Indbyggede WordPress-indstillinger, du skal bruge

Da du opdagede WordPress, troede du sandsynligvis, det var bare en kørsel af mølle-blogging-platformen. Men når du først begynder at opdage alle de magtfulde indbyggede WordPress-indstillinger og funktioner, er du sikker på at blive fascineret. Hvis du stadig er ny med WordPress, vil du vokse til at elske det mere og mere, når du kan lide at læse dette indlæg. Du føler dig måske bare tilbøjelig til at blive forelsket og forelsket i WordPress. Som sædvanligt vil dette indlæg være meget sjovt men dit eget begrænset viden om WordPress kan overraske dig. Haha ��


Bortset fra … Dagens indlæg vil slukke tørsten – den stærke længsel, du er nødt til at lære om WordPress (og dens muligheder). Indlægget afslører masser af fantastiske WordPress-muligheder, som du burde vide om i 2014. Lad os starte med det mest almindelige, bare for at opbygge momentum.

WordPress-baggrundsindstillinger

Akismet

Akismet-wordpress-indstillinger-wpexplorer

“Er ikke Akismet (A.kis.met) et WordPress-plugin?”
”Ja, det er et plugin.”
“Hvordan skal du så vende dig og kalde det en indbygget WordPress-mulighed?”

Tja, for det første er det indbygget. Du installerer ikke Akismet – du aktiverer den bare med en API-nøgle, der er let at få, men det er ikke pointen. Akismet er en af ​​de bedste spam-plugins på internettet. Det slår konkurrencen ti point til zilch. Akismet er bygget af Automattic og er en superstar-spam-løsning, som nogle elsker tyve (20) millioner WordPress-brugere.

Inden du gør noget med din WordPress-blog, skal du aktivere Akismet til din egen fordel. Og mellem dig og mig kan du bruge den samme API-nøgle til at aktivere Akismet på flere websteder. Måske byggede de det sådan, eller det er en fejl. Hvem ved? Alt i alt spiller Akismet sin rolle fremragende som en indbygget WordPress-mulighed.

JET PAKKE

jetpack-til-wordpress-wordpress-indstillinger-wpexplorer

Så er der Jetpack, som giver dig en masse spændende funktioner. Når du har tilsluttet Jetpack til din WordPress.com konto, har du adgang til indstillinger som:

 • Forbedret statistik med tilladelse af WordPress.com
 • Underretninger, fordi meddelelser er godt
 • Offentliggør funktion, der deler dine indlæg automatisk
 • Jetpack kommenterer
 • Jetpack-abonnementer
 • Kan lide
 • Karrusel for at tilføje oomph til dit billedgalleri
 • Post via e-mail
 • VaultPress
 • WP.me-shortlinks
 • Google+ profilintegration
 • Selektiv widget-synlighed
 • Listen er næsten uendelig

Kort sagt tilbyder Jetpack dig masser af WordPress-muligheder for at supercharge din selvhostede WordPress-blog.

permalinks

Mange gange vil du se folk, der bruger webadresser med spørgsmålstegn og mange numre. Det er let at se noget som: http://www.example.com/?p=123. Det kan ikke være godt for din WordPress SEO i betragtning af at WordPress tilbyder dig masser af permalink-indstillinger, herunder:

 • Dag og navn – http://www.example.com/2014/05/07/sample-post
 • Måned og navn – http://www.example.com/2014/05/sample-post
 • Numerisk – http://www.example.com/archives/123
 • Postnavn – http://www.example.com/sample-post (God til SEO)
 • Tilpasset struktur (god til SEO også)

Du vil finde Permalink Indstillinger under Indstillinger i din WordPress Admin.

SØG motorens synlighed

Lad os sige, at du lige har installeret WordPress. Du har ikke noget indhold på dit websted, så det er unødvendigt at invitere søgemaskinspiders. Det er bedst at holde dem i vente. Når du har samlet nok indhold, kan du opfordre edderkopperne til at indeksere dit websted.

Forsigtighedsord: Deaktivering af søgemaskinens synlighed på et live websted fjerner dit websted fra søgemaskineindekser i flere dage, hvilket er noget, du ikke ønsker. En anden ting, “… det er op til søgemaskiner at ære…” din anmodning om at gå inkognito, ifølge WordPress. For at aktivere / deaktivere denne WordPress-indstilling skal du navigere til Indstillinger -> Læsning og du vil se “Synlighed for søgemaskiner.”

Rådgivning: Gå ikke rundt med denne mulighed, hvis du ikke har nogen idé om, hvad du laver.

POST VIA E-mail

skrive-by-mail-løsning

Ville det ikke være sjovt og praktisk at skrive hvor som helst via e-mail? Da du ikke behøver at logge ind på WordPress, kan du skrive fra enhver enhed. Dette kan fungere for dig, hvis du ikke har tid til at logge ind på dit websted, måske fordi du rejser meget eller noget lignende.

I et andet indlæg lærer du, hvordan man offentliggør WordPress-blogindlæg via e-mail, så det vil jeg ikke gå ind på i dag. Men forudsat at du kender din vej omkring mailserver, kan du drage fuld fordel af denne WordPress-mulighed ved at gå til Indstillinger -> Skrivning og fortsætter til Send via e-mail. Du vil være i stand til at konfigurere dine indstillinger her. Der er også instruktioner om brug Jet pakke, Postie eller plugin med post via e-mail i WordPress Codex.

WORDPRESS FEEDS

Ifølge WordPress Codex, ”… Et feed er en funktion af speciel software, der giver feedreaders adgang til et websted, automatisk på udkig efter nyt indhold aog derefter placere oplysningerne om nyt indhold og opdateringer til et andet sted.”

Med andre ord tillader WordPress-feeds dine webbesøgere at følge med i din blog. WordPress leveres med op til fem (5) typer feeds, nemlig:

 • Atomfoder
 • RDF / RSS 1.0-feed
 • RSS 2.0 feed
 • RSS 0.92 feed
 • RSS 2.0 kommentar feed

Du kan nemt tilføje feeds til dit WordPress-sted (til dine læsere) via Widgets-skærm. Alt hvad du behøver er dine feed-URL’er. Som konvention er din post-feed-URL http://www.yourdomain.com/feed/ og kommentarets feed-URL er http://www.yourdomain.com/comments/feed/.

Hvis du åbner disse feed-URL’er i din browser, ser du bare et dokumenttræ, der mangler typografi. Hvis du vil se RSS-feedelementer, skal du bruge en feedreader som Feedly eller den let tilgængelige RSS widget i din Widgets-skærm.  Forvirr ikke RSS widget med RSS-links widget; førstnævnte viser feedelementer, og sidstnævnte viser links til dine feeds.

Besøg venligst for at lære mere om WordPress-feeds WordPress feeds på Codex.

LIVE TEMA FORORDNING

levende tema-forhåndsvisning-wordpress-indstillinger-wpexplorer

Denne WordPress-mulighed har eksisteret siden WordPress 3.4. Du har brugt det mindst en gang til at ændre temaer. Uden tvivl er indstillingen Live Theme Preview stor, da det fastgør beslutningstagningen med temaer. Du får se den fulde oversigt over, hvordan temaet vil se ud efter aktivering. Bare gå til Udseende -> Temaer og hold musepekeren over dit valgtema (skal være inaktivt). Klik på Live-forhåndsvisning -knappen, der vises.

WORDPRESS TEMA TILPASNING

Før vi byder på temaet Preview-funktion farvel, lad os sige et par ting om WordPress Theme Customizer, som er en integreret del af indstillingen Live Preview. På billedet ovenfor vil Theme Customizer være nav-linjen til venstre (alle de indstillinger, der er anført under navnet på det tema, du forhåndsvisning).

Valg af tematilpasning giver dig mulighed for at tilpasse dit webstitstitel og tagline, farver, overskriftsbillede, navigation, statisk forside, sidefod og meget mere afhængigt af de tilgængelige indstillinger i dit tema. Det har aldrig været lettere at tilpasse dit WordPress-webstedets udseende. Klik bare på et par ting, se dine ændringer live, tryk på Gem og aktiver knappen, og dit arbejde er færdig. Mange premium-temabutikker skifter over til at bruge WordPress-tematilpasseren i deres temaer på grund af hvor nemt det er at bruge.

WordPress Blogging Valgmuligheder

WordPress er en overlegen blogging platform, men indtil nu har vi talt om WordPress-indstillinger, der ikke har noget at gøre med faktisk blogging. I det kommende afsnit vil vi tale om WordPress-indstillinger, der drejer sig om posteditoren, hvor meget af handlingen alligevel går ned.

Flere muligheder for skærm

wordpress-skærm-indstillinger-wpexplorer

Skærmindstillinger er også tilgængelig på dit WordPress Home Dashboard (hvor du har funktioner og widgets som f.eks Kort overblik, hurtig udkast, aktivitet, webstedsstatistikker og WordPress Nyheder blandt andre. Det fås også i Sider, kommentarer, feedback og flere andre steder (inklusive nogle plugins), men lad os gå tilbage til posteditoren.

Når du opretter et nyt blogindlæg, finder du Skærmindstillinger rullemenu i øverste højre hjørne af din skærm. Denne mulighed giver dig mulighed for at føje et vilkårligt antal elementer til dit Rediger indlæg skærm. Du kan vælge at vise delingsindstillinger, kategorier, tags, diskussion, uddrag og forfatter blandt andet.

Bortset fra det kan du ændre skærmlayoutet ved at vælge antallet af kolonner, der skal vises (enten en eller to). Hvis du gerne vil se, hvordan dine billeder passer ind i dit tekstindhold, kan du vælge det enkelt-søjlelayout, der følger med en forstørret indlægseditor. På den anden side, hvis du gerne vil have en kompakt visning og ikke har et problem med dine billeder (måske har du ikke noget imod at forhåndsvise dit indlæg, før du offentliggør), kan du vælge dobbeltkolonne-layout. I slutningen af ​​dagen afhænger alt hvad du vælger af dine egne personlige præferencer.

LETT AUDIO-AFSPILLINGSLISTE

nemme-audio-afspilningsliste-wordpress-indstillinger-wpexplorer

Godt eksempel på WordPress Audio Playlist

WordPress er en vidunderlig platform. Vidste du for eksempel, at du ikke har brug for et plugin for at oprette en professionel lydafspiller til dit WordPress-websted? Denne sag er af stor interesse for mennesker som musikere og deejays, der gerne vil være vært for mp3 (og anden lyd) filer på deres websteder. Hvis du gerne vil have dine webbesøgere til at nyde noget musik på dit websted, er det ganske let at tilføje en lydafspiller.

For at føje din lydafspiller til et indlæg skal du åbne indlægget i editoren og klikke på Tilføj medier knap. Vælg på den resulterende side Opret lydafspilningsliste.  Du kan vælge dine tidligere uploadede lydfiler fra Mediebibliotek eller upload dem lige der og da. Vælg din afspilningsliste ved at klikke på filerne og derefter trykke på Opret en ny afspilningsliste knappen i nederste højre hjørne af din skærm.

Dette fører dig til en ny side, hvor du kan redigere din spilleliste, inden du offentliggør. Rediger din afspilningsliste om nødvendigt, og klik på Indsæt lydafspilningsliste knap. Dette fører dig tilbage til posteditoren, hvor du kan se din lydafspiller. Publicer eller opdater dit indlæg for at se afspilleren i aktion!

AREALER: Du kan bruge den samme metode til at tilføje lydafspillere til dine sider og widgetområder på sidebjælken (eller hvor som helst andet sted).

FORENKLET INDLEDNING AF TWEET

Ønsker du at vise dine tweets i dit indhold som dette:

Hvis du svarede ja, skal du vide, at indlejring af tweets er en af ​​de enkleste WordPress-indstillinger, som du desværre ikke drager fordel af. Hvorfor er dette en fantastisk WordPress-mulighed:

 • Det ser fedt ud (Det siger, at du har gale WordPress-evner)
 • Det kan hjælpe dig med at øge brugerengagement på dit websted og din Twitter-konto

Hvordan gør man det:

Bare gå til Twitter, kopier tweet-URL’en og indsæt den i din indlægseditor sådan:

let-tweet-embedding-wordpress-indstillinger-wpexplorer

Se den fremhævede URL? Du behøver ikke at skifte til HTML-editoren. Bare indsæt webadressen og gem dit indlæg. Nemt arbejde.

YOUTUBE VIDEO-INDBEDRING

Stadig med denne indlejringsvirksomhed er det på samme måde let at integrere dine YouTube-videoer. Bare indsæt YouTube-videolinket i dit indlæg og gem dine ændringer. Følgende video af AJ Clarke er en trinvis vejledning, der viser dig, hvordan du bruger det fantastiske Total Drag & Drop WordPress Theme.

http://www.youtube.com/watch?v=zu80FX6mAQM

For at integrere ovenstående video, har jeg lige indsat YouTube-linket fra min browser …

youtube-embedding-wordpress-indstillinger-wpexplorer

… ind i dette indlæg ��

Dette er bestemt en meget nem måde at indlejre YouTube-videoer (og for flere metoder, check Toms indlæg om, hvordan du tilføjer videoer til dit WordPress-sted). Den eneste ulempe er, at du ikke kan kontrollere størrelsen på videoen med denne metode. Hvis du kender til en måde, kan du dele med os i kommentarerne �� Jeg prøvede at sætte linket i et div-element (hvilket betød at skifte til HTML-redigeringsprogrammet), men det virkede ikke.

LINKS I BILLEDE KAPATIONER

I lang tid var det umuligt at få HTML til billedtekster. Som sådan kunne du ikke tilføje links til billedtekster for at kreditere billedkilderne. Desuden kunne du ikke kursiv, fremhævet eller understrege dine billedtekster.

I dag kan du nemt tilføje links til billedtekst. Klik bare på dit billede og vælg wordpress-image-indstillinger-image-wpexplorer ikon, der ser ud til at få adgang til din Billedindstillinger skærm. Her kan du tilføje HTML til Billedtekst som du finder passende.

9. maj 2014 - Astronomiens billede af dagen af ​​Mike Taylor. Høflighed af apod.nasa.gov

9. maj 2014 – Astronomi Billede af dagen af Mike Taylor. Høflighed af apod.nasa.gov

Deaktivering af kommentarer

Vil du deaktivere kommentarer på hele din blog eller pr. Individuelt indlæg? I så fald kan du deaktivere kommentarer på hele dit WordPress-websted ved at navigere til Indstillinger -> Diskussion og fravælg “Tillad folk at sende kommentarer til nye artikler.” Dette deaktiverer kommentarer til alle nye indlæg.

Alternativt kan du bruge Diskussion Skærmindstillinger når du opretter et nyt indlæg. Diskussionswidget giver dig muligheder for at tillade eller afvise kommentarer, trackbacks og pingbacks for det pågældende indlæg.

TOGGLE MELLEM VISUAL OG HTML (TEKST) REDAKTOR

skifte imellem-visuelle-og-html-editor-wordpress-indstillinger-wpexplorer

Som standard viser WordPress dig Visual Editor (WYSIWYG) posteditor. Forresten, WYSIWYG er bare kort til “Det, du ser, er det, du får.” Visual Editor er let at bruge, da den ikke kræver viden om programmering. Desuden ser det ud som den typiske tekstbehandler, du er vant til.

Derefter har vi HTML (Text) editoren, som giver dig ekstra fleksibilitet til at tilpasse dine indlæg. Du har mindst brug for grundlæggende HTML-færdigheder for at bruge denne editor, men det kan være praktisk, når du vil smide et par koder i dine indlæg.

LÆS MERE VALG

For mange mennesker sidder denne WordPress-mulighed bare i deres posteditor. Enten ved de ikke om det, eller hvordan de bruger det. Du kan bruge indstillingen Læs mere til at oprette uddrag til din forside.

Hvis dit tema ikke har en uddragsfunktion, viser din forside dine indlæg i deres helhed, hvilket er upraktisk. For at drage fordel af læs mere-indstillingen skal du åbne dit indlæg og bare placere din markør, hvor du ønsker, at uddraget skal slutte. Klik på læs mere-ikonet læse-mere-wordpress-indstillinger-wpexplorer i menuen. Du behøver ikke at skifte til HTML-editoren, og du kan oprette tilpassede intros (uddrag) til dine indlæg.

SIDE BREAK VALG

Du har ikke brug for et plugin for at opdele lange indlæg i flere sider. Nej, det gør du ikke. WordPress-posteditoren er udstyret med sin egen sideopslag. Hvad er du overrasket? For at afslutte den ene side og sende dine læsere til den næste skal du skifte til HTML-editoren og tilføje følgende kode:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map