Sådan forbedres dit WordPress-websteds struktur og permalinks

Du kan huske det indlæg, jeg skrev om, hvordan man ændrer permalinks uden at forstyrre den underliggende struktur et stykke tid tilbage. Nå, jeg besluttede, at det var på tide at besøge dette emne lidt og bruge lidt mere tid på at gennemgå detaljeret, hvordan du kan forbedre dit WordPress-websteds struktur generelt. Her er en hurtig oversigt over mit første indlæg:


 • Permalinks er webadresserne til dit websteds indlæg / sider.
 • Permalinks er nøglen til dit websteds SEO-ydeevne, fordi de bruges af søgemaskiner til at finde dine indlæg eller sider til relevante søgninger.
 • Syntaks for dine permalinks er afgørende og garanterer omhyggelig tanke.
 • Du kan bruge Simple 301-omdirigeringer til at rette 301 omdirigeringer efter at have ændret din permalink-struktur.

I dette indlæg vil jeg undersøge måder, hvorpå du kan forbedre dit WordPress-websteds permalink-struktur yderligere. Til at begynde med, medmindre du har god grund til at ændre din permalinkstruktur, skal du generelt lade den være intakt. Det gøres bedst, når dit websted er nyt, ellers kan du miste dit websteds placering. Ikke godt! Men hvis du bare skal ændre dine permalinks, læs videre.

De mest almindelige permalinkstrukturer

I teorien tillader WordPress op til ti permalink struktur tags du kan bruge til at oprette unikke permalinks, men i virkeligheden bruger flertallet af WordPress-websteder mindre end fem strukturtags, herunder: Postnavn, Dag og Navn, Kategori og Navn og Måned og Navn.

WordPress-webstedsstruktur og permalinks

Postnavn

Postnavn (/% postname% /) er uden tvivl det mest populære strukturtag, der bruges i dag, fordi det giver korte og pæn URL-adresser, der er lette at huske. Mange blogs bruger denne strukturmærke af denne enkle grund. Derudover angiver Postnavn ikke datoen for udgivelse, hvilket gør det ideelt til at oprette “tidløst” indhold, der vil forblive relevant i lang tid.

På grund af postnavns popularitet antager de fleste forkert, at det er det bedste strukturtag til SEO, men sandheden er, at der ikke er nogen troværdige fakta til at støtte disse påstande. Postnavnet ser ud til at være en personlig præference for mange WordPress-webstedsejere.

Dag og navn

En udvidelse af sorteringer til postnavnet-taget, Dag og navn (/% år% /% månednum% /% dag% /% postnavn% /) bruges typisk på blogs, hvor der kræves stor specificitet med hensyn til udgivelsestid. Denne permalink-struktur inkluderer den dag, måned og år, hvor et stykke indhold blev offentliggjort. Dag og navn bruges mest på nyhedswebsteder, der offentliggør flere artikler om dagen.

Kategori og navn

Kategori og navn (/% kategori% /% postnavn% /) gør det nemt for brugerne at søge gennem indhold på et websted baseret på kategorier. Det giver også mulighed for at indsætte de fleste nøgleord i dine webadresser. Hvis du vælger denne struktur, skal du holde din kategorisnegle korte og udtryksfulde. Hvis de bruges korrekt, kan kategori og navn gøre vidundere for din SEO.

Når det er sagt, er der et par grunde til, at du skal tænke to gange, før du bruger denne struktur. For det første vil du ikke være i stand til at flytte et indlæg til en anden kategori i fremtiden, fordi nogle andre websteder muligvis linker til dette indlæg. For det andet får søgeordene, der bruges i dit postnavn, mindre vægt i søgemaskinerne, fordi de er skubbet til slutningen af ​​webadressen. Jo længere væk fra domænenavnet på øverste niveau, jo mindre vægt bærer de.

Måned og navn

Måned og navn (/% år% /% månednummer% /% postnavn% /) er en anden udbredt permalinkstruktur, der meget ligner Dag og Navn i form af SEO. De to har stort set lignende fordele og faldgruber. Som med dag og navn viser måned og navn postnavn og dato (denne gang, måneden) i URL’en, men de genererede webadresser er kortere end Dag og Navn med to tegn.

Brugerdefineret struktur

Tilpassede permalinks giver dig mulighed for at tilpasse din permalinkstruktur, som du finder det passende for din blog. De mest almindelige brugerdefinerede strukturer er /% postnavn% /% post_id% / og /% postname% /.

WordPress-brugere er stort set splittede om brugerdefinerede permalinks. På den ene side sværger nogle mennesker om, at den tilpassede permalinkstruktur er den bedste til SEO, når den bruges korrekt. I mellemtiden hævder andre, at der ikke er nogen signifikant forskel med hensyn til SEO. Den bedste måde at finde ud af er at prøve det selv, ideelt på en ny blog. Eksperimenter vinder dagen!

Så hvilken struktur skal du vedtage?

Med undtagelse af standardstrukturen er alle WordPress-permalinkstrukturer SEO venlige og vil give mere eller mindre lignende SEO-resultater. Grundlæggende kommer det ned på personlig præference og formålet eller typen af ​​blog, du kører. Kort sagt er, at uanset hvilken permalinkstruktur du vælger, skal du være sikker på, at den er læsbar af mennesker, og dine vigtigste nøgleord er så tæt på det øverste niveau domæne som muligt.

Små justeringer kan gøre en forskel

Permalink justeringer

Så vi har set, at blot ændring af din permalink-struktur ikke vil give nogen markante resultater, hvis SEO er dit hovedmål. Dog kan et par ekstra justeringer forbedre dit websteds søgemaskineberedskab og sikre fremtidig synlighed i søgeresultaterne. Som allerede bemærket er alle WordPress-permalinkstrukturer ret gode med hensyn til SEO. Du kan bruge en hel række variabler med enhver struktur, du vælger. Og til brugerdefinerede permalinks kan du tage det et hak højere ved hjælp af brugerdefinerede værdier.

Hvad er brugerdefinerede værdier, undrer du dig måske? Hvis du har brug for betydelige SEO-resultater fra din permalinkstruktur, kan du muligvis bruge en avanceret URL-struktur, der giver dig mulighed for at tilføje tilpassede værdier i dine permalinks via brugerdefinerede poster og felter. Dette kræver dog nogle ændringer af WordPress ‘interne funktioner, hvilket i sidste ende betyder at bruge penge på at ansætte en udvikler eller pusse op i dine kodningsfærdigheder.

Ydeevne 

Hvis du ejer en blog, der modtager meget trafik som et e-handelswebsted eller en form for online-forretning, er webstedspræstationer afgørende, fordi det påvirker den samlede brugeroplevelse. Ydeevne er hovedsageligt dit websteds hastighed eller sideindlæsningstid. Dårlige sidehastighedshastigheder kan påvirke din konverteringsfrekvens og i sidste ende dit salg.

Så tilbage til punktet; mens linkstruktur har ringe eller ingen effekt på ydeevnen for små websteder, kan det påvirke sidehastighedshastigheden for større websteder med store databaser. Dette er endnu mere et problem, når brugere søger på dit websted efter specifikt indhold.

Når en bruger udsender en søgeforespørgsel på et WordPress-sted, søger PHP ikke gennem hele databasen; i stedet søger det gennem tabeller, der har de samme datostempler (år, måned og dag). Det samme gælder for links, der indeholder kategori og arkiv. Af denne grund skal din permalinkstruktur ideelt indeholde datostemplet som /% år% /% månednummer% /% postnavn% /.

For strukturer, der kun indeholder tekstfelter, søger WordPress i hele databasen, fordi den “gør mere arbejde” med forsøg på at skelne mellem sider og indlæg, da der ikke er nogen variabler. Som sådan påvirkes siderbelastningshastighederne. Dette er grunden til, at du bør undgå at bruge kategori før postnavnet i din permalink-struktur.

Bemærk, at der er mange andre faktorer, der kan påvirke ydelsen på dit WordPress-websted, og du bør også optimere dem. Derudover er præstationsforskelle, der vedrører permalinkstruktur, mere udtalt på WordPress-websteder med en relativt stor mængde indhold, så husk det, når du starter nye websteder!


Enhver af de permalinkstrukturer, som WordPress leverer, undtagen standard, vil være tilstrækkelig til almindelige eller personlige blogs. Faktorer konstante, alle strukturer giver identiske resultater, og på trods af flere påstande er der ingen beviser for, at den ene struktur er bedre end den anden for relativt små websteder.

Hvis du har brug for en mere avanceret tilpasset permalink-struktur, er du muligvis nødt til at foretage justeringer til nogle interne funktioner, så du bruger brugerdefinerede værdier i dine URL’er, hvilket kan føre til lidt forbedret SEO. Og for travle WordPress-websteder med en betydelig mængde indhold, kan en URL-struktur, der indeholder datostemplet, lidt forbedre sidehastigheden ved søgning gennem indholdet.

Hvilken permalink-struktur bruger du til dit websted? Har du fundet en til at være mere effektiv end nogen anden? Hvordan har din permalink-struktur påvirket din SEO eller ydeevne? Jeg ville meget gerne høre dine tanker om emnet i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map