Sådan oprettes tilpassede indlægstyper for WordPress

Sådan oprettes tilpassede indlægstyper for WordPress

WordPress kan vise en overflod af forskellige typer indhold, men det kan være svært at organisere det. Standardindstillingerne er temmelig begrænset, og tilpasning af dem kan være forvirrende. Det er netop derfor, jeg besluttede at sammensætte denne korte guide.


Ved at bruge brugerdefinerede indlægstyper kan du oprette en ny type emne – som indlæg og sider – som vil indeholde et andet datasæt. Den har sin egen admin-menu, sine egne redigeringssider, sine egne brugerdefinerede taksonomier og en masse andre værktøjer.

Hvis du undrer dig over, hvorfor du har brug for en af ​​disse i første omgang, er de bedst til websteder med indhold, der er organiseret langs en usædvanlig struktur. Så hvis du har noget indhold, du har brug for at vise anderledes end på almindelige indlæg og sider, kan en brugerdefineret indlægstype være lige det, du har brug for. De er også gode til SEO på grund af deres indbyggede permalinks.

Hvad er en tilpasset posttype?

På trods af det specifikt klingende navn kan en posttype bruges til ethvert indhold. Du har sandsynligvis set dem før, da udviklere bruger brugerdefinerede indlægstyper til at tilføje porteføljer, personale, udtalelser og mere til deres WordPress-temaer. Så en brugerdefineret posttype er bare et almindeligt indlæg med en anden post_type-værdi i databasen. Der er fem standardindlægstyper: indlæg, side, vedhæftet fil, revision og navigationsmenu. WordPress 3.0+ giver dig dog muligheden for at tilføje dine egne tilpassede.

WordPress-posttyper & taksonomier

Udtrykket taksonomi kommer ofte op med henvisning til brugerdefinerede indlægstyper, og det kan være lidt forvirrende for nogle. For dem, der er nye inden for WordPress, er taxonomier en måde at gruppere indlæg og tilpassede indlægstyper sammen. WordPress leveres med fire indbyggede formater: kategori, tag, linkkategori og postformater. Du kan lære mere om detaljerne ved disse over på WordPress Codex. Du kan imidlertid også oprette dine egne brugerdefinerede taksonomier og bruge dem i dine indlægstyper til at gruppere og sortere indhold.

Sådan opretter du en tilpasset posttype?

Det er ekstremt let at tilføje tilpassede posttyper i WordPress, da WordPress inkluderer kernefunktionen register_post_type, der kan bruges til at oprette dem. Dette betyder, at hvis du er en plugin-udvikler, kan du nemt inkludere tilpassede indlægstyper i det tema, du opretter. Eller du kan tilføje dem via dit underordnede tema eller via et brugerdefineret plugin.

Oprettelse af en tilpasset posttype manuelt (ved hjælp af kode)

Første ting først, hvor skal du tilføje din kode? Det bedste sted at registrere og tilføje dine tilpassede indlægstyper afhænger af dit projekt. Hvis du arbejder på et klientside, der allerede har et tema aktivt, vil du oprette et underordnetema og registrere dine indlægstyper derfra. Hvis du opretter dit eget brugerdefinerede tema, kan du placere koden i filen features.php eller i en hvilken som helst anden fil, der kaldes fra din features.php. Og hvis du udvikler et plugin, betyder det ikke noget, hvor du tilføjer koden, så længe koden kører inden handlingen ‘init’ for at sikre, at den er tilgængelig.

Til testformål er din functions.php filen klarer sig fint. Men en plugin sikrer, at du ikke ødelægger dit websted ved at ændre eller opgradere dit tema.

Hvis den tilpassede posttype virkelig er vigtig, skal du overveje at gøre det til et must-use plugin. For de uinitierede, skal brug-plugins installeres i et specielt bibliotek i indholdsmappen og aktiveres automatisk på alle sider. Must-use-plugins vises ikke på standardlisten med plugins på plugins-siden af wp-admin.

Under alle omstændigheder kan en brugerdefineret posttype føjes til WordPress via register_post_type () fungere. Dette giver dig mulighed for at definere en ny ved flere etiketter. Når du har oprettet din header, kan du bruge denne funktion inden ADMIN_MENU, men efter after_setup_theme handling kroge. Hvis der oprettes korrekt, kan du trække dette ud med kun et par kodelinjer. Fra WordPress Codex, her er et simpelt eksempel på en ny brugerdefineret indlægstype:

funktion create_post_type () {
register_post_type ('acme_product',
array (
'labels' => matrix (
'name' => __ ('Produkter'),
'singular_name' => __ ('Produkt')
),
'public' => sandt,
'has_archive' => sandt,
)
);
}
add_action ('init', 'create_post_type');

Dette ville skabe en posttype med navnet “produkt”, der identificeres som “acme_product.” Det register_post_type funktion får to værdier. Den første er “etiketter” til navnet. Den anden er “offentlig”, så den vises på admin-skærmen og på dit websted. Og til sidst “has_archive” for at aktivere den nye posttypes arkiv.

Når du har opsat dette, skal du se menuindgangen for den tilpassede posttype, være i stand til at tilføje indlæg, se postlisten i administratoren og besøge dem på dit websted. Der er mange flere værdier eller argumenter, du kan føje til en brugerdefineret side. En komplet liste over dem findes på registrer posttypesiden af ​​Codex.

Opret derefter et 16 × 16 pixel-ikonbillede og gem det i din nuværende plugin-mappe. Dette er påkrævet for ikonet for den tilpassede posttype i instrumentbrættet. En anden mulighed er at bruge et fontikon. Hvis du vil være interesseret i at indtaste den rute, har vi en hurtig guide til, hvordan du bruger Dashicons til dine tilpassede indlægstyper, som du skal læse. Derefter kan du fortsætte og aktivere plugin.

En note om navngivning: mens det er fristende og praktisk at bruge en simpel brugerdefineret posttypeidentifikator, er det bedre at præfiksere. Brug et kort navnefelt, der identificerer det plugin, tema eller websted, der bruger den tilpassede type. For en meget mere detaljeret vejledning, tjek kassen tuts + guide til WordPress tilpassede indlægstyper. De graver i flere kode- og brugerdefinerede indlægstypemuligheder, hvis du selv vil kode dine indlægstyper. Men hvis du vil have en hurtigere og lettere mulighed, skal du fortsætte med at læse!

Oprettelse af en tilpasset posttype med et plugin

Indlægstyper Ubegrænset plugin

Den nemmeste måde at tilføje nye brugerdefinerede indlægstyper er med et plugin. Den frie Indlægstyper Ubegrænset plugin sker for at gøre oprettelse og styring af tilpassede indlægstyper til en leg. Du kan endda oprette tilpassede taksonomier også.

Alt hvad du skal gøre er at installere plugin. Du kan gribe det lige fra WordPress-biblioteket (se linkene ovenfor). Eller installer det fra dit WordPress-dashboard under Plugins> Tilføj nyt og søg efter “indlægstyper ubegrænset” – det skulle være det første resultat. Bare installer og aktiver.

Indlægstyper Ubegrænset plugin - Opret nye indlægstyper

Dette tilføjer et nyt menupunkt for indlægstyper nederst på dit dashboard. Klik på det for at begynde at oprette dine nye indlægstyper og taksonomier. Der er masser af muligheder for den brugerdefinerede posttype eller taxonomienavn, hvilket gør den nye posttype synlig for forfattere, hvor det vises i dit dashboard (eller hvor i en undermenu, f.eks. Under “Indstillinger”), menuikonet, understøttede metaboxer (bare kontroller dem, du gerne vil inkludere) og endda avancerede indstillinger for REST API.

Vælg de indstillinger, du vil aktivere for din nye posttype, og gem. Det er det. Den er klar til at gå! Bare kig efter det navn, du gav din nye tilpassede posttype i dit instrumentbræt. Vores navn hedder “Mine indlægstyper” i skærmbilledet ovenfor. (Bemærk – vi tildelte ikke en placering, så den blev simpelthen tilføjet efter de eksisterende posttyper på vores testsite.)

Indlægstyper Ubegrænset plugin - Samlede muligheder

Indlægstyper ubegrænset blev oprettet til at fungere godt med ethvert WordPress-tema, men hvis du bruger det samlede WordPress-tema, har du adgang til et væld af eksklusive og kraftfulde muligheder. Angiv en brugerdefineret hovedside til dine brødkrummer, vælg den nye posttypes arkivlayoutmuligheder, vælg post (og enkelt post) blokke og meta, aktiver Next / Prev pagination og mere.

Alternativ: WCK WordPress Creation Kit PRO

Tilpassede indlægstyper og oprettelse af tilpassede felter - WCK

Info & DownloadSe demoen

WordPress Creation Kit PRO er et premium WordPress-plugin, der gør det nemt at tilpasse din WordPress-installation, så klienter eller bidragydere kun ser, hvad du vil have dem til. Dette kraftfulde plugin giver dig kontrol over brugerdefinerede felter og posttype for at oprette din egen rensede installation af WordPress.

Hvis du er en webudvikler, ved du sandsynligvis allerede, at WordPress kan være overvældende for nogle klienter, og en måde at hjælpe dem med at strømline processen med at bruge deres websted er at trimme ned, hvad de kan og ikke kan se på baggrunden af ​​deres WordPress installation. Gå ind i WordPress Creation Kit PRO. Med dette kan du oprette en brugervenlig WordPress-installation, der er specifik for din klient. Du kan oprette og omdøbe tilpassede indlægstyper og taksonomier for at gøre det lettere for dem at forstå eller skjule nogle af indstillingsmulighederne inkluderet i WordPress-temaet, du har brugt til deres websted. Der er toner, du kan gøre med WordPress Creation Kit PRO.

En anden stor funktion i WordPress Creation Kit PRO er de tilpassede felter inkluderet. Afhængig af den posttype, du opretter, vil du måske tilføje et tekstområde til indhold, en dropdown af indstillinger (f.eks. Medarbejder titler eller den type udstyr, der bruges til en fotosession), datoen eller noget andet. Uanset dine behov inkluderer WordPress Creation Kit PRO 11 brugerdefinerede feltindstillinger, så du kan gøre dine indlægstyper nemme for dine klienter at bruge.

Konklusion

Tilpassede indlægstyper kan lyde skræmmende, men de behøver ikke være det. Med lidt øvelse kan du hente det grundlæggende i tilpassede indlægstyper ned og oprette det websted, du har brug for. Og med det gratis indlæg, der er ubegrænset, er der ingen undskyldning for ikke at gøre det. Nu hvor du har fået det grundlæggende ned, fortæl os det, hvis du har yderligere spørgsmål. Eller hvis du har flere nyttige tip, del dem! Giv mig gerne en linje i kommentarerne nedenfor. Lad os få en diskussion igang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map