Sådan opdateres dine WordPress-temaer og hold tilpassede tweaks intakte

WordPress er en skalerbar platform

Der er masser af måder at opgradere et WordPress-tema på, men det er let for dem at ende med mistede data, så du skal vide, hvordan man forhindrer det. “Hold det. Jeg har ikke tilpasset mit websted endnu. Jeg har ikke brug for denne artikel. ” Faktisk, ja, det gør du; forberedelse på forhånd er den eneste måde at sikre en virkelig problemfri overgang. Hvis du allerede har tilpasset dit websted, skal du ikke bekymre dig. Det er ikke for sent.


Her er det korte: de fleste amatørudviklere går bare ind på deres websteds stilark og begynder at omarrangere ting. Det er fint, indtil du opdaterer, og al din omhyggelige tilpasning forsvinder. Faktisk, hvis du tilpasser dit websted uden at overveje, hvordan opdateringer vil påvirke det, er du i en verden af ​​ondt. Inden du overvejer at ikke opdatere dit websted og gøre det målrettet for hackere overalt i verden, skal du følge et par af nedenstående tip for at integrere tilpasninger i din opdateringsproces.

WordPress Frameworks

Den mest almindelige og mest populære løsning på dette er Genesis Framework. Hvis du nogensinde har læst en WordPress-blog eller -tutorial, er der en god chance for, at du har set en udvikler åndedræbt uheldig med den (check Ren’s fulde anmeldelse af Genesis på vores blog).

Genesis er som et tema, men mere. Sandt til navnet kan det beskrives som barebones-skabelonen, som mange temaer er bygget på, med alle dem i form af børnetemaer, der bygger et ”eksteriør” over rammen. Med Genesis kan du både ændre og opdatere dine temaer så meget, som du vil uden at miste en enkelt detalje i din tilpasning. Det kan prale med en hel del andre ønskelige funktioner også, og det er værd at tjekke ud. Det sætter dig i øjeblikket $ 60 tilbage.

Et andet alternativ er Total WordPress-temarammen, der bruger en lignende tilgang Totalt inkluderer muligheder for underordnede temaer ud over et brugervenligt tilpasset CSS-felt i administratorpanelet, som du kan bruge til at tilføje styling-justeringer til dit tema. Hvis du ikke har budgettet til det, eller har fundet et andet tema, du kan lide, og ikke har planer om at opgive det, er der stadig alternativer.

WordPress-plugins

WP-skabelon tilsidesætter

Der er en hel række plugins, der kan hjælpe dig med at lette opdateringsprocessen. De fleste af dem er designet til brug, før du er begyndt at tilpasse, men hvis du allerede har det, kan de være nyttige i fremtiden.

WP-skabelonen tilsidesætter plugin giver dig mulighed for hurtigt at tilsidesætte enhver skabelon. Hvis du ikke har lyst til at gøre alt det ovenstående, kan du bruge et plugin, der hedder One Click Child-tema at gøre det fra WordPress-dashboardet, der tilbyder det bedste fra begge verdener.

WordPress børnetemaer

Den mest almindelige måde at foretage stabile tilpasninger – og den mest anbefalede – er med et underordnet tema. For at afklare er et tema for børn meget som et Photoshop-lag eller en animations-cel: et gennemsigtigt typografiark, der giver dig mulighed for ikke-destruktiv at foretage ændringer. Ikke kun kosmetiske ændringer, heller ikke – det er endnu vigtigere at placere vigtige ændringer af webstedets væsentlige funktioner i et tema for børn.

Ændring af dit websted functions.php fil er en af ​​de værste ting, du kan gøre før en opdatering, da tabet af en vigtig funktionel komponent i det væsentlige kan trække understøtningsbjælkerne ud under dit websted. Så inkluder også funktionelle ændringer i barnets tema. Det kan hjælpe med at lave flere til at undgå at skulle dumpe for meget information til en enkelt. Hvis du har brug for en opdatering, er de ret enkle at oprette. Derefter behøver du kun medtage temaet for børn, som du specifikt ønsker at ændre.

Opret først en ny mappe i wp-content / temaer katalog til at holde det. Giv det samme navn som overordnet tema, men med “-barn” fastgjort til slutningen (du kan virkelig kalde det hvad du vil, men ved at navngive det på denne måde, hvis du nogensinde har flere børnetemaer, ved du, hvad de er til) . Opret en fil, der kaldes “style.css.” I mappen. Herefter skal typografiet starte med følgende kode:

/ *
Tema Navn: Total barn
Tema URI: http://totalwptheme.com
Beskrivelse: Samlet WordPress-temaeksempel underordnet tema.
Forfatter: AJ Clarke
Forfatter URI: http://totalwptheme.com
Skabelon: I alt
Version: 1.0
* /

Et hvilket som helst af indtastningsfelterne kan ændres efter behov, men husk at gemme temanavnet og skabelonen. Skabelonen er det overordnede temas katalognavn, og hvis skabelonnavnet mangler eller er forkert, vises underordnet temaet ikke.

Derefter ønsker du at oprette en ny tom funktion.php-fil, hvor du tilføjer kode, så dit underordstema ved at inkludere hovedstilarket for dit tema. I denne features.php-fil indsættes følgende kode:

get ('version');
// Ilæg stilarket
wp_enqueue_style ('parent-style', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Hvis du ser på koden, vil du se, hvad det gør, det indlæser det overordnede stilark, men det inkluderer også det overordnede temaversionsnummer. Dette er meget vigtigt, men ikke mange mennesker gør det. Årsagen til at medtage versionen af ​​det overordnede temaversion er så, når overordnetemaet opdateres, hvis der har været ændringer i det overordnede temas typografiark, så cache-plugins, CDN’er og browsere ved, at de er nødt til at opdatere filen. Dette vil hjælpe med at forhindre enhver “ødelagt” CSS, når du opdaterer dit overordnede tema.

Flytning af aktuelle manuelle redigeringer til et tema for børn

Nu, hvis du allerede har lavet dit websted og tilpasset forældertemaet forkert, og du ikke har flere gratis timer til at sidde rundt med at flytte kode fra en fil til en anden, kan du altid sikkerhedskopiere den aktuelle version af dit websted til et barn tema. Når du har oprettet mappen for underordnet tema, skal du blot tilføje kopier af filerne, du har ændret til den, og derefter erstatte dit WordPress-tema med det i depotet.

Det er ikke en perfekt løsning, men det skal fungere. Tricket er at sørge for, at du ikke sikkerhedskopierer noget, der ikke er blevet ændret, så du ikke ender med at overskrive den nye kode, som opdateringen installerer med den gamle kode. Så du har stadig brug for et grundigt kendskab til, hvad du tilpassede – du kan ikke bare kopiere ting engros. Det kan endda hjælpe med at gå gennem filerne og fjerne så meget kode, der ikke er din som muligt.

Sikkerhedskopiering af dit WordPress-websted

Først skal du tage sikkerhedskopi tidligt og ofte tage backup. WordPress gemmer alt, hvad du nogensinde har skrevet eller uploadet i deres database, og de kan lide funktionsfejl af mange grunde. Det er meget let at miste et helt websted til en serverfejl eller en korrupt database. Heldigvis tager det sikkerhedskopiering kun et par minutter.

Der er en række måder at gøre det på. Først kan du blot kopiere filerne til din computer ved hjælp af FTP-klienter eller Unix Shell Skills. Du kan også bruge WinSCP at gemme et “spejl” på dit skrivebord, der opdateres med dit websted.

Eller der er en vasketøjsliste med gratis automatiske backup-plugins, såvel som premium-optioner. Her hos WPExplorer bruger vi VaultPress, og tidligere har vi brugt Backup Buddy – som begge er gode muligheder for at oprette og vedligeholde regelmæssige sikkerhedskopier af dit websted (ud over de daglige sikkerhedskopier, der leveres af de fleste administrerede WordPress-hostingplaner).

Endelig har cPanel, Direct Admin, Ensim, Plesk, vDeck og Ferozo alle unikke måder at sikkerhedskopiere websteder, der er vært hos dem. Omfattende instruktioner til dette findes i WordPress Codex. I et værste tilfælde, når du mister noget, du virkelig har brug for, kan du kontakte din vært. De fleste værter sikkerhedskopierer deres websteder, men det kan være en smerte at få dataene tilbage fra dem.

Test dine ændringer

Endelig kan du opgradere manuelt eller automatisk. Med manuel opgradering kan du teste ændringerne for at se, om de ødelægger dit websted eller ej. WordPress behandler to versioner af det samme tema som to forskellige temaer. Betydning, hvis du har GenericTheme V1 og GenericTheme V1.1 i din wp-content / temaer -mappen, behandles de som to forskellige temaer. Dette betyder, at du kan have flere versioner af det samme tema installeret på dit websted. I det mindste kan du bruge dette til at skifte mellem din gamle, tilpassede version og din nye, så du har en henvisning, hvis du vælger at genopbygge den fra bunden med børnetemaer.

Konklusion

Udsigten til at miste de tilpasninger, du arbejdede så hårdt med, kan være afskrækkende, og opdateringsprocessen kan se ud som om den baner dig ind i det. Men med underordnede temaer (eller plugins eller rammer) og lidt fremsyn, behøver det ikke være det. Har du andre ideer til regelmæssige opdateringer til WordPress-websteder uden at miste tilpasningen? Jeg ville meget gerne høre om dem i kommentarerne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map