Sådan finder du din blogging niche med WordPress

Sådan finder du din blogging niche med WordPress

Som ny blogger er du måske lidt usikker på, hvordan du kommer i gang. Især hvis du ønsker at få et stort publikum eller tjene indtægter fra din blog, kan du let blive overvældet af antallet af beslutninger, du skal tage, f.eks. Hvad du skal skrive om.


Før du opretter deres første stykke indhold, eller vælger det perfekte WordPress-tema, starter enhver succesrig blogger med at beslutte om deres blogs formål og niche. At have et defineret emne giver dit indhold et klart fokus og hjælper dig med at målrette mod det rigtige publikum.

I dette indlæg diskuterer vi vigtigheden af ​​at have en niche og skitsere nogle få måder at finde din blogs fokus på. Endelig introducerer vi også nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med at oprette awesome indhold til din blogs niche. Lad os hoppe ind!

Hvad er din blogs niche (og hvorfor betyder det noget)?

Når det kommer til blogging, er din niche fokus eller det primære emne for din blog. Den beskriver, hvad dit indhold handler om, og kan være så bredt eller specifikt, som du ønsker. For eksempel, delish er en blog, der dækker generelle opskrifter, kulinariske anmeldelser og nyheder, underholdende tip med mere:

skærmbillede af delish.com

Nem Veggie køkken , på den anden side er en blog, der specifikt fokuserer på madlavning og spisning af en (primært) plantebaseret diæt:

Nem Veggie køkken

Begge websteder passer godt ind i madnichen. Den ene er dog meget bred (køre spændet fra opskrifter til valg af berømtheds mad) og den anden fokuserer på et mindre aspekt af det overordnede emne.

Det er muligt at oprette en multi-nicheblog, men denne type websted er vanskelig at køre, og vi anbefaler imod den, medmindre du har masser af bloggerfaringer. For de fleste er det at holde sig til en enkelt niche pr. Blog en meget smartere strategi, da det vil hjælpe dig med at tiltrække et konsistent publikum, der er interesseret i dit emne. Lad os tale om det, hvordan du beslutter dig for dit fokus!

Du spekulerer måske på, hvordan du vælger den rigtige niche til din blog. Heldigvis er der et par enkle trin, du kan tage for at få bolden til at rulle.

Trin 1: Spørg dig selv, hvad du brænder for

Inden du går ind i en bloggeniche, skal du overveje, hvad du brænder for. Da du er ansvarlig for at skabe konsekvent indhold om dette emne, skal det være noget, du er interesseret i og har meget at sige om. Derudover vil dine blogindlæg lyde mere autentiske og mindre som en salgsstigning, når du brænder for dit emne.

Derfor kan du starte med at lave en liste over dine lidenskaber, interesser og hobbyer. Fokuser derefter på dem, du har noget unikt at sige om, og som du tror, ​​du kan skrive om i de kommende år. Du ønsker måske også at overveje dine mål på dette tidspunkt. Hvis du f.eks. Planlægger at tjene penge på din blog, skal du være sikker på, at din niche er rentabel (mere om dette i et øjeblik). Alternativt ser du måske ud til at øge opmærksomheden omkring et problem eller dele uddannelsesmæssig information. Uanset hvad du ønsker af blogging, skal din niche være i stand til at levere det.

Trin 2: Begynd med at generere indholdsidéer til din niche

Når du først har en potentiel niche i tankerne, er det tid til at finde ud af, om du kan komme med kvalitetsindhold til det. Dette trin hjælper dig også med at begynde at indsnævre dit fokus, især hvis du ser på et komplekst emne. Brug din egen eksisterende viden og online ressourcer til at generere nogle potentielle indholdsidéer. Her er et par tip:

 • Læs andre blogs og sider om dit potentielle emne. At se, hvordan andre nærmer sig din lidenskab, kan inspirere dig, og du kan identificere nye tilgange, som eksisterende bloggere ikke har overvejet.
 • Foretag søgeordsundersøgelser for at se, hvad folk leder efter i søgemaskiner. Hvis folk ikke søger efter oplysninger om din niche, vil det være svært at tiltrække et publikum. Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Brug denne vejledning til, hvordan man tænker på gode blogideer til at negle gode ideer ved hjælp af kommentarer, sociale medier, nøgleord, brainstorming og mere.
 • Find en lille niche inden for et større felt eller et emne. Eksemplerne på madblog ovenfor viser, hvordan et bredt emne som mad kan give sig til en mindre niche. Hvis det emne, du er interesseret i virker for stort, kan du prøve at finde et mindre emne at fokusere på.

Når du er sikker på, at du har et stort udvalg af indholdsidéer at trække på, er det tid til at bestemme, hvor rentabel din niche vil være.

Trin 3: Bestem din niches indtjeningspotentiale

Som vi nævnte tidligere, hvis du planlægger at tjene penge på din blog, bliver du nødt til at være sikker på, at din niche har indtjeningspotentiale. Der er en række måder at finde ud af. Vi anbefaler, at du følger disse trinvise instruktioner for at analysere hver niche, du overvejer:

 1. Brug Googles Søgeordsplanlægger at opdage volume & trends til dine søgeord. Når du har søgt i et parti nøgleord, skal du bruge “Få søgevolumen” til at se statistikker inklusive gennemsnitlig månedlig søgning. På samme måde kan du bruge Google Trends samt for at se, om dine søgeord i øjeblikket er populære.
 2. Find ud af, hvor populært dit emne er ved at kigge efter aktive blogs og websteder. Tænk på de blogs, du konsekvent har besøgt for at læse om dine yndlingsemner. Er de stadig i gang? Nogle blogs offentliggør endda måneds- eller kvartalsopgørelser, så du faktisk kan se, om de giver overskud.
 3. bladre fora og opslagstavler relateret til din lidenskab. Reddit er et særligt godt forum, da de har tavler til stort set alle tænkelige emner. Men hvis du brænder for noget, besøger du sandsynligvis allerede relevante fora (for eksempel besøger mange WordPress-brugere regelmæssigt StackExchange og Envato forum).
 4. Kontrollere sociale medier hashtags og fansider relateret til dit emne. Se om folk er interesserede og aktivt taler om din niche og / eller nøgleord.
 5. Vigtigst – er der tilknyttet potentiale? En af de hurtigste måder at tjene penge på din blog er ved at tilføje tilknyttede links til anbefalede produkter eller tjenester, der er nævnt i dine indlæg. Tilmelding til programmer som ShareASale,CJ-tilknyttet og endda Amazon for at finde hundredvis af produkt- og servicetilbud relateret til din niche (bare sørg for at følge alle disse FTC-retningslinjer når du bruger tilknyttede links).

Jo flere af disse veje, der viser positive resultater, jo mere sandsynligt er det, at du tjener penge på at oprette en blog i den niche.

Ved at kombinere dette trin med de foregående to skal du være i stand til at slå dig ned i en niche, som du brænder for, tilbyder masser af plads til unikt indhold og har et vis indtjeningspotentiale. Naturligvis er dette kun begyndelsen. Nu hvor du har en niche i tankerne, lad os tale om, hvordan du opretter fantastisk indhold til det.

Nøgleværktøjer til optimering af din blogs nicheindhold

Hvis du vil have succes i din valgte niche, skal dit indhold være begge dele værdifuld til læsere og optimeret til søgemaskiner. Den bedste måde at optimere dit indhold på er at sikre, at det er i høj kvalitet og bruge effektive søgeord. Heldigvis er der et par værktøjer, der kan hjælpe dig med dette.

Skærmbillede af google søgeordsplanlægger

Google Nøgleordsplanlægning, er for eksempel et gratis værktøj, der giver dig mulighed for at søge efter relaterede søgeord baseret på din niches emne. Det viser også søgevolumen, så du kan bestemme, hvilke emner der er populære. Alt hvad du skal gøre er at indtaste dit nicheemne og generere en liste over nøgleord.

Ved hjælp af disse nøgleord kan du derefter begynde at komme med indlægsideer ved hjælp af Hubspot’s Blog Ideas Generator:

skærmbillede af hubspots bloggenerator

Dette er et andet gratis værktøj, der, når det kombineres med dine søgeord, kan hjælpe dig med at oprette optimerede posttitler. Bare indtast dine søgeord, og klik derefter på Giv mig blogidéer! at generere potentielle overskrifter.

Der er selvfølgelig også masser af WordPress-plugins, der er designet til at hjælpe dig med at skabe fantastisk indhold. Værktøjer som disse kan sikre, at dit nicheindhold er relevant, nyttigt og optimeret til søgemaskiner. Her er et par guider til hjælp.

 • Lav en redaktionel kalender i WordPress (og brug den faktisk). En redaktionskalender er en fantastisk måde at holde sig ajour med dine emner og organisere forskellige forfattere. Heldigvis gør WordPress det nemt at oprette og planlægge indlæg ved hjælp af disse fantastiske edicortial kalender plugins.
 • Lær hvordan du organiserer indhold på dit WordPress-sted. At skrive godt indhold er kun en del af det, der gør en blog populær. Forøg læserskare og engagement med disse tip og værktøj til at organisere dit blogindhold.
 • Kilder og del relevant indhold på dit WordPress-sted med nyttige værktøjer. At ringe indhold fra bunden af ​​er kun en måde at tilføje værdifulde oplysninger til dit websted for læsere. En anden mulighed er at sammenstille og dele awesome indhold fra hele internettet, og med disse tre plugins kan du hurtigt og nemt tilføje feeds til dit WordPress-drevne websted i dag.

Når du er en ny blogger, er det vigtigt, at du starter med det rigtige fundament. At vide præcis, hvad din niche er, går langt i retning af at hjælpe dig med at opbygge din blog, finde dit publikum, generere relevant indhold og tjene penge på dit websted (hvis relevant).

Har du spørgsmål om at finde en niche til din nye blog? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map