Hvad skal man kigge efter, når man ansætter en freelance-forfatter til din WordPress-blog

At have en freelance skribent i top kvalitet, der producerer artikler til din blog, kan give mange fordele. Grundigt undersøgt og velskrevet artikler hjælper med at øge trafikken til dit websted og skabe et samfund af engagerede læsere. At ansætte forfattere er en normal omkostning ved at opbygge et WordPress-websted, og at have nogle andre til at skrive dine indlæg frigør din tid, så du kan fokusere din indsats på andre områder af virksomheden. Men hvordan skal du gøre med at finde og bevare en succesrig og pålidelig freelancer?


I denne artikel diskuterer vi, hvor du kan finde en freelance skribent, og hvad du skal se efter, når du ansætter en. Det er vigtigt, at vi derefter tænker over, hvilke udtryk du skal diskutere med en freelancer, inden de begynder at skrive for dig.

Hvor finder man en freelance-forfatter

Der er en række måder at finde en freelance skribent på, og der er masser af forfattere derude, der venter på at blive fundet. Nøglen er dog at se på det rigtige sted, så du ender med en forfatter i topkvalitet, der passer til din niche.

Placer en annonce
oDesk

En måde at finde en freelance skribent er at placere en annonce på et fremtrædende sted som oDesk, PeoplePerHour, eller Pro Blogger. Disse sider har stort antal freelancere, der trawler deres sider jævnligt på udkig efter optrædener. Afhængigt af hvad du leder efter, kan du finde nogen med det rigtige færdigheds sæt på et af disse websteder.

Imidlertid kan reklame for en freelancer ende med at blive en langvarig proces. Som svar på din annonce vil du blive oversvømmet af ansøgere. Blandt kandidaterne kan der godt være nogen der er meget velegnet til din blog. Der vil også være en masse uegnede svar, med folk, der prøver lykken inden for et skriftområde de ikke har nogen erfaring i. Ofte kan det være ekstremt tidskrævende at identificere de bedste forfattere.

Søg efter forfattere

forfatter-box

At søge forfattere kan undertiden være en bedre måde at finde freelancere af høj kvalitet. Se på blogs i din niche for at se, hvem der skriver om dem. Tjek forfatterens biobokse i slutningen af ​​en artikel, da disse normalt indeholder et link til forfatterens websted.

En Google-søgning er en anden måde at finde en freelance skribent på. Ved at søge efter freelance-forfattere i dit felt kan der være et udvalg af forfatterwebsteder, som du kan gennemse.

Hvad man skal kigge efter, når man ansætter en freelance-forfatter

Når du vælger en freelance-forfatter, skal du altid se på deres hjemmeside for at få en fornemmelse af, hvad de gør, og hvad de tilbyder. Hvis de ved første indtryk er kompatible med din blog og dens behov, kan du fortsætte med yderligere kontrol.

Porteføljeside

portfolio-side

Når du ansætter en freelance skribent, ønsker du ideelt set nogen, der har erfaring inden for dit felt. Hvis dette ikke er muligt, skal du dog kontrollere, at de i det mindste skriver til den standard, du leder efter.

EN porteføljeside på forfatterens websted viser et udvalg af deres arbejde. Det skal vise arbejde fra forskellige steder og om muligt fra forskellige genrer. Her vil du være i stand til at måle deres stil og kvalitet, hvilket vil hjælpe dig med at beslutte, om denne forfatter passer godt til dit websted.

Prøv om muligt altid at kigge på en forfatters porteføljeside, før du kontakter dem. Dette kan spare både dig og dem spildt tid, hvis det viser sig, at du ikke er interesseret i deres arbejde.

Læs vidnesbyrd

vidnesbyrd-side

De fleste forfatterwebsteder vil indeholde en side med udtalelser. Dette vil hjælpe dig med at forstå, hvordan forfatteren kan lide at arbejde med, hvis de er pålidelige, punktlige og præcise med det arbejde, de tænder på.

Hvis en forfatters websted ikke har mange vidnesbyrd, skal du ikke afskrækkes. Udtalelser kan overses, hvis arbejdet på porteføljesiden er af høj kvalitet.

Tjek pris og tilgængelighed

Freelancere vil alle have en ballpark-pris, som de skriver for. Et tilbud vil være pr. Artikel eller pr. Ord, afhængigt af hvad du beder om, eller hvad de foretrækker. Spørg altid om deres priser i den første e-mail for ikke at spilde tid. De er måske en forbløffende forfatter, men hvis du ikke har råd til deres priser, er der ingen grund til at gå videre.

Forsøg aldrig at underskrive en forfatters satser for meget. Selvom de muligvis accepterer din lavere pris, arbejder du ikke deres højeste prioritet. Og når en bedre betalende koncert kommer med, vil du være den første klient, der bliver droppet.

Udover pris, spørg altid om en forfatteres tilgængelighed, eller angiv, hvilken slags arrangement du leder efter. Mange forfattere har meget travlt, men vil prioritere regelmæssigt arbejde frem for engangsartikler. Hvis du tilbyder arbejde hver måned, kan en forfatter muligvis omarbejde deres tidsplan for at skabe plads til dig.

Hvad skal man diskutere med en freelancer, inden man bruger dem

Når du først har fundet en freelancer, som du synes er velegnet til dit websted, er det tid til at diskutere de ekstramateriale, der skaber et glat arbejdsforhold.

Meddelelse
skype

Diskuter på forhånd, hvordan du skal holde kontakten med din forfatter. Ønsker du en månedlig Skype-dato? Bruger din virksomhed Slack eller Trello? Hvis ingen af ​​jer foretrækker det, vil e-mail være tilstrækkelig.
Retningslinier

Har klare retningslinjer for, hvad du ønsker. Mange arbejdsgivere opretter en stilguide til deres forfattere, så det er klart, hvad der forventes. Dette bør omfatte detaljer som overskriftstyper og billedstørrelser osv. Dette vil hjælpe med at øge chancen for at få det, du ønsker, i en færdig artikel.

Tidsfrister

Nogle arbejdsgivere kan lide en artikel, der skal indsendes inden en bestemt dato. Andre er bare glade for, at artikler skal afleveres inden udgangen af ​​måneden. Hvis du har en bestemt tidsplan, så lad din forfatter vide det og komme til et arrangement, der passer til jer begge.

revisioner

Kontroller på forhånd, om din forfatter er glad for at foretage revisioner af en artikel, hvis der er et problem med den. De fleste forfattere vil om nødvendigt gennemgå en artikel. Hvis du dog regelmæssigt returnerer artikler, er du nødt til at se igen på, om din skribent virkelig passer godt til din blog, eller hvis du bliver for nøjeregnende.

Ekstra

Hvis der er ekstramateriale, du vil have, at din forfatter skal afslutte, bortset fra skrivningen, skal du gøre det klart i starten. Vil du have, at de skal svare på kommentarer på din blog, eller dele deres arbejde på sociale medier? De fleste forfattere er glade for at gøre dette, men det bør diskuteres i starten, så alle er klare over forventningerne.

ghostwriting

De fleste forfattere foretrækker at offentliggøre indhold under deres eget navn. En forfatterbioboks under hver artikel, der indeholder personlige oplysninger og et link til deres hjemmeside, er almindelig praksis. Hvis du vil have nogen til at ghostwrite for dig, skal du specificere dette, når du først kommer i kontakt med forfatteren. Du kan godt være nødt til at betale mere for nogen at skrive under dit navn, så diskuter dette tidligt.

Betalingsmetode

Kontroller altid betalingsmetoden, inden der skrives i gang. De fleste freelance-forfattere bruger PayPal, så hvis du bruger en anden betalingsmetode, skal du tjekke med dem først, at denne mulighed er ok. Husk, at nogle freelance-forfattere bor i udlandet og har ikke adgang til amerikanske bankkonti.

Kontroller også, hvornår din forfatter ønsker at blive betalt. Nogle er glade for at sende en faktura i slutningen af ​​måneden. Andre ønsker at blive betalt ugentligt eller efter hver artikel. Hvis de beder om betaling på forhånd, skal du sørge for, at du først er godt tilpas med arrangementet.

Bed om en testartikel

Hvis du er den forsigtige type, er det mere end acceptabelt at bede en forfatter om at fremstille en testartikel. Dette er en engangsartikel for at kontrollere kvaliteten af ​​deres arbejde. Hvis du er tilfreds med resultaterne, kan du offentliggøre dem og derefter arbejde med forfatteren om fremtidige indlæg. Hvis du er interesseret i at gå ned ad testartikleruten, skal du huske, at du altid bør tilbyde at betale en forfatter for en tester.

Afsluttende tanker

En høj kvalitet og pålidelig freelanceforfatter er deres vægt værd i guld. Så når du først har fundet en, skal du sørge for at holde fat i dem. Tjek regelmæssigt med dem, give dem nyttig feedback, og betal dem til tiden.

Og husk, forfatterens satser stiger med tiden. Hvis du har en freelance skribent, som du vil holde fast ved og har arbejdet for dig i nogen tid, skal du sørge for at tilbyde dem en lønforhøjelse.

Hvad har din erfaring været med at arbejde med freelance skribent? Del venligst kommentarerne nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map