Når plugins kolliderer: bedste praksis til håndtering af WordPress-plugin-konflikter

Det er næsten uundgåeligt, at du på et tidspunkt i løbet af dit WordPress-websted vil opleve en større plugin-konflikt.


Når disse konflikter opstår, er det aldrig rigtig et problem mellem to mindre plugins. Du kan næsten garantere, at det vigtigste plugin på dit websted vil blive direkte påvirket, så hele dens funktionalitet styrter ned omkring dig.

Denne erklæring er 50% paranoia og 50% grund. De vigtigste plugins, du bruger, bringes i konflikt med andre på grund af deres kompleksitet. Uanset om dit websted kører rundt om et events management plugin, et eCommerce plugin eller noget andet helt, kan du være sikker på at det vil være det primære offer i enhver konflikt, der opstår.

Det er næsten umuligt at undgå konflikter helt, hvis du bruger en masse plugins. Der er dog et par metoder, du kan bruge til at holde plugin-konflikter og problemer til et absolut minimum.

Undgå forældede plugins

Hvis du skal bruge et plugin til en bestemt funktion, skal du sikre dig, at det er blevet opdateret for nylig og er kompatibelt med den nyeste version af WordPress.

Hvis plugin ikke er blevet opdateret af dets udvikler på over seks måneder, er der en god chance for, at det vil indeholde forældet kode. Nu hvor WordPress forsøger at forkorte deres udviklingscyklus bliver dette endnu vigtigere.

Sikkerhedskopi-plugins, inden du opdaterer noget

Plugins-mappe

De fleste mennesker vil opdatere deres plugins og websted uden en anden tanke. Du skal køre de nyeste versioner af softwaren på dit websted, men du skal ikke være hensynsløs, når du udfører disse opdateringer.

Som med opdatering af den centrale WordPress-software er det god praksis at have komplette og brugbare sikkerhedskopier af hele dit websted, før du foretager større ændringer. Når du har sikkerhedskopier, kan du gendanne ældre versioner af hvert plugin, hvis noget går galt, og du skal rulle tilbage til den forrige version.

Der er tjenester såsom VaultPress der giver dig mulighed for at tage backup af alt, selvom du simpelthen kunne downloade wp-content / plugins mappe ved hjælp af et FTP-program såsom FileZilla.

Opret en lokal udviklingsversion af dit websted

Brug en applikation som MAMP eller WAMP til at oprette en version af dit websted på din lokale computer.

Du kan derefter bruge denne lokale version af dit websted som et testmiljø til opdatering til hvert plugin, du har installeret. Dette giver dig mulighed for at teste opdateringerne til hvert plugin-værk uden at forårsage konflikter med de andre.

Hvis der opstår konflikter, sker de ikke på liveversionen af ​​dit websted. Du kan teste og finpusse plugins på udviklingsversionen, indtil du er glad for, at alt fungerer.

Derefter kan du på det tidspunkt opgradere din live version.

Opdater plugins individuelt

Det kan være fristende at vælge alle dine plugins og få WordPress til at opdatere dem på samme tid. Det er bestemt en tidsbesparelse, hvis alt går efter planen.

Hvis der er et problem med nogen af ​​pluginsne efter en opdatering, vil du være glad for, at du brugte de ekstra par minutter på at opdatere hvert plugin individuelt. Ved hjælp af denne metode kan du se nøjagtigt, hvilket plugin der forårsagede konflikten og derefter gendanne den tidligere version fra en sikkerhedskopi med det samme.

Ved at opdatere dem alle på samme tid risikerer du at skulle bruge en betydelig del af din tid på at opdage de modstridende plugins.

Find konflikten

Det foregående punkt er god praksis, men ikke noget de fleste er villige til at bruge de ekstra få minutter på. Hvis du har opdateret alle dine plugins på samme tid, har du to muligheder, og du vil undgå den anden af ​​dem, hvis det er muligt.

1. Gendan plugins

Du kan gendanne plugins helt fra den sikkerhedskopi, du tog af dem, lige før opdateringen. Opdater derefter hvert plugin ad gangen for at finde det, der forårsager konflikten.

Hvis dit svar på punkt 1 var “Åh ja. Jeg skulle først sikkerhedskopiere dem. ” Jeg synes ked af dig for at være reduceret til at bruge punkt to.

2. Den manuelle proces

Du har ingen sikkerhedskopi. Du opdaterede alle plugins på én gang for at spare tid, og nu er noget vigtigt ødelagt. Du står nu over for den møysommelige opgave at manuelt kontrollere hvert plugin for at finde konflikten.

For at gøre dette skal du deaktivere hvert plugin, du har installeret.

Når de alle er deaktiveret, kan du aktivere dit primære plugin, der har problemet, og sørge for, at det fungerer korrekt – det er muligt, at det er det ødelagte plugin.

Derefter skal du aktivere hvert plugin, en efter en, og kontrollere, om konflikten har fundet sted. Hvis du har installeret en masse plugins, kan det tage dig nogen tid.

For at gøre tingene værre, når du først har fundet denne konflikt, bliver du enten nødt til at forlade det andet plugin deaktiveret, eller prøve at finde den version, du havde installeret før opdateringen – under forudsætning af at du vidste, hvad det var versionens nummer var.

Denne manuelle metode kan tage meget tid at gennemføre og forårsage store funktionalitetsproblemer på dit websted, mens du udfører det. Det er bedst at forsøge at undgå dette scenario helt ved at være proaktiv, tage sikkerhedskopier og have en plan for opdatering af dit websted.

Brug plugin-supportfora til at løse konflikten

Når du først har fundet det krænkende plugin, er det en god ide at gå til dets supportforum. Disse findes normalt på WordPress.org-siden for plugin, hvis det er frit tilgængeligt, eller plugin eller udviklerwebsite, hvis det er et premium plugin.

Plugin Forum

Chancerne er, at du ikke er den første person, der har konflikten. Hvis du er den heldige patientnul for dette problem, skal du oprette en tråd i forummet eller sende udviklerne en e-mail for at begynde at undersøge problemet.

Start af din egen forumtråd kræver oprettelse af en WordPress.org konto, hvis du ikke har en eller logger ind på den konto, du oprettede, da du købte premium plugin.

Udskift det mindre plugin, hvis opløsning ikke er mulig

Der er muligvis ingen løsning på konflikten. Du har måske ingen andre muligheder end at forlade funktionerne i det plugin. I det mindste som en kortvarig løsning.

Der vil være andre plugins tilgængelige for dig, der udfører den samme funktion. Brug lidt tid på at søge efter et erstatningsplugin, og brug ikke bare det første, du finder. Find en med god support og er for nylig blevet opdateret af dets udviklere.

Det kan endda være værd at bruge din tid på at kontakte udviklerne af det nye plugin og spørge dem, om konflikten, du oplevede med dit tidligere plugin, har været et problem for dem.

Husk, at du ikke er bundet til et bestemt plugin, og hvis du ikke kan finde en, der gør nøjagtigt hvad du vil, kan det være en idé at finde nogen til at oprette tilpasset kode til dit websted, der fjerner behovet for et plugin helt.


Mens du kan bruge plugins til praktisk talt alt på WordPress, gør dette muligvis ikke den bedste tilgængelige mulighed for dig.

Hvis du bruger plugins til at udføre enkle opgaver, er det en langt smartere mulighed at lære, hvordan du udskifter dem med brugerdefineret kode. Du kan enten lære dig selv eller få nogen til at skrive den specifikke kode, der kræves for at udføre opgaven, føje den til dit tema.

Hvert plugin du bruger chips væk ved den kontrol, du har over dit websted, og lægger dets langsigtede sundhed i hænderne på tredjepartsudviklere.

Den udvikler er muligvis ikke i stand til at holde plugin helt opdateret. Deres kode kan være rodet og have utilsigtede huller og problemer. Det kan simpelthen bruge en funktion, der allerede bruges af et andet plugin, du har installeret.

Uanset hvilket problem, det kan normalt undgås ved at udskifte plugin med brugerdefineret kode, der bruger mindre ressourcer og er mindre tilbøjelige til at forårsage andre problemer.

Har du oplevet større plugin-konflikter på dit websted? Hvordan løste du dem? Vi vil meget gerne høre om det i kommentarerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map