Sådan fejler du et forkert WordPress-tema

WordPress-platformen bruges af enkeltpersoner og organisationer over hele kloden til hosting af dynamisk webindhold. Du er måske ikke engang klar over det, men en stor del af populære blogs, nyhedswebsteder og blogs kører på WordPress. Dette populære CMS (content management system) giver en ramme til arbejde med tekst, billeder og video.


Hvor populært er dette indholdsstyringssystem (CMS)? Så populært, at det tegner sig for ca. 30% af ALLE websteder på internettet.

Hver installation af WordPress begynder med et tema. Temaer kontrollerer udseendet og følelsen af ​​et websted gennem stilark, der definerer farver, skrifttyper og rammer for websider. Du kan søge efter populære WordPress-temaer online, hvoraf nogle er gratis, mens andre kræver køb.

Men hvad sker der, når du vil installere eller ændre temaer, og WordPress begynder at kaste fejl eller ikke fungerer korrekt? Se tipene nedenfor for at få fejlfindingsforslag.

1. Migrer sikkert

Migrer sikkert til nyt tema

Hvis du for nylig har skiftet fra et WordPress-tema til et andet, eller planlægger at gøre det i den nærmeste fremtid, skal du forvente nogle buler i vejen. Migrering mellem temaer kan involvere en hel del konfigurationsændringer, der muligvis kræver en vis fejlfinding.

Først skal du sørge for, at du søger efter nye temaer fra en velrenommeret kilde. Vi anbefaler steder som den officielle WordPress-telefonbog, ThemeForest, elegante temaer osv. Undgå at søge efter og downloade ulovlige “gratis” kopier af premium-temaer. Disse sider kan muligvis tilbyde temaer, der enten utilsigtet eller målrettet indeholder fejl eller andre kendte sikkerhedsproblemer.

Før du fortsætter, skal du lave en fuld sikkerhedskopi af dit gamle websted og dit tema, inden du starter nogen migrationsaktivitet (skønt der er mange andre tip, du kan bruge til at ændre dit WordPress-tema sikkert).

Når du er klar til at skifte til det nye tema, skal du logge ind på din WordPress-administrationskonsol og navigere til fanen “Udseende”. Klik på knappen “Aktiver” ved siden af ​​det ønskede tema. Bemærk, at en migrering kan tage en betydelig mængde tid og kan opdateres i trin.

2. Opdater links

Opdater og gem permalinks

Når du installerer et nyt tema på dit WordPress-sted, kan det indeholde konfigurationsændringer til, hvordan dine undersider styres. Dette kan resultere i et nyt URL-format, der kan forårsage fejl for dine besøgende.

For at afhjælpe URL-problemet skal du gå ind i administrationskonsollen og bruge fanen “Indstillinger”. Gå derefter til Undermenu “Permalinks”. Rul ned og klik på “Gem ændringer” for at skylle dine permalinks. Dette skulle opdatere alle dine sider-webadresser, så de kobles korrekt sammen.

3. Kør temaopdateringer

For at holde din personlige computer og smartphone glad og sund skal du køre periodiske softwareopdateringer. Disse kan omfatte en kombination af nye funktioner og sikkerhedsforbedringer eller programrettelser. Hvis du springer over en opdatering, kan du være sårbar over for et cyberattack.

Det samme scenario gælder for WordPress-værter og temaer. Hvis der findes en sikkerhedsfejl i dit tema, kan hackere muligvis infiltrere dine back-end-systemer og potentielt udsætte følsomme oplysninger. Udviklere opdaterer konstant deres temaer for at forbedre ydeevnen og låse sikkerhedsproblemer.

Når en ny opdatering til dit WordPress-tema bliver tilgængeligt, vil du se en meddelelsesboble på din administrationskonsol. Gå til fanen “Opdateringer” under “Hjem” og bekræft din beslutning om at flytte til en ny version af dit valgte tema. Visse temaer understøtter også automatisk opdateringskontrol og installation. For eksempel, hvis du bruger et tema, du har købt fra Themeforest, er plug-in Envato Market et bestemt must. Dette plugin gør det nemt at installere og opdatere alle dine Envato-tema- og plugin-køb fra dit WordPress-dashboard.

Den nederste linje er kun at installere den nyeste version af et tema, eller du kan støde på fejlmeddelelser angående inkompatibilitet med enten WordPress-platformen, plugins eller begge dele.

4. Kontroller webstedsindstillinger

Kontroller webstedsindstillinger

Når du arbejder med et komplekst tema, der er tilpasset tidligere, kan det være udfordrende at få dit WordPress-miljø til at linke korrekt med dit domænenavn. Et websteds domæne er den primære URL, der bruges til besøgende at få adgang til, hvilket betyder, at com- eller .net-adressen.

At køre en WordPress-instans giver dig ikke automatisk adgang til et domænenavn. Du skal hente en via en webregistrator. Når transaktionen er afsluttet, kan du instruere domænenavnet til at pege på dit WordPress-websted.

Hvis du har problemer med dit WordPress-tema og kæmper for at navigere det gennem en webbrowser, skal du starte med at åbne admin konsol og gå til den generelle menu “Indstillinger”. Derefter skal du rulle ned til det afsnit, hvor du definerer, hvilke webadresser, der skal bruges.

I feltet “WordPress-adresse” skal du sørge for, at du har indtastet den rigtige URL eller IP-adresse, der peger på din primære WordPress-server. Hvis du bruger en skybaseret hostingudbyder, skal disse oplysninger gives til dig. I feltet “Webstedsadresse” skal du indtaste det domænenavn, du vil linke til dit websted. Sørg for at medtage “http: //” (eller endnu bedre “https: //”, hvis du har tilføjet SSL til WordPress) i starten af ​​adressen.

5. Gennemgå plugin-brug

Gennemgå plugin-brug

Når du sidder fast med fejlfinding af et problem med et WordPress-tema, kan det være et nyttigt trin at se på plugins. Plugins er små scripts eller værktøjer oprettet af softwareudviklere, der kan føjes til dit WordPress-sted med et enkelt klik. De tilføjer ofte nyttige funktioner, men kan også komplicere konfigurationen af ​​et tema.

For eksempel installerer du muligvis et plugin, der tilføjer support til kommentarer til dine blogindlæg. Som en del af installationsprocessen foretages nye tilpasninger til dit eksisterende tema for at være i stand til at vise kommentarerne i samhørighed med resten af ​​webstedet. Du finder måske ud, at plugin har en uventet indflydelse på andre dele af din WordPress-installation.

For at indsnævre kilden til et problem skal du først deaktivere alle plugins på dit websted og derefter genaktivere dem én ad gangen. Når du har fundet ud af, hvilket plugin der er skyld i problemet, skal du kontrollere, om der er softwareopdateringer fra administrationskonsollen for at løse problemet. Du kan muligvis ende med at skulle kontakte udvikleren, hvis der stadig er et problem. Afhængigt af om de er i stand til at hjælpe eller ikke, skal du muligvis afinstallere plugin helt fra dit websted.

TIP: For at undgå plugin-fejl skal du sørge for, at du ikke installerer flere plugins til det samme formål. Efter vores erfaring opstår de fleste plugin- og temakonflikter på grund af duplikatfunktionalitet. Hold dig til et plugin pr. Funktion, du gerne vil tilføje til dit websted. Flere seo-plugins, premium-skydere eller sidebygere vil kun forårsage problemer.

6. Fremskynde ydelsen

Ofte kan du installere et WordPress-tema og finde ud af, at hastigheden og ydeevnen på dit websted påvirkes negativt. Dette kan skyldes, hvordan temaet indlæser sine ressourcer, før det vises indhold i en besøgende’s browser.

Det er vigtigt at tage et skridt tilbage og overveje, hvordan du er vært for dit websted. Administrering af en lokal installation af WordPress kan være mere problemer, end det er værd. Hvis du gør det, tvinger du dig til at vedligeholde fysisk hardware og aktivere et hurtigt nok netværk til at håndtere al den trafik, du forventer.

I henhold til hastighedstest udført af Hosting af Canada på mere end 1.000 steder i USA og Canada varierede den gennemsnitlige belastningstid fra 226ms til 2.850ms. Naturligvis vil du være i den lave ende af det. Brug dette gratis værktøj til at kontrollere dit websteds hastighed. Hvis det er dårligt, kan du overveje at skifte værter.

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Der er mange lister og artikler, der dækker det bedste WordPress-hosting, men valg af nr. 1 her hos WPExplorer er WP Engine. Det er det, vi bruger (sammen med Cloudflare) til at få hurtige hurtige hastigheder og en perfekt 100-score i Google PageSpeed ​​Insights.

Skift til en hostet WordPress-platform eliminerer ydelsesproblemer på dit websted, mens du også sparer penge. Dit websted bor i skyen og kører på virtualiseret hardware i et større datacenter.

En stor fordel ved cloud-hostede WordPress-websteder er fleksibiliteten til hurtigt at skalere op til efterspørgslen. Hvis dit WordPress-tema kræver, at der indlæses tunge ressourcer ved hvert besøg, kan din cloud-udbyder automatisere levering af netværk og serverkraft, når det kræves.

Men stop ikke bare med bedre WordPress-hosting. Der er mange andre tip og tricks, du kan prøve at fremskynde WordPress. Det kan være en god ide at overveje at tilføje et CDN, knuse billeder, begrænse postrevideringer eller blot vælge et bedre WordPress-tema også. Disse kan alle hjælpe med at reducere dine sideindlæsningstider drastisk.

7. Kontroller, om der er cache

WP Engine Cache

Du vil bemærke, at når du migrerer til et nyt WordPress-tema eller foretager en tilpasning til dit eksisterende, kan ændringerne tage lang tid, før de afspejles i dine egne browsertests. Dette skyldes en proces, der kaldes cache. Browsere vil gemme visse data lokalt, så de kan indlæses hurtigere i fremtiden.

Med hensyn til et WordPress-tema vil browsere typisk cache-stilarkoplysninger som fonte, farver og layout, da disse elementer ændres mindre ofte end tekst- og billedindholdet på sider. Men hvis du planlægger at foretage et stort sæt ændringer til dit WordPress-tema, kan du overveje at rydde eller midlertidigt deaktivere browser-cache. Afhængigt af hvordan du har tilføjet cache til dit WordPress-sted, er der et par forskellige måder at gøre dette på.

Ryd din cache

Dit første trin skal være at rydde (eller “rense”) din databasecache. Hvis du bruger hosting såsom WP Engine, kan du nemt rydde din side, CDN og objektcache fra dit WordPress-instrumentbord. Denne mulighed er under WP Engine> Generelle indstillinger. Klik bare på knappen “Rens alle cacher”.

Hvis du bruger et cache-plugin, skal du finde plugin-indstillingerne for at rydde din cache. For eksempel kan WP Super Cache-brugere gå til Indstillinger> WP Super Cache og bruge knappen “Slet cache”.

Dernæst, hvis du bruger en tredjeparts CDN, bliver du også nødt til at rydde cachen. For eksempel, hvis du bruger Cloudflare, skal du blot logge ind på din konto. Klik derefter på dit websted og derefter på “cache” -muligheden i navigationsmenuen. Klik på knappen for at “rense alt.” Vent cirka 30 sekunder, og webstedet og CDN skal være klar til at cache-cache alle dine sider igen med dine ændringer.

BEMÆRK: Mens du kan deaktivere cache helt (enten via et cache-plugin eller en CDN), anbefaler vi, at du blot rydder (eller sletter) manuelt, når du foretager ændringer. På denne måde kan du forhindre, at dit websteds hastighed og ydeevne falder.

8. Gå tilbage til et kernetema

Når alt andet mislykkes, kan du overveje at vende dit WordPress-websted tilbage til et grundlæggende tema. Et uden komplekse underordnede temaer eller plugin-baserede tilpasninger. Dette er den mest effektive metode til alle temaproblemer, som du ikke kan løse ved hjælp af de andre tip, der er beskrevet i denne artikel. Tænk på det som at starte med et tomt lærred.

Ofte opstår der problemer som følge af forkert kodede tilpasninger eller fra plugin-konflikter (som nævnt før). Den bedste måde at undgå dette er at vælge et tema, der imødekommer dine behov fra start. Har du brug for sociale links i overskriften? Kontroller derefter, at det valgte tema inkluderer denne funktion. Vil du have en portefølje? Kontroller igen, at det tema, du vælger, indeholder en indbygget tilpasset portefølje af tilpasset posttype.

Brug for hjælp til at vælge et tema? Her er en liste over nogle af de bedste tilgængelige WordPress-temaer. De fleste er fleksible temaer i flere formål, hvilket gør dem velegnede til de fleste webnicher.

Bundlinjen

Takket være en overflod af tilpasningsmuligheder og en “plug and play” -filosofi har WordPress bragt verdenen af ​​webdesign inden for rækkevidde for enhver (næsten), der er i stand til at tænde en computer og navigere til internettet. Ulempen med dette er, at mange ikke-tekniske folk bygger websteder. Men der er ingen grund til at blive frustreret, når softwaren ikke opfører sig ordentligt.

Heldigvis, som vi har forsøgt at påpege i denne artikel, hvis du forbliver rolig og bare følger en trinvis strategi, er der en god chance for, at du vil være i stand til at udføre grundlæggende opgaver som at installere eller ændre temaer med succes. Tak for læsning og held og lykke!

Leder du efter flere tip til fejlfindingstip? Her er 10 mere almindelige WordPress-temaprojekter plus, hvordan du løser dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map