Sådan forhindres spam og beskyttelse af din WordPress-blog

Sådan forhindres spam og beskyttelse af din WordPress-blog

Din kommentarsektion giver dig en bekvem måde at samarbejde med dit websteds læsere. Desværre betyder det, at du åbner dit websted for kommentarer, at du bliver nødt til at håndtere spam. Medmindre du er den type blogger, der ikke anmoder om feedback via kommentarer og trackbacks / pingbacks, bliver du nødt til at tackle det på et eller andet tidspunkt.


Men spørgsmålet er, hvordan? Efterhånden som spam-bots (og menneskelige spammere) bliver mere sofistikerede, er det mere og mere vanskeligt at holde din blog ren for irrelevant og upassende indhold.

Heldigvis leveres WordPress med indbyggede funktioner og gratis tilføjelser til at hjælpe med at kontrollere og bekæmpe spam, inklusive Akismet og kommentar-sortlister. Endnu bedre er der mange tredjeparts plugins tilgængelige for at give yderligere spambeskyttelse.

I dette indlæg vil vi tage et dybtgående kig på spørgsmålet om spam på WordPress-blogs, den negative indvirkning, det kan have på dit websted, hvis det ikke er markeret, og hvordan det kan styres og forhindres. Vi vil også se på de tilgængelige værktøjer i WordPress til at bekæmpe dette problem. Endelig afslutter vi nogle plugin-anbefalinger for at tage din spam-moderering til næste niveau. Lad os dykke ind!

Hvad WordPress-kommentarspam er

Skærmbillede af spam-kommentarer

Automatiske spam-kommentarer som disse kan overskride din WordPress-database.

Det kan være spændende, når der vises nye kommentarer på din blog. Den første rødme af spænding forsvinder dog ofte, når du ser upassende svar på dit indhold. Disse svar er naturligvis også kendt som spam. Ordbogen definerer simpelthen den som “irrelevante eller upassende meddelelser sendt på Internettet til et stort antal brugere”. Lyder omtrent lige til mig.

Blog-spam er født af den samme familie som den oh så velkendte e-mail-spam, men har sit eget unikke mål – for at få backlinks. Uanset om det er via en blogkommentar, trackback eller pingback, er formålet med blogspam at offentliggøre et link på dit websted, der peger tilbage til et andet sted. Det aktuelle websted er typisk ikke relevant for din niche og ofte af dårlig kvalitet.

Disse uopfordrede meddelelser er en kendsgerning, hvis du tillader at kommentere dine indlæg. Heldigvis er det relativt enkelt at identificere det, da det normalt tager en af ​​tre primære former.

1. Spambots

Dette er kommentarer, der automatisk sendes ved hjælp af et script eller bot, der søger på nettet på jagt efter mål, der skal oversvømmes med kommentarsøppel. Der er ingen direkte menneskelig inddragelse i disse kommentarer, og de er normalt ret lette for det menneskelige øje at få øje på. Spambots er sandsynligvis de største skyldige i irrelevante kommentarer.

2. Manuelle kommentarer

Dette er, når mennesker hyres til manuelt at skrive kommentarer på websteder. Kvaliteten af ​​disse kommentarer kan variere fra åbenlyst indlysende til diskutabel, hvilket naturligvis giver en stor hovedpine for alle, der prøver at udrydde spam fra deres websted. Disse vil næsten altid indeholde links i kommentarerne og kan være en smule snigere end bots (vi har set kommentarer med tvivlsomme links tilføjet til blanke pladser i kommentarteksten).

3. Trackbacks & Pingbacks

Som defineret af Google er en trackback “en af ​​tre typer linkback-metoder, som webstedsforfattere kan anmode om underretning, når nogen linker til et af deres dokumenter”. Til vores formål kan du antage, at pingbacks i det væsentlige er den samme ting. Du har sandsynligvis set trackbacks før. De findes som en liste over links, typisk inden for eller under kommentarfeltet i et blogindlæg. Til en spammers formål er målet enkelt – nævne et blogindlæg i deres eget indlæg og få et link tilbage.

Hver af disse spam-typer er problematisk, og du vil ofte modtage mere end blot en kategori. Sammen kan de tilstoppe din kommentarsektion og forårsage alle slags problemer.

Sådan påvirker kommentarspam dit WordPress-sted

Trackback spam

Spammere bruger trackbacks til at oprette links tilbage til irrelevante websteder.

Du kan betragte spam som intet andet end en irritation. Hvis det dog ikke er markeret, kan det have negative konsekvenser for dit websted. Ud over at give en dårlig brugeroplevelse for dine læsere, kan kommentarspam skade dit websted på mange måder og forårsage:

 • Tab af placering af søgemaskiner. Google målretter dårlige links på dit websted til rangeringsformål, selv i kommentarerne.
 • Potentielle risici for dine læsere. Links i spam-kommentarer kan føre til ondsindede websteder.
 • Problemer med webstedshastighed og indlæsningstid. For mange kommentarer kan overbelaste din WordPress-database og bremse dit websted.

Hver blog, der muliggør kommentarer, er sårbar over for spam. At have en handlingsplan for at reducere og bekæmpe den er den eneste måde at beskytte dit websted og dine læsere.

Sådan bekæmpes WordPress-kommentarspam

Mens kommentarspam ikke kan undgås, er der gode nyheder. Du kan bekæmpe denne rod ved at moderere dine kommentarer og bruge WordPress ‘indbyggede værktøjer.

Kontroller først, at du har tændt for moderering af kommentarer. Hvis du gør det, kan du godkende enhver kommentar, inden den sendes til dit websted. Hvis du ikke har tid til at gennemgå hver enkelt kommentar, kan du indstille parametre baseret på flere faktorer. For eksempel under Indstillinger> Diskussion du kan:

 • Marker en kommentar som spam baseret på antallet af links, den har.
 • Sortlistekommentarer som reaktion på tidligere spam.
 • Deaktiver trackbacks og pingbacks.
 • Tillad kun registrerede brugere at sende kommentarer.

Glem ikke det største våben i dit standardarsenal: plugins. Der er masser af fantastiske gratis og open source plugins, du kan tilføje til din WordPress-installation for at kontrollere kommentarer og filtrere alt, der ligner spam.

Reducer kommentarspam på dit WordPress-sted med et plugin

En af de bedste ting ved brug af WordPress er, hvor let det er at tilpasse. Når det kommer til blogkommentarer, kan du bruge antispam WordPress-plugins, der øger din sikkerhed. Her er tre plugins, der hjælper dig med at tage kontrol over din kommentarspam.

1. Akismet

akismet anti-spam plugin

Hvordan kunne vi ikke nævne Akismet? Dette plugin installeres som standard på WordPress-blogs og er gratis at bruge til personlige bloggere (med et kommercielt månedligt abonnement sat til $ 5 pr. Måned og virksomhedsløsninger tilgængelige til $ 50 pr. Måned).

Når du bruger en “catch-all” spam-løsning som Akismet, skal du acceptere, at nogle legitime kommentarer muligvis bliver markeret som spam. Det er simpelthen en omkostning ved blogging og brug af en automatisk spamblokker. Problemet stammer hovedsageligt fra menneskelige spammere. En persons spam er en anden persons legitime kommentar, så hvis mennesker ikke er enige 100% af tiden, hvilken chance har et plugin?

Imidlertid, for det meste gør Akismet et godt stykke arbejde. Det holder en enorm mængde spam i skak på min blog, hvor kun den lejlighedsvis legitime kommentar bliver fanget. Desuden tager det sig af trackback spam også – en enorm bonus.

Nøglefunktioner:

 • Blokerer kommentar og trackback spam.
 • Kontrollerer automatisk alle kommentarer.
 • Kommentarhistorik, så du kan kontrollere, hvilke kommentarer der blev blokeret af plugin eller af moderatorer.
 • Inkluderer en “Kassér” -indstillinger for automatisk at blokere den værste spam.

Pris: Akismet er et gratis plugin og er muligvis allerede installeret på din blog.

Hent Akismet

2. Antispam Bee

antispam bi

Dette plugin bruger ‘honningpotte’ teknikken til at fælde bots usynligt. Mennesker kan ikke se captchas, men bots vil, og de bliver derefter fanget som spam. Antispam Bee fungerer som en firewall til at blokere både automatiseret og målrettet spam. Da det blokerer for disse kommentarer, før de når din database, behøver du aldrig at bekymre dig om, at de bremser dit websted.

Nøglefunktioner:

 • Blokerer trackback og pingback spam.
 • Forhindrer spam foran på webstedet, så det rammer aldrig WordPress-databasen.
 • Arbejder med alle vigtigste formbuilderværktøjer.

Pris: Antispam Bee er et gratis plugin.

FÅ AntiSpam Bee

3. Titan Anti-spam

titan antispam og sikkerhed WordPress plugin

Anti-spam bruger usynlige captchas til at blokere alle spambots fra dine kommentarer. Pro-versionen blokerer også manuelt indsendt spam. Selvom dette plugin gør et godt stykke arbejde med at stoppe uønskede kommentarer, beskytter det dog ikke andre former for formularer på dit websted. Dette betyder, at du måske ønsker at bruge dette plugin med noget andet for at få ekstra formbeskyttelse. Det er dog stadig en fremragende letvægtsindstilling.

Leder du efter flere beskyttelsesmuligheder? Anti-Spam Pro inkluderer tilføjede indstillinger til manuel spambeskyttelse, så du kan gøre yderligere ved automatisk at forhindre kommentarer, der rangerer højt på en spam-punktsskala (med mere end et sæt antal links, ord eller markerede spam-ord).

Nøglefunktioner:

 • Blokerer trackbacks som standard.
 • Forhindrer, at automatisk spam altid kommer til din WordPress-database.
 • Pro-version blokerer manuel spam.

Pris: Anti-Spam er gratis, og pro-versionen er tilgængelig for $ 25.

FÅ Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress anti-spam plugin

WPBruiser lover at arbejde fra det sekund, du installerer det. Dette plugin kombinerer beskyttelse mod brute force attack med spam-blokering af kommentarer. Du kan bruge den til at beskytte alle dine formularer, og dine læsere behøver aldrig at bruge en captcha. Generelt er det en omfattende og brugervenlig mulighed.

Nøglefunktioner:

 • Inkluderer beskyttelse mod brute force attack.
 • Gør det muligt at blokere ondsindede IP-adresser.
 • Er kompatibel med WordPress Multisite.
 • Tilbyder udvidelser, der fungerer med alle større formværktøjer.

Pris: WPBruiser er et gratis plugin med valgfri udvidelser.

Hent WPBruiser

5. Skjul trackbacks

Dette sidste plugin er meget ligetil, da det simpelthen gør, hvad titlen siger – skjuler trackbacks. Mens du kan deaktivere trackbacks fuldstændigt, er der værdi ved blot at skjule dem, hvis du vil holde styr på, hvem der linker til dig. Dette plugin fjerner trackbacks fra din frontend, men giver dig stadig mulighed for at se dem på dit WordPress-dashboard.

Pris: Skjul trackbacks er helt gratis.

Hide Trackbacks


Kommentarspam er en enkel kendsgerning med livet på internettet, medmindre du planlægger at deaktivere kommentarer helt. Beskyttelse af dit websted mod upassende kommentarer er afgørende for dets generelle sundhed og ydeevne. Ved at fjerne spam-kommentarer kan du holde din database klar, opretholde en solid brugeroplevelse og forbedre engagementet.

Har du spørgsmål om, hvordan du administrerer spam på dit WordPress-sted? Eller tip til at tilføje til listen? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map