Nemme tip til WordPress-begyndere til at komme i gang i 2018

WordPress gør det muligt for almindelige folk som dig og mig at oprette og administrere vores egne blogs og websteder. Vi er så ophidset, når vi ser vores eget WordPress Dashboard for første gang. Og vi skynder os at lægge vores første indlæg til at erstatte det standard Hello World første indlæg fra WordPress.


Men vent, der er mange indbyggede WordPress-funktioner, som du skal kende. De kan gøre dit blogging liv let og dejligt. Tag dig tid til at gennemse de mange indstillinger i menuen til venstre, skærmindstillingerne øverst, indstillingerne i Editoren, og du vil blive behageligt overrasket over, hvor meget du har overset. Så lad os afsætte dette indlæg til at opdage de mange ikke-så tydelige muligheder, som vi kan begynde at bruge i vores daglige WordPress-liv.

Lad os komme igang,

Håndtering af indlæg uden problemer på WordPress

Det højre hjørne af Post Editor er en velsignelse for bloggere. Det hjælper dig med at styre dine indlæg bedre på mange måder. Disse indstillinger inkluderer typisk publiceringsindstillinger, postformater, taxonomier og fremhævede billeder.

Offentliggøre

Nemme tip til WordPress-begyndere: Publicer indstillinger

For at planlægge poster, der skal vises på valgte datoer, skal du udforske Offentliggøre mulighed. Dette giver dig mulighed for at vælge den nøjagtige dato og tidspunkt for offentliggørelse af dit indlæg.

Du kan også markere indlægget til gennemgang ved at klikke på Afventer anmeldelse, især praktisk til en multi-forfatterblog.

Det Sigtbarhed option kontrollerer visning af indhold af andre. Standardindstillingen for denne indstilling er Offentlig, hvilket betyder, at hele verden kan se indlægget. Men du kan begrænse visningen til et udvalgt par ved at lave det adgangskodebeskyttet eller aktivere privat mulighed.

Som standard vises dine seneste indlæg øverst på siden i WordPress. Hvad hvis du vil have en stedsegrøn post eller et, der er målrettet mod første tidtagere, til at besætte det slot i stedet? Du kan gøre det ved at nulstille indstillingerne under Sigtbarhed. Aktivér Klæbrig for indlægget, og det vises og forbliver på toppen af ​​dine indlæg, indtil du deaktiverer den klæbrige indstilling.

Som blogger ved du, hvor mange revisioner et indlæg gennemgår, før det vises til offentlig visning. Det kan starte som et lille skrot eller en note og vokse med tiden til en fuldgyldig artikel, der løber gennem mange versioner imellem. Hvis du vil have adgang til nogen af ​​versionerne, uanset af hvilken grund, skal du bare se under revisioner i Post-redaktøren. Hvis du ikke kan se det med det samme, skal du aktivere indstillingen i Skærmindstillinger. Ved at tilføje en lille smule kode i wp-config.php fil (se længere nede), kan du også begrænse antallet af postrevisioner.

Format

Nemme tip til WordPress-begyndere: Postformat

Efter publiceringsindstillingerne skal du se et afsnit til Format. Afhængigt af hvilket WordPress-tema, du bruger, kan du have et par eller mange indstillinger for indlægsformatering. Disse formater vil style dit indlæg anderledes.

 • Standard er et almindeligt tekstindlægsformat
 • Bortset Justerer
 • Billede, video, Galleri og Lyd formater indeholder de respektive medier øverst i dit indlæg
 • Citere vil style dit indlæg som et direkte tilbud
 • Link indlæg vil indeholde en mulighed for dig at specificere et udgående link, der skal dirigeres et indlæg til (fx: hvis du skriver en blurb, som XYZ er i salg, skal du linke dit indlæg til det for at tage læserne direkte til salget)
 • status indlæg er formateret som statusopdatering svarende til sociale medier
 • chats vises som samtaler

Vælg det format, du gerne vil bruge, og tilføj dit indhold. Nogle temaudviklere tilføjer ekstra indstillinger til poster, der er baseret på formatet (eks .: citater kan have indstillinger til fed farver eller skrifttyper, og videoer kan have ekstra muligheder for overlejringer eller billedalternativer). Du kan lære mere om WordPress-postformater i vores guide.

Udvalgt billede

Nemme tip til WordPress-begyndere: Udvalgt billede

Når du opretter et indlæg, har du ofte muligheden for et vist billede (selv med alle de forskellige indlægsformater). Dette billede bruges typisk på din vigtigste blogside, som miniaturebillede, når dit indlæg vises som et relateret indlæg i en anden artikel, eller som miniaturebillede for alle blogmoduler i din sidebygger (som bloggitter eller karrusler i Elementor eller WPBaker Visual Composer).

For at komme i gang skal du klikke på linket til “Indstil vist billede.”

Nemme tip til WordPress-begyndere: Vælg Udvalgt billede

Herefter skal du enten uploade et nyt billede (vælg det fra din computer eller træk og slip billedet) eller vælg et billede, der allerede findes i dit mediebibliotek. Klik på den blå knap for at “Indstille fremhævet billede” og gem derefter dit indlæg.

Når du tilføjer nye billeder, er det vigtigt at tilføje Titel til at beskrive billedet til søgemaskiner og Alt-tekst der skal bruges af skærmlæsere eller browsere. Dette er af SEO- og tilgængelighedsårsager. Det er helt fint at bruge den samme beskrivelse til begge, bare glem ikke at tilføje den.

Kategorier & tags

Nemme tip til WordPress-begyndere: Kategorier og tags

Kategorier og tags (nogle gange kaldet “taxonomier”) bruges til gruppering af indhold. Disse bruges til at hjælpe læsere (og søgemaskiner) med at navigere på dit websted og finde relateret indhold. Her er en hurtig oversigt til hjælp:

 • Kategorier er de vigtigste grupperinger for dine blogindlæg (eller andre posttyper som personale, portefølje osv.). Dette skal være generelle definitioner af indholdet. Hvis du var en bloggen til bilanmeldelse, kunne disse være de forskellige bilmærker (Jeep, Toyota, Ford osv.).
 • Tags er mere specifikke detaljer, der bygger på kernekategorien. For en bilblog kan dette være tekniske detaljer som hestekraft, airbags, farver, år osv.

Hvis du vil lære mere, kan du tjekke vores guide til WordPress-kategorier og tags plus plugins for at forbedre (eller endda automatisere) dem på dit websted.

Udformning af indhold

Bloggere tilbringer en god tid i Post Editor. Og der er en række indstillinger i Editoren, der hjælper med at strømline dit arbejde. Disse praktiske indstillinger i Visual Editor kan gøre det lettere at skrive indhold,

Nemme tip til WordPress-begyndere: Post Editor

Distraktion Gratis skrivning: Se den forholdsvis store “X” -knap lige under ‘Tekst’ på billedet herunder? Hvis du klikker på det, får sidepanelerne og overskrifterne til at forsvinde, hvilket giver dig et rodfrit område at skrive på. Når du klikker på det igen, gendannes den originale skærm.

Værktøjslinjen Skift: Også kaldet “Kitchen Sink” er den firkantede knap i den øverste række af værktøjslinjen. Når du klikker, åbner det en anden række med indstillinger nedenfor.

Tastaturgenveje: Efter at have åbnet den anden række med indstillinger ved hjælp af værktøjslinjens skift kig efter “?”Symbol. Hvis du klikker på den, vises en sæt genveje indbygget i editoren i en popup. For eksempel giver Alt + Shift + 2 dig
Udgiftsområde 2. Men inden du begynder at bruge disse genveje, skal du aktivere tastaturgenveje i din brugerprofil. Genveje er aktiveret pr. Bruger.

Læs mere: En anden funktion, der er nyttig til at oprette poster, er Læs mere. Dette afbryder din første tekstsektion (inden du indsætter pausen) som et kort uddrag, der vil blive brugt med dit indlægsminiatyrbillede på blogs hovedside. Det giver mere opmærksomhed end en posttitel og ser stilfuld ud på sociale medier. Se efter funktionen i Post Editor, placer din markør på det sted, hvor uddraget skal slutte, og klik derefter på ikonet. Du kan også tilføje et rødt mere punkt ved at klikke på fanen “Tekst” til dit indhold og tilføje denne bit HTML:

Hvis du derefter vil bryde et langt indlæg på mange sider, skal du indsætte følgende kode i Teksteditor på det nøjagtige punkt, hvor du vil have siden til at gå i stykker. Du kan gentage det så mange gange, som du ønsker at opdele det i flere sider (dette er godt for lange / detaljerede lister og kan også hjælpe dig med at få vist flere annoncer).

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map