Hvorfor nginx er WordPress Hosting’s bedste ven

I min forrige artikel udforskede jeg, hvorfor PHP7 er vejen til WordPress, og i dagens artikel er det webserverens tur.


En stor del af en god hostingoplevelse er, hvordan webserverstakken er konfigureret. At have en hurtig stak er afgørende for god WordPress-ydeevne og en god brugeroplevelse. Jeg har allerede diskuteret, hvorfor PHP7 er en så god måde at automatisk forbedre WordPress-ydeevnen på, men hvad med den faktiske webserver?

I dag skal jeg forklare: hvad er en webserver, hvad er de mest populære, og hvorfor nginx er så forbandet godt!

Webserveren

En af de vigtigste aspekter ved hosting er den faktiske Webserver. Webserveren er ansvarlig for at levere statisk indhold som HTML og sende det til klienten (hvilket betyder lige ind i din browser). Så webserveren er også ansvarlig for at behandle alle de oplysninger, der kommer via PHP-processoren og konvertere dem til bits, der rejser gennem netværket i din browser. Webserverstakken fungerer med klient / server model hvor webserveren fungerer som en server (udbyder af indhold) og klienten (du) den, der anmoder om det.

De mest almindelige webservere er Apache, IIS fra Microsoft og selvfølgelig nginx.

Webserveren er i stand til at håndtere både statisk og dynamisk indhold, der sendes til klienten med nogle lidt forskelle. Serverdelen indlæses i hukommelsen i det, der kaldes en arbejdstager processen, og det er ansvarligt for at levere det ønskede indhold. Både Apache & nginx håndterer statisk og dynamisk indhold. Mens Apache er i stand til at håndtere begge i den samme arbejdsproces, gør nginx ikke, da den har brug for en ekstern processor for at gøre det.

Hvorfor er Apache og nginx så populære? Det enkle svar er, fordi de er Open Source og gratis. Sammen udgør de næsten 50% af al trafik i verden, ikke en let bedrift!

Hvad er Apache?

Det Apache HTTP-server blev oprettet af Robert McCool i 1995, og den er stadig under udvikling under The Apache Software Foundation. Denne webserver har været det mest populære valg siden 1996. Den er meget modulopbygget, har masser af dokumentation, og den er så populær, at den er grundlaget for alle de store webhosting-kontrolpaneler. Det er endda inkluderet i cPanel, verdens mest anvendte kontrolpanel.

Selvfølgelig er det fleksibelt, det er undskyldningen for, at langt de fleste mennesker, der bruger det, kommer frem til, når de bliver spurgt og generelt er det sandt. Det er også meget strækbart, og da det kan indlæse moduler dynamisk (noget nginx stadig arbejder på), kan det konfigureres let.

Apache er i stand til at håndtere statisk og dynamisk indhold helt alene i samme arbejdstager, så det er perfekt til dets fleksibilitet, men (og der er altid et men), det gør det på bekostning af ydeevne.

Apache har været kendt for at være noget langsom, men intet kom tæt på at afsløre denne sandhed, som da nginx blev populær. Prestationsforskellen mellem dem er noget der kan ikke overses. Alene for denne sag skifter de fleste større virksomheder over til nginx. Selvom Apache stadig er populær, vil tingene helt sikkert ændre sig i fremtiden, når teknologien indhenter og mere og mere software, der tidligere kun arbejdede med apache, begynder at inkludere nginx.

Hvad med Nginx?

Nginx kommer fra mor Rusland. I 2002 begyndte en programmør ved navn Igor Sysoev at arbejde på nginx, da han var dybt bekymret over C10K-problemet. Hvad for en? Kort sagt: Optimering netværksstik at håndtere et stort antal klienter på samme tid, hvilket var Apaches største ulempe og en reel udfordring for det moderne web. Den første nginx-frigivelse blev offentliggjort i 2004 baseret på en hændelsesdrevet arkitektur.

Ikke engang Sysoev selv kunne se, hvor stor succes nginx ville have. De enorme fordele ved hastighed under nginx og den lave ressourceudnyttelse blev tydelige efterhånden som tiden gik. Nginx har en storslået måde at levere statisk indhold på, men kan ikke håndtere dynamisk indhold. Dette viste sig også at være en fordel, fordi det dynamiske indhold ikke var bundet til den samme arbejdstager og derfor kunne arbejde meget hurtigere.

Nginx udmærker sig ved at levere hurtigere indhold til et langt større antal forbindelser end Apache og er i øjeblikket valget for hostingtjenester, der ønsker at tilbyde den bedst mulige ydelse. Det er begivenhedsstyret arkitektur, og det er asynkron karakter er hovedpunkterne for dets ydeevne.

Oprindeligt havde nginx en vigtigste ulempe, det er dokumentation. Det havde en hård start på grund af, at programmereren var russisk, og den måde, han dokumenterede dets funktioner på. Men efterhånden som tiden er gået, og flere og flere mennesker bruger nginx, er dokumentationen forbedret enormt.

Den anden ulempe ved nginx er det i dets mangel på modulopbygget design, hvilket betyder det kan ikke behandle regler i realtid som Apache gør med den .htaccess-fil og kan heller ikke indlæse moduler i realtid. Dette er noget, som nginx allerede arbejder på, men som stadig har brug for tid til at matche Apaches fleksibilitet.

Ulemperne overskygges alligevel hurtigt af den fremragende ydelse. Dette i sig selv har gjort det muligt for nginx at blive det populære valg til performanceorienteret hosting, og det er grundlaget for service, der er så udbredt som Damp, hvilket igen og igen beviser, at det konsekvent kan score højere end Apache på enhver måde.

Hvorfor er Nginx det foretrukne valg til WordPress Hosting?

Der er flere punkter, hvor nginx er langt bedre end Apache til hosting af WordPress-websteder. Jeg vil forsøge at opsummere dette på følgende liste.

Let at installere

Nginx er en komplet pakke, den kræver meget få eksterne moduler for at arbejde, og langt størstedelen af ​​tiden, det tager kun en linje i Linux for at aktivere det.

apt-get install nginx

yum installer nginx

Det kræver alt for, at nginx er aktiv som en service. Resten er i konfigurationen.

Kan fungere som en proxy for Apache eller enhver anden webserver

Nginx kan give en øjeblikkelig ydelsesforøgelse til enhver Apache webserver-konfiguration ved at køre som en proxy uden at påvirke serverens funktionalitet på nogen måde.

Kan arbejde direkte med en mikrocache eller endda fastcgi-cache

Nginx er fantastisk takket være den indbyggede mikrocache og kan endda arbejde med en fastcgi-cache for at fremskynde ydelsen med en faktor på 10. Nginx kan også give en enorm stigning i ydelsen, når du arbejder med en fastcgi-cache og behøver ikke engang brug for en ekstern cachemekanisme såsom memcache.

Det er utroligt hurtigt til visning af indhold

Nginx lyser hurtigt, når det drejer sig om statisk indhold, og det er meget let at konfigurere til sådanne formål. En enkelt kodelinje kan give adgang til de mest almindelige filer, såsom statisk indhold, og forbedre dets ydelse. Plus, hvis du ved, hvordan du konfigurerer HttpProxyModule, kan du endda opnå det samme niveau af ydeevne for dynamisk indhold uden at påvirke funktionaliteten af ​​webserveren.

Næsten 4 gange mere samtidige forbindelser end Apache

Hvis du overvejer at være vært for et websted med meget stor efterspørgsel med tonsvis af tusinder af besøg pr. Dag, ville det være godt for dig at vide, at nginx kan behandle så meget som fire gange mængden af ​​samtidige forbindelser som Apache, hvilket betyder 2 ting:

  • Dit websted vil generelt være hurtigere
  • Du har brug for færre ressourcer end Apache for at gøre det.

Dette skyldes den begivenhedsstyrede natur af nginx, og det er ansvarligt for den næste fordel.

Meget let

Nginx er så godt udformet, at det er utroligt let på ressourcer. Dette betyder, at det vil bruge mindre CPU-tid til at behandle hver forbindelsesanmodning og gør det ved hjælp af meget mindre hukommelse. Dette giver dig mulighed for at være vært for større websteder ved hjælp af den samme server, der tidligere ikke var i stand til at gøre det i Apache.

Hemmeligheden bag dets succes er i selve motoren. Nginx fungerer som en hændelsesudløst webserver, hvilket betyder, at den vil lytte “begivenheder” på arbejdstageren og kun svare, når det er nødvendigt. Det OnDemand argument inde i nginx gør det muligt for tjenesten at spawn og fjerne lyttere efter behov. Dette hjælper med at reducere hukommelsesforbruget og øge effektiviteten. Apache forsøgte at inkludere en begivenhedstilstand i mpm-event-arbejderen, men den mislykkedes elendigt i matchende nginx-hastighed, fordi Apache ikke var konstrueret som en begivenhedsdrevet webserver.

Det kan gøre belastningsbalance

Nginx kan konfigureres til belastningsbalance, hvilket øger hastigheden af ​​samtidige forbindelser endnu mere ved at sprede belastningen mellem flere servere, hvilket gør den ideel til projekter, der har en meget høj belastning af samtidige forbindelser.

Hvad betyder alt dette?

Det betyder, at nginx er ideal til WordPress på næsten enhver måde. Det betyder, at du høster fordelene ved at bruge det næsten umiddelbart efter implementering. Hvis du er en systemadministrator, er installation af nginx en intet hjernevæsen. Hvis du tværtimod ønsker at designe et projekt eller være vært for dit websted og vil være vært for det andetsteds, er chancerne virkelig store for, at hvis din hosting bruger nginx, fungerer det hurtigere.

Hostingfirmaer af høj kvalitet som WP Engine og Flywheel kører allerede på nginx. Men hvis du vil gå med et andet hostingfirma, skal du undersøge eller spørge en supportteknologi, hvis webserverstakken indeholder nginx. Jeg kan garantere dig, at hvis tjenesten er en kvalitet, vil den have nginx inkluderet i en del af stakken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector