Sådan opretter du en online-portefølje med WordPress

At sammensætte en portefølje er vigtig for studerende, der ansøger om visse uddannelser eller gør sig klar til at gå i gang med deres karriere. Mange arbejdsgivere eller klienter (eller universiteter, hvis det er til et skoleprogram) beder om arbejdsprøver som en del af ansættelsesprocessen (eller accept), fordi det er en måde for dem at se, hvad du er i stand til at udføre, og hvilken type arbejde du er gjort før. En portefølje er den bedste måde at præsentere disse prøver på og holde dem klar til at vise sig.


I denne artikel vil vi fokusere på fordelene ved at have en portefølje og bruge WordPress til at oprette porteføljer, der gør dit job søgning til en succes. Så lad os komme i gang!

Hvorfor have en online-portefølje?

Med teknologiske fremskridt og næsten alle, der bruger internettet, holder flere og flere studerende elektroniske kopier af deres porteføljer online og opretter endda websteder til at huse dem. Brug af en online portefølje kan gøre tingene lettere for dig, når du kommer i gang i din karriere:

 • Onlineporteføljer bliver en del af din samlede online tilstedeværelse, især hvis du inkluderer linket på dine sociale medieprofiler, så potentielle arbejdsgivere, klienter eller kunder let kan finde dit arbejde, når de søger efter dig.
 • Det er let at give et link til dit websted, og du behøver ikke at bekymre dig om filstørrelser til vedhæftede e-mails eller sende en stor fax.
 • Du kan inkludere linket på dit CV, så ansættelse af ledere ved nøjagtigt, hvor de kan finde dit arbejde.

At have en online portefølje viser også potentielle arbejdsgivere, at du kan bruge mindst et indholdsstyringssystem og er bekendt med, hvordan websteder fungerer. I en tid, hvor mennesker i alle aldre og færdigheder sæt leder efter job, kan dette give dig en fordel i forhold til andre ansøgere.

Kom godt i gang med WordPress

Brug af WordPress til at oprette din online portefølje er ret ligetil. Hvis du allerede har en konto med WordPress.com, kan du overveje at skifte (eller i det mindste tilføje et nyt sted) til det selvhostede WordPress.org – det er langt mere alsidigt med hensyn til tilpasning, og du har langt større kontrol over, hvordan dit websted ser ud og fungerer.

Selv hvis du er helt ny med WordPress, anbefaler vi, at du starter med selvhosting. Der er et lille månedligt hostinggebyr og et årligt domæneregistreringsgebyr, men de ekstra omkostninger og ansvar er det værd at have fuld kontrol over dit porteføljeside. Der er også et bonusaspekt: ​​Registrering af dit domænenavn betyder, at du ikke vil have .dompress.com-underdomænet, så din webadresse ser mere professionel ud.

Omkostninger kan være en enorm faktor for studerende, så mens du undersøger hostingfirmaer, skal du kontrollere, om de har særlige priser for studerende. Bluehost og SiteGround er to, der tilbyder studerendes planer.

Når du vælger dit domænenavn (navnet på dit websted), er det bedst at bruge dit eget navn – det er mere sandsynligt, at det dukker op i søgninger. Du ønsker måske også at overveje at bruge en tagline for at gøre det meget klart, hvad dit websted handler om.

Valg af en portefølje WordPress-tema

Vælg derefter et tema til dit websted. Et grundlæggende blog-tema vil sandsynligvis imødekomme dine behov, men hvis du vil gøre din portefølje skiller sig ud, skal du have et tema, der er designet til at fremvise porteføljens indhold. Vi har en liste over nogle af vores foretrukne portfolio-temaporteføljer WordPress-temaer.

Gratis temaer er en god måde at starte på, men de har generelt ikke de ekstra funktioner eller tilpasningsmuligheder, som du finder i et premiumtema. Hvis du ønsker at oprette en professionel online portefølje, skal du overveje at opgradere til dit temas pro-version (hvis relevant) eller købe et premium-tema, som kan variere i pris fra $ 2 til $ 199. Temaer kan købes fra flere online markedspladser, såsom ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Temabønner, Elegante temaer og så mange andre.

Her er blot et par af vores favoritter:

Total bokseportefølje WordPress Theme Demo

Total er vores top valg på grund af det brugervenlighed, kraftfulde indstillinger og fleksibilitet. Selvom dette tema er et multi-purpose drag & drop-tema, gør den indbyggede portefølje det godt til at oprette en online samling af dit arbejde. Og der er masser af demoer at vælge imellem, som du kan bruge til at komme i gang.

løg portefølje wordpress tema

Løg af Shindiri Studio er et slående porteføljetema med flere layouts. Vælg et gitter-, murværksnet, klistret eller agenturstil portefølje for at vise dine projekter.

Mesa Gratis WordPress-tema

Mesa er et gratis bloggen-tema for murlayoutlay, der let kan bruges til en online portefølje. Med understøttelse af billeder, gallerier, lyd, video og citater er dette tema en fantastisk gratis måde at vise dine medier online på.

Vong-portefølje - Responsiv portefølje WordPress-tema

Nord fra Array Themes er en fantastisk mulighed for at opbygge en online portefølje. Dette tema har alt hvad du har brug for, inklusive en nyttig blog, fantastisk portefølje og lette sider (arkiver, kontakt og fuld bredde) til at præsentere din krop af arbejde.

Galleri Pro tema

Gallery Pro fra StudioPress er en fantastisk mulighed, hvis du elsker at bruge Genesis-rammen. Dette rene, minimale og selvfølgelig moderne tema er en nem måde at tilføje din bio og din portefølje til dit WordPress-sted.

Ananas gratis WordPress-tema

Ananas er et simpelt gratis blogging-tema med et rent layout i en enkelt kolonne. Det minimale design af dette tema er perfekt til at fremvise dit seneste arbejde, mens du fremstiller det, og da temaet understøtter flere medieformater (billede, lyd, video, citat) og inkluderer grundlæggende designmuligheder, kan du lade dit arbejde skinne.

Brug af et portfolio-plugin

En anden mulighed, hvis du ikke kan lide nogen af ​​porteføljetemaerne, er at tilføje et portfolio-plugin. Der er masser af gratis portfolio-plugins i WordPress-lageret, som du kan bruge til at tilføje en portefølje til næsten ethvert tema. Gå til for at tilføje et plugin plugins i din administratormenu og klik på Tilføj ny for at gennemse dine gratis muligheder.

Der er også så mange fantastiske premium-portfolio-plugins, der har flere funktioner og funktionalitet end deres gratis kolleger. Vi har talt om portfolio WordPress-plugins før, men hvis du ikke har mistet det her, er nogle af vores fav-plugins:

essentiel netportefølje wordpress plugin

Essentielt gitter af themepunch er en af ​​de mest solgte portfolio-plugins og med god grund. Med dette plugin kan du oprette en hvilken som helst stil af porteføljenet, du ønsker, ved hjælp af de inkluderede layouts, rækker & kolonner indstillinger, indholdskilder, animationer, pre-loaders, skins, brugerdefinerede farver og så meget mere

medie rist portefølje wordpress plugin

Medieret af LC Web er en fantastisk mulighed, der giver dig ubegrænset layout. Brug den visuelle gitterbygger til at arrangere dine fotos, videoer, links og lydfiler i fuldt responsive gitre.

instagram journalportefølje wordpress plugin

Instagram-journal by C Rivers er et unikt portfolio-plugin, der henter dine porteføljebilleder fra noget, de fleste af os allerede bruger – Instagram. Klik på løbende billeder af dine aktuelle projekter og tilføj dem til din webstedsportefølje med dette plugin!

Valg af dit indhold

Før du begynder at tilføje indhold til din portefølje, skal du sørge for at vide, hvad du vil inkludere! Da du måske ikke har udført meget professionelt arbejde inden for dit felt endnu, er det fint at bruge akademiske artikler, klasseprojekter eller præsentationer og eventuelle samfundstjenesteprojekter, du har udført. Hvis du har en CV eller CV, kan du muligvis også oprette en side til det.

Prøv at inkludere prøver, der er relevante for det felt, du indtaster. Hvis du er forfatter, så brug skrivningsprojekter og publikationer. Hvis du er en kunstner eller ingeniør, eller hvis du handler inden for tømrerarbejde, skal du uploade billeder af ting, du har designet, oprettet, bygget eller rettet. Forskere kunne levere laboratorierapporter. Revisorer kan inkludere økonomiske rapporter og analyser. Du får ideen.

Når du tilføjer dine arbejdseksempler, skal du skrive en kort beskrivelse af hver enkelt for at give en vis kontekst. Du ønsker måske at forklare, hvad projektet var, og hvordan det gav (eller ville give) en fordel for nogen eller på anden måde bidrage til feltet. Her er et simpelt eksempel sammen med et link til det uploadede dokument:

worksampledescription

Bliv ikke for vild med det antal prøver, du uploader. Din portefølje vil vokse som du gør, så du skal ikke føle, at du har brug for en masse fyldstof. Vælg dine bedste projekter, 10-15 er masser, og organiser dem i kategorisering efter projekttype. Dette vil gøre det lettere for arbejdsgivere at finde relevante prøver.

Upload af prøver

Det er ikke svært at uploade dine arbejdseksempler til WordPress, men den involverede tid og kræfter kan variere afhængigt af formatet på dine prøver. Hvis du har elektroniske kopier eller billeder, er du klar. Hvis du ikke gør det, skal du erhverve nogle.

Hard kopier af papirer, rapporter og udskrevne fotos kan scannes i som PDF-filer. Tag digitale fotos af fysiske genstande som malerier eller skulpturer. Musik og videoer kan optages eller redigeres til digitale formater. Uanset hvad du vælger at uploade, skal du sørge for, at filerne gemmes et sted, der er dedikeret til arbejdseksempler, så du ved nøjagtigt, hvor du kan finde dem.

Når du har dine digitale kopier klar, er det tid til at uploade! Log ind på din WordPress-konto og gå til din Admin-side. Naviger til dit mediebibliotek, og vælg Tilføj ny:

tilføj medier

På skærmen Upload New Media kan du blot trække og slippe filer ind i boksen, eller du kan klikke på Vælg Filer for at søge efter filer, der skal uploades.

Tilføjelse af prøver til din portefølje

Nu hvor du har installeret dit tema eller plugin og dine prøver (og eventuelle andre filer) er uploadet, kan du føje dit arbejde til din portefølje. I Admin skal du navigere til Portfolio-siden og klikke på Tilføj ny. Dette åbner teksteditoren.

newportfoliopost

For de fleste temaer og plugins er det lige så let at tilføje et nyt porteføljepost som at tilføje et blogindlæg. For de fleste porteføljer tilføjer du en posttitel, en beskrivelse og det fremhævede billede som normalt. Men du har muligvis flere felter til rådighed for at indtaste ekstra oplysninger om din prøve til placering, dato, kontekst osv. Nogle temaer med porteføljer, som Total, kan endda indeholde gallerimetaboxer, hvor du kan uploade alle dine galleri eller skyderbilleder til dit indlæg.

galleri-meta-box

Når alle de oplysninger, du har brug for, er udfyldt, skal du klikke på Udgiv. Ta-da! Du har nu med succes tilføjet en arbejdseksempel til din WordPress-portefølje. Gentag disse trin for hver prøve, du vil tilføje.


At præsentere dit bedste arbejde i en portefølje er vigtigt for at gøre et godt indtryk, når du ansøger om job eller akademiske programmer. Brug af en online portefølje vil hjælpe dig med at adskille dig selv endnu mere og nå et bredere publikum – og WordPress er et af de bedste værktøjer til at gøre det. Der er masser af ressourcer til at sammensætte en fantastisk portefølje, så have det sjovt!

Har du oprettet en online portefølje før? Overvejer du at oprette en? Del dine tip, eller still spørgsmål i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map