Sådan opretter du et WordPress-blogindlæg, fra idé til udgivelse

Sådan opretter du et WordPress-blogindlæg

Så du vil være blogger. Det er fantastisk! Men hvad nu hvis du er ny inden for hele denne bloggingvirksomhed, og du ikke ved den første ting ved at skrive et blogindlæg? Måske har du allerede skriveerfaring, eller måske ikke. Alt hvad du ved er, at du har ting at dele med resten af ​​verden. I denne artikel hjælper vi dig med at komme i gang ved at lede dig gennem at skrive dit første indlæg og udgive det med WordPress.


Start med en idé

Som enhver erfaren forfatter vil fortælle dig, er skrivning svært – især at komme i gang. Men lad dig ikke skræmme! Alt hvad der skal til for at begynde er en idé. Hvis du allerede har en idé eller endda flere, er det fantastisk! Hvis du ikke gør det, vil dette afsnit hjælpe dig med at begynde at brainstorme ideer til ting at skrive om (og måske inspirere nogle mere for dem af jer med ideer allerede).

Først skal du svare på nogle spørgsmål. Hvad er formålet med din blog? Er det beregnet til at handle om alt og andet, eller er det bare at udfylde en bestemt niche i blogosfæren? At identificere dine mål for bloggen hjælper dig med at komme med idéer til indlæg.

En del af at komme med indlægsideer er at have en grund til at udstationere. Hvorfor skriver du indlægget? Hvad agter du om dette indlæg, hvis noget? Årsagen kan være så simpelt som “Jeg poster bare fordi jeg kan”, men her er nogle flere spørgsmål, der får dig til at tænke (som forresten også kan relateres til formålet med bloggen og ikke kun indlægget) :

 • Skriver du selvstudier?
 • Deling af opskrifter?
 • At informere masserne om en årsag eller et vigtigt emne?
 • Deling af dine tanker og meninger?
 • Tilvejebringelse af ekspertise?
 • Opdatering af venner og familie om dit liv?

Uanset hvad du beslutter dig for at skrive, er det vigtige, at du skriver om, hvad du vil eller hvad du interesserer dig for. At skrive til din blog er ikke det samme som at skrive til leje – du kan vælge dine emner uden at skulle få dem godkendt eller gennemgået af nogen. Måske handler det om en kontroversiel sag. Måske er det råd eller en tutorial, som du ønsker, at nogen havde givet dig. Måske nød du virkelig en meme, en opskrift, en bog eller en film. Måske reblogger du bare et indlæg, som andre har skrevet, som du kunne lide. Du er kun begrænset af, hvad du kan komme på.

Skrivning af dit indlæg

Skrivning af dit blogindlæg

Der er virkelig ingen rigtig eller forkert måde at skrive et blogindlæg, men der er en grundlæggende proces, som de fleste forfattere følger: Brainstorm. Omrids. Udkast. Revidere. Korrekturlæst. Offentliggøre.

Når du har angivet nogle ideer og valgt et emne, kan det være nyttigt at planlægge, hvad du vil skrive. en omrids fungerer som en guide til, hvad dit indlæg vil sige. Men ikke alle indlæg kræver en oversigt, så du skal ikke føle, at du skal have en hver gang.

Hvad hvis, kortfattet eller ej, du bare ikke ved hvad du skal sige? Det er okay. Bare skriv. Handlingen med at få ord nede på siden får flere ord til at flyde, og inden du ved det, har du skrevet flere afsnit, måske endda flere sider. Det betyder ikke noget, om det, du har skrevet, er nok, for meget eller godt eller endda offentliggørbart – dette er kun det første udkast. (Indrømmet, nogle gange kan du få det lige fra første skridt – men forvent ikke at!)

Det næste trin er revision. Som med skitsering er dette ikke et skridt, du skal tage hver gang; Du kan vælge at blot offentliggøre dit første udkast som det er. Men afhængigt af hvem dine læsere er, og hvor professionelt du præsenterer dig selv, kan det være fordelagtigt at foretage mindst en revision. Du kan se på det, du har skrevet, beslutte, hvad der er vigtigt, og ændre, hvad der er forkert eller ikke giver mening.

Korrekturlæsning er vigtigt. Autokorrektur gør meget for dig stavemåde, men det kan ikke kontrollere konteksten af ​​de ord, du skriver. Så husk bare at lave en lidt korrekturlæsning for at sikre dig, at du har brugt godt engelsk og ikke har nogen skrivefejl. Hvis du vil have nogen til at kigge efter dit indlæg for dig, før du skriver, skal du få fat i en ven eller en kollega, du har tillid til.

WordPress Søgemaskineoptimering

Da din blog er på internettet, er det vigtigt at huske SEO, mens du skriver dit indlæg. Der er masser at lære om SEO (der er hele blogs dedikeret til det, som Yoast og Moz), og vi vil ikke være i stand til at dække alt omkring WordPress-post SEO i dette indlæg. Men et af de vigtigste SEO-punkter, som du skal huske, når du skriver dit indlæg er søgeord.

Nøgleord er fokus for dit indlæg, og du vil sandsynligvis bruge de samme søgeord igen og igen, når du skriver flere indlæg til din blog. Søgemaskiner (som Google eller Bing) vil se, når du tilføjer indhold regelmæssigt, og når de samme ord eller korte sætninger fortsætter med at dukke op. Dette vil hjælpe dig med at rangere i søgeresultaterne for disse udtryk, hvilket gør det lettere for nye læsere at finde dig. For at hjælpe med dit indlæg SEO, kan du også overveje en gratis plugin som Yoast SEO eller Alt i én SEO der tilføjer SEO-muligheder lige på din postside.

Du har nu det grundlæggende om, hvordan du skriver et blogindlæg. Hvis du stadig ønsker eller har brug for noget skrivehjælp, er der masser af andre tilgængelige ressourcer. Men indtil videre går vi videre til at offentliggøre dit indlæg.

Oprettelse af et indlæg i WordPress

Nu er der et par måder, du kan få dit udkast til WordPress til at blive offentliggjort på. Den første og nemmeste er at skrive det rigtigt i WordPress. Log ind på dit websted og tilføj et nyt indlæg, som du kan gøre på en af ​​tre måder:

 1. Klik på plustegnikonet i overskriften.
 2. Fra WP Admin-betjeningspanelet skal du gå til Indlæg i sidefeltmenuen og klikke på Tilføj ny.
 3. Brug også Quick Draft-widget fra WP Admin-instrumentbrættet.

Tre måder at tilføje et WordPress-indlæg

Uanset hvilken mulighed du vælger, skal du klikke i tekstredigeringsfeltet og begynde at skrive. Hvis du ikke offentliggør det med det samme – hvis du f.eks. Skal stoppe midt i skrivningen, eller du vil ændre det senere – skal du klikke på Gem udkast knap. Dette gemmer dit udkast, så du kan gå tilbage til det senere, selvom du logger ud.

Og glem ikke at SEO optimere din posttitel. Prøv at vælge noget iørefaldende, som folk vil klikke på. Du skal også tilføje nogle nøgleord, så du forhåbentlig vises i søgeresultaterne.

gem udkast

Den anden måde at tilføje dit udkast til WordPress er at skrive dit indlæg i et tekstbehandlingsprogram og kopiere og indsætte det i teksteditoren i WordPress. Dette kan være vanskeligt, fordi undertiden formateringen ændres eller skaber problemer, når du kopierer og indsætter den, så hvis du vil gå denne rute, anbefaler vi at bruge en grundlæggende editor som Notepad eller TextEdit.

Ryd indlægsformatering

Hvis du virkelig ønsker at bruge Word eller Pages, skal du bare sørge for at indsætte dit indhold i fanen “tekst”, når du opretter dit WordPress-indlæg. Hvis du glemmer, og indsætter dit indhold i fanen “visuel”, kan du bruge knappen “ryd formatering” til at fjerne tekstformater (fed, kursiv, gennemskåret) – men du bliver stadig nødt til at klikke over til tekstfanen for at se efter eventuelle spænd eller tags.

Formaterer dit indlæg

Når du har oprettet dit indhold, kan du gøre det bedre ved at tilføje formatering. WordPress har masser af gode muligheder indbygget i posteditoren for at hjælpe med at gøre dit indhold mere læsbart, både for faktiske menneskelige læsere og til søgemaskinsbots. For at se dem alle skal du klikke på “værktøjslinjeskift” for at åbne køkkenvasken.

Kitchen Sink Blog Post Formatting

Det grundlæggende

Nogle vigtige indstillinger, som du sandsynligvis vil bruge, skal være åbenlyse fra knapikonerne. Der skal være kendte lister med fed skrift, kursiv, understregning, punkttegn og ordnet. Dette er vigtige værktøjer til at øge læsbarhed af dine blogindlæg, og for at understrege dine søgeord til søgemaskiner.

Blog Post Formatering

Tilføjelse af links til indlæg

Når du opretter dit indlæg, ønsker du måske at tilføje links til relateret indhold. Dette er godt! Kobler ud gør dit indhold mere værdifuldt for dine læsere plus søgemaskiner kan lide det, når du linker til velrenommerede kilder. Bare fremhæv teksten, du vil tilføje et link til (kaldet ankereteksten), og klik på knappen Indsæt / rediger link. Sørg for, at når du indsætter dine links for at markere afkrydsningsfeltet for at åbne dit link i et nyt vindue eller fane, på denne måde vil dine læsere stadig blive på dit websted.

Blog Post Links Formatering

Et andet linktip er at tilføje en titelattribut i “tekst” -siden af ​​redigereren (og hvis du ikke ønsker at gøre dette, eller ikke ved hvordan, har vi oprettet et simpelt plugin, der automatisk tilføjer titelattributter for dig). Linktitler er vigtige, da de lader læserne vide, hvor du sender dem, såvel som for SEO, da du kan tilføje en bedre beskrivelse (med nøgleord) til dit link i modsætning til at stole på ankerteksten.

Tilføjelse af overskrifter og underoverskrifter

Du skal tilføje overskrifter til stort set hvert indlæg, du skriver. Disse kan endda være de samme overskrifter, som du brugte, da du oprindeligt skitserede dit indlæg. Overskrifter hjælper dine læsere med at navigere i dit indhold og følge din strøm af tanker. For SEO, din overskrift struktur fortæller søgemaskiner, hvilket indhold der er det vigtigste (så glem ikke disse nøgleord).

Blog Postoverskrifter Formatering

Klik bare på rullemenuen for at vælge dine overskrifter. Typisk vil dit blogindlæg være en overskrift 1 (der bruger H1-formateringskoden), hvilket betyder, at det er den vigtigste sætning på siden. Derefter skal du bruge H2-overskrifter til dine hovedafsnit med indhold efterfulgt af H3-underoverskrifter nedenfor. Du kan fortsætte med at gå (H4, H5, H6), men medmindre du beskæftiger dig med meget detaljeret indhold, er det som regel overdreven, og efter dine H3-overskrifter kan du ganske enkelt bruge en fed skrift i stedet for.

Offentliggør dit indlæg

WordPress indeholder et par muligheder for, når du gør dig klar til at offentliggøre dit indlæg. Du kan vælge, om du vil have, at dit indlæg skal være offentligt beskyttet eller kodeordbeskyttet5, og om du vil offentliggøre det med det samme eller planlægge, at det automatisk offentliggøres på en fremtidig dato og tid. Der er også en knap til forhåndsvisning af dit indlæg, så du kan se, hvordan det ser ud live.

offentliggøre

WordPress kategorier & tags

Du har også muligheden for at tilføje kategorier og tags til dit indlæg, som vi anbefaler at gøre, før du offentliggør. Kategorier er mere brede og bør være de generelle emner, som din blog dækker. For eksempel her på WPExplorer inkluderer vores blogkategorier WordPress-temaer, tip, anmeldelser, Giveaways og et par andre. Mærker er mere specifikke og bør være meget fokuserede. Hvis der blev føjet mærker til dette indlæg blogger de måske, skriver, begynder, blog SEO eller noget lignende.

Som du kan se, er kategorier og tags meget vigtige for dit websted SEO, og når du først har flere indlæg, skal du tilføje en eller flere kategorier og tags til hver enkelt. vil hjælpe med at holde dem organiserede til fremtidig reference og hjælpe læserne, når de gennemser dine indlæg.

categories_tags

WordPress-billeder

Den allerførste mulighed, du måske ønsker at tilføje, er et vist billede. Du kan indsætte alle slags medier i dit WordPress-indlæg, men det viste billede vælges ved hjælp af indstillingen til højre for dit indhold.

WordPress Featured Image

Udvalgte billeder er et godt værktøj, da de vises i søgeresultater for billeder. Når du uploader et nyt billede, skal du huske at give dit billede en god, SEO klar titel og alt-tekst. Billedtitlen er mere beregnet til tilgængelighed og vil blive brugt af skærmlæsere, mens alt-teksten er det, søgemaskinerne vil se.

Tilføjelse af WordPress-udvalgte billeder

Med alle disse indstillinger sat, er du endelig klar til at offentliggøre dit indlæg! Klik bare på Offentliggøre , og du er færdig. Klik på knappen for at få dit indlæg live, hvor folk og søgemaskiner kan finde det!

Brug for at foretage en ændring?

Hvis du nogensinde føler behov for at gå tilbage og ændre noget, eller hvis du er klar over, at du har begået en fejl, kan du når som helst redigere offentliggjorte indlæg. Du kan gøre dette fra widgetten “Din ting” på dit betjeningspanel eller fra skærmen “Alle indlæg”.

Konklusion

Det kan være skræmmende at skrive dit første blogindlæg, men det behøver ikke være det! Følg tipene i denne artikel for, hvordan du skriver og udgiver et blogindlæg på WordPress, så blogger du snart som en pro. Hvordan var det at skrive dit første indlæg? Hvordan følte du dig, da du klikkede på Udgiv? Del dine historier i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map