Sådan opretter du links på din WordPress-blog for øget engagement

oprette links til engagement

Når folk rammer din blog, foretager de generelt en af ​​to handlinger:


 1. Bounce lige væk
 2. Begynd at læse

I dag vil jeg fokusere på den anden handling, fordi nogen der starter at læse er i begyndelsen af ​​en rejse, som du skal tage kontrol over. En besøgende, der læser noget tekst på dit websted, tilbyder ikke i sig selv noget af værdi – nøglen er at drage fordel af det oprindelige engagement og i sidste ende få besøgende til at udføre uanset den primære ønskede handling, du ønsker.

Der er mange faktorer (såsom design og kopi), der spiller ind i bestemmelsen af, hvor engagerede dine besøgende er, og hvor sandsynligt de er for at konvertere. Imidlertid er en meget indflydelsesrig, men sjældent diskuteret faktor, den enkle hyperlink. Virkeligheden er, at links er usædvanligt kraftfulde værktøjer, og at ignorere bedste praksis med hensyn til deres oprettelse kan resultere i, at din blog fungerer som en sigte, hvor hvert hul repræsenterer et link.

I dette indlæg vil jeg hjælpe dig med at køre mange af disse huller op. Ved at følge og implementere rådgivningen nedenfor, vil du sandsynligvis se forbedrede engagementer og konverteringer over tid, og fra et mindre håndgribeligt synspunkt forbedrer du også besøgendeoplevelsen drastisk.

Sådan formaterer du dine links

Lad os starte med de absolutte grundlæggende. Hvert link på dit websted skal være tydeligt repræsenteret som et link – dvs. det skal tydeligt adskilles fra anden tekst på siden, og det skal være indlysende, at det er et link.

Tilbage i 1990’erne var et link typisk blåt og understreget som dette. Folk blev vant til et link, der så ud på en bestemt måde, og de ville blive forvirrede, hvis de blev konfronteret med understreget tekst i samme farve som brødteksten eller tekst der var en anden farve, men var ikke understreget.

Selv om den understregede blå tekst stadig er allestedsnærværende i vores sind som et link, er hyperlinks i disse dage ikke almindelige og helt accepterede. Du skal dog stadig sikre dig, at dine links tydeligt skiller sig ud. Forlad ikke brugeren nogen forvirring med hensyn til, hvad der er eller ikke er et link på noget sted på dit websted. Og selvom understregede links næsten ikke er så udbredt i disse dage, er det klogt at ikke understrege nogen tekst på dit websted som en generel regel, medmindre det er et link. De fleste mennesker forbinder stadig understregede tekst på nettet med hyperlinks, og som sådan bør den kun være forbeholdt hyperlinks. Hvis du vil fremhæve tekst, skal du bruge fed skrift til at fremhæve nøglefraser (f.eks. Dette er virkelig vigtigt) og kursiv for at foreslå bøjning i vokaliseringen af ​​et ord (f.eks. virkelig vil have dig til at læse dette).

Ankertekst

For dem af jer der ikke kender, er forankringsteksten simpelthen de ord, der bruges i et link, hvis mest almindelige er ”klik her”. Forankringstekst er enormt vigtig af flere årsager (WordPress søgemaskineoptimering er et indlysende eksempel), men i dette indlæg vil jeg fokusere på brugervenlighed, hvor jeg i det væsentlige mener den lethed, som nogen kan forstå, hvad et link fører til Før de klikker på det.

Internet-brugere er for det meste ret kyndige i disse dage, og har som sådan ikke brug for, at deres hænder holder på samme måde som for 10-15 år siden. Det er ikke længere nødvendigt at præcisere hvert link med “klik her” -ankertekst – i stedet er det langt mere nyttigt for besøgende at være beskrivende og langt bedre for “flow” af tekst til at inkorporere links intuitivt. Overvej for eksempel følgende to ankertekster:

 1. Klik her for at finde ud af mere om vores produkter.
 2. Find ud af mere om vores produkter.

Den anden forankringstekst skiller sig ud mere, er lettere at forstå og lettere at klikke på. Kort sagt er det langt bedre end alternativet “klik her”. Du skal altid stræbe efter at inkludere kontekst relevant anker tekst på din blog.

Med hensyn til præsentation ser det pænere ud at ekskludere tegnsætningstegn fra ankertekst. Derudover er det vigtigt, at du forbliver konsekvent på den måde, hvorpå du udelukker tegnsætningstegn fra ankertekst, da det gør brugeroplevelsen mere forudsigelig og mere behagelig.

Titeltekst

Der er i det væsentlige to elementer, der beskriver et link og hjælper brugerne med at beslutte, om de skal klikke på det eller ej. Den første (og vigtigste) er ankerteksten, men man bør ikke ignorere værdien af ​​titelteksten.

I de fleste desktop-browsere er linketekst den lille popup-tekst, der vises, når du holder musepekeren over et link (som titelteksten er defineret):

Link titel tekst

Hvis ankertekst giver kontekst, giver titelteksten afklaring. Eksemplet ovenfor er perfekt – ankerteksten og den omgivende kropstekst får os til at tro, at linket fører til noget, der vedrører (a) Jakob Nielsen og (b) hans ry som ”kongen af ​​brugbarhed”, og titelteksten præciserer, at linket fører til en biografi, der er vært på et specifikt websted. Det ville ikke have været praktisk at inkludere titelteksten som ankertekst, men den fungerer som nyttige yderligere oplysninger.

Så brug titeltekst, når det er passende. Du behøver ikke altid at bruge titeltekst – for eksempel i en situation, hvor det er helt klart fra forankringsteksten, hvor linket fører. Her er to almindelige eksempler på netop det:

I mit seneste indlæg på WPExplorer, “Den periodiske tabel med WordPress-plugins (og Min top 5)”, listede jeg mine top 5 plugins ud af de 108 mest downloadede på WordPress.org.

Forankringsteksten til det første link inkluderer overskriften på det indlæg, der er knyttet til. Forankringsteksten til det andet link indeholder navnet på det websted, det linker til. I begge tilfælde er der ingen reel fordel ved at gentage ankerteksten som titeltekst eller medtage hvad der sandsynligvis ville være overflødig information som titeltekst.

Hvis du vil have flere eksempler på effektiv brug af titeltekst, skal du bare holde musen hen over hvert link i dette indlæg. Nogle har ingen titeltekst (og det skal være tydeligt hvorfor), mens andre gør det.

Åbning af Windows i nye faner (eller ikke)

Når det kommer til brugervenlighed på internettet har jeg fundet ud af, at spørgsmålet om, hvorvidt man skal åbne links i nye faner, ofte er et pointer. Efter at have overvejet problemet i vid udstrækning er mit synspunkt som følger: hvorvidt du skal åbne links i en ny fane er helt afhængig af linket.

Lad mig forklare mit synspunkt ved at bede dig om at overveje, hvilken værdi der er i et link, der åbner i en ny fane. Hvis et link åbnes i en ny fane, forbliver den webside, som brugeren oprindeligt var på, åben, og skærmen forbliver på deres sidste position på siden. Derfor, hvis du har grund til at tro, at nogen måske ønsker at udforske et link på din blog, men vende tilbage, når de er færdige med deres omdirigering, skal du åbne dette link i en ny fane.

På baksiden, hvis du har grund til at tro, at et bestemt link repræsenterer en klar rute væk fra den eksisterende side, giver det mening at dette link åbnes i den samme fane.

For at give dig eksempler på, hvilke links der skal åbnes i eksisterende eller nye faner, så lad os se på titelteksteksemplet, jeg brugte ovenfor:

I mit seneste indlæg på WPExplorer, “Den periodiske tabel med WordPress-plugins (og Min top 5)”, listede jeg mine top 5 plugins ud af de 108 mest downloadede på WordPress.org.

Begge disse links åbnes i nye faner. Hvorfor? Fordi de begge repræsenterer midlertidig afledning fra dette indlæg – links, som du muligvis vælger at udforske, før du vender tilbage for at læse resten af ​​dette indlæg. Du vælger måske på lignende måde ikke at udforske dem overhovedet. Uanset hvad åbnes de i nye faner, så du nemt kan vende tilbage til dette indlæg, når du er klar til.

Se nu på følgende billede:

Forrige postlink-skærmbillede

Dette er et skærmbillede af bunden af ​​et nyligt WPExplorer-indlæg i slutningen af ​​kommentaredelen. Linket nederst til højre på siden skal åbnes i den eksisterende fane. Hvorfor? Fordi brugeren har nået slutningen af ​​siden og som sådan sandsynligvis har fordøjet indholdet af det eksisterende indlæg og er klar til at gå videre. Dette er kun et eksempel – links, der skal åbnes i den eksisterende fane, kan faktisk være på en hvilken som helst position på et websted. Andre links, der skal åbnes i eksisterende faner, inkluderer navigationselementer (en øverste navigationslinje eller kategoriliste osv.) Og Opkald til handling (som et abonnement på et nyhedsbrev).

Et populært argument mod denne tilgang er, at valget af, om man skal åbne i en ny fane, skal overlades til brugeren. I en ideel verden, der ville være tilfældet, men der er to grunde til, at det ikke er:

 1. Ikke alle brugere er kyndige nok til at åbne links i nye faner, når det er passende for dem at gøre det.
 2. Selv den bedrager bruger kan fejlagtigt åbne et link i en eksisterende fane, når det ville have været bedre for dem at have åbnet det i en ny fane.

Det er næsten alt hvad jeg har at sige om emnet med links – hvis du implementerer ovenstående retningslinjer på din blog, er jeg overbevist om, at du vil se et spring i populære engagementsmetrikker som tid på webstedet, afvisningsprocent og gennemsnitlige handlinger pr. Besøgende. Ikke kun det, men besøgende på dit websted vil nyde en langt mere intuitiv brugergrænseflade i form af tydeligt mærkede og beskrevne links, der dirigerer dem korrekt.

Nøglen er altid at huske den besøgende – at gøre oplevelsen af ​​at surfe på dit websted til en glæde bør altid være den højeste prioritet. Tag ikke genveje som blint at åbne alle links i nye faner eller skynde, hvordan du formaterer links – arbejde for at hjælpe brugeren (snarere end at frustrere dem), og du vil høste fordelene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map