad er “affaldsdata”?

Udtrykket ‘affaldsdata’ bruges til at betegne oplysninger, der ikke behøver at være til stede i databasen. Eksempler på sådanne affaldsdata vil omfatte:

 • Kommentarer i spamkøen
 • Ikke godkendte kommentarer
 • Indsend revisioner
 • Papirkurvede emner såsom indlæg og sider

Spam-kommentarer

Ud af disse påvirker spam-kommentarer og post-revisioner databasen mest. Hvis dit websted har et moderat antal besøgende og har kommentarer aktiveret, kan du være sikker på, at du ser en masse spam-kommentarer. Akismet filtrerer automatisk spam og sætter det i spamkøen. Kommentarerne er dog stadig til stede i databasen! Og du har virkelig ingen brug for dem.

Optimer databasen

Forudoptimeringsstatistikker

Hvad angår revisioner efter indlæg – det er en lidt anden sag. Når du skriver et indlæg, oprettes og gemmes en postrevision, hver gang du trykker på knappen “Gem udkast”. Specielt til lange artikler skriver du det delvist og gemmes nu og da. Forestil dig, at den samlede størrelse på din artikel er 50 KB, og du gemmer det sige 10 gange. Det er 500 KB plads, der forbruges i databasen, som i virkeligheden burde forbruge 50 KB. Det er 450 KB plads spildt pr. Lang artikel. Forestil dig nu, at du har 100 så lange artikler på dit websted. Det er 45.000 kB eller 45 MB plads spildt i din WordPress-database!

Sådan optimeres WordPress-databasen?

Menuposition

WP-Optimize er et fremragende plugin, der hjælper dig med at rense og optimere din WordPress-database. Jeg har testet plugin med WordPress 3.6.1 og fandt, at det fungerer perfekt! Installer og aktiver plugin, og naviger til dets største gave i venstre sidebjælke i admin-kontrolpanelet.

Kontroller derefter alle indstillingerne (se billedet “Statistik for præoptimeringstatistik”) og tryk på knappen “Process”. Dette kan tage et minut, afhængigt af størrelsen på din database og serveren. Det burde sandsynligvis tage mere tid på en delt hosting-server. Når optimeringen er afsluttet, skal du få en detaljeret rapport om de værdier, der er fjernet fra databasen. Her er et eksempel:

Samlede besparelser

Så med WP-Optimize har vi gemt 16,98 MB – det er 53,31% af den samlede databasestørrelse, der er gemt!

Download WP-Optimize

Andre seje tricks

Du kan også deaktivere funktionen efter revisioner fuldstændigt. Jeg anbefaler dog kraftigt imod det, da det skaber flere problemer end løsninger. Hvis du vil deaktivere det, skal du indtaste denne kode i din wp-config.php-fil:

definere ('WP_POST_REVISIONS', FALSE);

En anden effektiv måde at håndtere voluminøse databaser er ved automatisk at tømme papirkurven med regelmæssige intervaller. Den følgende kodelinje renser automatisk alle affaldsartikler hver 10. dag. Føj den til din wp-config.php fil:

definere ('EMPTY_TRASH_DAYS', 10);

Du kan ændre 10 til ethvert antal dage, du ønsker. Denne værdi skal dog være større end 0.

Således har vi lært, hvordan vi optimerer en WordPress-database med kun et par museklik. Hvilket plugin bruger du til at optimere din WordPress-database? Endnu bedre skal du placere nogle af statistikkerne her, når du kører dette plugin for første gang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map